olutus Posted April 16, 2021 Share Posted April 16, 2021 U mnie jeszcze nie widzi aktualizacji na Szwajcarii EditDobra poszło na drugi dzień. Wysłane z mojego Mi11 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
BrysiuX Posted April 18, 2021 Share Posted April 18, 2021 Na tym najnowszym sofcie telefon w ogóle się nie grzeje, nawet na LTE jest tylko letni co najwyżej. W końcu jest tak jak być powinno Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted April 18, 2021 Share Posted April 18, 2021 Też to zauważyłem co kumpel @BrysiuX chociaż jest weekend, a w domu mam dobry zasięg. W pracy biuro mam jak w bunkrze i tam dopiero dzieja się cuda niestworzone. No i jak telefon leży to też bateria nie znika. Dziś około 3 się obudziłem i zdjalem telefon z indukcji i rano o 8 miałem 99% kiedy to kilka procent więcej zjadało od samego czuwania Link to comment Share on other sites More sharing options...
neo88 Posted April 24, 2021 Share Posted April 24, 2021 Jeśli chodzi o baterię to fajnie aby był profil 90hz. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted April 24, 2021 Share Posted April 24, 2021 5 godzin temu, neo88 napisał: fajnie aby był profil 90hz. Jakie to ma znaczenie, jeśli masz Adaptive Sync Display, który sam dobiera odświeżanie np. 30/48/50/60/90/120Hz? Nie siedzi na maksimum cały czas. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Artorius Posted April 26, 2021 Share Posted April 26, 2021 Na kupionym niedawno Mi 11 (od Forumowicza) mam MIUI 12.0.4.0 STABILNA (GLOBAL) i Android 11. Zgodnie z poradami stąd, przełączyłem się na region Szwajcaria. Wykonałem restart telefonu. Na razie nie wykrywa mi aktualizacji przez OTA. Rozumiem że można zostawić telefon na regionie Szwajcaria i poczekać aż aktualizacja wpadnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
olutus Posted April 26, 2021 Share Posted April 26, 2021 Na kupionym niedawno Mi 11 (od Forumowicza) mam MIUI 12.0.4.0 STABILNA (GLOBAL) i Android 11. Zgodnie z poradami stąd, przełączyłem się na region Szwajcaria. Wykonałem restart telefonu. Na razie nie wykrywa mi aktualizacji przez OTA. Rozumiem że można zostawić telefon na regionie Szwajcaria i poczekać aż aktualizacja wpadnie?U mnie po dwu dniach wykryło na Szwajcarii. Wysłane z mojego Mi11 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GramNaJoysticku Posted April 26, 2021 Share Posted April 26, 2021 Na kupionym niedawno Mi 11 (od Forumowicza) mam MIUI 12.0.4.0 STABILNA (GLOBAL) i Android 11. Zgodnie z poradami stąd, przełączyłem się na region Szwajcaria. Wykonałem restart telefonu. Na razie nie wykrywa mi aktualizacji przez OTA. Rozumiem że można zostawić telefon na regionie Szwajcaria i poczekać aż aktualizacja wpadnie?Masz wariant EEU (EU w nazwie wersji softu), czy Global (MI w nazwie wersji softu)? Aktualizacja do 12.0.13 jest dla EEU. Global chyyyba nadal wisi na 12.0.4.Sent from my M2011K2G using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Artorius Posted April 26, 2021 Share Posted April 26, 2021 1 godzinę temu, GramNaJoysticku napisał: Masz wariant EEU (EU w nazwie wersji softu), czy Global (MI w nazwie wersji softu)? Aktualizacja do 12.0.13 jest dla EEU. Global chyyyba nadal wisi na 12.0.4. Sent from my M2011K2G using Tapatalk Mam Miui Global 12.0.4.0 (RKBMIXM) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted April 26, 2021 Author Share Posted April 26, 2021 Mam Miui Global 12.0.4.0 (RKBMIXM)To co Ty chcesz aktualizować, skoro posiadasz najnowszy ROM ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Artorius Posted April 26, 2021 Share Posted April 26, 2021 1 godzinę temu, pkonrad napisał: 1 godzinę temu, Darth Artorius napisał: Mam Miui Global 12.0.4.0 (RKBMIXM) To co Ty chcesz aktualizować, skoro posiadasz najnowszy ROM ? Piszecie tu o ROMach 12.0.11, 13. Myślałem o czymś takim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted April 26, 2021 Share Posted April 26, 2021 51 minut temu, Darth Artorius napisał: Piszecie tu o ROMach 12.0.11, 13. Myślałem o czymś takim. Rom 12.0.13 EEA jest przeznaczony na region Europa, Ty posiadasz rom Global więc to dwa różne romy. Masz najnowszy na dzień dzisiejszy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted April 27, 2021 Author Share Posted April 27, 2021 Mi 11 - Global Stable ROMMIUI V12.0.9.0.RKBMIXM Changelog: -System Optimization: Full screen gestures are now ignored on the Lock screen alarm page Optimization: Some third party apps didn't respond due to compatibility issues and RAM allocation errors Fix: The device stopped responding when WeChat asked for permissions Updated Android Security Patch to March 2021. Increased system security. Updated Android Security Patch to April 2021. Increased system security. -Control center New: Swipe down from the upper left corner to open Notification shade and from the upper right corner to open Control center New: An option that allows you to restrict opening Control center while on the Lock screen -Status bar, Notification shade New: An option to switch between connected devices in the notification about media playbackRecovery ROMhttps://bigota.d.miui.com/V12.0.9.0.RKBMIXM/miui_VENUSGlobal_V12.0.9.0.RKBMIXM_4fc24d1ec0_11.0.zip 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
neo88 Posted April 28, 2021 Share Posted April 28, 2021 U mnie jest 12.0.13.0. Szczerze powiedziawszy tylko kwestia baterii dzieli mnie od tego żeby zostawić ten telefon. Chyba że jest jeszcze kwestia k40 GE który miał wczoraj premierę, i czy w ogóle wyjdzie globalnie.... Wcześniej na poco F2 pro na prawdę nie wiem co bym musiał robić żeby rozładować baterie do zera. Jakby co jest na sprzedaż z dwoma etui. Wydaje mi się że z każdą aktualizacja bateria dłużej trzyma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted April 28, 2021 Share Posted April 28, 2021 3 godziny temu, neo88 napisał: Chyba że jest jeszcze kwestia k40 GE który miał wczoraj premierę, i czy w ogóle wyjdzie globalnie.... Na to bym nie liczył. Poczytaj sobie ten artykul na naszym portalu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
neo88 Posted April 28, 2021 Share Posted April 28, 2021 Czyli można będzie kupić ale bez gwarancji, liczę że miui 12.5 poprawi czas pracy na baterii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted April 28, 2021 Share Posted April 28, 2021 Kupić można, gwarancji w Polsce nie będzie. Pamiętaj że telefon będzie na chińskim romie więc o ojczystym języku, też możesz zapomnieć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neo88 Posted April 29, 2021 Share Posted April 29, 2021 Jeśli chodzi o baterie to ja dziś od 8 rano do 23 wykorzystałem 160% baterii.... Włączone oszczędzanie baterii, i cały czas na LTE, 120hz, oraz wysoka rozdzielczość. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted April 30, 2021 Share Posted April 30, 2021 Super masz tą baterię, wydajna jak mało która Link to comment Share on other sites More sharing options...
neo88 Posted April 30, 2021 Share Posted April 30, 2021 (edited) 3 godziny temu, brawo napisał: Super masz tą baterię, wydajna jak mało która Ten telefon po prostu tak ma, chyba trzeba nauczyć się chodzić z powerbankiem. Ktoś wie dlaczego AOD czasami świeci tak mocno marnując baterię? Edited April 30, 2021 by neo88 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted May 6, 2021 Author Share Posted May 6, 2021 Mi 11 - EEA Stable ROMMIUI V12.5.1.0.RKBEUXMRecovery ROMhttps://bigota.d.miui.com/V12.5.1.0.RKBEUXM/miui_VENUSEEAGlobal_V12.5.1.0.RKBEUXM_ba5bce7679_11.0.zip 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
neo88 Posted May 6, 2021 Share Posted May 6, 2021 1 godzinę temu, pkonrad napisał: Mi 11 - EEA Stable ROM MIUI V12.5.1.0.RKBEUXM Recovery ROMhttps://bigota.d.miui.com/V12.5.1.0.RKBEUXM/miui_VENUSEEAGlobal_V12.5.1.0.RKBEUXM_ba5bce7679_11.0.zip Zainstaluje to przez aktualizator telefonu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted May 6, 2021 Author Share Posted May 6, 2021 Zainstaluje to przez aktualizator telefonu? Nie wiem. Możliwe że na tą chwilę tylko zarejestrowani w Mi Pilot Testers będą mogli zainstalować. Sprawdź i daj znać. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
neo88 Posted May 6, 2021 Share Posted May 6, 2021 18 minut temu, pkonrad napisał: Nie wiem. Możliwe że na tą chwilę tylko zarejestrowani w Mi Pilot Testers będą mogli zainstalować. Sprawdź i daj znać. Tylko dla testerów. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted May 7, 2021 Share Posted May 7, 2021 Tak, rom wypuszczony jest dla testerów. Wgrałem aktualizację i tak na szybko mogę napisać, że poprawiono hapatykę, powiadomienia aplikacji naprawione dodano również ich grupowanie, poprawiono animacje systemu, dodano nowe animacje odcisku palca, nowe dźwięki powiadomień, nową super tapetę. Zmieniono też panel głośności. Ogólnie telefon działa bardziej responsywnie. Jak na razie wszystko ok, będę testował dalej. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
neo88 Posted May 7, 2021 Share Posted May 7, 2021 (edited) Ja się zapisałem do beta ale nadal nie mogę zainstalować aktualizacji. Ciekawe jak tam sot na 12.5 Edited May 7, 2021 by neo88 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted May 7, 2021 Share Posted May 7, 2021 To że się zapisało nie oznacza, że zostało się zaakceptowanym. Jak im brakuje chętnych to szybko akceptują, jak mają już pełna grupę to nowych nie przyjmują.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted May 7, 2021 Share Posted May 7, 2021 Oczywiście nasza globalna wersja MIUI 12.5 nie jest aż tak bogata jak wersja chińska. Różnice znajdziecie w załączonej grafice, która znalazłem na telegramie. Spoiler 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrzyK Mi Posted May 7, 2021 Share Posted May 7, 2021 Mi to wygląda na to samo.Tylko autor tego obrazka nagioł rzeczywistość na potrzebę ruchu anty Xiaomi.Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted May 7, 2021 Share Posted May 7, 2021 To nie jest to samo, na forum masz rom xiaomi.eu, który jest oparty właśnie o chińską wersję systemu. Jest on dużo bogatszy niż nasz Global. Posiada dużo więcej nowości dodanych do MIUI 12.5. Na naszym portalu jest z resztą artykuł na ten temat autorstwa Kacpra Skrzypka. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
neo88 Posted May 7, 2021 Share Posted May 7, 2021 Kiedy wyjdzie przez ota? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted May 7, 2021 Author Share Posted May 7, 2021 Kiedy wyjdzie przez ota?Jak zakończą się beta testy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
klamek Posted May 7, 2021 Share Posted May 7, 2021 Czy wiadomo coś czy / kiedy będzie dostępne TWRP dla Venus? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted May 7, 2021 Share Posted May 7, 2021 46 minut temu, neo88 napisał: Kiedy wyjdzie przez ota? Z reguły testy trwają tydzień maks dwa. 9 minut temu, klamek napisał: Czy wiadomo coś czy / kiedy będzie dostępne TWRP dla Venus? Na pewno nie prędko, musisz uzbroić się w cierpliwość. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mareczkovate Posted May 7, 2021 Share Posted May 7, 2021 Wersja 12.5 Xiaomi eu jest dużo bogatsza, ale nie jest tak płynna i bateria nie trzyma na niej tak dobrze, jak tutaj. Menu wyboru dzwonków, tapet, wiele rzeczy tam jest dużo lepsze. Nie mniej sam fakt dużo większej płynności, sam fakt lepszej baterii sprawia że pozostaje tutaj. Nawet 12.6 ma kapitalne dodatki, ale dalej bateria cieniutka. Myślicie że Xiaomi eu osiągnie poziom płynności i baterii z global? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts