pkonrad Posted January 28, 2020 Author Share Posted January 28, 2020 Czy w Global 11.0.4.0 z Androidem 10, nadal jest dialer od xiaomi (chodzi o nagrywanie rozmów) czy zmieniony jest na googlowski?A dlaczego miałby być zmieniony na ten od Google ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted January 28, 2020 Share Posted January 28, 2020 Skąd to pobrać bo na oficjalnej jest 10.0.3 i nie widzi mi aktualizacji aplikacja Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted January 28, 2020 Author Share Posted January 28, 2020 Linki były zamieszczone w tym temacie we wcześniejszych postach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yokeron Posted January 28, 2020 Share Posted January 28, 2020 Immortel dzięki. Pytam bo u mnie również jeszcze nie ma 11.0.4.0 drogą OTA a obecnie wszystko jest możliwe i nie chciałbym być rozczarowany po ewentualnej aktualizacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted January 28, 2020 Share Posted January 28, 2020 6 godzin temu, yokeron napisał: Czy w Global 11.0.4.0 z Androidem 10, nadal jest dialer od xiaomi (chodzi o nagrywanie rozmów) czy zmieniony jest na googlowski? Nie jest i nie będzie zmieniony. Trzeba czytać ze zrozumieniem, ewentualnie zmienić dostawcę niusów Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted January 28, 2020 Share Posted January 28, 2020 Ok, pobrać pobrałem, ale aplikacja nie ma opcji wyboru i rocovery też nie. Muszę zaczekać na odblokowanie bootloadera? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted January 28, 2020 Author Share Posted January 28, 2020 Poczytaj posty z 19 stycznia. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fullrespect Posted January 31, 2020 Share Posted January 31, 2020 Siemka, zamierzam przejść na stable z globala, czy aktualnie są jakieś problemy na stabilnym sofcie od miui Polska? Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted February 2, 2020 Share Posted February 2, 2020 AnTuTu na androidzie 9 249 tys. a na 10 260 tys. punktów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojted Posted February 4, 2020 Share Posted February 4, 2020 @grizzly Nie bardzo rozumiem co chciałeś nam przekazać...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted February 4, 2020 Share Posted February 4, 2020 @grizzly Nie bardzo rozumiem co chciałeś nam przekazać...?Że jest jakiś skok wydajności na korzyść 10. Czego konkretnie nie rozumiesz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fullrespect Posted February 5, 2020 Share Posted February 5, 2020 tez nie zakumałem o co chodzi grizzly, ale to kwestia czytania jak to zostało napisane. podejrzewam ze zapis jak poniżej, zdecydowanie rozjaśni sprawę: Testy antutu dla Androida 9: wyszło 249 tys punktów, zaś po aktualizacji do Androida 10: wzrost do 260 tys punktów. Fakt taki, że niewiele to mówi o stabilności systemu, ale jeden czynnik mamy z głowy, jest chyba szybszy... o ile wierzyć liczbom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojted Posted February 5, 2020 Share Posted February 5, 2020 @grizzly Albo edytowałeś post albo coś mi tapatalk źle go wyświetlił. Teraz jest zrozumiały.Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
yokeron Posted February 6, 2020 Share Posted February 6, 2020 Pojawił mi się dzisiaj OTA MIUI V11.0.4.0.QFJEUXM Stabilna 2.2G i sam nie wiem czy aktualizować czy zostać dalej przy 11.0.3.0. Głównie chodzi o ten proces System Android i baterię... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted February 6, 2020 Share Posted February 6, 2020 Zainstaluj i sprawdź, nikt wróżką nie jest ;P Ja problemów nie miałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marciniozo Posted February 6, 2020 Share Posted February 6, 2020 Ja właśnie zaktualizowałem, zgodnie z radą kolegi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yokeron Posted February 6, 2020 Share Posted February 6, 2020 marciniozo a czy możesz w związku z tym sprawdzić u siebie w wolnej chwili czy coś się zmieniło z diodą powiadomień, w sensie czy zaczęła bardziej poprawnie działać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marciniozo Posted February 6, 2020 Share Posted February 6, 2020 Dokładnie tak zrobię za chwilę, zaraz telefon się naładuje i zobaczę co i jak i dam znać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted February 6, 2020 Share Posted February 6, 2020 Ja mam takie samo zużycie energii przez system jak na 9. Czyli ten proces jest na pierwszym miejscu powyżej 30 %. SOT ok 7h czyli źle nie jest raczej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marciniozo Posted February 6, 2020 Share Posted February 6, 2020 yokeron, co do diody powiadomień to wstępnie mogę napisać, że po aktualizacji przy otrzymaniu wiadomości SMS i nieodebranym połączeniu dioda działa. Miga na czerwono, tak, że to widać. Lepiej niż było. Muszę jeszcze sprawdzić powiadomienia innych aplikacji, komunikatorów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yokeron Posted February 6, 2020 Share Posted February 6, 2020 No to wyśmienicie. Wielkie dzięki za info! Link to comment Share on other sites More sharing options...
marciniozo Posted February 6, 2020 Share Posted February 6, 2020 Proszę bardzo, uzupełniając, o ile przy SMS i połączeniach dioda działa dobrze, to już przy WhatsApp słabo świeci. No chyba, że coś jeszcze muszę zmienić w ustawieniach... Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted February 6, 2020 Share Posted February 6, 2020 Nawet nie zauważyłem, że się samo zaktualizowało do 1.0.0.4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fullrespect Posted February 6, 2020 Share Posted February 6, 2020 Siemanko wszystkim, tak dla pewności zapytam... czy tu jest mowa o MIUI Polska ? Czy jakiś inny, jeśli tak to jaki i skąd pobieracie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted February 6, 2020 Author Share Posted February 6, 2020 A nie czytałeś tytułu tematu? Tutaj piszemy o MIUI Global Stable ROM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fullrespect Posted February 6, 2020 Share Posted February 6, 2020 3 minuty temu, pkonrad napisał: A nie czytałeś tytułu tematu? Tutaj piszemy o MIUI Global Stable ROM. oczywiscie ze czytalem tytul i jest niejednoznczny, nie ma w nim słowa GLOBAL, tylko Stable ROM, a jaki ? to nie wiadomo... w pierwszym poście jest wzmianka o Global, pozniej o EEA, stąd moje pytanie, może warto zmienic tytul na "Tylko GLOBAL" Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted February 6, 2020 Author Share Posted February 6, 2020 Temat dotyczy oficjalnych ROMów wydawanych przez Xiaomi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pikus544 Posted February 6, 2020 Share Posted February 6, 2020 4 godziny temu, grizzly napisał: Ja mam takie samo zużycie energii przez system jak na 9. Czyli ten proces jest na pierwszym miejscu powyżej 30 %. SOT ok 7h czyli źle nie jest raczej. Ja potwierdzam. Zrobiłem w ostatnich dniach kilka testów. Wynik ostatniego to SOT 8h a w rankingu użycia "System Android" na pierwszym miejscu z 26%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yokeron Posted February 6, 2020 Share Posted February 6, 2020 marciniozo a czy mógłbyś podzielić się (ale to już pewnie jutro) swoimi odczuciami dotyczącymi baterii? Byłbym Ci wdzięczny Link to comment Share on other sites More sharing options...
marciniozo Posted February 6, 2020 Share Posted February 6, 2020 Na razie po aktualizacji do Androida 10 niewiele mogę powiedzieć na temat baterii (za krótki czas). Tak ogólnie jestem z telefonu zadowolony, chociaż są to wstępne odczucia bo telefon mam niewiele ponad tydzień. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fullrespect Posted February 6, 2020 Share Posted February 6, 2020 Ja moge cos powiedziec, generalnie uzywam od tygodnia, z telefonu jestem w sumie nie zadowolony bo juz tak namieszali z powiadomieniami ze zadne nie dzialaja poprawnie. Bateria tak sobie... troche lepiej niz moj leciwy Mi 5S Plus (uzywam od 3 lat), gdyby nie to, że mam problem z GPS na Mi 5s. to w życiu nie kupiłbym Mi 9T. Jedyny plus dla mi 9T - fotki - robi lepsze niz Mi 5, lecz tez jak to mówia, d*py nie urywa... Zobacze jak przejde na androida 10 ale z miui POLSKA, bo global dla mnie to nie do przyjęcia, po tym jak 3 lata śmigałem na PL, globalowi serdecznie dziękuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marciniozo Posted February 6, 2020 Share Posted February 6, 2020 (edited) Ja do tej pory prawie 3 lata używałem Xiaomi RN4. Z tego telefonu byłem bardzo zadowolony. Do tej pory bateria trzyma dobrze. Jedyny minus to zdjęcia, nie były jakieś bardzo złe, były na przyzwoitym poziomie. Gorzej było z tymi przy słabym świetle. Mi9T kupiłem po przeczytaniu bardzo wielu pozytywnych opinii a także pozytywnych opinii znajomych. Za wersję 6/128GB zapłaciłem niewiele ponad 900zł (telefon oczywiście nowy, wersja global). Także miał to być krok do przodu. Zobaczymy za jakiś czas. Co najważniejsze telefon ten zapewnia dobrą jakość połączeń. Ja słyszę bardzo dobrze rozmówców. Z kolei mnie też dobrze słychać. Kwestia ta jakoś nie jest za bardzo wskazywana w opiniach. Dla mnie to bardzo istotne, przecież to jedna z podstawowych cech telefonu. Zdjęcia są dobrej jakości. Te nocne też niezłe zwłaszcza po wgraniu GCam. Żeby dokładniej podsumować Mi9T, musi minąć trochę czasu. Zobaczymy jak będzie się sprawował po kilku tygodniach. Edited February 6, 2020 by marciniozo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted February 6, 2020 Share Posted February 6, 2020 59 minut temu, fullrespect napisał: Zobacze jak przejde na androida 10 ale z miui POLSKA, bo global dla mnie to nie do przyjęcia, po tym jak 3 lata śmigałem na PL, globalowi serdecznie dziękuję. Może będziesz mieć więcej szczęścia niż ja - na EU same problemy, generalnie wróciłem na EEA i w końcu działa fon jak powinien Btw, co Ci z powiadomieniami nie bangla? Link to comment Share on other sites More sharing options...
warszawa12332167 Posted February 7, 2020 Share Posted February 7, 2020 Taki smaczek, po aktualizacji do andka 10, na ciemnym motywie nie widać w motywach napisu "moje motywy" tam powinno pisać nad białą kreska :-D Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted February 7, 2020 Share Posted February 7, 2020 Tylko z menu, ustawień. Z aplikacji motywy jest ok. I jeszcze nie mogłem nadać uprawnień do pamięci przy otwieraniu pdf. Musiałem wejść w panel sterowania i dopiero tam się udało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts