Jul3k Posted May 23, 2021 Share Posted May 23, 2021 2 minuty temu, blejdzik napisał: Oczywiście że bez brandu operatora , pobrałem paczkę zip z linku od @pkonrad zainstalowałem ręcznie i jest , na tą chwilę działa Ale to trzeba czekać tydzień na odblokowanie bootloadera czy da się jakoś bez tego zrobić aktualizację? Link to comment Share on other sites More sharing options...
blejdzik Posted May 23, 2021 Share Posted May 23, 2021 1 minutę temu, Jul3k napisał: Ale to trzeba czekać tydzień na odblokowanie bootloadera czy da się jakoś bez tego zrobić aktualizację? Jeśli masz brandowany soft np od oragne gdzie w oznaczeniu miui masz OR to ściągnij bootloadera i wgraj miuipolska/ xiaomi.eu , jeśli masz miui w wersji które jest tutaj wymieniona w poście to możesz aktualizować , ja mam wersję RKFEUXM , i taką wersję pobrałem , co do brandu to nigdy nie brałem w salonie telefonu tylko kupowałem od autoryzowanego dystrybutora Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jul3k Posted May 23, 2021 Share Posted May 23, 2021 1 minutę temu, blejdzik napisał: Jeśli masz brandowany soft np od oragne gdzie w oznaczeniu miui masz OR to ściągnij bootloadera i wgraj miuipolska/ xiaomi.eu , jeśli masz miui w wersji które jest tutaj wymieniona w poście to możesz aktualizować , ja mam wersję RKFEUXM , i taką wersję pobrałem , co do brandu to nigdy nie brałem w salonie telefonu tylko kupowałem od autoryzowanego dystrybutora No właśnie mam OR. Ja szukałem jak najtaniej, a w Orange była promocja 1199 za wersję 6/128 i miband5 w zestawie. Także się skusiłem i mam wrażenie że to ten brand i brak aktualizacji może powodować, że nie działa mi Android Auto. Nie da się tego obejść, żeby nie odblokowywać bootloadera? Link to comment Share on other sites More sharing options...
blejdzik Posted May 23, 2021 Share Posted May 23, 2021 No właśnie mam OR. Ja szukałem jak najtaniej, a w Orange była promocja 1199 za wersję 6/128 i miband5 w zestawie. Także się skusiłem i mam wrażenie że to ten brand i brak aktualizacji może powodować, że nie działa mi Android Auto. Nie da się tego obejść, żeby nie odblokowywać bootloadera? Niestety nie wiem , ja na Twoim miejscu od ręki bym ściągał BL jeśli miał bym branda jeśli nie chcesz to tylko czekać zostaje Link to comment Share on other sites More sharing options...
maludroid Posted May 27, 2021 Share Posted May 27, 2021 Panowie, wątek się Wam pomylił. Jak wrażenia z oficjalnego 12.5.1?Używa ktoś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rumot Posted May 28, 2021 Share Posted May 28, 2021 (edited) Ja mam 12.5.1 od 2 dni wgrałem recovery ale jest już dostępna wersja fastboot, a że miałem wcześniej Indonezję to musiałem wrzucić przez fastboota - (MiFlash20191206) i tutaj do pytania Jul3k no niestety trzeba odblokować boota, V12.0.16.0.RKFEUXM a potem recovery 12.5.1. Wracając do wątku u mnie jest rewelacja bateria trzyma super , działanie błyskawica nie zauważyłem jakiś problemów. Czekam na 12.5 Indonezja bo chodzi mi o nagrywanie rozmów , ogólnie jestem zadowolony. Dla zainteresowanych link: https://mirom.ezbox.idv.tw/en/phone/sweet/ Edited May 28, 2021 by rumot Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jul3k Posted May 31, 2021 Share Posted May 31, 2021 Dnia 29.05.2021 o 01:03, rumot napisał: Ja mam 12.5.1 od 2 dni wgrałem recovery ale jest już dostępna wersja fastboot, a że miałem wcześniej Indonezję to musiałem wrzucić przez fastboota - (MiFlash20191206) i tutaj do pytania Jul3k no niestety trzeba odblokować boota, V12.0.16.0.RKFEUXM a potem recovery 