Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No w tym roku chyba już nie dostaniesz, teraz od xon24 idzie przez  SG Post, ponieważ PostNL miał zatwardzenie z paczkami nadanymi do połowy listopada ... Mój RN2 wysłany został 9.11, w niedziele zawitał do Warszawy dopiero :D. Ale dobry kontakt i cena więc jest dobrze.

Opublikowano

Witam serdecznie,

Wam też tyle zżera baterii przy nie użytkowaniu telefonu? Przez godzinę jakiegokolwiek włączania urządzenia schodzi mi 5-10%. Regularnie zabijam procesy a i tak bateria rozładowuje się ekspresowo. Moja wersja miui to 66.77.55.00

Opublikowano

Hej,

Kupilem sobiek arte sd 32gb, wykrywa ja bez problemu, niemniej jednak nie umiem zbytnio ja zarzadzac. przykladowo chce sciagnac mapy google offline (nie instalowac aplikacji na karcie bo wiem ze sie nie da, jedynie wskazac mu baze danych z ktorej ma korzystac) no i nie potrafie. Problem taki, ze na necie sa opisy wskazujace, ze bez problemu mozna tak robic, np:

http://artykuly.softonic.pl/google-maps-jak-oszczedzac-transfer-i-uzywac-map-w-trybie-offline-na-androidzie

jednak soft na to nie pozwala. Jakies rady? 

Swoja droga glupota, ze nie mozna instalowac programow na karcie :(

Opublikowano
2 godziny temu, SirWinsALot napisał:

Hej,

Kupilem sobiek arte sd 32gb, wykrywa ja bez problemu, niemniej jednak nie umiem zbytnio ja zarzadzac. przykladowo chce sciagnac mapy google offline (nie instalowac aplikacji na karcie bo wiem ze sie nie da, jedynie wskazac mu baze danych z ktorej ma korzystac) no i nie potrafie. Problem taki, ze na necie sa opisy wskazujace, ze bez problemu mozna tak robic, np:

http://artykuly.softonic.pl/google-maps-jak-oszczedzac-transfer-i-uzywac-map-w-trybie-offline-na-androidzie

jednak soft na to nie pozwala. Jakies rady? 

Swoja droga glupota, ze nie mozna instalowac programow na karcie :(

Android 6.0 wprowadza taką możliwość i w sumie jest to jedyna jego widoczna zaleta.

Opublikowano

Podpowiedzcie mi drodzy użytkownicy. Bije się z myślami między redmi note 2, redmi 2 a lenovo k3 note. 

Rozumiem że pomiędzy redmi a redmi note głównie różnica polega na większym wyświetlaczu. Warto wziąć pod uwagę tego lenovo. 

Mocno obawiam się też samej marki xiaomi czy to urządzenie wytrzyma dłuższy okras czasu niż rok... Ktoś ma dłuższe doświadczenia z tymi aparatami ?

Opublikowano
2 minuty temu, Mazurak7 napisał:

Czy Redmi Note 2 na MiuiPolska posiada fabrycznie ViperFX? Nie mogę znaleźć

Nie. ViperFX jest tylko na telefonach z androidem maksymalnie 4.4.

1 minutę temu, fatis napisał:

Podpowiedzcie mi drodzy użytkownicy. Bije się z myślami między redmi note 2, redmi 2 a lenovo k3 note. 

Rozumiem że pomiędzy redmi a redmi note głównie różnica polega na większym wyświetlaczu. Warto wziąć pod uwagę tego lenovo. 

Mocno obawiam się też samej marki xiaomi czy to urządzenie wytrzyma dłuższy okras czasu niż rok... Ktoś ma dłuższe doświadczenia z tymi aparatami ?

Wsparcie masz minimum 3letnie od strony softu, a same telefony są bardzo dobrze wykonane. Między Redmi 2, a Note 2 jest znacznie większa różnica niż wyświetlacz... np. procek. Note 2 ma sporo lepszy. Lenovo... nah... serio?

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Nezumi napisał:

Nie. ViperFX jest tylko na telefonach z androidem maksymalnie 4.4.

Co mi nie przeszkadza żeby doinstalować ze Sklepu Play?

Opublikowano
1 godzinę temu, Cichq napisał:

Android 6.0 wprowadza taką możliwość i w sumie jest to jedyna jego widoczna zaleta.

Wprowadza teoretycznie. Firmy mogą to blokować,  tak zrobiło np HTC w a9. Za to świetnie działa doze, czyli włączanie niepotrzebnych procesów. 

Opublikowano
4 minuty temu, Mazurak7 napisał:

Nie, możesz sobie doinstalować o ile Ci się uda. W necie są poradniki i sposoby na obejście problemów Vipera na 5.x

Opublikowano
1 godzinę temu, Mazurak7 napisał:

Nie będzie działać. Zainstaluj selinuxModeChanger i uaktywnij permissive, vipera dodaj do autostartu i zamroź MusicFX. SelinuxModeChanger trzeba uaktywniać po każdym restarcie telefonu.

Opublikowano
1 godzinę temu, fakeeus napisał:

Ma ktoś teraz chwilkę czasu sprawdzić coś na swoim Redmi Note 2 dla mnie?

Jeśli tak to prosiłbym o PW.

Co tam?

Opublikowano
1 godzinę temu, fakeeus napisał:

Ma ktoś teraz chwilkę czasu sprawdzić coś na swoim Redmi Note 2 dla mnie?

Jeśli tak to prosiłbym o PW.

Jeszcze potrzebujesz?

1 godzinę temu, fatis napisał:

Mam cały czas Redmi 1, od przeszło 1,5 roku nigdy z nim nie miałem żadnego problemu.

