Jump to content

MIUI V14.0.22.12.8.DEV

Kacper Skrzypek

Recommended Posts

Wziąłem z romu plik boot.img. Przeslalem go na telefon. Później w apce magisk 25.2 spatchowalem. Plik przegrałem na kompa. I na koniec wgrałem przez fastboot komendą w cmd fastboot flash boot nazwa pliku i tyle. Restart i powinno być tak jak na screenie.
Screenshot_2022-12-22-16-53-26-812_v.hojduxchd-edit.thumb.jpg.42bcdb741e1ce68912eb4ddad8991a10.jpg
Zrobiłem, znałem ten sposób i tak robiłem, ale nie przyznam się jaki błąd popełniłem, bo zabilibyście mnie śmiechem...

Sendnięte z MI 11

15 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Nie przywracałeś żadnej kopii z Globala/nie masz jakiejś modyfikacji na to?

Nie. Od momentu jak telefon wrócił z serwisu poszedł unlock i czysta instalacja. Nie posiadam roota ani żadnej modyfikacji. 

Stawiam że to jakiś błąd bo jeden i drugi ma taką przypadłość z czego jeden jest z aktualizacji a drugi na czysto.

Jakbyś mógł sprawdzić na nowej becie (właśnie poszła) to byłbym wdzięczny. Jeśli nadal będzie coś takiego, musiałbyś zrobić logcat. Może on by coś pokazał.

Po wyłączeniu dźwięku ładowania nie masz żadnego dźwięku przy podłączaniu?

Edited by Kacper Skrzypek

59 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Jakbyś mógł sprawdzić na nowej becie (właśnie poszła) to byłbym wdzięczny. Jeśli nadal będzie coś takiego, musiałbyś zrobić logcat. Może on by coś pokazał.

Po wyłączeniu dźwięku ładowania nie masz żadnego dźwięku przy podłączaniu?

Jak wyłączę to nie mam dźwięku... Jak włączę to pojawia się znów podwójny dźwięk.

Zaraz zassam nową wersję i tam sprawdzę.

Znalazłem jeszcze coś. Już 3-4 razy się zdarzyło że telefon sam wyłączył tylny ekran w mi11u (z poziomu ustawień)

Wysłane z Mi11 Ultra

Znalazłem powód wyłączania się tylnego ekranu: gdy telefon włącza oszczędzanie energii przy 20 % wyłącza tylny ekran całkowicie.
W miui13 tego nie robił
Czy można to zmienić?

Wysłane z Mi11 Ultra

• ZduneX25 changed the title to MIUI V14.0.22.12.8.DEV

Aparat nie zapisuje ustawień tylko ostatni tryb. Jest to denerwujące za każdym razem włączanie hdr np. Nie ma opcji zapisania ustawień jak kilka wersji wstecz. Sprawdzałem ostatni stable i też już tego nie ma. Jakaś opcja to starsza wersja aplikacji aparat, ale miui nie pozwala na instalowanie aplikacji systemowych z nieznanych źródeł. 

19 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Jaki masz model? U mnie na Xiaomi 12 opcja nadal jest.

Screenshot_2022-12-26-09-48-00-608_com.android.camera-edit.jpg

Tylko to jest zachowaj tryb. Czyli jak nagrywałes film i wyjdziesz z aparatu, zamkniesz aplikacje i jak włączysz aparat to włączysz na filmie. Kiedyś było zachowaj ustawienia a nie tryb. Jak się włączyło hdr na stałe i wyłączyło aparat to jak się włączało ponownie to ten hdr był włączony. Mam 11 ultra. Ale to kwestia tego że od kilku wersji już tak zrobili. Bo na stable mam to samo. 

Edit.

Ok. Niby zapisuje ustawienia. Ale akurat nie zapisuje  hdru włączonego na stałe. Po prostu od kilku wersji tak jest. Nie jest to wina softu. 

Edited by kimimiszcz
  • Like 1

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...