Jump to content

MIUI V14.0.22.12.8.DEV

Kacper Skrzypek

Recommended Posts

20 minut temu, Olek619 napisał:

Słabo o tyle, że nie jestem w stanie z jakiegoś powodu (Mipay server connection error; moje konta Xiaomi ma niezmienialnie region Indie, bo zakładałem je wiele lat temu) przedłużyć sobie chmury premium a mam tam mnóstwo zdjęć, których w pamięci telefonu już dawno nie mam...

Nie wiem czy dobrze rozumiem, ale jeśli masz dostęp do swojego konta xiaomi ze zdjęciami (login/hasło) to możesz je pobrać na komputer ze strony i.mi.com i wrzucić sobie na google druve czy gdzie tam chcesz 

21 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

To się takie braki zgłasza i informuje, gdzie są, a nie ukrywa dla siebie. To pierwsza beta na MIUI 14, mogą się takie rzeczy zgubić, zwłaszcza że to jest w ułatwieniach dostępu, a nie na wierzchu... i z takim podejściem będą się gubić jeszcze bardziej. Nie mam tyle czasu na sprawdzanie wszystkiego jak kiedyś, a tłumaczenie ogarniam w tej chwili sam.

Bo wielokrotnie coś zgłąszam, a to całkowicie olewacie. Kilka lat temu co tydzień zgłaszałem ten sam bug. W końcu po 2 miesiącach odpisaliście, że potwierdzacie błąd, ale włąśnie tel stracił aktualizację to mam zmienić telefon. Tak samo zgłaszam problem z widgetem kalendarza. Często mam informację, że aktualizowany jest status i mam czekać i co odpisujecie? U mnie działa. No ręcę opadają.

W Galeria/Notatki/Kontakty:

"Polityka Prywatności". Chyba, Że Tak Piszemy Zdania.

Master ubiegł mnie, bo też to widziałem.

Tak samo jak różna wielkość czcionki przy zablokowanym ekranie (kalkulator i notatki ma większą czcionkę).

19 godzin temu, xpx napisał(a):

U mnie na mi 11 lite 5g wreszcie zniknęło ciemno szare tło podobne do oświetlenia LCD oraz przestało wyszarzać filmy na operze. Poza tym telefon dostał drugie życie, szybko działa i nie ubija aplikacji

Widzisz, a u mnie firefox na tym romie gorzej działa. Mimo zakłódkowania, Oszczędzanie energii na "Bez ograniczeń" po kilku minutach albo przestaje odtwarzać dźwięk, albo oczyszcza pamięć z strony (po odblokowaniu telefonu odświeża stronę). Na 13 tak nie miałem.

21 minut temu, qwerty01 napisał(a):

Bo wielokrotnie coś zgłąszam, a to całkowicie olewacie

A my wielokrotnie to sprawdzamy i nie mamy takiego problemu. Jak mamy naprawić coś, czego nie jesteśmy w stanie zreprodukować?

"Polityka Prywatności". Chyba, Że Tak Piszemy Zdania.

OK. POPRAWIĘ. (te capsy to specjalnie.) Swoją drogą bardzo ciekawe, że podobnych obiekcji nie masz do Globala. Tam jest to WSZĘDZIE.

Tak samo jak różna wielkość czcionki przy zablokowanym ekranie (kalkulator i notatki ma większą czcionkę).

To akurat zauważyłem od razu i zgłosiłem. U mnie jest OK.

Screenshot_2022-12-20-12-30-49-632_lockscreen.jpg

Jak chcesz załatwić coś szybciej, to zgłaszaj to na xiaomi.eu, może będzie szybciej. Chociaż bardzo wątpię. Nie na wszystko mamy wpływ.

Edited by Kacper Skrzypek

1 godzinę temu, Olek619 napisał(a):

Nie ma żadnych problemów z płaceniem telefonem ani innych kwiatków w kwestiach bezpieczeństwa? I czy w galerii pojawiła się zapowiadana możliwość transferu zdjęć z chmury Xiaomi do Google?

Ja też z Mi11 pro i waham się :)

Nie płacę telefonem bo nie robię aż tak często zakupów ani nie uważam żeby mi to jakkolwiek ułatwiło życie :P

Przesyłać nie przesyłam niż w chmurze także nie wiem czy to zadziała ale widzę, że ktoś już opisał wszystkie 😺

Ogólnie, najlepsza aktualizacja jaka kiedykolwiek trafiła na ten model. Polecanko! Jak jeszcze nie masz to śmiało aktualizuj!

4 minuty temu, Evenred napisał(a):

W końcu!!! Na mi mix 4 wszystko działa elegancko i duuuuzooooo szybciej.  No rewelka up

czekałeś czekałeś i w końcu masz :) ja zawsze powtarzam kto czeka ten się doczekuje 🙃 kto puka temu otworzą 🙃 a ze swojej strony proszę o wyrozumiałość i odpuszczenie grzechów dla pana Kacpra i ekipy miui polska - to pierwsza wersja beta - mogą być niedociągnięcia - wszystko będzie sukcesywnie poprawiane - i tak uważam, że jak na pierwszy wypust miui 14 to jest bardzo dobrze - wielkie brawa dla całego zespołu i oby nie zabrakło chęci i czasu żeby to dalej rozwijać ...

• ZduneX25 changed the title to MIUI 22.12.8/16

TWRP nie chce się zainstalować przez fastboota z powrotem. Ktoś ma TWRP po aktualizacji na MI11 PRO?

Macie gdzieś instrukcję jak to się robiło z tą wymianą boot.img? Bo dawno to było i nie pamiętam.

EDIT: ogarnąłem już. Root działa z powrotem poprzez wymianę boot.img.

Edited by Pitors

Stałem dzisiaj przy terminalu próbując zapłacić odblokowanym telefonem i nie chciało przejść. Zmieniałem ustawienia z SIM na HCE i odwrotnie i też nic. Płatność przeszła dopiero jak otworzyłem portfel i było widać kartę. Jakiś pomysł co zrobić, żeby było po odblokowaniu bez otwierania portfela? Xiaomi 12X

Edited by Tartary

56 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Próbowałem. Byłem w biedronce przy samoobsługowych, więc miałem czas :)

Jedyne czego nie zrobiłem to nie zrestartowałem telefonu po tych zmianach, więc spróbuję jeszcze raz. 

Edited by Tartary

3 godziny temu, Tartary napisał(a):

Stałem dzisiaj przy terminalu próbując zapłacić odblokowanym telefonem i nie chciało przejść. Zmieniałem ustawienia z SIM na HCE i odwrotnie i też nic. Płatność przeszła dopiero jak otworzyłem portfel i było widać kartę. Jakiś pomysł co zrobić, żeby było po odblokowaniu bez otwierania portfela? Xiaomi 12X

Ja mam dokladnie tak samo na Mi11 

Zalazlem jeszcze inny problem. Zakupiłem kamerkę (a nawet dwie) 70mai i nie idzie podłączyć jej do aplikacji przez hotspot Wifi który tworzy w tym celu kamera. Dzieje się tak za 2 kamerkach. 

Te same kamery bezproblemowo połączyły się z Mi11 kolegi który ma wgrane stable 13.0.9

Więc dwie identyczne kamery dwa identyczne telefony ale z różnym oprogramowaniem. Ewidentnie wina po stronie nowego softu. 

29 minut temu, Rafullo napisał(a):

Ja mam dokladnie tak samo na Mi11 

ja miałem podobne akcje też na poprzednich rozwojowych - ogólnie jak będę miał możliwość zamierzam przetestować w praktyce czy płatność zaskoczy przy wygaszonym fonie - jeśli nie - czy zaskoczy w trybie pulpitu - a jeśli też nie - to znaczy że trzeba mieć uruchomiona aplikacje bankową .... na razie dobrze że działa - to najważniejsze :)

Pewnie nie na temat ale znalazłem działające viper4android na tym Romie. Może komuś się przyda. U mnie znacznie głośniej słuchawki bluetooth działają. Wystarczy bez kombinacji wgrać moduł poprzez Magisk.

https://github.com/programminghoch10/ViPER4AndroidRepackaged/releases

Ogólnie bardzo fajny rom, minimum 3 miechy nic nie będe wgrywał. Nawet Fluid N. G., bez którego nie wyobrażam sobie pracy na androidzie, działa idealnie.

Edited by xpx

u mnie zauważyłem jakiś problem z dźwiękiem w systemie - tzn włączam przeważnie tryb cichy na noc a potem jak się zwlekam go wyłączam i jest taki dźwięk zawsze który mam ustawiony dla powiadomień - w tej chwili włączyłem na próbę i wyłączyłem tryb cichy i nie było tego dźwięku - też nie ma dźwięku odblokowywania ekranu - ale np sprawdziłem jutuba i jest wszystko ok - no i dalej coś nie tak jest z powiadomieniami - przynajmniej z gadu gadu - raz są raz nie - wczoraj logowalem się przez profil zaufany na stronę sądu to było powiadomienie z aplikacji bankowej żeby potwierdzić logowanie - to tu wygląda że jest ok - ale gadu gadu też sądziłem że jest ok a nie jest 🙃

update - co do gadu gadu powiadomienie pojawiło się dopiero jak odpaliłem aplikacje - ciekawe ... tam czyscilem cache ograniczenia baterii są wyłączone autostart włączony powiadomienia też, aplikacja jest cały czas jako uruchomiona

Screenshot_2022-12-21-10-42-44-515_com.miui.securitycenter.jpg

Edited by Master

14 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Problemy z powiadomieniami to chyba ogólnie kwestia Globala, bo Xiaomi o tym wie. Niby mają to naprawić.

no bardzo możliwe - co ciekawe tu jeden załogant który odkąd pamiętam miał problemy z powiadomieniami na mi mix 4 pisał że w końcu działa to jak trzeba :) fajnie choć że u niego się naprawiło - a ja z kolei tak jak nie miałem tego problemu to zacząłem mieć :) ciekawe o co chodzi z tym dźwiękiem - na razie zrobię restarta fona i zobaczę kiedy znowu to się pojawi ....

edit - problemu z dźwiękiem na pewno nie powoduje włączenie / wyłączenie trybu cichego - zrobiłem restarta i włączyłem i wyłączyłem ten tryb - wszystko jest ok - więc ta możliwość odpada .... 

Edited by Master

Po zmianach w portfelu z z sim na hce, zmianie domyślnego portfela z Google na inny i ponownie na Google, restar telefonu i płatności zaczęły działać po odblokowaniu bez konieczności uruchamiania aplikacji Google Pay.

Edited by Tartary
  • Like 1

Hey dziś zainstalowałem 14tke na mi 11 lite 5g , po dodaniu widżetu wyszukiwarki google w nova luncher nie dało się wejść do pulpitu tylko ekran migał przy dotknięciu. Pomaga dopiero wyczyszczenie wszystkich danych apki. 

U mnie na mi 11ultra prawie wszystko działa ok, nie miałem problemów z płatnościami ani nic. Mam za to (czasami) inny problem z powiadomieniami niż tu wskazane. Na ekranie blokady powiadomienia są, jak tylko odblokuje telefon powiadomienia się kasują (zarówno z belki jak i z cyferek na ikonach).

Wysłane z Mi11 Ultra

56 minut temu, mateo912 napisał(a):

U mnie na mi 11ultra prawie wszystko działa ok, nie miałem problemów z płatnościami ani nic. Mam za to (czasami) inny problem z powiadomieniami niż tu wskazane. Na ekranie blokady powiadomienia są, jak tylko odblokuje telefon powiadomienia się kasują (zarówno z belki jak i z cyferek na ikonach).

Wysłane z Mi11 Ultra

no zdecydowanie jest tu jakiś problem - co zresztą potwierdził też pan Kacper - trzeba cierpliwie zaczekać na kolejne wersje i zobaczyć co będzie ... u mnie (w porównaniu z ostatnia wersja na A12) jest nieciekawie ... chociaż w sumie jakoś mi to specjalnie nawet nie przeszkadza - i tak prywatnie nikt się do mnie nie odzywa (gadu gadu i tak mam odpalone na kompie a piszą z pracy) na olx jakichś parę śmieci wystawionych - tam raz na dzień czy dwa się zagląda tak z ciekawości - z Messengera powiadomienia nie miałem już chyba z 2 miesiące więc nawet nie wiem czy tam to działa :) - tak więc czy to naprawia w następnej wersji czy za miesiąc nawet nie ma specjalnie znaczenia :) ciekawe z tym dźwiękiem co jest - tu postaram się wykryć moment kiedy to wystąpi ....

Niestety na moj Redmi Note 11 PRO 5G nie ma tego softu wiec nie moge sprobowac a szkoda. Poczekam. I maly offtop - na moim iPhone nie mam problemow- co chwile aktualizacje teraz wersja 16.2 IOS. Nie pozbede sie Xiaomi bo lubie ta firme - ale tamten nie ma porownania - rakieta -  jakości zdjeć też nie można porownac. Tyle ze cena 5 razy tyle co Xiaomi i wiecej i programy drogie jak diabli. I teraz tylko czekam na Jailbreak do 16.2 wtedy mozna poszaleć.

3 godziny temu, mateo912 napisał(a):

Wysłane z Mi11 Ultra

Myślałem, że coś przestawiłem 😁 bo też z niektórymi aplikacjami mam problem z powiadomieniami. U mnie wygląda to tak jakby system ubijał proces po mimo kłódki i wyłączonego osadzania miui.

W dniu 20.12.2022 o 14:48, Pitors napisał(a):

TWRP nie chce się zainstalować przez fastboota z powrotem. Ktoś ma TWRP po aktualizacji na MI11 PRO?

Macie gdzieś instrukcję jak to się robiło z tą wymianą boot.img? Bo dawno to było i nie pamiętam.

EDIT: ogarnąłem już. Root działa z powrotem poprzez wymianę boot.img.

Ja po każdym wgraniu przez fastboot ptchowanego boot.img mam za każdym razem bootlop... podpowiesz jak to zrobiłeś?

1 godzinę temu, kaciek napisał(a):

Ja po każdym wgraniu przez fastboot ptchowanego boot.img mam za każdym razem bootlop... podpowiesz jak to zrobiłeś?

Patchujesz przez Magisk Delta? Jak nie to dlatego nie działa.
Patchuj boot.img wyciągnięty świeżo z folderu z Xiaomi.eu dla Mi 11 Pro.

17 godzin temu, kaciek napisał(a):

Wziąłem z romu plik boot.img. Przeslalem go na telefon. Później w apce magisk 25.2 spatchowalem. Plik przegrałem na kompa. I na koniec wgrałem przez fastboot komendą w cmd fastboot flash boot nazwa pliku i tyle. Restart i powinno być tak jak na screenie.

Screenshot_2022-12-22-16-53-26-812_v.hojduxchd-edit.jpg

Edited by Pitors
  • Like 1

jeszcze taka drobna ciekawostka - ubija mi dość często taka aplikację z animowaną tapetą - to się nazywa Black live wallpaper - nie jest to wyrzucenia tapety jako takiej tylko po prostu animacja się zatrzymuje i jest statyczna - na poprzedniej rozwojowej nie było z tym problemu - teraz dość często tapeta się zatrzymuje a pomaga ponowne jej ustawienie w tej aplikacji - zdarzyło to się już kilka razy stąd uznałem że dam znać - w sumie nic poważnego no ale też lekka zmiana na minus 😉

Edited by Master

27 minut temu, mixolh napisał(a):

Prawdopodobnie problem z samą aplikacja lub wina A13.

Poczekaj na wydanie nowej wersji. Może pomoże ;)

no nic innego w sumie nie zostaje .... tam przerestowałem ustawienia aplikacji - wszystko jest jak trzeba - tak zgłaszam przy okazji :) z tymi problemami z dźwiękiem na razie nie udało mi się wywołać znowu tego problemu - co oczywiście nie znaczy że się nie pojawi ... powiadomienia to już sprawdziłem że problem też jest w messengerze - byłem akurat u matki z wizytą i poprosiłem o wysłanie wiadomości przez Messengera - zero reakcji w systemie - ani dźwięku ani powiadomienia - tak więc to na pewno nie tylko problem gadu gadu ... ale jak już pisałem w zasadzie i tak nikt do mnie się nie odzywa więc nie jest to jakiś duży problem - co innego w przypadku osób namiętnie czatujących 🙃 ogólnie czekamy wszyscy na kolejną wersję rozwojową i jedziemy dalej z tematem 😉

to tak jeszcze odnośnie tej wersji - mam wrażenie że bateria dłużej trzyma - korzystam w sumie tak samo ze sprzętu ale jest to odczuwalne - czyli kolejny plusik w morzu minusików 🙃 też nie mam problemów z VPNem od adguarda - to tak daje znać przy okazji (tam przy którejś poprzedniej rozwojowej to rozlaczalo) no ale temat chyba już dawno zamknięty bo na ostatnich rozwojowych (no i tej oczywiście) żadnych problemów ...

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...