Opublikowano
16 minut temu, KANAR napisał:

Co tam?

Chodziło o sprawdzenie ekranu na procesach (kiedy jest tak rozmyte tło). Na domyślnym niebieskim motywie. Czy jest takie falowanie. Sprawdzałem u siebie i też to mam ale bez wpatrzenia się tego nie widać nie zwraca się uwagi na to.

Opublikowano
Przed chwilą, d3tr0 napisał:

Chodziło o sprawdzenie ekranu na procesach (kiedy jest tak rozmyte tło). Na domyślnym niebieskim motywie. Sprawdzałem u siebie i też to mam ale bez wpatrzenia się tego nie widać nie zwraca się uwagi na to.

dokładnie tak mu odpisałem na priv

Opublikowano

Pytałem się o przesyłkę DHL to xon napisał że trzeba liczyć ok 10 dni, to ze względu za dużą różnicę w przesyłce wolę zostać przy poczcie :)

Będę miał niecierpliwy miesiąc, chociaż święta są to szybko powinien minąć ten miesiąc. 

Teraz korzystam z lumii 925 i z nawigacją jest tragedia w środku warszawy czy na autostradach czy zwykłych szosach potrafi gubić zasięg GPS nawet na 5-10 min, co potrafi utrudnić życie jak się jedzie w nieznane miejsce, a według serwisu wszystko ok, a nawet płytki z filmikami wysyłałem. W Note 2 prime raczej nie powinno być takich niespodzianek? 

Dobrze że ten windows phone nowy wychodzi to dzięki niemu szybciej zostawię ten telefon w pizdu i na jakiś porządny się przeniosę ;)

Opublikowano

Teraz zauważyłem  że praktycznie już jest dostępny Redmi Note 3 - co stawia pod znakiem zapytania sens kupowania Redmi Note 2. Trochę nie podoba mi się taka polityka - co pół roku wypuszczanie następcy ? Rozumiem konsumpcjonizm ale to jest przesada. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Mazurak7 napisał: Co mi nie przeszkadza żeby doinstalować ze Sklepu Play?

Nie będzie działać. Zainstaluj selinuxModeChanger i uaktywnij permissive, vipera dodaj do autostartu i zamroź MusicFX. SelinuxModeChanger trzeba uaktywniać po każdym restarcie telefonu.

Zainstalowanie selinuxa wystarcza. Nie trzeba mrozic musicFX a dodawanie Vipera do autostartu nie ma sensu bo i tak po zmianie na permissive musisz go zrestartować

Opublikowano
10 godzin temu, fatis napisał:

Teraz zauważyłem  że praktycznie już jest dostępny Redmi Note 3 - co stawia pod znakiem zapytania sens kupowania Redmi Note 2. Trochę nie podoba mi się taka polityka - co pół roku wypuszczanie następcy ? Rozumiem konsumpcjonizm ale to jest przesada. 

Taa... Kupiłem sobie RM2P w banggood 1.11... Czekałem 9 dni roboczych na wysyłkę, w dniu wysyłki obniżyli cenę o 20$... Po czym zanim w ogóle pojawił się w trackingu wyszedł RN3 praktycznie w tej cenie za jaką kupiłem RN2... A swoja drogą wciąż do mnie nie dotarł - PostNL złapało jakąś obstrukcje...

Opublikowano

Tak się zastanawiam czy było sporo przypadków zginania się Redmi note 2 skoro zdecydowano się na aluminiową obudowe? Taki przypadni zdaje się łapał jakis galaxy s5 czy s6. Wydaje mi się ze alu jest fajne ale nie we wszystkich przypadkach - chyba dość łatwo to przerysować. Po za obudową i czytnikiem to coś zmieniono ? Nie wiem czy czekać na tego Note 3. Zanim jakieś opinie się pojawią .... Plus taki że pewnie dłuższe wsparcie będzie...

Opublikowano

Xiaomi robi się powoli jak Elephone ale brakuje im jeszcze trochę, oni potrafią sprzedawać już nowy model kiedy ludzie nie dostali preordera starego :) Też mi się nie podoba taka polityka szybkich wersji telefonów ale jeśli będzie ciągłe wparcie dla starszego to jest dobrze a w Xiaomi te jakieś tam tygodniowe aktualizacje są. Inna sprawa już czy coś poprawiają czy nie ale wsparcie jest i w którejś tam wersji może być już poprawa.

• Like 1
Opublikowano

Heh, czyli wymiana telefonu co 6-8 miesięcy. Troszkę nie na moją kieszeń tym bardziej że zmiany są .....chyba raczej kosmetyczne.

Jeszcze pytanko, dualsim działa bez zarzutu? Jak czytałem to lte jest z jednej kart co zrozumiałe - jest jakos ustawialne z której ?

Opublikowano
1 minutę temu, fatis napisał:

Jeszcze pytanko, dualsim działa bez zarzutu? Jak czytałem to lte jest z jednej kart co zrozumiałe - jest jakos ustawialne z której ?

Działa, tak 3/4G jest z jednej w danym momencie na drugiej 2G. Da się wybrać do czego ma być SIM1 i SIM2

• Like 1
Opublikowano
Heh, czyli wymiana telefonu co 6-8 miesięcy. Troszkę nie na moją kieszeń tym bardziej że zmiany są .....chyba raczej kosmetyczne.

Lte może być na karcie która służy do internetu, karta do rozmów jest wtedy w gsm

wysłane z RN2

Opublikowano

Mam problem z Viperem, coś mi go ubija. Nie mam pojęcia i pomysłów jaka może być przyczyna, permissive aktywowany, viper jest dodany do autostartu. Jednak muszę go otworzyć żeby zaczął działać.

Jakieś pomysły?

• Like 1