Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, pkonrad napisał:

Na tą chwilę wrzucam link do najnowszej wersji, kto ma starszą może sobie ręcznie zrobić update i sprawdzić jak AOD będzie działał.

Dalej mam tak że jak AOD działa mimo włączonego oszczędzania energii. Przed ostatnią aktualizacja było OK

Opublikowano
Jest lista aplikacji w launcher? Czy wszystko na pulpicie?

Przecież to nie zależy od wersji nakładki MIUI tylko od wersji aplikacji MIUI Launcher.

• Thanks 1
Opublikowano

U mnie lepiej trzyma niż na miui11, w szczególności przy niekorzystaniu wolniej schodzi bateria, czas na ekranie raczej taki sam.

Opublikowano

Procentów to Ci nie będę mówił, bo to nie ma sensu (zależy od użycia), ale jeśli masz z tym problem to miui12 nic nie zmieni. U mnie jest niby trochę lepiej niż na miui11, ale dalej system android zazwyczaj pierwszy na liście.

Opublikowano

to nie pocieszające :( i zarazem smutne jak Xiaomi ma w D klientów dosyć świeżego modelu i nie potrafi poprawić takiego globalnego buga

Opublikowano

Ludzie - jeśli macie odblokowane TWRP i wersję globalną (NIE EEA) to wgrywacie normalnie paczkę i tyle.

@Antyhaker Ty jesteś trochę ogarnięty we fleszowaniu Romów MIUI, czy mógłbyś mi przypomnieć, jak krok po kroku zaktualizować MIUI przez TWRP aby finalnie mieć nadal TWRP i root z Magisk?

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
@Antyhaker Ty jesteś trochę ogarnięty we fleszowaniu Romów MIUI, czy mógłbyś mi przypomnieć, jak krok po kroku zaktualizować MIUI przez TWRP aby finalnie mieć nadal TWRP i root z Magisk? 

Musisz mieć paczkę ZIP i tyle. W obu przypadkach Magisk do ponownego wrzucenia.

Opublikowano

Zaktualizowałem ale Magisk wywalał błędy przy fleszowaniu i darowałem sobie. Żeby sfleszować Magisk trzeba w zakładce Mount odmontować system. Tak gdzieś wyczytałem. A po fleszu Magisk trzeba system zamontować z powrotem? Jak to jest?

Opublikowano

Nie wiem jak na globalu, ale jak się jeszcze bawiłem w custom romy to normalnie się flashowalo magiska bez żadnych kombinacji. Ciężko powiedzieć jak nie napisałeś jaki to błąd wyskakiwał.

Ja na twoim miejscu to bym w ogóle instalował Xiaomi.eu, skoro i tak masz odblokowany bootloader + root.

Opublikowano

Xiaomi.eu jakoś mnie nie przekonuje bo to custom a wersja Global działa u mnie całkiem dobrze. 

Właśnie zainstalowałem sobie MIUI 12. Z tym Magiskiem to faktycznie wystarczyło odmontować system przed fleszowaniem Magiska i wszystko działa jak trzeba.

Opublikowano

Wiem że kiedyś były jakieś chyba komplikacje z rootem na globalu, możliwe że jest jakaś inna procedura trochę. Global niby nie działa aż tak źle, ale xiaomi.eu jest bardziej dopracowane i szybciej się doczekasz poprawki jak wystąpią jakieś bugi. Na globalnym, stabilnym sofcie też są bugi i często czekasz 2-3 miesiące na kolejną aktualizację, która może to naprawić lub nie.

Opublikowano

Jestem w programie MI Pilot i niestety od początku testów nie dostaliśmy MIUI 12 w wersji EU (EEA) do testów. Oznacza to, że podczas prezentacji dat aktualizacji "end of June" oznaczało wersję MI (zwykła global). Póki co dziś wyszła aktualizacja MIUI 11.0.6.0 z poprawkami majowymi... jeśli tak opóźniają to mogli dać już te czerwcowe. :) 

Myślę, że na EEA jeszcze chwilę poczekamy.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

MIUI Global - NIE EEA - V12.0.2.0.QFJMIXM

http://bigota.d.miui.com/V12.0.2.0.QFJMIXM/miui_DAVINCIGlobal_V12.0.2.0.QFJMIXM_eca715bb58_10.0.zip

http://bigota.d.miui.com/V12.0.2.0.QFJMIXM/miui-blockota-davinci_global-V12.0.1.0.QFJMIXM-V12.0.2.0.QFJMIXM-7a3541645c-10.0.zip

Aktualizacja póki co nie jest widoczna - przynajmniej z tego, co widzę ja - z wersji V11.0.6.0.QFJMIXM (więc nie mam linka do OTA z tej wersji). Możecie sprawdzić ewentualnie u siebie.

• Thanks 2
Opublikowano

Przez aktualizator na region Polska nie znajduje, ale po przełączeniu na Hiszpanię wszystko śmiga. Miło, że są poprawki z lipca.

• Like 1