12.5.1. Wracając do wątku u mnie jest rewelacja bateria trzyma super , działanie błyskawica nie zauważyłem jakiś problemów. Czekam na 12.5 Indonezja bo chodzi mi o nagrywanie rozmów , ogólnie jestem zadowolony. Dla zainteresowanych link: https://mirom.ezbox.idv.tw/en/phone/sweet/ Właśnie odblokowałem bootloader programem XiaoMiTool v2 i wgrywam MIUI 12.5.1 global stable. Zobaczymy czy się uda 12 minut temu, Jul3k napisał: Właśnie odblokowałem bootloader programem XiaoMiTool v2 i wgrywam MIUI 12.5.1 global stable. Zobaczymy czy się uda Instalacja wywala się w momencie "Flashing super" nie wiem jak to obejść, żeby poszło.. boje się, że zaraz zrobię z niego przycisk do papieru Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 31, 2021 Share Posted May 31, 2021 A po co to omijać? Wgrywanie super musi trochę potrwać, bo to kilka partycji w jednej, w tym cały system. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jul3k Posted May 31, 2021 Share Posted May 31, 2021 20 minut temu, Kacper Skrzypek napisał: A po co to omijać? Wgrywanie super musi trochę potrwać, bo to kilka partycji w jednej, w tym cały system. Ja nie chcę tego ominąć, może źle się wyraziłęm. Ale w tej chwili mam brick przy wgrywaniu miui 12.5.1. global stable wysypało się przy "flashing super" i nic nie mogę dalej zrobić.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted May 31, 2021 Share Posted May 31, 2021 Nie lepiej Miflashem wgrać rom? Nie wszystkie wynalazki działają, a MiFlash to oficjalny program. Uruchom telefon w trybie fastboot i spróbuj Miflashem wgrać rom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jul3k Posted May 31, 2021 Share Posted May 31, 2021 MiFlash w ogole mi nie działa na 2 komputerach... ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 31, 2021 Share Posted May 31, 2021 Nie działa - w sensie? Jaki masz w ogóle błąd? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jul3k Posted May 31, 2021 Share Posted May 31, 2021 (edited) W ogóle się nie instaluje.. telefonu nie wykrywa.. brawo ja... ucegliłem telefon Dobra, jakoś (nie wiem jak) udało się, że telefon wstał, ale wciąż z brandowanym przez Orange softem. Nie wiem co teraz zrobić, żeby wgrać czysty global i znowu nic nie zwalić.. Edited May 31, 2021 by Jul3k Link to comment Share on other sites More sharing options...
rumot Posted May 31, 2021 Share Posted May 31, 2021 (edited) 44 minuty temu, Jul3k napisał: W ogóle się nie instaluje.. telefonu nie wykrywa.. brawo ja... ucegliłem telefon Dobra, jakoś (nie wiem jak) udało się, że telefon wstał, ale wciąż z brandowanym przez Orange softem. Nie wiem co teraz zrobić, żeby wgrać czysty global i znowu nic nie zwalić.. Powiedz jaki masz obecnie room, a może już sobie poradziłeś jeżeli nie to może ci pomoge. Edited May 31, 2021 by rumot Link to comment Share on other sites More sharing options...
ohdaesu Posted May 31, 2021 Share Posted May 31, 2021 Wgraj TWRP i potem rom przez recovery. U mnie poszło bez problemu, też miałem brand z Orange. Wcale nie jest łatwo uceglić telefon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jul3k Posted May 31, 2021 Share Posted May 31, 2021 Już chyba sobie poradziłem, wgrałem miui 12.5.1 i póki co wszystko śmiga. Dzięki za dobre chęci i podpowiedzi! Czy po wygraniu tego miui 12.5.1 global stable jest jakaś opcja ponownego zablokowania bootloadera, żeby wszystkie aplikacje działały? Nie wiem jeszcze jak z płatnościami NFC, aplikacje bankowe działają, ale nie działa aplikacja McDonald :p Link to comment Share on other sites More sharing options...
rumot Posted May 31, 2021 Share Posted May 31, 2021 9 minut temu, Jul3k napisał: Czy po wygraniu tego miui 12.5.1 global stable jest jakaś opcja ponownego zablokowania bootloadera, żeby wszystkie aplikacje działały? Nie wiem jeszcze jak z płatnościami NFC, aplikacje bankowe działają, ale nie działa aplikacja McDonald :p To po wgraniu softu 12.5.1 masz odblokowany boot a nie powinieneś mieć, napisz jak wgrałeś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jul3k Posted May 31, 2021 Share Posted May 31, 2021 5 minut temu, rumot napisał: To po wgraniu softu 12.5.1 masz odblokowany boot a nie powinieneś mieć, napisz jak wgrałeś. Przez program XiaoMi Tool V2, najpierw twrp a później ROM z pliku ZIP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rumot Posted May 31, 2021 Share Posted May 31, 2021 23 minuty temu, Jul3k napisał: Przez program XiaoMi Tool V2, najpierw twrp a później ROM z pliku ZIP. Ściągnij paczkę Recovery https://mirom.ezbox.idv.tw/en/phone/sweet/ wrzuć do foldera np.Downlod w pamięci wewnętrznej , potem wybierz paczkę aktualizacji i przeinstaluj soft. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jul3k Posted May 31, 2021 Share Posted May 31, 2021 (edited) 5 minut temu, rumot napisał: Ściągnij paczkę Recovery https://mirom.ezbox.idv.tw/en/phone/sweet/ wrzuć do foldera np.Downlod w pamięci wewnętrznej , potem wybierz paczkę aktualizacji i przeinstaluj soft. Czyli który link? Po takim wgraniu ponownie bootloader będzie zablokowany? Na tą chwilę w opcje programisty jak wchodzę w stan odblowowania mi, to mam, że jest odblokowane. Edited May 31, 2021 by Jul3k Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jul3k Posted May 31, 2021 Share Posted May 31, 2021 24 minuty temu, rumot napisał: Będzie zablokowany Żeby włączyć dodatkowe funkcje aktualizacji wchodzisz w Ustawienia - o telefonie - - Wersja MIUI - i klikasz kilka razy w ekran a potem trzy kropki w prawym górnym rogu i masz otwarte dodatkowe opcje aktualizacji. To tak jak byś nie wiedział https://mirom.ezbox.idv.tw/en/phone/sweet/ Zrobiłem dokładnie tak jak napisałeś, niestety bootloader wciąż jest odblokowany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rumot Posted May 31, 2021 Share Posted May 31, 2021 7 minut temu, Jul3k napisał: Zrobiłem dokładnie tak jak napisałeś, niestety bootloader wciąż jest odblokowany. A próbowałeś ustawień fabrycznych Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jul3k Posted May 31, 2021 Share Posted May 31, 2021 8 minut temu, rumot napisał: A próbowałeś ustawień fabrycznych Tak, zrobiłem przywracanie ustawień fabrycznych zaraz po wgraniu roma. Chyba coś musiałem skopać po drodze,. Je działał mi mi flash, więc znalazłem ten XiaoMi Tool V2 i właśnie tym programem przeprowadziłem całą operację zmiany softu z brandowanego przez Orange 12.0.3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rumot Posted May 31, 2021 Share Posted May 31, 2021 (edited) 15 minut temu, Jul3k napisał: Tak, zrobiłem przywracanie ustawień fabrycznych zaraz po wgraniu roma. Chyba coś musiałem skopać po drodze,. Je działał mi mi flash, więc znalazłem ten XiaoMi Tool V2 i właśnie tym programem przeprowadziłem całą operację zmiany softu z brandowanego przez Orange 12.0.3 Pomogę ci ale trochę roboty będziesz miał poczekaj opiszę co i jak. Edited May 31, 2021 by rumot Link to comment Share on other sites More sharing options...
rumot Posted May 31, 2021 Share Posted May 31, 2021 Ściągasz https://www.mediafire.com/file/a6gpxjwi9jgpjsp/MiFlash20191206.zip/file i rozpakowujesz do Dysk lokalny C (systemowy). sciągasz https://mirom.ezbox.idv.tw/en/phone/sweet/roms-global-stable/ i rozpakowujesz do Dysk lokalny C (systemowy) Uruchamiasz program MiFlash z folderu rozpakowanym na dysku C Kablem USB podłączasz telefon w trybie Fastboot do komputera W programie MiFlash wrzucasz wcześniej rozpakowaną na C wersję 12.0.15 Global pokazane na zrzucie i fleszujesz. Po całej operacji uruchomieniu i ustawieniu telefonu robisz aktualizację do 12.5.1 tak jak wcześniej ci napisałem. 0 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rumot Posted June 1, 2021 Share Posted June 1, 2021 7 godzin temu, rumot napisał: Ściągasz https://www.mediafire.com/file/a6gpxjwi9jgpjsp/MiFlash20191206.zip/file i rozpakowujesz do Dysk lokalny C (systemowy). sciągasz https://mirom.ezbox.idv.tw/en/phone/sweet/roms-global-stable/ i rozpakowujesz do Dysk lokalny C (systemowy) Uruchamiasz program MiFlash z folderu rozpakowanym na dysku C Kablem USB podłączasz telefon w trybie Fastboot do komputera W programie MiFlash wrzucasz wcześniej rozpakowaną na C wersję 12.0.15 Global pokazane na zrzucie i fleszujesz. Po całej operacji uruchomieniu i ustawieniu telefonu robisz aktualizację do 12.5.1 tak jak wcześniej ci napisałem. 0 Nie sugeruj się że w MiFleszu jest room 12.5.1 to moja pomyłka , musi być 12.0.15 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jul3k Posted June 1, 2021 Share Posted June 1, 2021 (edited) 14 godzin temu, rumot napisał: Nie sugeruj się że w MiFleszu jest room 12.5.1 to moja pomyłka , musi być 12.0.15 Zrobię to wieczorkiem, wczoraj już padłem, zresztą nie ogarnął bym wszystkiego tak żeby wstać do roboty.. :p Ale zauważyłem, że na miui 12.5 telefon strasznie się grzeje. Na robocie LTE, głośnik bluetooth i radio internetowe, telefon aż parzy w ręce. Na poprzednim romie tego nie było.. aż alert wyskoczył.. 21 godzin temu, rumot napisał: Ściągasz https://www.mediafire.com/file/a6gpxjwi9jgpjsp/MiFlash20191206.zip/file i rozpakowujesz do Dysk lokalny C (systemowy). sciągasz https://mirom.ezbox.idv.tw/en/phone/sweet/roms-global-stable/ i rozpakowujesz do Dysk lokalny C (systemowy) Uruchamiasz program MiFlash z folderu rozpakowanym na dysku C Kablem USB podłączasz telefon w trybie Fastboot do komputera W programie MiFlash wrzucasz wcześniej rozpakowaną na C wersję 12.0.15 Global pokazane na zrzucie i fleszujesz. Po całej operacji uruchomieniu i ustawieniu telefonu robisz aktualizację do 12.5.1 tak jak wcześniej ci napisałem. 0 Chyba jestem jakiś lewy.. Robię wszystko krok po kroku wg Twojej instrukcji i wywala mi error w miflash.. Edited June 1, 2021 by Jul3k Link to comment Share on other sites More sharing options...
rumot Posted June 1, 2021 Share Posted June 1, 2021 18 minut temu, Jul3k napisał: Chyba jestem jakiś lewy.. Robię wszystko krok po kroku wg Twojej instrukcji i wywala mi error w miflash.. Sciagnij 12.0.14 i spróbuj . Ja mam wersję EU NIE GLOBAL i po wgraniu 12.0.16 aktualizuję do 12.5.1 może spróbuj wersję na Europę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jul3k Posted June 1, 2021 Share Posted June 1, 2021 1 godzinę temu, rumot napisał: Sciagnij 12.0.14 i spróbuj . Ja mam wersję EU NIE GLOBAL i po wgraniu 12.0.16 aktualizuję do 12.5.1 może spróbuj wersję na Europę. wciąż to samo, pomimo, że pobrałem 12.0.16 eu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rumot Posted June 1, 2021 Share Posted June 1, 2021 (edited) Przed chwilą z fleszowałem do wersji Global 12.0.14 i zaktualizowałem przez recovery do 12.5.1 jest OK fon zablokowany Może spróbuj jeszcze raz odblokować po przez miflash_unlock i powtórzyć jeszcze raz fleszowanie Edited June 2, 2021 by rumot Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jul3k Posted June 2, 2021 Share Posted June 2, 2021 21 godzin temu, rumot napisał: Przed chwilą z fleszowałem do wersji Global 12.0.14 i zaktualizowałem do 12.5.1 jest OK fon zablokowany Może spróbuj jeszcze raz odblokować po przez miflash_unlock i powtórzyć jeszcze raz fleszowanie Nie mogę ponownie odblokować telefonu, bo jest on już odblokowany.. W samym miflash, nieważne jaki rom wybiorę wywala error. No nie wiem co jeszcze innego mogę zrobić ;/ A telefon na tym 12.5.1 global strasznie mi się grzeje jak słucham radia internetowego na głośniku bt to potrafi się nawet samoistnie wyłączyć z przegrzania.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted June 2, 2021 Share Posted June 2, 2021 To chyba tylko informacja, że bootloader nie jest blokowany. Rom prawdopodobnie zainstalował się poprawnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jul3k Posted June 2, 2021 Share Posted June 2, 2021 2 minuty temu, mariusz.ur napisał: To chyba tylko informacja, że bootloader nie jest blokowany. Rom prawdopodobnie zainstalował się poprawnie. Tak, rom jest wgrany, ale nie mogę go zmienić. Za każdym razem wywala error w miflash. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ohdaesu Posted June 2, 2021 Share Posted June 2, 2021 Czemu tak kombinujesz zamiast zrobić to przez recovery? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jul3k Posted June 2, 2021 Share Posted June 2, 2021 chce miec zablokowany bootloader Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts