bartek5860 Posted June 30, 2019 Share Posted June 30, 2019 Tak z ciekawości czy u was też w pełnym słońcu przy takiej temperaturze widać cień (szare koło) w miejscu gdzie jest czytnik palca? Dzisiaj to zauważyłem na białym tle a także mniejsza kropkę w lewym rogu pod godzina. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted June 30, 2019 Share Posted June 30, 2019 Tak z ciekawości czy u was też w pełnym słońcu przy takiej temperaturze widać cień (szare koło) w miejscu gdzie jest czytnik palca? Dzisiaj to zauważyłem na białym tle a także mniejsza kropkę w lewym rogu pod godzina.Tak norma. Czujnik światła i papilarnyXiaomi Mi 9 xiaomi.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dge19 Posted June 30, 2019 Share Posted June 30, 2019 (edited) Witam,mam prośbę czy mógłby ktoś nagrać jakiś mocniejszy kawałek z basem,żeby odwzorować koncert,bo Xaomi redmi note 7 okazał się niewypałem i jego nagrania audio są tragiczne.Dopiero w domu ten problem wyszedł,na szczęście mam jeszcze opcje zwrotu tego telefonu i dołożenia $$.Tylko nie wiem czy jest sens się pakować w Xiaomi,bo czytałem w sieci,że w tych telefonach słabe audio na nagraniach to norma... np https://www.youtube.com/watch?v=zK5HSuWHbo8https://www.youtube.com/watch?v=zK5HSuWHbo8 Edited June 30, 2019 by Dge19 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted June 30, 2019 Share Posted June 30, 2019 Mi 9 też ma kiepskie nagrywanie audio, jak każdy Xiaomi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted June 30, 2019 Share Posted June 30, 2019 Mi 9 też ma kiepskie nagrywanie audio, jak każdy Xiaomi. Wystarczy wrzucić 960 kbps i jest o wiele lepiejXiaomi Mi 9 xiaomi.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted June 30, 2019 Share Posted June 30, 2019 2 minuty temu, simcold napisał: Wystarczy wrzucić 960 kbps i jest o wiele lepiej Xiaomi Mi 9 xiaomi.eu Lepiej, ale nadal kiepsko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
2zerozero7 Posted June 30, 2019 Share Posted June 30, 2019 moglby ktos dac linka do twrp pod mi9 ? bo znalalzem to ale to nie idzie tak jak trzeba TWRP_3.3.1-34_cepheus_mauronofrio Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted June 30, 2019 Share Posted June 30, 2019 (edited) https://androidfilehost.com/?fid=6006931924117906529 Edited June 30, 2019 by Bartos Link to comment Share on other sites More sharing options...
2zerozero7 Posted June 30, 2019 Share Posted June 30, 2019 (edited) dziekuje pieknie ! po angielsku ? Edited June 30, 2019 by 2zerozero7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted June 30, 2019 Share Posted June 30, 2019 Nie wiem, mam jeszcze zablokowany bootloader. Ale w każdym recovery jest angielski i inne języki Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted June 30, 2019 Share Posted June 30, 2019 To jest po polsku. Działa. Ale to jest zalecane tylko do Romów chinaXiaomi Mi 9 xiaomi.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
2zerozero7 Posted June 30, 2019 Share Posted June 30, 2019 1 minutę temu, Bartos napisał: Nie wiem, mam jeszcze zablokowany bootloader. Ale w każdym recovery jest angielski i inne języki długo czekasz na odblokoowanie ? mi dali 366 godzin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted June 30, 2019 Share Posted June 30, 2019 (edited) do jutra, ogólnie miałem 170 godzin Temat XDA z tym recovery https://forum.xda-developers.com/Mi-9/development/recovery-unofficial-twrp-xiaomi-mi-9-t3905825 Edited June 30, 2019 by Bartos Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted June 30, 2019 Share Posted June 30, 2019 Można podlinkowane tu grupę z telegrama odnośnie MI9? Założyłem.taka i wrzucam tam wszystko co noweXiaomi Mi 9 xiaomi.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
2zerozero7 Posted June 30, 2019 Share Posted June 30, 2019 a jest jakies recovery pod globala nie pod china ? czy bez roznicy mi po instalacji romu a tym sie restartuje do recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
abnegat Posted June 30, 2019 Share Posted June 30, 2019 (edited) Ja używam tę wersję (30) i działało pod global, dev i eu: https://www.androidfilehost.com/?fid=6006931924117885589 Edited June 30, 2019 by abnegat Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted June 30, 2019 Share Posted June 30, 2019 a jest jakies recovery pod globala nie pod china ? czy bez roznicy mi po instalacji romu a tym sie restartuje do recoveryJakie miałeś poprzednio recovery? Tak jest Xiaomi Mi 9 xiaomi.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
2zerozero7 Posted June 30, 2019 Share Posted June 30, 2019 (edited) sprawdzam :> 9 minut temu, simcold napisał: Jakie miałeś poprzednio recovery? Tak jest Xiaomi Mi 9 xiaomi.eu twrp-3.3.1-35-cepheus takie mialem i restartyje mi po instalacji eu do twrp instaluje eu stable , nie cotygodniowa wersje Edited June 30, 2019 by 2zerozero7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exodisss Posted June 30, 2019 Share Posted June 30, 2019 Ja się powoli zaczynam zastanawiać czy napewno dobrym wyborem było kupowanie Mi 9 zamiast K20 PRO :/Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted July 1, 2019 Share Posted July 1, 2019 Ja się powoli zaczynam zastanawiać czy napewno dobrym wyborem było kupowanie Mi 9 zamiast K20 PRO :/Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaTak. Nie ma nawet co dyskutowacXiaomi Mi 9 xiaomi.eu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
2zerozero7 Posted July 1, 2019 Share Posted July 1, 2019 34 minuty temu, simcold napisał: Tak. Nie ma nawet co dyskutowac Xiaomi Mi 9 xiaomi.eu Działają płatności zbliżeniowe na mi 9 na tym filmie co wczoraj instalowaliśmy ? Umnie nie chce wogole karty dodać Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted July 1, 2019 Share Posted July 1, 2019 Działają płatności zbliżeniowe na mi 9 na tym filmie co wczoraj instalowaliśmy ? Umnie nie chce wogole karty dodać GPay? GPay ma przeważnie problem dlatego bo masz odblokowany BL. Ale nie ma zasady. Ja używam zbliżeniowych poprzez apke banku i działa bez problemu.Xiaomi Mi 9 xiaomi.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
2zerozero7 Posted July 1, 2019 Share Posted July 1, 2019 Dokładnie gpay .więc muszę psrawdzic czy mój bank ma możliwość palenia apka Link to comment Share on other sites More sharing options...
olutus Posted July 1, 2019 Share Posted July 1, 2019 Ja się powoli zaczynam zastanawiać czy napewno dobrym wyborem było kupowanie Mi 9 zamiast K20 PRO :/Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaW ten sposób to nigdy telefonu nie kupisz bo zawsze coś fajnego wychodzi za jakiś czas Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek5860 Posted July 1, 2019 Share Posted July 1, 2019 (edited) Zmieniłem sobie właśnie region żeby móc używać motywów i ustawiłem USA i mam teraz takie pytanie czy zmiana regionu na coś jeszcze ma wpływ jakieś aktualizacje itp ? Mam zostać na tym, z powrotem zmienić na polski czy jeszcze jakiś inny ? Edited July 1, 2019 by bartek5860 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted July 1, 2019 Share Posted July 1, 2019 W zalezności od regionu mogą się pojawić jakieś inne apki bądź ustawić jakieś konkretne regulacje (np. głośność słuchawek - niby w UE jest ciszej niż np. w regionie Szwajcaria). Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted July 1, 2019 Share Posted July 1, 2019 a szwajcaria nie będzie lepsza ? Czy na niej sa motywy ? Albo Ukraina ? Ja mam problem z usługami xiaomi. wybudzaja mi telefon Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted July 1, 2019 Share Posted July 1, 2019 Szwajcaria to chyba najlepsze rozwiązanie aktualnie. I tak - motywy są. Moja ma cały czas (od pierwszego odpalenia) Szwajcarię (i co chwilę inny motyw) i działa telefon aż miło... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted July 1, 2019 Share Posted July 1, 2019 Dla niektórych modeli jeszcze Singapur, można ustawić blokadę ekranu twarzą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted July 1, 2019 Share Posted July 1, 2019 Albo Indie - jak mam w Maksie. Na szczęście Mi9 wystarczy Szwajcaria i wsio jest łączenie z odblokowywaniem dziobem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek5860 Posted July 1, 2019 Share Posted July 1, 2019 Jam mam odblokowywanie twarzą na Polsce działa bardzo dobrze, teraz na USA też i doszły motywy. To co przełączyć na szwajcarie i tak zostać ? Wszystkie aktualizacje itp będą działać jak bym był na Polsce ? Gdzieś wgl wyczytałem ze można ustawić motyw i wrócić na polske a motyw zostaje Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted July 2, 2019 Share Posted July 2, 2019 Motyw zostaje przy zmianie regionu. Tylko (nie licząc ewentualnego pisania w Mi Community) nie widzę plusów ciągłego mieszania w regionach... A motywy można zmienić jak rękawiczki... Ja już myślałem, że z MiOwn3 się ożeniłem... I jednak nie Teraz nagle Algolia 999 zarządził, choć już "na chwilę" był mieniany ze 3 razy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johny Posted July 2, 2019 Share Posted July 2, 2019 (edited) Pytania początkującego Zamierzam kupić MI9 1. Czy zamiast standardowej klawiatury można wgrać swiftkey? 2. Czy lepiej wgrać MIUI polska czy pozostać na global? Która wersja ma mniej błędów i z którą jest najmniej problemów? 3. Czy posiada nagrywanie rozmów? 4. Czy nie ma problemów z powiadomieniami? 5. Kupić MI9 czy lepiej poczekać na MI9T pro? Dziękuję za odpowiedzi Edited July 2, 2019 by Johny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted July 2, 2019 Share Posted July 2, 2019 (edited) 1. zainstalujesz jaką zechcesz 2. zależy od upodobania, ja wole miuipolska 3. tak(?) 4. na miuipolska nie mam problemów 5. Poza brakiem notcha (zależy kto co lubi) większą baterią i wejście jack na słuchawki to nic specjalnego wg. mnie. Szkło GG5, a Mi9 ma GG6 i z tył GG5, aparaty chyba są gorsze. Najlepiej porównać sobie specyfikacje i samemu wybrać. każdy woli co innego. Edited July 2, 2019 by Bartos Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted July 2, 2019 Share Posted July 2, 2019 Wszystko Bartos opisał. Jeżeli idzie o technikalia... U Żonki w jej 9 też nie ma problemu na Globalu z powiadomieniami. A tak co kto kubi... Zanim odblokujesz BL to zdecydujesz czy Global ma jakieś błedy, czy nie ma. Po mojemu, pytając się o takie (przepraszam za określenie) pierdółki ja bym nie motał innych zmian niż ewentualna zmiana regionu. Mi 9 można kupić w sensownych pieniądzach, lub chcąc mieć spokój w kraju w sensownej kasie.... A z k20pro to kij wie jak będzie cenowo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts