Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy u was tez powiadomienia z niektorych aplikacji nie sa sygnalizowane dioda (np. wykop albo quizwanie)?

Innym problem jest to, ze powiadomienia z tapatalk zawsze sygnalizowane sa kolorem chyba pomaranczowym niezaleznie od tego jaki ustawi sie kolor w opcjach diody.

Korzystam z Light Manager Pro, w miarę ogarnia diodę, polecam.

Opublikowano

Bateria leci chyba jeszcze bardziej, ale zobacze bez blutufa bo wzbogacilem się o MiBanda.

Ogólnie bez reguły ale potrafi się nagrzac.

Wysłane z mojego Redmi Note 2

Opublikowano

U mnie też bez spadku w antutu, po aktualizacji sprawdziłem i wynik między 51, a 52k punktów. Wydaje mi się, że trochę lepsza płynność systemu. Ja ogólnie raczej nie mam żadnych problemów i każda kolejna aktualizacja jest dla mnie lepsza :) Ale to tylko moje zdanie i odczucia i nie każdy się ze mną zgodzi :D

Opublikowano (edytowane)

kupiłem etui z klapką do mojego redmi note2, nie widzę w opcjach blokady "smartcover", czy telefon w ogóle obsługuje tą opcję ?

Edytowane przez wi999
Opublikowano

Mam pytanie odnośnie aktualizacji.
Co piątek pojawia się nowa aktualizacja Miui. Gdy w telefonie wejdę w "aktualizacja" to pokazuje mi zawsze ze wersja MIUI jest aktualna.

Jak mam instalować tą aktualizacje która pojawia się tutaj na stronie ?

Opublikowano (edytowane)

Mam pytanie odnośnie aktualizacji.

Co piątek pojawia się nowa aktualizacja Miui. Gdy w telefonie wejdę w "aktualizacja" to pokazuje mi zawsze ze wersja MIUI jest aktualna.

To jest *normalne*, zawsze(?) tak było (w MIUI PL) - ten napis kłamie i należy go ignorować.

Nie przejmuj się, każdy początkujący się na to nabiera :mrgreen:

Edytowane przez latet
Opublikowano

Hej. O co chodzi z wibracjami? Są dużo mocniejsze np. Gdy telefon dzwoni?

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Są bardzo mocne (chyba maksymalne).  

Opublikowano

Fajna recka. Już lubię Kasię bo z łatwością wymówiła "Xiaomi" i to poprawnie. Zdziwiłem się pozytywnie, że Godziny ciszy są uroczą nazwą. Faktycznie jest inne bo android ma swoją nazwę i w większości producentów jest ona ta sama. Na iPhone też bodaj Nie przeszkadzać. Poza tym pokazała ciekawsze funkcje MIUI.

Wysłano z MI Note

Opublikowano

Ale nie odkryła tego że do nagrywania w slow motion trzeba zmniejszyć rozdzielczość filmu :)

Opublikowano (edytowane)

Witam serdecznie. Jestem posiadaczem Redmi Note 2 od tygodnia i mam kilka problemów.

1. Nie mogę utworzyć konta Xiaomi. Wyskakuje błąd, że nie udało się wysłać kodu potwierdzającego czy coś w ten deseń.
2. Próbując napisać SMS klawiatura nie pojawia się od razu. Czasem wcale nie reaguje na mój dotyk, trzeba zrobić to kilka razy, co zajmuje jakieś 5-6 sekund zamiast 1. Niby szczegół, ale trochę denerwuje.
3. Często mam tak, że jak piszę to dotykam przycisku Home (nie wiem w jaki sposób to się dzieje, może mam za duże palce :D). Czy da się jakoś zmodyfikować klawiaturę, aby podczas pisania przyciski się same wyłączały albo coś w tym stylu? Bardzo by mi to pomogło :)

Edytowane przez BoyBen
Opublikowano

Witam serdecznie. Jestem posiadaczem Redmi Note 2 od tygodnia i mam kilka problemów.

1. Nie mogę utworzyć konta Xiaomi. Wyskakuje błąd, że nie udało się wysłać kodu potwierdzającego czy coś w ten deseń.

2. Próbując napisać SMS klawiatura nie pojawia się od razu. Czasem wcale nie reaguje na mój dotyk, trzeba zrobić to kilka razy, co zajmuje jakieś 5-6 sekund zamiast 1. Niby szczegół, ale trochę denerwuje.

3. Często mam tak, że jak piszę to dotykam przycisku Home (nie wiem w jaki sposób to się dzieje, może mam za duże palce :D). Czy da się jakoś zmodyfikować klawiaturę, aby podczas pisania przyciski się same wyłączały albo coś w tym stylu? Bardzo by mi to pomogło :)

1. Zmień język na ang.

2. Masz MIUIPolska? Jeżeli tak to sprawdź inne skórki klawiatury.

3. Nic o takich ustawieniach nie wiem.

Opublikowano

1. Zmień język na ang.

2. Masz MIUIPolska? Jeżeli tak to sprawdź inne skórki klawiatury.

3. Nic o takich ustawieniach nie wiem.

2. Tak, mam MIUIPolska. Na wszystkich trzech skórkach się tak dzieje. 

3. Nie da się nic takiego zrobić?

Opublikowano

2. Tak, mam MIUIPolska. Na wszystkich trzech skórkach się tak dzieje. 

3. Nie da się nic takiego zrobić?

Nic nie wiem o takich ustawieniach.

Co do klawy, no musisz poszukać klawy, która zaskoczy. U mnie na obu telefonach klawa chodzi ok (Redmi 2 i Mi4), osobom z problemami z klawą pomagała zmiana na skórkę "Holo White" i ustawienie klawy Google jako domyślnej.

Opublikowano

Ale nie odkryła tego że do nagrywania w slow motion trzeba zmniejszyć rozdzielczość filmu :)

I narzeka na brak makro...

Dedykowanego może i nie ma, ale aparat w RMN2P mi ostrzy z bliższej odległości niż N8 w swym trybie makro (a N8 ma naprawdę dobry aparat) :)

Z rzeczy które znam, to jedyne co ostrzy bliżej to powershoty Canona w trybie supermacro.

Opublikowano (edytowane)

No wlasnie, jak blisko ostrzy RN2? Bo w RN-4G jest z tym cienko. Czy możesz zrobić zdjęcie czegoś o znanym rozmiarze, np. fragmentu banknotu i pokazać nam (ale koniecznie cały plik, nie wycinek :)

Inna kwestia to czy przy b. bliskich obiektach flash-LED da radę nie prześwietlić, jeśli musi być użyty, bo jest ciemno?

Edytowane przez latet
Opublikowano

Panowie a jak to jest z przenoszeniem aplikacji? faktycznie nie da się przenieść na SD? Bo zastanawiam się którą wersje wybrać. Do zapalonych graczy nie należę, więc 200mhz na GPU i CPU mnie nie zbawi i mam kartę 32gb. Obecnie mam zajęte około 1.8 GB pamięci wewnętrznej i 10gb na karcie, przy czym część aplikacji jest przeniesiona na SD. Czy warto inwestować w Prime?

Wysłane z mojego Pentagram Monster przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Nic nie wiem o takich ustawieniach.

Co do klawy, no musisz poszukać klawy, która zaskoczy. U mnie na obu telefonach klawa chodzi ok (Redmi 2 i Mi4), osobom z problemami z klawą pomagała zmiana na skórkę "Holo White" i ustawienie klawy Google jako domyślnej.

Niestety zmiana na klawiaturę Google nic nie zmieniła. Nadal klawatura nie włącza się po 1 dotyku. Nadal potrzebuje 5-6 dotknięć. Da się to jakoś naprawić? Ah i mam problem z pobieraniem motywów. Niektóre pobierają się z prędkością ~50kb/s, a następnie wyskakuje "Pobieranie nieudane".

Edytowane przez BoyBen
Opublikowano

No wlasnie, jak blisko ostrzy RN2? Bo w RN-4G jest z tym cienko. Czy możesz zrobić zdjęcie czegoś o znanym rozmiarze, np. fragmentu banknotu i pokazać nam (ale koniecznie cały plik, nie wycinek :)

Inna kwestia to czy przy b. bliskich obiektach flash-LED da radę nie prześwietlić, jeśli musi być użyty, bo jest ciemno?

Na oko, ostrzy gdzieś tak od 8 cm, choć udawało mi się łapać ostrość przy mniejszych odległościach, rzędu 6-7cm - pewnie zależy to trochę od faktury. Wpływ flesza sam oceń :)

http://speedy.sh/3sawz/rmn2p.zip

Opublikowano

Niestety zmiana na klawiaturę Google nic nie zmieniła. Nadal klawatura nie włącza się po 1 dotyku. Potrzebuje ich trochę więcej. Ah i mam problem z pobieraniem motywów. Niektóre pobierają się z prędkością ~50kb/s, a następnie wyskakuje "Pobieranie nieudane".

Do tego musisz przywyknąć... Serwery Xiaomi są w chinach, stamtąd pobierasz motywy i niestety połączenie od nas, aż do nich nie jest zbyt stabilne... średnie opóźnienia są w granicach 400ms (czas na odpowiedź serwera), niekiedy więcej, niekiedy mniej, (gdy jest więcej to zrywa połączenia). Co do klawiatury to jedyna szansa w zmianie motywu ogólnego, może wtedy zaskoczy?

Opublikowano

Do tego musisz przywyknąć... Serwery Xiaomi są w chinach, stamtąd pobierasz motywy i niestety połączenie od nas, aż do nich nie jest zbyt stabilne... średnie opóźnienia są w granicach 400ms (czas na odpowiedź serwera), niekiedy więcej, niekiedy mniej, (gdy jest więcej to zrywa połączenia). Co do klawiatury to jedyna szansa w zmianie motywu ogólnego, może wtedy zaskoczy?

Czyli mam próbować do skutku aż się pobierze czy po prostu niektórych motywów nie pobiorę? Udało mi się pobrać 2 motywy, ale one w żaden sposób nie wpływały na wygląd klawiatury, na działanie zresztą też.

Opublikowano

Czyli mam próbować do skutku aż się pobierze czy po prostu niektórych motywów nie pobiorę? Udało mi się pobrać 2 motywy, ale one w żaden sposób nie wpływały na wygląd klawiatury, na działanie zresztą też.

Tak, pobierać aż do skutku, niekiedy pobierze w kilka sek, a niekiedy będziesz się użerać z tym kilkanaście minut. Na wygląd nie, ale może jakiś motyw coś ruszy w kwestii szybkości wysuwania się :P. Szansa zawsze jest :P. Próbowałeś po prostu zrestartować telefon? Głupie, ale może też załapie klawa xD. W ostateczności zawsze możesz pobrać jakąś inną klawe z Google Play :P.

Opublikowano (edytowane)

Tak, pobierać aż do skutku, niekiedy pobierze w kilka sek, a niekiedy będziesz się użerać z tym kilkanaście minut. Na wygląd nie, ale może jakiś motyw coś ruszy w kwestii szybkości wysuwania się :P. Szansa zawsze jest :P. Próbowałeś po prostu zrestartować telefon? Głupie, ale może też załapie klawa xD. W ostateczności zawsze możesz pobrać jakąś inną klawe z Google Play :P.

Ah, rozumiem. No tak jak napisałem, w tych dwóch motywach to nic nie dało. No telefon już restartowałem kilka razy, ale to nic nie pomaga. No niby mogę :)

Edytowane przez BoyBen
Opublikowano

A propos przeglądania motywów xiaomi itd.

Nie da się ich przeglądać gdzieś przez stronę www na kompie?

A potem np 1 klik i pobiera mi przez konto miui.

Tak by było najwygodniej.