Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich, posiadam model Pro i mam problem od ostatniej aktualizacji a dokładniej temperatura oraz wilgotność ciągle jest tej samej wartości 25C oraz 50%. Pytanie czy ktoś z was spotkał się z podobnym problemem i ma rozwiązanie ? 

Dzięki za pomoc, pozdrawiam

Posted

Nowa wersja 2S z wyświetlaczem oled

https://www.gearbest.com/air-purifier/pp_1128423.html?vip=3418716&gclid=EAIaIQobChMI9-S3y_PN1wIVCJubCh368wGjEAEYASAAEgLWwfD_BwE

Fishermanpl - ja mam Pro, po ostatniej aktualizacji jest wszystko OK, a na pewno nie masz stałych takich wartości w domu? :D
Otwórz okno na test, z tyłu masz czujnik laserowy tylko trzeba klapke taką małą otworzyć, może to jeszcze sprawdź czy nie ma tam coś.

Posted
12 minut temu, Fanek napisał:

Nowa wersja 2S z wyświetlaczem oled

https://www.gearbest.com/air-purifier/pp_1128423.html?vip=3418716&gclid=EAIaIQobChMI9-S3y_PN1wIVCJubCh368wGjEAEYASAAEgLWwfD_BwE

Fishermanpl - ja mam Pro, po ostatniej aktualizacji jest wszystko OK, a na pewno nie masz stałych takich wartości w domu? :D
Otwórz okno na test, z tyłu masz czujnik laserowy tylko trzeba klapke taką małą otworzyć, może to jeszcze sprawdź czy nie ma tam coś.

Ta przedmuchałem tam, okno otwarte i nic nie spada... :/

Posted

Ale zarówno na wyświetlaczu jak i na apce w tel masz te 25 i 50 tak?

nie pamiętam czy jest jakiś reset urządzenia.. z tyłu jakiś przycisk był i chyba jakaś kombinacja, ale nie moge sobie przypomnieć w tej chwili co to robiło.. musiałbyś zerknąć do manuala.

A gdzie kupowałeś z ciekawości?

• 1 month later...
Posted

Witam.

Jak tam pany  z tymi filtrami i cudami ?Fruwają wam te bakterie po mieszkaniu czy jednak czuć różnicę?Zastanawiam się nad zakupem.

Posted

Ja mam dopiero drugi dzień i ciężko powiedzieć. Wydaje mi się, ze w nocy się lepiej oddycha.

Są jakieś alternatywne aplikacje albo zmiana regionu coś odblokowuje? Pobrałem mi home z google play i po dodaniu urządzenia nie widzę grafu żeby sprawdzić historię zanieczyszczeń na przykład. Mam tylko temperaturę, wilgotność i jak długo pracuje filtr. Nie wiem też na jakich obrotach pracuje w trybie auto chyba, że ręcznie sobie ustawie prędkość.

Posted

Ale realnie coś dodaje? Czy tylko więcej urządzeń jest obsługiwanych?

Tryb auto działa ciut za słabo. Powinna być regulacja działania tego trybu. Niby można ustawić akcję dla stężenia ale to nie przetłumaczone akurat.

Posted

Zrób zrzut ekranu tego nie przetlumaczonego, zainstaluj aplikacje Google tłumacz na tel. wklej tam ten zrzut i polapiesz się co to za funkcje. Czy region china coś daje, w czujkach  Smart Home jest więcej opcji, urządzeń nie wiem jak w oczyszczaczu. 

• 2 weeks later...
Posted

@grizzly nie do końca zrozumiałem, ale jeśli dalej chodzi Ci o ustawienia sceny, to u mnie są tylko dwie opcje wyzwalania: poniżej  ustawionego poziomu PM2.5 i powyżej ustawionego poziomu PM2.5. Ja mam to tak skonfigurowane, że:
- jeśli powyżej 30 to włącz tryb auto w godzinach od 7:00 do 22:00,
- jeśli powyżej 30 to włącz tryb noc w godzinach od 22:00 do 7:00,
- jeśli poniżej 20 to wyłącz oczyszczacz.

Plus jeszcze kilka scen związanych z wyjściem z domu i włączaniem trybów auto i noc. Wszystko działa jak należy.

Posted
6 godzin temu, wolf napisał:

@grizzly nie do końca zrozumiałem, ale jeśli dalej chodzi Ci o ustawienia sceny, to u mnie są tylko dwie opcje wyzwalania: poniżej  ustawionego poziomu PM2.5 i powyżej ustawionego poziomu PM2.5. Ja mam to tak skonfigurowane, że:

Plus jeszcze kilka scen związanych z wyjściem z domu i włączaniem trybów auto i noc. Wszystko działa jak należy.

Godziny normalnie masz ustawione czy robiłeś jakieś przesunięcie czasowe?

Posted
[mention=1557]grizzly[/mention] nie do końca zrozumiałem, ale jeśli dalej chodzi Ci o ustawienia sceny, to u mnie są tylko dwie opcje wyzwalania: poniżej  ustawionego poziomu PM2.5 i powyżej ustawionego poziomu PM2.5. Ja mam to tak skonfigurowane, że:

Tam są 4 opcje pm 2.5 e5ab781bfbcf934186da81bf4c16fb0a.jpg
Posted
18 minut temu, kumpel_ napisał:

Godziny normalnie masz ustawione czy robiłeś jakieś przesunięcie czasowe?

Nie robiłem przesunięcia.

@grizzly u mnie (Air Purifier 2) są tylko dwie ostatnie opcje. Piątą używam dla sceny powyżej 30, szóstą dla sceny poniżej 20. 

Posted

To prawdopodobnie zależy od:
- ilości przepompowanego powietrza,
- stopnia zanieczyszczenia.
U mnie wg statystyki:
- czas pracy 206 godzin,
- przepompowane 8326 m3 powietrza,
- zużycie filtra 6%.

Tapnięte z MI5

Posted (edited)

Nie wiemy na jakiej podstawie jest obliczane zużycie filtra. Ja mam 236,2h, 11781 m3 i 7% zużycia, ale filtrowałem intensywnie bo testuje. Generalnie więcej niż 50 2,5 nie miałem więc nie tak złe powietrze.

Podobno warto odkurzać go co jakieś 2 tygodnie.

Edited by grizzly
Posted
20 godzin temu, grizzly napisał:

Nie wiemy na jakiej podstawie jest obliczane zużycie filtra. Ja mam 236,2h, 11781 m3 i 7% zużycia, ale filtrowałem intensywnie bo testuje. Generalnie więcej niż 50 2,5 nie miałem więc nie tak złe powietrze.

Podobno warto odkurzać go co jakieś 2 tygodnie.

Europejska norma dopuszcza PM 2,5 na poziomie 25, więc przekraczasz x2.

Posted

akslow zainstaluj sobie Airly i obejrzyj Kraków i okolice. Dziś i tak jest nie najgorzej, a w okolicach Krakowa 400-500% normy.

Posted

Nie no 50 miałem przy wietrzeniu, normalnie jest w granicy 20. Ustawiłem tryb fav powyżej 25 i auto poniżej.

Nie zgadzają mi się godziny bo sam proponował tryb nocny o 23 ale się nie włączył. Trzeba robić przesunięcie nawet wybierając region Europa?

Posted

W scenach, że np o 20 ma się przełączyć na tryb nocny a o 8 na auto ja przesunięcia nie robiłem i działa to normalnie nawet na serwerze china. 

Posted (edited)

@Dziadunia effective time period jest u mnie przesunięty o 7 godzin, więc żeby mieć od 9 muszę ustawić 2. Czy nie sugerować się tym?

No i tryb uczenia sam proponuje godzinę trybu nocnego 23 ale nie działa o tej godzinie :P

Edited by grizzly
Posted
Dnia 20.11.2017 o 20:38, Fishermanpl napisał:

Witam wszystkich, posiadam model Pro i mam problem od ostatniej aktualizacji a dokładniej temperatura oraz wilgotność ciągle jest tej samej wartości 25C oraz 50%. Pytanie czy ktoś z was spotkał się z podobnym problemem i ma rozwiązanie ? 

Dzięki za pomoc, pozdrawiam

Właśnie kupiłem ten sam oczyszczacz i mam ten sam problem. 50% i 25C non stop. Skoro nie ma rozwiązania to będzie musiał powędrować na wymianę do Media Arena.

Posted

ustawiłem wyłącznie przy poniżej 35 i powyżej 35 powinien się włączyć + tryb auto. Mimo to ciągle jest na tej opcji na której go zostawiłem, czyli aktuanie to sleep. Co robię nie tak? Wartości są poniżej 35, więc powinien się wyłączyć? Mowa o Purifier 2

Posted (edited)
23 godziny temu, jojoro napisał:

Zastanawiam się nad oczyszczaczem ale na gearbest jest tyle wersji. Nawet nie wiem czy wszystko wyłapałem. Czym się one różnią? Bo rozpiętość cenowa zabójcza.

Różnią się powierzchnią  domu jaką może oczyścić. Im droższy tym więcej powierzchni oczyszcza.  

W kolejnosci

Mi Air 2

Mi Air 2s

Mi Air pro

Mi Air max 

Między dwoma pierwszymi nie ma różnicy w powierzchni oczyszczania 

Edit.

Akurat jest teraz kod na mi Air 2s który kosztuje 174 dolary, najniższa w historii na gearbest - - SMARTHOME

Edited by Dziadunia
Posted

Macie może w tym samym pomieszczeniu oczyszczacz i nawilżacz powietrza? Mój dotychczasowy nawilżacz w momencie pracy powoduje, że oczyszczacz wchodzi na najwyższe obroty. 

Posted

U mnie to samo, po włączeniu nawilżacza, oczyszczacz wchodzi na największe obroty, PM2.5 w okolicach 500-600. Po wyłączeniu nawilżacza musi minąć sporo czasu aby wszystko wróciło do normy.

Posted
Dnia 7.02.2018 o 07:39, kosimazaki napisał:

Woda destylowana rozwiązała problem. Koszt wody to ok 4zł za 5 litrów.

A do czego tej wody użyłeś ?

Posted

@Towi przeczytaj wcześniejsze wpisy - działający nawilżacz powietrza / inhalator / nebulizator, zakłóca normalną pracę oczyszczacza i wychodzi olbrzymi pomiar pm2.5