adamunio Posted April 11, 2018 Share Posted April 11, 2018 Od paru miesięcy mam problemy z baterią, potrafi szybko się rozładować i np. przy 29% wyłączyć telefon, a po podłączeniu ładowania od razu pokazuje np. 45%. Przypuszczam, że się zużyła i trzeba by ją wymienić. Czy takie objawy świadczą o padniętej baterii?Tak na 100%Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
matti Posted April 25, 2018 Share Posted April 25, 2018 Dzięki. Wymieniłem na jakiś zamiennik i śmiga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
semafor Posted April 25, 2018 Share Posted April 25, 2018 jaką wersję miui polecacie dla kogoś komu zależy na stabilności systemu oraz jakości połączeń? Na moim 2/16 w wersji 8.3.1 jest dramat pod kątem działania kilku aplikacji na raz, wywala do pulpitu, ubija procesy. Zastanawiam się nad powrotem do starszej wersji, np 6.8.4? Jakie jest wasze zdanie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lokator Posted April 26, 2018 Share Posted April 26, 2018 Zmienić miui na coś lżejszego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pietros Posted May 17, 2018 Share Posted May 17, 2018 Zamówiłem wczoraj na dragon-tt wyświetlacz z ramką do mojego MI4C. Poprosiłem sprzedawcę przez maila o zmianę płatności na PayPal tak jak doradzano w różnych wątkach na forach i do tej pory brak odpowiedzi. Wiecie może po jakim czasie mogę spodziewać się odpowiedzi? Pisałem na [email protected] Link to comment Share on other sites More sharing options...
VitoAndolini. Posted May 19, 2018 Share Posted May 19, 2018 Witam. Bateria ładuje mi się bardzo długo. Zastanawiam się nad zmianą nietylko baterii ale i wejścia USB. Ma ktoś sprawdzone linki ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wulfel Posted June 3, 2018 Share Posted June 3, 2018 Cześć. Może ktoś mnie naprowadzi bo już się poddałem, gdzie można wyłączyć instalację aplikacji ze sklepu "tylko przez wifi". Mi4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted June 5, 2018 Share Posted June 5, 2018 Dnia 3.06.2018 o 15:33, wulfel napisał: gdzie można wyłączyć instalację aplikacji ze sklepu "tylko przez wifi" U ustawieniach sklepu play. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wulfel Posted June 5, 2018 Share Posted June 5, 2018 Też tak myślałem ale nic z tego, jest zaznaczone "w dowolnym momencie" i dalej chce wifi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted June 6, 2018 Share Posted June 6, 2018 (edited) @wulfel to nie ta opcja, to co masz zaznaczone tyczy się tylko automatycznej aktualizacji , to że nie chce Ci pobierać aplikacji na danych mobilnych to był kiedyś błąd w miui, ale poprawiono to jakiś czas temu. Jaką masz wersję miui ?? Od dawna nie używam miui, to się chyba zmieniało w aplikacji "pobieranie", 3 kropeczki i tam było bez limitu, ale nie pamiętam czy to się tyczyło globala czy miui polska EDIT: Było to już poruszane nie raz na forum. https://miuipolska.pl/faq/ OCZEKIWANIA NA WI-FI PRZY POBIERANIU Aby pozbyć się tego komunikatu i pobierać pliki dowolnej wielkości na internecie mobilnym przechodzimy do aplikacji "Pobrane" > "3 kropki" > "Ustawienia" > "Limit pobierania przez sieć 3g/4g" i wybieramy Bez Limitu. Edited June 6, 2018 by SLiM Link to comment Share on other sites More sharing options...
wulfel Posted June 7, 2018 Share Posted June 7, 2018 Dzięki za zainteresowanie, mam wersję 8.3.29 rozwojowa (tylko takie instaluję) w aplikacji "pobrane" zamiast trzech kropek mam "i" w kółeczku i nie ma opcji zmiany sposobu pobierania. Czytałem opis z poradnika widocznie coś zmienili albo się coś pokrzaczyło, przyzwyczaiłem się do tego w miui że dzisiaj działa ale jutro niekoniecznie Zostawmy to na razie, ta opcja nie jest mi koniecznie potrzebna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted June 7, 2018 Share Posted June 7, 2018 @wulfel zawsze warto mieć najnowszą zainstalowaną Link to comment Share on other sites More sharing options...
wulfel Posted June 7, 2018 Share Posted June 7, 2018 Tak do tej pory robiłem ale z ostatnimi wydaniami było różnie więc się przyglądam. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
farmfrit Posted June 14, 2018 Share Posted June 14, 2018 Cześć, czy miał ktoś z was problem z niebezpieczną apką Matcli? Po instalce softu 6.12.22 google co jakiś czas ostrzega przed nią. Nie idzie tego usunąć. Zakładam, że instalka najnowszego softu by pomogła ale to telefon żony i nie wiem czy jej android 7 jest jej konieczny (no i nie ma odblokowanego bootloadera). Link to comment Share on other sites More sharing options...
KutanG Posted June 15, 2018 Share Posted June 15, 2018 Olej tą apkę, mam to samo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted June 20, 2018 Share Posted June 20, 2018 @farmfrit aplikacja Matcli, a także jej odpowiednie demony, była kiedyś używana do wewnętrznego procesu debugowania Xiaomi. Został zaprojektowany tak, aby uruchamiał się tylko na nieprawidłowo działających smartfonach podłączonych do wewnętrznej sieci Xiaomi. Xiaomi całkowicie przestał używać aplikacji Matcli dwa lata temu, ale wciąż był obecny na ograniczonych modelach smartfonów Xiaomi. Jak chcesz się jej pozbyć to aktualizuj system, albo wyłącz jej wszelkie uprawnienia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartekzx Posted July 4, 2018 Share Posted July 4, 2018 (edited) Miui 10 w drodze, chińczycy już testują Znalazłem rom (LineageOS 14.1) z możliwością undervoltingu cpu, różnica jest spora. Wydajność, temperatura cpu i bateria po uv -100mV jest dużo lepsza. Jeśli ktoś będzie chciał to zrobię temat w odpowiednim dziale. Edited July 4, 2018 by bartekzx 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted July 5, 2018 Share Posted July 5, 2018 (edited) @bartekzx Przecież wystarczy instalacja kernela, HateKernel działa praktycznie na każdym custom rom. https://forum.xda-developers.com/mi-4c/development/hatekernel-1-2-t3749572 Cytat -Boeffla wakelock blocker. -FAUX sound control. -KCAL advanced color control. -CPU boost & input-boost. (off by default) -Kernel samepage merging. (off by default) -Power-efficient workqueue. (on by default) -Disable storage CRC check. (reduce IO overhead) -FSync on/off. (on by default) -250Hz tick timer-interrupt & dyntick tickless-idle. (may help with battery and UI lagginess? I'm not sure.) -Added CPU Governor - relaxed, blu-active, despair, zzmoove, elementalx, wheatley, impulse, bioshock. -Added IO-Scheduler - fiops, sio, sioplus, zen, vr, maple. -Exposed all TCP congestion algorithm. -Proper undervolt. (untweakable. Hardcoded in kernel. Blame QCom) -Compiled with UBERTC-8.x.x -O2 flag. -A few more optimization. EDIT: faktycznie już testują MIUI 10 dla MI4C Edited July 5, 2018 by SLiM Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartekzx Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 @SLiM Masz rację ale tam uv jest zrobiony na stale, bez możliwości zmiany parametrów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 (edited) Jak ktoś nie może się doczekać na Miui 10 od xiaomi.eu to jest wersja miuipro 8.7.5 dla MI4C EDIT: Zrobili płatne pobieranie, żenada Edited July 6, 2018 by SLiM Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lokator Posted July 11, 2018 Share Posted July 11, 2018 Czekam na 10 | Chętnie zassam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartekk955 Posted July 14, 2018 Share Posted July 14, 2018 Witam, czy komuś na miui 10 działa gest powrotu do głównego ekranu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ryszard Grzech Posted July 14, 2018 Share Posted July 14, 2018 Wersja 8.7.12 miui 10 już jest. Instalował ktoś, jakieś problemy przy instalacji. Normalnie się instaluje na miui 9?Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dario Posted July 14, 2018 Share Posted July 14, 2018 Ja instalowałem normalnie. Mam tylko reklamy w aplikacjach, wcześniej host załatwiał sprawę, teraz już nie. Nie znam przyczyny. Poza tym wszystko OK.PozdrMi4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
MKacz Posted July 14, 2018 Share Posted July 14, 2018 Normalnie się instaluje na miui 9,jedyny problem to brak nazwy operatora jak na razie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sephriot Posted July 14, 2018 Share Posted July 14, 2018 Nazwa jest na ekranie blokady. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MKacz Posted July 14, 2018 Share Posted July 14, 2018 Jest ale tylko na ekranie blokady i tak nie pokazuje typu połączenia,LTE,3G itd druga sprawa po podłączeniu ładowarki nie pokazuje czasu do naładowania Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz1982 Posted July 18, 2018 Share Posted July 18, 2018 Mam obecnie rom sprzed 2lat będę chciał go aktualizować do najnowszej wersji, czy oprócz aktualizacji TWRP mogę od razu aktualizować do wersji mini 10? Czy muszę coś pomiędzy zainstalować wcześniej?Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted July 18, 2018 Share Posted July 18, 2018 @grzegorz1982 jaki model i jaki soft jest wgrany, dokładny numerek podaj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz1982 Posted July 19, 2018 Share Posted July 19, 2018 (edited) wersja softu to 6.10.27, będę chciał przejść na miui w wersji v9. Edited July 21, 2018 by grzegorz1982 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz1982 Posted July 21, 2018 Share Posted July 21, 2018 Wgrałem soft MIUI 9 Multilanguage Stable ROM 9.5.2.0.NXKCNFA czy przy tym ROMie będę mógł wgrać TWRP? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted July 21, 2018 Share Posted July 21, 2018 48 minut temu, grzegorz1982 napisał: Wgrałem soft MIUI 9 Multilanguage Stable ROM 9.5.2.0.NXKCNFA czy przy tym ROMie będę mógł wgrać TWRP? Jak masz odblokowany bootloader to możesz instalować co tylko chcesz, system nie ma nic do tego Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz1982 Posted July 22, 2018 Share Posted July 22, 2018 Dzięki za info. Tak dla upewnienia ten ROM to nie jest ROM z xiaomi.eu tylko ten od miui, w tym momencie miałem wcześniej TWRP ale został zastąpiony przez RECOVERY 3.0, jak znowu wgram TRWP (po odblokuje BOOTLOADERa) to ten ROM ruszy, Czy będę musiał wgrać ROM z xiaomi.eu jak chce mieć TWRP? Jak odblokuje BOOTLOADER Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted July 22, 2018 Share Posted July 22, 2018 Nie wiem co Ty chcesz zrobić , czy chcesz mieć oficjalne oprogramowanie miui czy xiaomi.eu. Dla oficjalnego oprogramowania są TWRP które po update nie są usuwane. Tu sprawdź http://en.miui.com/thread-522556-1-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted July 28, 2018 Share Posted July 28, 2018 TWRP 3.2.2-0 https://androidfilehost.com/?fid=5862345805528059882 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts