Jump to content

Mi 11 - Official Stable ROM

pkonrad

Recommended Posts

Nie wiem jak u was ale u mnie na 12.5 bateria to jakaś masakra, telefon tak jak ładowałem raz dziennie tak od 2 dni po zmianie romu, muszę ładować dwa razy. Zostaje mieć nadzieję że po kilku dniach się ustabilizuje, bo jak nie to większa padaka z baterią niż była.

Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka

[mention=70768]sejfit[/mention]jak to mówią, nadzieja umiera ostatnia. Tak na serio to nie licz na poprawę po jakimś czasie. Ja tak liczyłem i się przeliczyłem. Jedyne co pomogło to przywrócenie telefonu do ustawień fabrycznych. Problem zniknął jak ręką odjął. Też lądowałem go dwa razy przed tym zabiegiem. 
Niestety robiłem przed aktualizacją i chyba nie mam ochoty się bawić w takie akcje co 2mc, chyba po prostu lepiej pożegnać się przed czasem z Xiaomi

32 minuty temu, sejfit napisał:

Nie wiem jak u was ale u mnie na 12.5 bateria to jakaś masakra, telefon tak jak ładowałem raz dziennie tak od 2 dni po zmianie romu, muszę ładować dwa razy. Zostaje mieć nadzieję że po kilku dniach się ustabilizuje, bo jak nie to większa padaka z baterią niż była.

Niestety Ja, także musiałem zrobić hard reset po aktualizacji do 12.5. Po formacie bateria zdecydowanie lepiej, telefon znacząco przyspieszył i działa nfc. Bo po przedostatniej aktualizacji przestały działać płatności. 

18 minut temu, Misiuu21 napisał:

Niestety Ja, także musiałem zrobić hard reset po aktualizacji do 12.5. Po formacie bateria zdecydowanie lepiej, telefon znacząco przyspieszył i działa nfc. Bo po przedostatniej aktualizacji przestały działać płatności. 

Przed formatem wolniej działał ci telefon czy coś? Różnicy w szybkości nie zauważyłem między 12 a 12.5, ot taka aktualizacja, jednak bateria się poprawiła w porównaniu do 12 idzie ugrać 6,5h sot w trybie normalnym grając w zwykle gierki, a nie prądożernego CODa, co do nagrzewania to więcej jak 43 stopnie nie osiągnąłem przy graniu godzinę na LTE w CODa. Tragedii nie ma na tym global eea :)

12 minut temu, Bico napisał:

Przed formatem wolniej działał ci telefon czy coś? Różnicy w szybkości nie zauważyłem między 12 a 12.5, ot taka aktualizacja, jednak bateria się poprawiła w porównaniu do 12 idzie ugrać 6,5h sot w trybie normalnym grając w zwykle gierki, a nie prądożernego CODa, co do nagrzewania to więcej jak 43 stopnie nie osiągnąłem przy graniu godzinę na LTE w CODa. Tragedii nie ma na tym global eea :)

Przed formatem działał dobrze, nie narzekałem. Po resecie animacje szybsze i czytnik linii papilarnych dostał kopa. 

20 minut temu, Misiuu21 napisał:

Przed formatem działał dobrze, nie narzekałem. Po resecie animacje szybsze i czytnik linii papilarnych dostał kopa. 

Rozważę format może poczuję jakąś różnicę :D

No u mnie jest wręcz tragicznie .
Telefon odłączony od ładownia 4h temu miał 96%
Po 4h 1h dot 62% baterii.
Robiąc screena i pisząc ten post spadło o kolejny %.IMG_20210521_181508.jpg

8 minut temu, sejfit napisał:

No u mnie jest wręcz tragicznie emoji849.png.
Telefon odłączony od ładownia 4h temu miał 96%
Po 4h 1h dot 62% baterii.
Robiąc screena i pisząc ten post spadło o kolejny %.IMG_20210521_181508.jpg

Ja na ostatniej wersji przed 12.5.1 miałem problem z baterią podczas wyłączonego ekranu, szybko schodziły procenty, po wejściu na 12.5.1 problem ten zniknął, ogólnie przyjemnie się korzysta z telefonu aktualnie.

Ja na ostatniej wersji przed 12.5.1 miałem problem z baterią podczas wyłączonego ekranu, szybko schodziły procenty, po wejściu na 12.5.1 problem ten zniknął, ogólnie przyjemnie się korzysta z telefonu aktualnie.
No jeśli chodzi o działanie to jest naprawdę bardzo fajnie płynnie i tak smooth, ale jeśli chodzi o problem z baterią to mam to co Ty miałeś przed aktualizacją. W pracy siedząc używalem sporadycznie jakieś wiadomości i coś i leżąc od 8 do 14 zjechał 40% baterii.

Przed chwilą, sejfit napisał:

No jeśli chodzi o działanie to jest naprawdę bardzo fajnie płynnie i tak smooth, ale jeśli chodzi o problem z baterią to mam to co Ty miałeś przed aktualizacją. W pracy siedząc używalem sporadycznie jakieś wiadomości i coś i leżąc od 8 do 14 zjechał 40% baterii.

