Jump to content

Redmi Note 10 Pro - Official MIUI ROM

pkonrad

Recommended Posts

2 minuty temu, blejdzik napisał:

Oczywiście że bez brandu operatora , pobrałem paczkę zip z linku od @pkonrad zainstalowałem ręcznie i jest , na tą chwilę działa

Ale to trzeba czekać tydzień na odblokowanie bootloadera czy da się jakoś bez tego zrobić aktualizację?

1 minutę temu, Jul3k napisał:

Ale to trzeba czekać tydzień na odblokowanie bootloadera czy da się jakoś bez tego zrobić aktualizację?

Jeśli masz brandowany soft np od oragne gdzie w oznaczeniu miui masz OR to ściągnij bootloadera i wgraj miuipolska/ xiaomi.eu , jeśli masz miui w wersji które jest tutaj wymieniona w poście to możesz aktualizować , ja mam wersję RKFEUXM , i taką wersję pobrałem ,  co do brandu to nigdy nie brałem w salonie telefonu tylko kupowałem od autoryzowanego dystrybutora

1 minutę temu, blejdzik napisał:

Jeśli masz brandowany soft np od oragne gdzie w oznaczeniu miui masz OR to ściągnij bootloadera i wgraj miuipolska/ xiaomi.eu , jeśli masz miui w wersji które jest tutaj wymieniona w poście to możesz aktualizować , ja mam wersję RKFEUXM , i taką wersję pobrałem ,  co do brandu to nigdy nie brałem w salonie telefonu tylko kupowałem od autoryzowanego dystrybutora

No właśnie mam OR.

Ja szukałem jak najtaniej, a w Orange była promocja 1199 za wersję 6/128 i miband5 w zestawie. Także się skusiłem i mam wrażenie że to ten brand i brak aktualizacji może powodować, że nie działa mi Android Auto.

Nie da się tego obejść, żeby nie odblokowywać bootloadera? 

Screenshot_2021-05-23-10-18-07-139_com.android.settings.jpg

No właśnie mam OR.
Ja szukałem jak najtaniej, a w Orange była promocja 1199 za wersję 6/128 i miband5 w zestawie. Także się skusiłem i mam wrażenie że to ten brand i brak aktualizacji może powodować, że nie działa mi Android Auto.
Nie da się tego obejść, żeby nie odblokowywać bootloadera? 

Niestety nie wiem , ja na Twoim miejscu od ręki bym ściągał BL  jeśli miał bym branda jeśli nie chcesz to tylko czekać zostaje

Ja mam 12.5.1 od 2 dni wgrałem recovery ale jest już dostępna wersja fastboot, a że miałem wcześniej Indonezję to musiałem  wrzucić przez fastboota  - (MiFlash20191206) i tutaj  do pytania Jul3k no niestety trzeba odblokować boota, V12.0.16.0.RKFEUXM a potem recovery 12.5.1. Wracając do wątku u mnie jest rewelacja bateria trzyma super , działanie błyskawica nie zauważyłem jakiś problemów. Czekam na 12.5 Indonezja bo chodzi mi o nagrywanie rozmów , ogólnie jestem zadowolony.

Dla zainteresowanych link: https://mirom.ezbox.idv.tw/en/phone/sweet/

Screenshot_2021-05-29-00-45-48-693_com.android.settings.jpg

Edited by rumot

Dnia 29.05.2021 o 01:03, rumot napisał:

Ja mam 12.5.1 od 2 dni wgrałem recovery ale jest już dostępna wersja fastboot, a że miałem wcześniej Indonezję to musiałem  wrzucić przez fastboota  - (MiFlash20191206) i tutaj  do pytania Jul3k no niestety trzeba odblokować boota, V12.0.16.0.RKFEUXM a potem recovery 12.5.1. Wracając do wątku u mnie jest rewelacja bateria trzyma super , działanie błyskawica nie zauważyłem jakiś problemów. Czekam na 12.5 Indonezja bo chodzi mi o nagrywanie rozmów , ogólnie jestem zadowolony.

Dla zainteresowanych link: https://mirom.ezbox.idv.tw/en/phone/sweet/

Screenshot_2021-05-29-00-45-48-693_com.android.settings.jpg

Właśnie odblokowałem bootloader programem XiaoMiTool v2 i wgrywam MIUI 12.5.1 global stable. Zobaczymy czy się uda :)

12 minut temu, Jul3k napisał:

Właśnie odblokowałem bootloader programem XiaoMiTool v2 i wgrywam MIUI 12.5.1 global stable. Zobaczymy czy się uda :)

Instalacja wywala się w momencie "Flashing super" nie wiem jak to obejść, żeby poszło.. boje się, że zaraz zrobię z niego przycisk do papieru :P

20 minut temu, Kacper Skrzypek napisał:

A po co to omijać? Wgrywanie super musi trochę potrwać, bo to kilka partycji w jednej, w tym cały system.

