PH. Posted December 10, 2022 Posted December 10, 2022 Parę razy próbowałem instalować TWRP. Uruchomiało mi się z menu „czteropozycyjnym”. Za którymś razem udało mi się, i pojawiło się menu „wielopozycyjne”, W którym mogłem zmienić język i inne… Proszę mi doradzić na przyszłość: Co zrobić, żeby pojawiało się menu „wielopozycyjne”, Albo jak przejść z tego menu „czteropozycyjnego” do menu „wielopozycyjnego”? Druga moja prośba: Jak zmienić/edytować duże cztery „przyciski” (dane, wifi, bluetooth, i coś tam o użyciu danych) w menu szybkiego uruchomiania? Ukazujące się, kiedy zsuwamy ekran z góry z prawej strony w dół.
Kacper Skrzypek Posted December 10, 2022 Posted December 10, 2022 18 minut temu, PH. napisał(a): Uruchomiało mi się z menu „czteropozycyjnym”. Czyli nie miałeś TWRP, tylko recovery od Xiaomi. 19 minut temu, PH. napisał(a): Co zrobić, żeby pojawiało się menu „wielopozycyjne”, Jeśli wgrałeś poprawnie TWRP, to powinieneś je mieć po przytrzymaniu vol+ i power. Jeśli nie to komenda fastboot flash recovery nazwapliku.img. 19 minut temu, PH. napisał(a): Jak zmienić/edytować duże cztery „przyciski” (dane, wifi, bluetooth, i coś tam o użyciu danych) w menu szybkiego uruchomiania? Nie ma takiej możliwości.
PH. Posted December 10, 2022 Posted December 10, 2022 7 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Czyli nie miałeś TWRP, tylko recovery od Xiaomi. Jeśli wgrałeś poprawnie TWRP, to powinieneś je mieć po przytrzymaniu vol+ i power. Jeśli nie to komenda fastboot flash recovery nazwapliku.img. Nie ma takiej możliwości. Użyłem obrazu: twrp-3.7.0_12-0-sweet-TeamWin.img i też próbowałem z: twrp-3.6.2_12.1-sweet-Aryan.img Powinienem użyć innego obrazu?
Netoper Posted December 10, 2022 Posted December 10, 2022 Raczej kwestia używanego polecenia przy próbie wgrywania:bootflashno i oczywiście poprawna nazwa pliku w samej składni poleceniaWysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
Kacper Skrzypek Posted December 10, 2022 Posted December 10, 2022 Godzinę temu, PH. napisał(a): Powinienem użyć innego obrazu? Pisałeś że ci się udało i masz te "wielopoziomowe" recovery. No to sprawdź, czy się uruchamia po wciśnięciu vol+ i power. Jeśli tak (i deszyfruje dane po podaniu hasła ekranu blokady) no to możesz go używać, jeśli nie to powinieneś szukać innego obrazu i go wgrać.
petersett Posted December 20, 2022 Posted December 20, 2022 Witajcie, przeczytałem, że pojawiła się beta eu 14stka, szkoda, bo oddaję mamie jako prezent i już nie zdążę zaktualizować zanim pojawi się pełna wersja stabilna, a podobno jest lepsza wydajność na gorszych procesorach, co akurat byłoby wskazaną poprawką, no i szkoda, że samo się nie zaktualizuje, tylko trzeba kombinować ze zgrywaniem z komputera. Czy istnieje szansa, że późniejsze aktualizacje zrobią się z automatu z poziomu systemu? pzdr
Recommended Posts