2022
38 topics in this forum
-
- 5 followers
- 95 replies
- 3.9k views
Poprawki bezpieczeństwa Androida z listopada 2022 r. Drobne zmiany w wyglądzie aplikacji Pliki Ważna informacja dot. przyszłości wersji beta poniżej Koniec wsparcia wersji rozwojowych dla niektórych urządzeń, np. Mi 10T/Pro, Mi 10T Lite Dzięki wsparciu osób wspierających projekt xiaomi.eu na Patreonie przywróciliśmy wsparcie dla niektórych telefonów z MediaTekiem Pełna lista zmian: polska, angielska Koniec wersji beta w dotychczasowej formie Xiaomi poinformowało, że wersja 22.10.26 to ostatnia aktualizacja wydawana w dotychczasowej formie, jeśli chodzi o wersje dzienne (na których opieraliśmy wydania tygodniowe). Dla nas jako twórcó…
Last reply by fk4mil, -
-
- 4 followers
- 24 replies
- 717 views
Poprawki tłumaczeń Planujemy powrót do wsparcia urządzeń z procesorami MediaTeka, lecz potrzebujemy w tej kwestii Waszej pomocy. Więcej szczegółów tutaj Od 31 października koniec wsparcia wersji rozwojowych dla niektórych urządzeń Pełna lista zmian: polska, angielska Przywracanie ROM-ów pod TWRP Począwszy od wersji MIUI 22.6.22 przywracamy paczki w wersji pod TWRP dla większości urządzeń. Otrzymały one bowiem odpowiednie aktualizacje, które dodały obsługę deszyfrowania danych w Androidzie 12. Instrukcja przejścia z ROM-u fastboot na ROM recovery znajduje się w tym miejscu. Dla urządzeń, które nie otrzymały jeszcze nowego, działającego wyda…
Last reply by qwerty01, -
- 2 followers
- 25 replies
- 737 views
Poprawki tłumaczeń Dzięki wsparciu osób wspierających projekt xiaomi.eu na Patreonie przywróciliśmy wsparcie dla niektórych telefonów z MediaTekiem Od 31 października koniec wsparcia wersji rozwojowych dla niektórych urządzeń Pełna lista zmian: polska, angielska Przywracanie ROM-ów pod TWRP Począwszy od wersji MIUI 22.6.22 przywracamy paczki w wersji pod TWRP dla większości urządzeń. Otrzymały one bowiem odpowiednie aktualizacje, które dodały obsługę deszyfrowania danych w Androidzie 12. Instrukcja przejścia z ROM-u fastboot na ROM recovery znajduje się w tym miejscu. Dla urządzeń, które nie otrzymały jeszcze nowego, działającego wydania T…
Last reply by tomzone, -
- 7 followers
- 55 replies
- 1.6k views
Poprawki zabezpieczeń Androida z października 2022 r. Aktualizacja 22.9.28 usunięta. Xiaomi wydało nową aktualizację, naprawiającą problem z brakiem możliwości uruchomienia telefonu z kartą SIM, na której ustawiono kod PIN; pojawi się ona w ciągu kilku godzin (30 września wieczorem) Następna aktualizacja za dwa tygodnie (święta w Chinach) Planujemy powrót do wsparcia urządzeń z procesorami MediaTeka, lecz potrzebujemy w tej kwestii Waszej pomocy. Więcej szczegółów tutaj Od 31 października koniec wsparcia wersji rozwojowych dla niektórych urządzeń Pełna lista zmian: polska, angielska Przywracanie ROM-ów pod TWRP Począwszy od wersji M…
Last reply by Master, -
- 2 followers
- 21 replies
- 671 views
Poprawki błędów, m.in. zbyt dużego odstępu między dokiem a pierwszym rzędem ikon w launcherze Póki co nie mamy linków do ROM-ów dla niektórych urządzeń (np. Mi 10T Lite); aktualizacja dla nich pojawi się później W tym tygodniu brak aktualizacji dla Mi 10 Ultra i Mi 10T/Pro (wstrzymane przez Xiaomi) Planujemy powrót do wsparcia urządzeń z procesorami MediaTeka, lecz potrzebujemy w tej kwestii Waszej pomocy. Więcej szczegółów tutaj Od 31 października koniec wsparcia wersji rozwojowych dla niektórych urządzeń Pełna lista zmian: polska, angielska Przywracanie ROM-ów pod TWRP Począwszy od wersji MIUI 22.6.22 przywracamy paczki w wersji p…
Last reply by Master, -
- 1 follower
- 13 replies
- 541 views
Poprawki tłumaczeń Planujemy powrót do wsparcia urządzeń z procesorami MediaTeka, lecz potrzebujemy w tej kwestii Waszej pomocy. Więcej szczegółów tutaj Od 31 października koniec wsparcia wersji rozwojowych dla niektórych urządzeń Brak listy zmian w tym tygodniu; brak większych zmian Przywracanie ROM-ów pod TWRP Począwszy od wersji MIUI 22.6.22 przywracamy paczki w wersji pod TWRP dla większości urządzeń. Otrzymały one bowiem odpowiednie aktualizacje, które dodały obsługę deszyfrowania danych w Androidzie 12. Instrukcja przejścia z ROM-u fastboot na ROM recovery znajduje się w tym miejscu. Dla urządzeń, które nie otrzymały jeszcze nowego, …
Last reply by Master, -
- 2 followers
- 24 replies
- 751 views
Nowy wygląd aplikacji Dyktafon Nowe widżety pulpitu dla aplikacji Pliki i Przeglądarka Nie mamy jeszcze linków do ROM-ów dla Redmi 9T, Mi 10T Lite, Xiaomi 11 Lite 5G NE i Xiaomi Civi; aktualizacja będzie później, gdy będziemy je mieć Planujemy powrót do wsparcia urządzeń z procesorami MediaTeka, lecz potrzebujemy w tej kwestii Waszej pomocy. Więcej szczegółów tutaj Od 31 października koniec wsparcia wersji rozwojowych dla niektórych urządzeń Pełna lista zmian: polska, angielska Przywracanie ROM-ów pod TWRP Począwszy od wersji MIUI 22.6.22 przywracamy paczki w wersji pod TWRP dla niektórych urządzeń. Otrzymały one bowiem od…
Last reply by abc00, -
- 3 followers
- 14 replies
- 542 views
Poprawki tłumaczeń Jeśli po aktualizacji pojawi się komunikat dot. zamykającej się aplikacji Bateria i wydajność, należy wyczyścić jej dane Planujemy powrót do wsparcia urządzeń z procesorami MediaTeka, lecz potrzebujemy w tej kwestii Waszej pomocy. Więcej szczegółów tutaj Od 31 października koniec wsparcia wersji rozwojowych dla niektórych urządzeń W tym tygodniu brak pełnej listy zmian, nie ma nic znaczącego do uwzględnienia Przywracanie ROM-ów pod TWRP Począwszy od wersji MIUI 22.6.22 przywracamy paczki w wersji pod TWRP dla niektórych urządzeń. Otrzymały one bowiem odpowiednie aktualizacje, które dodały obsługę deszyfrowania danych w …
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 7 replies
- 506 views
Poprawki bezpieczeństwa Androida ze września 2022 r. Póki co brak ROM-ów dla Xiaomi Civi, Redmi 9T, Mi 10T Lite – brak linków do chińskich wydań Planujemy powrót do wsparcia urządzeń z procesorami MediaTeka, lecz potrzebujemy w tej kwestii Waszej pomocy. Więcej szczegółów tutaj Od 31 października koniec wsparcia wersji rozwojowych dla niektórych urządzeń Pełna lista zmian: polska, angielska Przywracanie ROM-ów pod TWRP Począwszy od wersji MIUI 22.6.22 przywracamy paczki w wersji pod TWRP dla niektórych urządzeń. Otrzymały one bowiem odpowiednie aktualizacje, które dodały obsługę deszyfrowania danych w Androidzie 12. Instrukcja przejścia z…
Last reply by Master, -
- 4 followers
- 23 replies
- 783 views
Poprawki tłumaczeń W tym tygodniu brak aktualizacji dla MIX 4 – ROM wstrzymany przez Xiaomi Planujemy powrót do wsparcia urządzeń z procesorami MediaTeka, lecz potrzebujemy w tej kwestii Waszej pomocy. Więcej szczegółów tutaj Pełna lista zmian: brak w tym tygodniu, bo nie odnotowano innych widocznych zmian Przywracanie ROM-ów pod TWRP Począwszy od wersji MIUI 22.6.22 przywracamy paczki w wersji pod TWRP dla niektórych urządzeń. Otrzymały one bowiem odpowiednie aktualizacje, które dodały obsługę deszyfrowania danych w Androidzie 12. Instrukcja przejścia z ROM-u fastboot na ROM recovery znajduje się w tym miejscu. Dla urządzeń, które nie otr…
Last reply by mateo912, -
- 1 follower
- 12 replies
- 710 views
Przywrócenie aktualizacji w wersji pod recovery dla Xiaomi 11 Lite 5G NE (recovery tutaj) i Xiaomi MIX 4 (recovery tutaj) Dodano możliwość wyłączenia kanału treści w Przeglądarce Planujemy powrót do wsparcia urządzeń z procesorami MediaTeka, lecz potrzebujemy w tej kwestii Waszej pomocy. Więcej szczegółów tutaj Pełna lista zmian: polska, angielska Przywracanie ROM-ów pod TWRP Począwszy od wersji MIUI 22.6.22 przywracamy paczki w wersji pod TWRP dla niektórych urządzeń. Otrzymały one bowiem odpowiednie aktualizacje, które dodały obsługę deszyfrowania danych w Androidzie 12. Instrukcja przejścia z ROM-u fastboot na ROM recovery znajduje się w tym…
Last reply by skay77, -
- 2 followers
- 19 replies
- 751 views
Drobne zmiany w wyglądzie Kompasu i menu Zalecane w Galerii Planujemy powrót do wsparcia urządzeń z procesorami MediaTeka, lecz potrzebujemy w tej kwestii Waszej pomocy. Więcej szczegółów tutaj Pełna lista zmian: polska, angielska Przywracanie ROM-ów pod TWRP Począwszy od wersji MIUI 22.6.22 przywracamy paczki w wersji pod TWRP dla niektórych urządzeń. Otrzymały one bowiem odpowiednie aktualizacje, które dodały obsługę deszyfrowania danych w Androidzie 12. Instrukcja przejścia z ROM-u fastboot na ROM recovery znajduje się w tym miejscu. Dla urządzeń, które nie otrzymały jeszcze nowego, działającego wydania TWRP, aktualizacje nadal będą wydawane …
Last reply by kaciek, -
- 5 followers
- 16 replies
- 806 views
Poprawki błędów, m.in. znikającej aplikacji Google czy niedziałającego poprawnie zwolnionego tempa na niektórych urządzeniach w aplikacji Aparatu Przywrócenie ROM-u pod recovery dla Mi 10T Lite - TWRP tutaj Planujemy powrót do wsparcia urządzeń z procesorami MediaTeka, lecz potrzebujemy w tej kwestii Waszej pomocy. Więcej szczegółów tutaj Pełna lista zmian: polska, angielska Przywracanie ROM-ów pod TWRP Począwszy od wersji MIUI 22.6.22 przywracamy paczki w wersji pod TWRP dla niektórych urządzeń. Otrzymały one bowiem odpowiednie aktualizacje, które dodały obsługę deszyfrowania danych w Androidzie 12. Instrukcja przejścia z ROM-u fastboot na ROM…
Last reply by XYZE, -
- 3 followers
- 52 replies
- 1.5k views
Zmiany w wyglądzie aplikacji Zegar Poprawki bezpieczeństwa Androida z sierpnia 2022 r. ROM-y dla Mi 10T Lite i Xiaomi Civi będą później - nie mamy linków do chińskich ROM-ów Planujemy powrót do wsparcia urządzeń z procesorami MediaTeka, lecz potrzebujemy w tej kwestii Waszej pomocy. Więcej szczegółów tutaj Pełna lista zmian: polska, angielska Przywracanie ROM-ów pod TWRP Począwszy od wersji MIUI 22.6.22 przywracamy paczki w wersji pod TWRP dla niektórych urządzeń. Otrzymały one bowiem odpowiednie aktualizacje, które dodały obsługę deszyfrowania danych w Androidzie 12. Zbiór TWRP od skkk, które działają z Androidem 12, znajduje się pod tym…
Last reply by sly, -
- 7 followers
- 40 replies
- 1.7k views
Poprawki pewnych problemów, np. niedziałającej kopii w Chmurze czy nieinstalowania się automatycznie paczki po jej wyborze w aplikacji Aktualizacje Przywróciliśmy wydania pod recovery dla Redmi K40 Pro/+/Mi 11i – działające recovery tutaj To ostatnia wersja rozwojowa MIUI dla następujących urządzeń: Mi CC9 Pro/Mi Note 10/Pro, Mi 10, Mi 10 Pro, Mi 10 Lite Zoom, Redmi K30, Redmi K30 5G, Redmi K30i 5G, Redmi K30 Pro/POCO F2 Pro. Xiaomi kończy dla nich wsparcie wersji beta Planujemy powrót do wsparcia urządzeń z procesorami MediaTeka, lecz potrzebujemy w tej kwestii Waszej pomocy. Więcej szczegółów tutaj Pełna lista zmian: polska, angielska Przyw…
Last reply by pszyman74, -
- 5 followers
- 31 replies
- 1.1k views
Poprawki pewnych błędów Przywróciliśmy wydania fastboot dla Redmi K40 Pro/+/Mi 11i ze względu na problemy ze wgrywaniem aktualizacji przez TWRP Od 18 lipca 2022 roku nie będziemy już wydawali wersji rozwojowych MIUI dla następujących urządzeń: Mi CC9 Pro/Mi Note 10/Pro, Mi 10, Mi 10 Pro, Mi 10 Lite Zoom, Redmi K30, Redmi K30 5G, Redmi K30i 5G, Redmi K30 Pro/POCO F2 Pro. Xiaomi kończy dla nich wsparcie wersji beta Pełna lista zmian: polska, angielska Przywracanie ROM-ów pod TWRP Począwszy od wersji MIUI 22.6.22 przywracamy paczki w wersji pod TWRP dla niektórych urządzeń. Otrzymały one bowiem odpowiednie aktualizacje, które dodały obsługę deszyf…
Last reply by Master, -
- 1 follower
- 19 replies
- 1k views
Naprawiono problem z niedziałającymi dymkami w niektórych aplikacjach Od 18 lipca 2022 roku nie będziemy już wydawali wersji rozwojowych MIUI dla następujących urządzeń: Mi CC9 Pro/Mi Note 10/Pro, Mi 10, Mi 10 Pro, Mi 10 Lite Zoom, Redmi K30, Redmi K30 5G, Redmi K30i 5G, Redmi K30 Pro/POCO F2 Pro. Xiaomi kończy dla nich wsparcie wersji beta Pełna lista zmian: polska, angielska Przywracanie ROM-ów pod TWRP Począwszy od wersji MIUI 22.6.22 przywracamy paczki w wersji pod TWRP dla niektórych urządzeń. Otrzymały one bowiem odpowiednie aktualizacje, które dodały obsługę deszyfrowania danych w Androidzie 12. Zbiór TWRP od skkk, które działają z Androidem 1…
Last reply by Master, -
- 4 followers
- 40 replies
- 1.6k views
Przywrócone ROM-y w wersji pod recovery dla niektórych urządzeń – komunikat poniżej Poprawki bezpieczeństwa z lipca 2022 r. Odblokowaliśmy nowe funkcje dot. pływających okien, które Xiaomi zablokowało dla tabletów i Mixa Fold (możliwość otwarcia więcej niż jednego okna na raz, a także minimalizacja okna po jego przeciągnięciu na krawędź ekranu) Standardowe dymki Androida, np. w Messengerze, nie działają w tej wersji poprawnie; mamy nadzieję, że będą działać za tydzień ROM-y dla niektórych telefonów będą później (brak linków do wersji chińskich) Od 18 lipca 2022 roku nie będziemy już wydawali wersji rozwojowych MIUI dla następujących urządzeń:…
Last reply by Master, -
- 1 follower
- 26 replies
- 1.2k views
Poprawki błędów i tłumaczeń Reupload dla Mi 10T Pro - poprawka na niedziałający aparat. Wgrywamy ją przez TWRP (dla tego modelu RedmiK30SUltra) Od 18 lipca 2022 roku nie będziemy już wydawali wersji rozwojowych MIUI dla następujących urządzeń: Mi CC9 Pro/Mi Note 10/Pro, Mi 10, Mi 10 Pro, Mi 10 Lite Zoom, Redmi K30, Redmi K30 5G, Redmi K30i 5G, Redmi K30 Pro/POCO F2 Pro. Xiaomi kończy dla nich wsparcie wersji beta Pełna lista zmian: polska, angielska Android 12 Ponieważ TWRP nie współpracuje z Androidem 12, aktualizacje dla telefonów z tą wersją systemu muszą być wgrywane w trybie Fastboot — szczegóły w naszym artykule. Jeśli po instalacji …
Last reply by pull1990, -
- 3 followers
- 19 replies
- 835 views
Aktualizacja do Androida 12 dla Redmi Note 9 4G/Redmi 9T Poprawki problemów, np. niepoprawnego działania Ciemnego motywu w Centrum funkcji czy pewnych problemów z klawiaturą Od 18 lipca 2022 roku nie będziemy już wydawali wersji rozwojowych MIUI dla następujących urządzeń: Mi CC9 Pro/Mi Note 10/Pro, Mi 10, Mi 10 Pro, Mi 10 Lite Zoom, Redmi K30, Redmi K30 5G, Redmi K30i 5G, Redmi K30 Pro/POCO F2 Pro. Xiaomi kończy dla nich wsparcie wersji beta Pełna lista zmian: polska, angielska Android 12 Ponieważ TWRP nie współpracuje z Androidem 12, aktualizacje dla telefonów z tą wersją systemu muszą być wgrywane w trybie Fastboot — szczegóły w naszym artyk…
Last reply by kaciek, -
- 2 followers
- 12 replies
- 848 views
Poprawki problemów, np. braku możliwości wyłączenia Ciemnego motywu dla poszczególnych aplikacji czy braku możliwości wpisania adresu dostawcy prywatnego DNS Brak aktualizacji w tym tygodniu dla Redmi Note 9 4G/Redmi 9T – testy Androida 12 Od 18 lipca 2022 roku nie będziemy już wydawali wersji rozwojowych MIUI dla następujących urządzeń: Mi CC9 Pro/Mi Note 10/Pro, Mi 10, Mi 10 Pro, Mi 10 Lite Zoom, Redmi K30, Redmi K30 5G, Redmi K30i 5G, Redmi K30 Pro/POCO F2 Pro. Xiaomi kończy dla nich wsparcie wersji beta Pełna lista zmian: polska, angielska Android 12 Ponieważ TWRP nie współpracuje z Androidem 12, aktualizacje dla telefonów z tą wersją syste…
Last reply by Master, -
- 3 followers
- 18 replies
- 1.1k views
Poprawki bezpieczeństwa Androida z czerwca 2022 roku Póki co brak aktualizacji (czekamy na odnośniki) dla: Xiaomi 11 Lite 5G NE, Xiaomi Civi, Xiaomi MIX 4 Brak aktualizacji w tym tygodniu dla Mi 10 Pro – problemy z restartami, Redmi Note 9 4G/Redmi 9T – testy Androida 12 Od 18 lipca 2022 roku nie będziemy już wydawali wersji rozwojowych MIUI dla następujących urządzeń: Mi CC9 Pro/Mi Note 10/Pro, Mi 10, Mi 10 Pro, Mi 10 Lite Zoom, Redmi K30, Redmi K30 5G, Redmi K30i 5G, Redmi K30 Pro/POCO F2 Pro. Xiaomi kończy dla nich wsparcie wersji beta Pełna lista zmian: polska, angielska Android 12 Ponieważ TWRP nie współpracuje z Androidem 12, aktual…
Last reply by qwerty01, -
- 5 followers
- 19 replies
- 990 views
Poprawki stylistyczne w Ustawieniach Poprawki błędów, np. niepojawiającego się odtwarzacza Mi Smart Play w Centrum funkcji pomimo jego aktywacji w Ustawieniach Póki co brak aktualizacji (czekamy na odnośniki) dla: Mi 10 Lite Zoom, Xiaomi 11 Lite 5G NE, Xiaomi Civi, Redmi K30, Redmi K30 5G, Redmi K30i 5G, Redmi 9T/Redmi Note 9 4G To ostatnia aktualizacja dla Redmi 9T/Redmi Note 9 4G oparta na Androidzie 11. Kolejne aktualizacje będą wydawane już na bazie Androida 12 Od 18 lipca 2022 roku nie będziemy już wydawali wersji rozwojowych MIUI dla następujących urządzeń: Mi CC9 Pro/Mi Note 10/Pro, Mi 10, Mi 10 Pro, Mi 10 Lite Zoom, Redmi K30, Redmi K30 5G,…
Last reply by Master, -
- 7 followers
- 40 replies
- 1.5k views
Możliwość wyboru prędkości animacji w ustawieniach Systemowego launchera Dodana ikona NFC na pasku statusu Nowa możliwość ustalania reguł filtrowania e-maili w aplikacji Poczta Od 18 lipca 2022 roku nie będziemy już wydawali wersji rozwojowych MIUI dla następujących urządzeń: Mi CC9 Pro/Mi Note 10/Pro, Mi 10, Mi 10 Pro, Mi 10 Lite Zoom, Redmi K30, Redmi K30 5G, Redmi K30i 5G, Redmi K30 Pro/POCO F2 Pro. Xiaomi kończy dla nich wsparcie wersji beta Pełna lista zmian: polska, angielska Android 12 Ponieważ TWRP nie współpracuje z Androidem 12, aktualizacje dla telefonów z tą wersją systemu muszą być wgrywane w trybie Fastboot — szczegóły w nas…
Last reply by Master, -
- 7 followers
- 36 replies
- 1.8k views
Poprawki bezpieczeństwa z maja 2022 roku Zmiany stylistyczne w Muzyce i Galerii Przywrócona aplikacja Zdrowie zamiast Mi Fitness. Jeśli instalujecie tę aktualizację, przechodząc z już posiadanego ROM-u Xiaomi.eu bez czyszczenia danych, i chcecie zainstalować globalną wersję Mi Fitness, zastosujcie się do tego poradnika. Operację trzeba wykonać tylko raz; w przyszłości nie będzie już potrzebna W związku ze świętami w Chinach kolejna aktualizacja zostanie opublikowana 13 maja Od 18 lipca 2022 roku nie będziemy już wydawali wersji rozwojowych MIUI dla następujących urządzeń: Mi CC9 Pro/Mi Note 10/Pro, Mi 10, Mi 10 Pro, Mi 10 Lite Zoom, Redmi K30, Redm…
Last reply by mgreta,