Ja nie chcę tego ominąć, może źle się wyraziłęm. Ale w tej chwili mam brick przy wgrywaniu miui 12.5.1. global stable wysypało się przy "flashing super" i nic nie mogę dalej zrobić..

fail.png

W ogóle się nie instaluje.. telefonu nie wykrywa.. brawo ja... ucegliłem telefon :)

Dobra, jakoś (nie wiem jak) udało się, że telefon wstał, ale wciąż z brandowanym przez Orange softem.

Nie wiem co teraz zrobić, żeby wgrać czysty global i znowu nic nie zwalić.. :P

Edited by Jul3k

44 minuty temu, Jul3k napisał:

W ogóle się nie instaluje.. telefonu nie wykrywa.. brawo ja... ucegliłem telefon :)

Dobra, jakoś (nie wiem jak) udało się, że telefon wstał, ale wciąż z brandowanym przez Orange softem.

Nie wiem co teraz zrobić, żeby wgrać czysty global i znowu nic nie zwalić.. :P

Powiedz jaki masz obecnie room, a może już sobie poradziłeś jeżeli nie to może ci pomoge.

Edited by rumot

Już chyba sobie poradziłem, wgrałem miui 12.5.1 i póki co wszystko śmiga. Dzięki za dobre chęci i podpowiedzi!

Czy po wygraniu tego miui 12.5.1 global stable jest jakaś opcja ponownego zablokowania bootloadera, żeby wszystkie aplikacje działały? Nie wiem jeszcze jak z płatnościami NFC, aplikacje bankowe działają, ale nie działa aplikacja McDonald :p

9 minut temu, Jul3k napisał:

Czy po wygraniu tego miui 12.5.1 global stable jest jakaś opcja ponownego zablokowania bootloadera, żeby wszystkie aplikacje działały? Nie wiem jeszcze jak z płatnościami NFC, aplikacje bankowe działają, ale nie działa aplikacja McDonald :p

To po wgraniu softu 12.5.1 masz odblokowany boot a nie powinieneś mieć, napisz jak wgrałeś.

5 minut temu, rumot napisał:

To po wgraniu softu 12.5.1 masz odblokowany boot a nie powinieneś mieć, napisz jak wgrałeś.

Przez program XiaoMi Tool V2, najpierw twrp a później ROM z pliku ZIP.

5 minut temu, rumot napisał:

Ściągnij paczkę Recovery  https://mirom.ezbox.idv.tw/en/phone/sweet/  wrzuć do foldera np.Downlod w pamięci wewnętrznej , potem  wybierz paczkę aktualizacji i przeinstaluj soft.

Screenshot_2021-06-01-00-07-49-083_com.android.updater.jpg

Czyli który link?

Po takim wgraniu ponownie bootloader będzie zablokowany?

Na tą chwilę w opcje programisty jak wchodzę w stan odblowowania mi, to mam, że jest odblokowane.

Edited by Jul3k

24 minuty temu, rumot napisał:

Będzie zablokowany

2021-06-01_001739.png

Żeby włączyć  dodatkowe funkcje aktualizacji wchodzisz w Ustawienia - o telefonie - - Wersja MIUI -  i klikasz kilka razy w ekran a potem trzy kropki w prawym górnym rogu i masz otwarte dodatkowe opcje aktualizacji. To tak jak byś nie wiedział

https://mirom.ezbox.idv.tw/en/phone/sweet/

2021-06-01_002947.png

Zrobiłem dokładnie tak jak napisałeś, niestety bootloader wciąż jest odblokowany. 

8 minut temu, rumot napisał:

A próbowałeś ustawień fabrycznych

Tak, zrobiłem przywracanie ustawień fabrycznych zaraz po wgraniu roma.

Chyba coś musiałem skopać po drodze,. Je działał mi mi flash, więc znalazłem ten XiaoMi Tool V2 i właśnie tym programem przeprowadziłem całą operację zmiany softu z brandowanego przez Orange 12.0.3

15 minut temu, Jul3k napisał:

Tak, zrobiłem przywracanie ustawień fabrycznych zaraz po wgraniu roma.

Chyba coś musiałem skopać po drodze,. Je działał mi mi flash, więc znalazłem ten XiaoMi Tool V2 i właśnie tym programem przeprowadziłem całą operację zmiany softu z brandowanego przez Orange 12.0.3

Pomogę ci ale trochę roboty będziesz miał poczekaj opiszę co i jak.