Aż tak źle jak ty nie miałem żeby 40% żarło, pożerało mi jakieś paręnaście procent dodatkowo, spróbuj format i powinno się poprawić

Aż tak źle jak ty nie miałem żeby 40% żarło, pożerało mi jakieś paręnaście procent dodatkowo, spróbuj format i powinno się poprawić
No właśnie format, to ja chyba wolę kupić nowy telefon innej marki i mieć nową, zabawkę niż robić teraz format, za 3mc nowy rom i znowu format. Bo tam to zaczyna wyglądać w przypadku tego telefonu. A to chyba mija się z celem biorąc pod uwagę że i tak co roku zmieniam telefon. To trochę chyba szkoda zachodu.

5 minut temu, sejfit napisał:

No właśnie format, to ja chyba wolę kupić nowy telefon innej marki i mieć nową, zabawkę niż robić teraz format, za 3mc nowy rom i znowu format. Bo tam to zaczyna wyglądać w przypadku tego telefonu. A to chyba mija się z celem biorąc pod uwagę że i tak co roku zmieniam telefon. To trochę chyba szkoda zachodu.

Wiesz, nie jest wykluczone, że inna marka też nie będzie miała problemu z softem, zresztą teraz format to chwila jak ma się kopię na dysku Google, każdy ma jakąś swoją filozofię co do telefonów :D pozdrawiam

Właśnie jak się orzesiada z urządzenia na urządzenie jest łatwiej, bo zdjęcia i cała reszta też się bez problemu kopiują, a nie trzeba na to trafiać czasu żeby przerzucić na kompa potem na telefon itd.

29 minut temu, sejfit napisał:

Właśnie jak się orzesiada z urządzenia na urządzenie jest łatwiej, bo zdjęcia i cała reszta też się bez problemu kopiują, a nie trzeba na to trafiać czasu żeby przerzucić na kompa potem na telefon itd.

Dlatego zdjęcia mam w chmurze :D o wiele wygodniejsza sprawa, długo się przekonywałem do tego ale ułatwia życie mega.

3 godziny temu, sejfit napisał:

No taka trochę kaplica, nic nie robiłeś, baterii nie ma.

Co ty gadasz od 5 rano do 22 cały dzień na baterii Facebook INSTAGRAM CHROME Spotify, oraz inne aplikacje....

Sot 3h

Edited by neo88

Co ty gadasz od 5 rano do 22 cały dzień na baterii Facebook INSTAGRAM CHROME Spotify, oraz inne aplikacje....
Ekhm na wykresie poboru energii widać co innego, więc może urządzenia pomyliłeś?

12 minut temu, sejfit napisał:

Ekhm na wykresie poboru energii widać co innego, więc może urządzenia pomyliłeś?

Nie da rady zrobić screena wszystkich apek.

15 godzin temu, sejfit napisał:

Da radę jest coś takiego jak long screen, poza tym na szczycie jest Chrome całe 8min. Więc wtf?

Screenshot_2021-05-21-22-14-16-401_com.miui.securitycenter.jpg

Edited by neo88
Dodanie posta.

Zabawna sprawa. Czytałem, że polecacie ustawienia fabryczne. Z aktualizacji do 12.5 byłem zadowolony bo usuwając aplikacje nie było dzwieku usuwania (mam to wyłączone, ale na poprzednich i tak się od odtwarzał) i działała mi moją ulubiona gierka płynnie (8 ball pool) ale bateria to była tak max 4h sot. Więc przywróciłem ustawienia fabryczne. No i wrócił bug z odtwarzaniem dźwięku usuwania aplikacji na pulpicie oraz mam dropy fps w gierce (do 0 według aplikacji do gier Xiaomi) podczas np rozbijania bił widać jak się zacina. No jak ktoś gra w gry to wie o czym mówię. Nie mam ich na 8 letnim tablecie Samsunga xd Ale bateria to teraz tak 5 do ponad 6h sot. Nie wiem co bardziej wolę xd ściągnąłem sobie jeszcze przez aktualizacje najnowszy pakiet, ale to już nic nie dało. No cóż Xiaomi. Innych gierek nie sprawdzałem. U żony na innym telefonie działa normalnie ta sama wersja.

@zoltan78 nie. Wszystko ręcznie ściągałem. Jedynie kontakty synchronizowałem z Google tak jak zawsze. Plus ręcznie przywracalem backup Signal i Whatsapp z pamięci lokalnej. 

Jeszcze nie wiem czy coś się z vowifi nie popsuło przy okazji, ale jeszcze dzisiaj po pracy muszę to sprawdzić

@zoltan78 u Ciebie nie ma tego dźwięku tak jakby gniecionego papieru przy odinstalowaniu aplikacji z poziomu pulpitu (gdy masz ten dźwięk wyłączony)?

No powinno a nie jest. Może przy kolejnej aktualizacji się ustabilizuje. Ewentualnie kilka razy zainstaluje nowa aktualizacje może zatrybi. Dodatkowo wrócił mi bug w sprzataczu gdzie mieli bez końca "zbędne pliki". Trzeba ręcznie zatrzymać bo tego nie może przemielic

2 godziny temu, sejfit napisał:

Ciekawe czy po tej wersji też będzie trzeba robić hard reset, żeby telefon działał normalnie emoji53.png

Może coś naprawia z ta bateria.