Jump to content

Mi Air Purifier

martek993

Recommended Posts

Pm10 nie zweryfikujesz. Różnica jest, ale trzeba przeprowadzić wiecej testów. To urządzenie ma jakąś homologację? Też może się myli i prawda leży gdzieś po środku :-)

Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka

3 godziny temu, keiw napisał:

Rozumiem, że masz stację pod samym domem?

tak, 30 metrow od czujnika w domu. Godzine temu w domu 99 a na dworze 135. Przez cały dzień oczyszczacze w domu były wyłączone.  Teraz niestety w domu jest smażona ryba i została przypalona,  wskazanie 530 PM2,5. 

Czyli w okolicach 73% tego co na zewnątrz, duże znaczenie ma na pewno wentylacja (nawiew zamiast ciąg) oraz jakość uszczelek (okna, drzwi), tak czy inaczej na podstawie stacji pomiarowej (o ile ma się taką w pobliżu) można z dużym prawdopodobieństwem określić jakość powietrza w mieszkaniu.

Mam włączony automat na turbo przy więcej niż 70 i choć oczyszczacz był wyłączony odpalił się sam o czym mnie powiadomił w pasku na telefonie... Wygląda na to że jak jest wyłączony to mierzy nieustannie stan powietrza... I co ciekawe po 2 dniach pojawiła mi się dopiero opcja learning mode...

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

4 minuty temu, Gravis napisał:

Ktoś się orientuje czy do niemiec to z VAT czy bez?

Wählt bei der Bestellung "Germany Express" aus und zahlt weder Versand noch Einfuhrumsatzsteuer.

Osobiście zamawialem kilka razy wieksze przedmioty poprzez Priority Line i nigdy mi vatu w PL nie doliczyli.

Edited by Mielcar

10 godzin temu, Gravis napisał:

Wow. Dopiero co zamówiłem i doszedł zielony HEPA a tu coś nowego. Nic tylko się cieszyć i mieć nadzieje, że nie zniknął z rynku szybko. Ktoś ma więcej info?

Jakąś dobrą ofertę znalazłeź?

Ile uzywałeś stary? możesz wyslac mi jego zdjecie?

A ja zapytam się pozostałych użytkowników, czy mają problem z połączeniem oczyszczacza z telefonem...u mnie 1-2 razy w tygodniu telefon nie widzi urządzenia, muszę je resetować, nie jest to może mocno upierdliwe, ale jednak co 3 dni muszę go ponownie wyszukać i wpisać bo widzi urządzenie jako offline.

• 2 weeks later...
Dnia 9.03.2017 o 08:45, akslow napisał:

Na fasttech jest oczyszczacz za 114usd + przesylka 61usd.

Najwieksza zaleta to wysylka przez DPD.

tylko dziś dodatkowy rabat 10% z kodem: SHAMROCK. Wyjdzie około 660zł.

Edited by akslow

Ja niestety dopiszę uwagi co do urządzenia które mam, zapewne to przypadek jednostkowy ale jest...Co 3 dni, dosyć regularnie Mi Home w telefonie nie widzi urządzenia. Pokazuje status offline, mimo że moduł wifi w oczyszczaczu jest włączony...jedynie co mi pomaga to reset modułu wifi, ponowne wyszukanie i dodanie urządzenia do Mi Home. Refresh nic nie daje.

Wszystko działa wtedy prawidłowo do czasu kolejnej próby włączenia co 3 dni i znowu brak możliwości sterowania z aplikacji. Spróbuję jeszcze powiązać z innym telefonem Xiaomi ale raczej to chyba nie to. Na razie koresponduję z zapals.com...ale średnio to wychodzi.

Śmiało. Ja zamawiałem lampke Xiaomi na biurko i jest ok. Jak będziesz zamawiał może jest opcja dołożenia jednego filtra fioletowego dla mnie? :)

Pytam bo kupno samego filtra = oplata wysylki ktora jest drozsza jak sam filter..

Edited by Gravis