Edited by rumot

Ściągasz    https://www.mediafire.com/file/a6gpxjwi9jgpjsp/MiFlash20191206.zip/file  i rozpakowujesz do Dysk lokalny C (systemowy).

sciągasz  https://mirom.ezbox.idv.tw/en/phone/sweet/roms-global-stable/ i rozpakowujesz do Dysk lokalny C (systemowy)

Uruchamiasz  program MiFlash z folderu rozpakowanym na dysku C

Kablem USB podłączasz telefon w trybie Fastboot do komputera

W programie MiFlash wrzucasz  wcześniej  rozpakowaną na C wersję 12.0.15 Global pokazane na zrzucie i fleszujesz.

Po całej operacji uruchomieniu i ustawieniu telefonu robisz aktualizację do 12.5.1 tak jak wcześniej ci napisałem.

0

2021-06-01_012112.png

2021-06-01_014246.png

• Like 1

7 godzin temu, rumot napisał:

Ściągasz    https://www.mediafire.com/file/a6gpxjwi9jgpjsp/MiFlash20191206.zip/file  i rozpakowujesz do Dysk lokalny C (systemowy).

sciągasz  https://mirom.ezbox.idv.tw/en/phone/sweet/roms-global-stable/ i rozpakowujesz do Dysk lokalny C (systemowy)

W programie MiFlash wrzucasz  wcześniej  rozpakowaną na C wersję 12.0.15 Global pokazane na zrzucie i fleszujesz.

Po całej operacji uruchomieniu i ustawieniu telefonu robisz aktualizację do 12.5.1 tak jak wcześniej ci napisałem.

0

2021-06-01_012112.png

2021-06-01_014246.png

Nie sugeruj się że w MiFleszu jest room 12.5.1 to moja pomyłka , musi być 12.0.15

14 godzin temu, rumot napisał:

Nie sugeruj się że w MiFleszu jest room 12.5.1 to moja pomyłka , musi być 12.0.15

Zrobię to wieczorkiem, wczoraj już padłem, zresztą nie ogarnął bym wszystkiego tak żeby wstać do roboty.. :p

Ale zauważyłem, że na miui 12.5 telefon strasznie się grzeje.

Na robocie LTE, głośnik bluetooth i radio internetowe, telefon aż parzy w ręce. Na poprzednim romie tego nie było.. aż alert wyskoczył..

21 godzin temu, rumot napisał:

0

2021-06-01_012112.png

2021-06-01_014246.png

Chyba jestem jakiś lewy..

Robię wszystko krok po kroku wg Twojej instrukcji i wywala mi error w miflash..
image.thumb.png.eee29c1340fd502f741a8378e6f187ed.png

Edited by Jul3k

18 minut temu, Jul3k napisał:

Chyba jestem jakiś lewy..

Robię wszystko krok po kroku wg Twojej instrukcji i wywala mi error w miflash..
image.thumb.png.eee29c1340fd502f741a8378e6f187ed.png

Sciagnij 12.0.14 i spróbuj . Ja mam wersję EU NIE GLOBAL   i po wgraniu 12.0.16 aktualizuję do 12.5.1 może spróbuj wersję na Europę.

1 godzinę temu, rumot napisał:

Sciagnij 12.0.14 i spróbuj . Ja mam wersję EU NIE GLOBAL   i po wgraniu 12.0.16 aktualizuję do 12.5.1 może spróbuj wersję na Europę.

wciąż to samo, pomimo, że pobrałem 12.0.16 eu.

Przed chwilą z fleszowałem  do wersji Global 12.0.14 i zaktualizowałem przez recovery do 12.5.1 jest OK  fon zablokowany

1.png

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

Może spróbuj jeszcze raz odblokować po przez miflash_unlock i powtórzyć jeszcze raz fleszowanie

2021-06-02_000547.png

Edited by rumot

21 godzin temu, rumot napisał:

Przed chwilą z fleszowałem  do wersji Global 12.0.14 i zaktualizowałem do 12.5.1 jest OK  fon zablokowany

1.png

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

Może spróbuj jeszcze raz odblokować po przez miflash_unlock i powtórzyć jeszcze raz fleszowanie

2021-06-02_000547.png

Nie mogę ponownie odblokować telefonu, bo jest on już odblokowany..
image.thumb.png.eca38363d5424fdc225678e68fd71809.png

W samym miflash, nieważne jaki rom wybiorę wywala error.

No nie wiem co jeszcze innego mogę zrobić ;/

image.thumb.png.af38594f3d138bc33d0e74cec0cfac86.png

A telefon na tym 12.5.1 global strasznie mi się grzeje jak słucham radia internetowego na głośniku bt to potrafi się nawet samoistnie wyłączyć z przegrzania..

2 minuty temu, mariusz.ur napisał:

To chyba tylko informacja, że bootloader nie jest blokowany. Rom prawdopodobnie zainstalował się poprawnie. 

Tak, rom jest wgrany, ale nie mogę go zmienić. Za każdym razem wywala error w miflash.