Jump to content

POCO X3 NFC - MIUI Global / EEA Stable ROM

pkonrad

Recommended Posts

O jak fajnie. To teraz przydałoby się xiaomi.eu i instrukcja jak wgrać. :D Dzisiaj przyszła paczka, włączyłem i co mi brakuje to dialera od Xiaomi, no i tego syfu od Google jest mnóstwo, kto to widział, żeby nie można było usunąć Youtube itp. :evil:

• mrosi changed the title to POCO X3 NFC - MIUI Global / EEA Stable ROM
Dnia 21.09.2020 o 21:47, mgcompany napisał:

Nie no, ja wiem, że przez adb można, chodziło mi z poziomu telefonu. :)

Jest inna metoda:

miuipolska.pl/forum/topic/22981-jak-wyłączyć-lub-odinstalować-preinstalowane-aplikacje-googla-w-oficjalnych-romach-global/

@frrancuz,

Na przyszłość radzę nie wklejać linków do zewnętrznych stron, bo narusza to pkt 12. Regulaminu Forum i kolejnym razem skończy się warnem...

• Haha 1

5 minut temu, Vanitas napisał:

Może ktoś łopatologicznie mi napisać jaka jest różnica w wersji Global i EEA? Czy warto w Polsce kupować EEA, czy to dosyć obojętne?

EEA to Global dla krajów UE. Jeden i drugi rom nie różni się w zasadzie niczym.

• Like 1

A czy niektóre informacje o problemach w użytkowaniu np. apek bankowych w Global są prawdą?

I czy jak kupię global- bo wilee sklepów u nas takie sprzedaje, i zechcę zainstl;ować EEA, to stracę gwarancję?

Edited by Vanitas

Wszystkie moje smartfony Xiaomi miały Global ROM i nigdy nie miałem problemu z żadną apką bankową. A korzytałem z mBank, Alior Bank, Nest Bank, Getin Bank, Idea Bank, City Handlowy, T-Mobile Usługi Bankowe. Żeby zainstalować EEA na telefon z Global ROMem, trzeba będzie najpierw odblokować bootloader. Po wgraniu nowego softu na 99% będzie się dało go z powrotem zablokować, więc raczej nie powinno być problemu z gwarancją. Z tym, że telefony z europejskiej (w tym z polskiej) dystrybucji raczej będą miały EEA Stable ROM.

• Like 1

Przed chwilą, Vanitas napisał:

Czyli w takim razie różnice są tylko w aktualizacjach? Te globalne idą bezpośrednio od Chińczyków i są szybciej, a na ROM EEA trzeba czekać dłużej, bo muszą przejść przez Europę?

Wszystkie aktualizacje idą od Chińczyków. W końcu Xiaomi to chińska marka. Jeden model smartfona szybciej dostaje aktualizacje na EEA, inny na Global. Generalnie nie ma znaczenia jaki ROM posiadasz, Global czy EEA to jedno i to samo dla końcowego użytkownika.

• Like 2

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
Dnia 13.12.2020 o 10:12, pkonrad napisał:

POCO X3 NFC - EEA Stable ROM

MIUI V12.0.6.0.QJGEUXM

OTA z wersji V12.0.4.0

Czy to znaczy, że tej paczki OTA nie mogę użyć do aktualizacji z wersji 12.0.2.0 z którą smartfona kupiłem? Gdybym chciał używać OTA to muszę najpierw do 12.0.3.0, później do 4.0 i dopiero 6.0?

Edited by figurel

Dnia 16.12.2020 o 15:18, Netoper napisał:

Tak. Chyba że pełna paczką zrobisz update.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

A dlaczego nie mogę zaktualizować do MIUI V12.0.6.0.QJGEUXM? Rom pobrany z linku powyżej? To beta?

1608750627178.jpg

Edited by figurel