kumpel_

Użytkownicy
  • Content Count

    156
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

18 Good

About kumpel_

  • Rank
    Zaawansowany

Dodatkowe

  • Smartfon
    Xiamoi Redmi Note 2

Recent Profile Visitors

693 profile views
  1. Posiadam od roku MI Mixa 2 z softem MIUI Polska w wersji rozwojowej 8.8.30 (android 8). TWRP 3.2.3-0. Teflon działa bez problemu łącznie z Google Pay. Stwierdziłem, ze sprawdzę jaka jest najnowsza wersja i okazało się, ze jest już android 9 dla Mi Mixa 2, więc chyba warto byłoby zaktualizować system. Dawno żadnych aktualizacji nie robiłem i nie do końca się w tym orientuje. Czy mogę bez problemu pobrać plik z softem i najnowszą wersją wgrać poprzez twrp? Twrp powinien zaktualizować do najnowszej wersji? Czy ma ktoś najnowszą wersjie Miui Polska, nie ma problemów z płatnościami google Pay?
  2. Mam taki problem z moją szczoteczką Soocare x3. Mam już ja ponad rok i od tygodnia zaczęła mi się trząść ta cienka końcóweczka szczoteczki na, którą nakłada się końcówki od szczoteczki. Jak ją ruszam to czuć, że ona się rusza w środku, można ją nawet delikatni unieść. Wpływa to na mycie zębów, bo strasznie huczy i trochę gorzej czyści. Zastawiam się czy za chwile nie będzie się jeszcze bardziej unosić, przez co nie będzie szczelna. Miał ktoś taki problem?
  3. @iborkim dzięki wielkie ! Orientujesz się czy jest możliwy powrót do firmwaru oryginalnego?
  4. Mógłbyś podać jakiś tutorial do wgrania padavana na ten router? Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
  5. Nie no pisalem, ze trzeba utworzyc sceny i na zdjęciu jest przykładowa. Tak czy inaczej, najważniejsze, że juz Ci działa . Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
  6. Jaki masz region? Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
  7. Możesz utworzyć dwie sceny. Pierwsza: o godzinie X 'Switch to auto mode' Druga: o godzinie Y 'Turn off' lub 'Switch to favorite mode'. Może nie masz ustawionego regionu 'Mainladnd China'? Poniżej przykładowa scena i możliwości wyboru. Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
  8. @filipO21 ja po wymianie nowego routera miałem podobne problemy (w moim przypadku Xiaomi Router 3g). Wcześniej nie miałem żadnego problemu z dostępem do smart urządzeń. Nagle po wymianie zaczęły się dziać dziwne rzeczy. Urządzenia zaczęły się pojawiać offline - raz częściej raz rzadziej. Ustawiłem DNSy googlowskie i zaczęło się poprawiać, ale nie do końca, bo nagle sceny przestały działać. Przywróciłem router do ustawień fabrycznych, ustawiłem tylko niezbędne rzeczy i póki co (bodajże od 2 tygodni) wszystko działa bez problemu. Nie wiem czy u ciebie problem jest podobny, ale może to też kwestia routera?
  9. A jaką masz wersje Mi Home? Ja też tak miałem nie dawno, że musiałem ponownie się zalogować, ale problem zniknął. W między czasie były aktualizacje może z tego to wynika. Ja mam wersje 5.1.5
  10. Ja używam radia w Gatewayu. Natomiast to rozwiązanie ma kilka wad. problem z fajną regulacja głośności. Gateway ma zadanie drzeć się pod czas alarmu i ma spore możliwości jeśli chodzi o głośność. Jest małą zakresowość jeśli chodzi o dźwięk, żeby nie było głośno. głośnik w gateway ze względu na to, iż głównym zadaniem jest syrena alarmowa nie jest najwyższej jakości. Dźwięk jest średni, ale moim zdaniem nie jest beznadziejnie - da się słuchać. Jednak największy problemem są same radia. Xiaomi udostępnia tylko chińskie radia, mamy dostęp do polskich ze względu na dodanie ich przez kolegów z Rosji. Niestety przez to radia często przerywają czy nawet w ogóle potrafią nie działać.
  11. Nikt nie pomoże? Aktualnie sytuacja jest tak, ze mam zainstalowane od półtorej tygodnia MIUI 9 Stable xiaomi.eu. Wczoraj znowu telefon się całkiem wyłączył. Nie reagował na włączenie i ładowanie. Musiałem go rozkręcić, odpiąć baterie i podłączyć ponownie. Dopiero się włączył i znowu działa poprawnie. Ma ktoś pomysł czy to może być spowodowane?
  12. @ik`ey @czesiek SSid oraz hasło ustawiłem tak samo jak na poprzednim routerze. Mam dwie sieci. Kanał ustawiłem na sztywno 1, tak mi wychodziło najlepiej po przeskanowaniu sieci. To co podejrzewałem to przepustowość, Miałem ustawione na '40M'. Wczoraj wieczorem ustawiłem na '20M' i przez pół dnia dzisiaj wszystko działało, ale wieczorem znowu sceny chwilowo przestały działać. Być może w dzień po prostu mniej się używało scen ze światłem. Dam dziś na 'Automatycznie'. Siłę sygnału mam 'Standardową'. Zmieniałem jeszcze tylko DNSy, reszta raczej bez zmian. Ma ktoś jeszcze pomysł na co zwrócić uwagę?
  13. Tydzień lub dwa tygodnie temu wymieniłem router na Xiaomi Router 3G. Od tego czasu zaczęły mi się problemu ze Smart home. Na początku bardzo szybko rozłączało mi całkiem wszystkie urządzenia (nie tylko Smart home), musiałem resetować router, żeby przywrócić poprawne działanie WIfi. Ustawiłem DNSy googlowskie i się poprawiło. Aktualnie co jakiś czas rozłącza mi urządzenia, niektóre szybko łapią ponownie sieć, a na przykład oczyszczacz muszę odłączyć od zasiania, żeby połączył się z powrotem z siecią. Co gorsze zaczęły mi się problemy z działaniem scen. Co jakiś czas (kilka razy w ciągu dnia) przestają działać, po krótkim czasie same się przywracają do działania. Na pewno jest problem ze scenami LAN, nie zdążyłem jeszcze zweryfikować czy problem dotyczy też scen Cloude. W logach mam informację przy żarówce, że nie mogło włączyć sceny (Couldn't run). Tak jakby scena była aktywna, ale nie mogła włączyć żarówki mimo, że żarówka jest online. Problemy ewidentnie zaczęły się od zmiany routera. Ma ktoś pomysł co mogę zmienić w ustawieniach routera?