antonioli Posted February 15, 2017 Share Posted February 15, 2017 Cześć, "Learn mode" działa? Na przykład mam włączona, i to mówi zmieni się na "Night Mode" w 23h53, ale nic się nie dzieje - pozostaje w "Auto". Jakieś pomysły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Remek Posted February 15, 2017 Share Posted February 15, 2017 Cześć ! Mieszkam w Krakowie w okolicach Bronowic, korzystając z możliwości pożyczyłem urządzenie do pomiarów PM 2,5 i PM10 i porównałem z tym co zwraca mój mi air purifier 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
akslow Posted February 15, 2017 Share Posted February 15, 2017 fajnie, ze masz jak zweryfikować działanie tego urządzenia. Czekamy na dalsze testy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
keiw Posted February 15, 2017 Share Posted February 15, 2017 Pm10 nie zweryfikujesz. Różnica jest, ale trzeba przeprowadzić wiecej testów. To urządzenie ma jakąś homologację? Też może się myli i prawda leży gdzieś po środku Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter Posted February 16, 2017 Share Posted February 16, 2017 (edited) Podobno poziom stężenia pyłów PM 10 i PM 2.5 w mieszkaniu jest wartością 60% tego co jest w danej chwili na zewnątrz. Edited February 16, 2017 by Peter Link to comment Share on other sites More sharing options...
keiw Posted February 16, 2017 Share Posted February 16, 2017 Być może i tak jest ale musiałbyś mieć stację pomiarową za oknem, by mieć miarodajne dane.Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mielcar Posted February 17, 2017 Share Posted February 17, 2017 Mam stacje na dworze, wyłącze oczyszczacz na cały dzień i wieczorem porównam wyniki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
keiw Posted February 17, 2017 Share Posted February 17, 2017 Rozumiem, że masz stację pod samym domem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mielcar Posted February 17, 2017 Share Posted February 17, 2017 3 godziny temu, keiw napisał: Rozumiem, że masz stację pod samym domem? tak, 30 metrow od czujnika w domu. Godzine temu w domu 99 a na dworze 135. Przez cały dzień oczyszczacze w domu były wyłączone. Teraz niestety w domu jest smażona ryba i została przypalona, wskazanie 530 PM2,5. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter Posted February 17, 2017 Share Posted February 17, 2017 Czyli w okolicach 73% tego co na zewnątrz, duże znaczenie ma na pewno wentylacja (nawiew zamiast ciąg) oraz jakość uszczelek (okna, drzwi), tak czy inaczej na podstawie stacji pomiarowej (o ile ma się taką w pobliżu) można z dużym prawdopodobieństwem określić jakość powietrza w mieszkaniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mckale Posted February 17, 2017 Share Posted February 17, 2017 Mam włączony automat na turbo przy więcej niż 70 i choć oczyszczacz był wyłączony odpalił się sam o czym mnie powiadomił w pasku na telefonie... Wygląda na to że jak jest wyłączony to mierzy nieustannie stan powietrza... I co ciekawe po 2 dniach pojawiła mi się dopiero opcja learning mode...Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mielcar Posted February 24, 2017 Share Posted February 24, 2017 Oczyszczacz jest w promocji na gearbest. http://www.gearbest.com/home-smart-improvements/pp_268522.html?wid=21&lkid=10385930 za 146$ ale niestety wysylka do polski 114$. Do niemiec za darmo, wiec jesli ktos ma rodzine blisko granicy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted February 24, 2017 Share Posted February 24, 2017 Ktoś się orientuje czy do niemiec to z VAT czy bez? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mielcar Posted February 24, 2017 Share Posted February 24, 2017 (edited) 4 minuty temu, Gravis napisał: Ktoś się orientuje czy do niemiec to z VAT czy bez? Wählt bei der Bestellung "Germany Express" aus und zahlt weder Versand noch Einfuhrumsatzsteuer. Osobiście zamawialem kilka razy wieksze przedmioty poprzez Priority Line i nigdy mi vatu w PL nie doliczyli. Edited February 24, 2017 by Mielcar Link to comment Share on other sites More sharing options...
bonifacy Posted February 24, 2017 Share Posted February 24, 2017 Dzisiaj dostałem przesyłkę z zapals. Wcześniej pani dzwoniła z dhl że będzie do zapłaty 120zl więc za całość wyszło jakieś 900zlWysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bonifacy Posted February 28, 2017 Share Posted February 28, 2017 Słyszał ktoś o nowym rodzaju filtra? http://www.geekbuying.com/item/Xiaomi-MI-Air-Purifier-Filter-Antibacterial-Version---Purple-376621.html Wie ktoś coś więcej o nim? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted March 1, 2017 Share Posted March 1, 2017 Wow. Dopiero co zamówiłem i doszedł zielony HEPA a tu coś nowego. Nic tylko się cieszyć i mieć nadzieje, że nie zniknął z rynku szybko. Ktoś ma więcej info? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mielcar Posted March 2, 2017 Share Posted March 2, 2017 10 godzin temu, Gravis napisał: Wow. Dopiero co zamówiłem i doszedł zielony HEPA a tu coś nowego. Nic tylko się cieszyć i mieć nadzieje, że nie zniknął z rynku szybko. Ktoś ma więcej info? Jakąś dobrą ofertę znalazłeź? Ile uzywałeś stary? możesz wyslac mi jego zdjecie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted March 2, 2017 Share Posted March 2, 2017 Niecałe 40$ z przesyłką + cashback. Stary ciągle używam, ten kupiony "na zapas" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mielcar Posted March 2, 2017 Share Posted March 2, 2017 8 minut temu, Gravis napisał: Niecałe 40$ z przesyłką + cashback. Stary ciągle używam, ten kupiony "na zapas" na gearbest za 43 + maly cashback. Gdzie zamawiales? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted March 3, 2017 Share Posted March 3, 2017 z Aliexpress swego czasu Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartus007 Posted March 7, 2017 Share Posted March 7, 2017 Pytanie do osób które mają alergię czy oczyszczacz wam pomógł? Pytanie do wszystkich, gdzie teraz można bezpiecznie i tanio kupić sprzęt? Link to comment Share on other sites More sharing options...
b_olton Posted March 8, 2017 Share Posted March 8, 2017 A ja zapytam się pozostałych użytkowników, czy mają problem z połączeniem oczyszczacza z telefonem...u mnie 1-2 razy w tygodniu telefon nie widzi urządzenia, muszę je resetować, nie jest to może mocno upierdliwe, ale jednak co 3 dni muszę go ponownie wyszukać i wpisać bo widzi urządzenie jako offline. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bonifacy Posted March 8, 2017 Share Posted March 8, 2017 Mam sprzęt od dwóch tygodni. Jeszcze nie zdążyło mi się że go nie widzialWysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
akslow Posted March 9, 2017 Share Posted March 9, 2017 Na fasttech jest oczyszczacz za 114usd + przesylka 61usd. Najwieksza zaleta to wysylka przez DPD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bonifacy Posted March 9, 2017 Share Posted March 9, 2017 Czy w aplikacji mi Home macie podgląd do historii zanieczyszczenia z poprzednich dni? Mam oczyszczacz już jakiś czas i mam na wykresie tylko ostatnie dane. Tak już po prostu jest czy mam jakiegoś buga? Link to comment Share on other sites More sharing options...
akslow Posted March 17, 2017 Share Posted March 17, 2017 (edited) Dnia 9.03.2017 o 08:45, akslow napisał: Na fasttech jest oczyszczacz za 114usd + przesylka 61usd. Najwieksza zaleta to wysylka przez DPD. tylko dziś dodatkowy rabat 10% z kodem: SHAMROCK. Wyjdzie około 660zł. Edited March 17, 2017 by akslow Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted March 17, 2017 Share Posted March 17, 2017 Nie działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akslow Posted March 19, 2017 Share Posted March 19, 2017 Dnia 18.03.2017 o 00:58, Gravis napisał: Nie działa. bo było do 23:59. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b_olton Posted March 20, 2017 Share Posted March 20, 2017 Ja niestety dopiszę uwagi co do urządzenia które mam, zapewne to przypadek jednostkowy ale jest...Co 3 dni, dosyć regularnie Mi Home w telefonie nie widzi urządzenia. Pokazuje status offline, mimo że moduł wifi w oczyszczaczu jest włączony...jedynie co mi pomaga to reset modułu wifi, ponowne wyszukanie i dodanie urządzenia do Mi Home. Refresh nic nie daje. Wszystko działa wtedy prawidłowo do czasu kolejnej próby włączenia co 3 dni i znowu brak możliwości sterowania z aplikacji. Spróbuję jeszcze powiązać z innym telefonem Xiaomi ale raczej to chyba nie to. Na razie koresponduję z zapals.com...ale średnio to wychodzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akslow Posted March 22, 2017 Share Posted March 22, 2017 macie gdzies tanie zródło filtrów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted March 24, 2017 Share Posted March 24, 2017 https://www.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Air-Filter-for-Air-Purifier-Formaldehyde-Removing-Coconut-Shell-Activated-Carbon-Catalytic-Activated-Carbon/32664831971.html Bedzie sie oplacalo na 7dmio lecie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mielcar Posted March 25, 2017 Share Posted March 25, 2017 Jesli ktos jeszcze nie ma to na Gearbest jest promocja, kosztuje 773zl. https://goo.gl/Rrw46m kod rabatowy GBMiAirP - cena 139,99$ + wysyłka - wybierzcie wysylke Priority Lane dociera kurierem DPD bez VATU Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adicts Posted March 25, 2017 Share Posted March 25, 2017 Teraz cena to 102$ a filtry po ~20$, https://www.fasttech.com/products/2246/10032371/7083100-authentic-xiaomi-mi-air-purifier-2#PriceMatch za 2 sztuki + 2 filtry filoetowe wychodzi poniżej 400$ z przesyłką ( 138$ ). nigdy u nich nie kupowałem, można brać ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted March 26, 2017 Share Posted March 26, 2017 (edited) Śmiało. Ja zamawiałem lampke Xiaomi na biurko i jest ok. Jak będziesz zamawiał może jest opcja dołożenia jednego filtra fioletowego dla mnie? Pytam bo kupno samego filtra = oplata wysylki ktora jest drozsza jak sam filter.. Edited March 26, 2017 by Gravis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts