Jump to content

MI 9 pytania ogólne - wątek zbiorczy

ZduneX25
 Share

Recommended Posts

28 minut temu, michlacz231 napisał:

Czy po ostatniej aktualizacji na globalu, ktoś też ma bugi takie jak nie działają automatyczna jasność i czasami nie łapie też odcisku palca.

Tak, czujnik jasności ekranu działa bardzo dziwnie. Przyciemnia  i rozjaśnia, niekoniecznie przy zmianie natężenia światła. Ja już z tym przestałem walczyć. Ustawiam ręcznie poziom jasności w pomieszczeniu i na zewnątrz. Jeszcze sporo wody upłynie żeby smartfon działał w podstawowej wersji jak np. Huawei. No ale cena robi swoje w tym kraju.

Tzn. pisałem o wersji EEA. Problemy z podświetleniem gdy ktoś dzwoni. Sam się w kieszeni włącza itp. na globalu tego nie uświadczyłem. Ale teraz mam miuipolska. 
Wystarczy tryb kieszonkowy włączyć. Picked mode a co do podświetlania to wrzucić mod w magisku i działa pięknie.

Xiaomi Mi 9 xiaomi.eu

hej, pomocy, Mi 9 świeżo kupiony, nie działa rozpoznawanie twarzy, problem w tym, że jak zapisuję dane twarzy, to robi to bardzo szybko, ciężko ustawić i wykadrować twarz, a w dodatku zdjęcie zapisuje się nieostre bardzo rozmazane. Może trzeba coś jeszcze poustawiać. Jakieś pomysły zanim wyślę do serwisu ??? 

hej, pomocy, Mi 9 świeżo kupiony, nie działa rozpoznawanie twarzy, problem w tym, że jak zapisuję dane twarzy, to robi to bardzo szybko, ciężko ustawić i wykadrować twarz, a w dodatku zdjęcie zapisuje się nieostre bardzo rozmazane. Może trzeba coś jeszcze poustawiać. Jakieś pomysły zanim wyślę do serwisu ??? 
Może zrób format tel.

Xiaomi Mi 9 xiaomi.eu

1 godzinę temu, Zgody napisał:

A jak ustawienia płatności ustawione?

Wysłane z mojego YOGA Tablet 2-1050L przy użyciu Tapatalka

W banku telefon jako zaufany dodany. Sory że tak późno klikałem wcześniej wyślij i chyba posta nie wysłało

Screenshot_2019-07-09-16-30-51-874_com.android.settings.png

Wystarczy tryb kieszonkowy włączyć. Picked mode a co do podświetlania to wrzucić mod w magisku i działa pięknie.

Xiaomi Mi 9 xiaomi.eu

A gdzie to włączyć bo jakoś nigdzie tego nie widzę

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

W banku telefon jako zaufany dodany. Sory że tak późno klikałem wcześniej wyślij i chyba posta nie wysłało
Screenshot_2019-07-09-16-30-51-874_com.android.settings.thumb.png.0fc54de9d4784a44bdaa1bc5483ea531.png
Najważniejsze jest prawidłowe ustawienie układu zabezpieczającego. Powinieneś mieć tak jak na screenie.d1cccefd2841bce6657ed67a44ae05de.jpg

• Like 1

15 minut temu, pompka500 napisał:

Screenshot_2019-07-09-16-30-51-874_com.android.settings.png

Chyba bardziej o ustawienie Układu zabezpieczającego chodzi, jak poniżej.

u mnie Google pay zaczął działać dopiero na ustawieniu mobilnego portfela hce. 

Zobacz u siebie, zmień ta opcje na inną może i sproboj zmienić spowrotem na portfel hce? 

Screenshot_2019-07-09-17-59-28-952_com.android.settings.png

• Like 1

Mam problem z G Pay. Wcześniej działało ok . Dodaję kartę i po ok 2 dniach sama się odpina. Czasem zapłacę ze 2 razy, a czasem nie płacę np 3 dni i ponownie każe mi konfigurować kartę. Wcześniej używałem 3 miesiące i było ok. Czytałem w Google Play komentarze że kilka osób miało podobnie na mi 8.

a3981ecd1c240c3ac606a3238bdd8ed2.jpg

20 godzin temu, Lonlon napisał:

Chyba bardziej o ustawienie Układu zabezpieczającego chodzi, jak poniżej.

u mnie Google pay zaczął działać dopiero na ustawieniu mobilnego portfela hce. 

Zobacz u siebie, zmień ta opcje na inną może i sproboj zmienić spowrotem na portfel hce? 

Screenshot_2019-07-09-17-59-28-952_com.android.settings.png

Tak, to było to. Działa elegancko dzięki wielkie.

Edited by pompka500

Bawił się ktoś z was android auto na Mi9?
Instalowałem różne wersje i za każdym razem radio w citroenie wywala komunikat "podłącz kompatybilne urządzenie do portu USB". Przy czym nie ma znaczenia jaką wersję połączenia USB mam wybraną w telefonie. Jak podłączyłem wcześniej jakiegoś szajsunga to radio wyświetliło że konfiguruje urządzenie i normalnie działało. Macie jakieś pomysły co można jeszcze zrobić?

Bawił się ktoś z was android auto na Mi9?
Instalowałem różne wersje i za każdym razem radio w citroenie wywala komunikat "podłącz kompatybilne urządzenie do portu USB". Przy czym nie ma znaczenia jaką wersję połączenia USB mam wybraną w telefonie. Jak podłączyłem wcześniej jakiegoś szajsunga to radio wyświetliło że konfiguruje urządzenie i normalnie działało. Macie jakieś pomysły co można jeszcze zrobić?

Mi na Xiaomi.eu działa bez problemu z oplem

Xiaomi Mi 9 xiaomi.eu

Dnia 6.07.2019 o 12:31, ozzbi napisał:

Po ostatniej aktualizacji działa volte sieć Play. 

Tak działa, ale za to nie wyświetlają się numery osób dzwoniących (gdy wyłączy się voLTE w ustawieniach to z powrotem działa wyświetlanie numeru przychodzącego)

1 godzinę temu, mactez napisał:

Tak działa, ale za to nie wyświetlają się numery osób dzwoniących (gdy wyłączy się voLTE w ustawieniach to z powrotem działa wyświetlanie numeru przychodzącego)

Jak włączyć voLTE ? W teorii mam aktywne u operatora ale gdzie mam to włączyćw ustawieniach? 

Po wpisaniu wyskakuje "volte was disabled" wiec powinno być wyłączone lecz w ustawieniach sim pojazuje sie przełącznik ale i tak zbija do 3G przy połączeniach więc nie działa. Czemu? 

Ps. Jeszcze raz aktywowałem volte sms i dostałem odpowiedź: 

"Wi-Fi Calling Play: Usluga nie jest dostepna dla Twojej oferty (taryfy) lub telefonu. http://play.pl/wificalling"

Mi 9 nie jest wspierane więc nie może działać.

Edited by Adasiek74

16 godzin temu, bioly87 napisał:

*#*#86583#*#* w ustawieniach kart sim pojawi się przełącznik VoLTE

Ja mam cały czas tylko "disabled" "enabled" i się przełącznik nie pojawia.... W każdej sieci to działa? 

A kombinuję z pół roku... Jak nie więcej... 

Edited by JamCiTo