Jump to content

RN 8 Pro - pytania ogólne - watek zbiorczy

ZduneX25

Recommended Posts

1 godzinę temu, JamCiTo napisał:

Drogi Kolego... Jeżeli pijesz do mnie... To bardzo źle trafiłeś... Albowiem ja swoje sprzęty wybieram ŚWIADOMIE i wiem czego mogę od nich wymagać i czego mogę w zamian oczekiwać... I ten telefon pomimo zapewnień wszystkich, począwszy od producenta, a skończywszy na recenzentach, nie spełnia nawet ułamka procenta moich założeń i tym się dzielę z innymi, żeby ktoś nie był podobnie zdziwiony jak ja. Gdybym choć w jednym miejscu znalazł opinię podobną do mojej, to zastanowił hm się ze 4 razy nad zakupem tego, danego modelu... Albo i pięć razy... A na pewnie nie zrobiłbym tego w miejscu w którym kupiłem i w sposób w jaki to zrobiłem... 

Porównując swoje osiągnięcia z egzemplarza i do jakich, czasami mam fizyczny dostęp, oraz z opiniami w różnych miejscach, stwierdzam, że mam po prostu felerny egzemplarz, któremu moja chęć potestowania nowinek systemowych nie służy. I o tym piszę wprost... 

Telefon chodzi kulawo i na różnych wersjach systemu ma różne niedomagania... 

I on nie ma działać od odłączenia od gniazdka rano, a kończyć będąc podłączonym... Od takiego systemu działania mam ponad dziesięcioletnią Motorolę Droida... Ona tak właśnie działa... A moje wymagania są jakby lekko większe.. Zdarza mi się być w terenie (dosłownie) i tam nie mam gdzie podpiąć... A powerbanka albo zapomnę, albo zgubię, jak dwa ostatnie... Dlatego to ma działać... I to tak, żebym nie musiał drapać się po głowie/d*pie i zastanawiać się co zrobić "żeby prądu wystarczyło". 

I ten telefon miał taki być... A nie jest... I co zmiana w sofcie, to nie jest lepiej, tylko gorzej... 

I to co udało mi się już niemal ogarnąć, to najnowsza aktualizacja rozpirzyła w drobny mak... To nie jest po to, żeby kombinować co i jak zrobić, żeby chociaż częściowo spełniało oczekiwania/wymagania. 

To po prostu ma działać. A tego w całości nie robi... 

Mój błąd i głupota powoduje, że muszę się z nim prowadzać, a, że Euro wali w członka, to niestety muszę się z nim męczyć... I nie jestem szczęśliwy z tego powodu... I żebym chociaż go katował testami/grami/kombinacjami.. To nie... Aparat/przeglądarka/galeria/Gmail i kilka innych drobnych, bez specjalnych wymagań... 

Przy takim zastosowaniu to Ulefon Power 3 z bardziej żarłocznym procem i komponentami, na starym andku wytrzymywał średnio 2,5 raza dłużej... I teraz będąc w rękach chorego Szkodniczka, używany do gier typu Tom_coś_tam i jutuba nadal wytrzymuje 2 razy dłużej...

Cud normalnie... 

Skoro felerny egzemplarz i Euro się wypina to może spróbować uderzyć bezpośrednio do serwisu Xiaomi. W końcu Euro na sprzęt z polskiej dystrybucji więc można się zgłosić bezpośrednio np. do CCS i zgłosić problem z drenażem baterii... Być może jest jakiś problem z płytą główną lub wadliwy sam akumulator. Ja mimo dość intensywnego użytkowania jestem bardzo zadowolony z czasu pracy na baterii.

Edited by Piotr82Poz

10 godzin temu, Piotr82Poz napisał:

Skoro felerny egzemplarz i Euro się wypina to może spróbować uderzyć bezpośrednio do serwisu Xiaomi. W końcu Euro na sprzęt z polskiej dystrybucji więc można się zgłosić bezpośrednio np. do CCS i zgłosić problem z drenażem baterii... Być może jest jakiś problem z płytą główną lub wadliwy sam akumulator. Ja mimo dość intensywnego użytkowania jestem bardzo zadowolony z czasu pracy na baterii.

Właśnie css do niego nie zajrzał., bo Euro przekazało telefon do nich, jako serwisu firmowego Xiaomi... Dostali na papierze co mu niedomaga... I nie chcę pokazywać kwiatów jakie otrzymałem po 23 dniach... Bo słowo "wkurwiłem się!!!" nie oddaje całości zdenerwowania... I gdybym nie dał już Maxa3 w inne ręce, to wracałby do nich już kilkukrotnie... Wręcz sam bym pojechał aby kogoś zwyzywać na miejscu... A teraz czekam na przejęcie jakiegoś zamiennika, bo ten biedny Droid i xperia po prostu nie zdzierżą mojego aktualnego stylu użytkowania... 

Edyta: szału te miui 11 nie robi... I na andku 9 jest... 

Edited by JamCiTo

1 godzinę temu, JamCiTo napisał:

Właśnie css do niego nie zajrzał., bo Euro przekazało telefon do nich, jako serwisu firmowego Xiaomi... Dostali na papierze co mu niedomaga... I nie chcę pokazywać kwiatów jakie otrzymałem po 23 dniach... Bo słowo "wkurwiłem się!!!" nie oddaje całości zdenerwowania... I gdybym nie dał już Maxa3 w inne ręce, to wracałby do nich już kilkukrotnie... Wręcz sam bym pojechał aby kogoś zwyzywać na miejscu... A teraz czekam na przejęcie jakiegoś zamiennika, bo ten biedny Droid i xperia po prostu nie zdzierżą mojego aktualnego stylu użytkowania... 

Edyta: szału te miui 11 nie robi... I na andku 9 jest... 

Spróbuj zainstalować jeszcze xiaomi.eu :)

2 godziny temu, carolef napisał:

Jaki jest dialer w eu?

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Właśnie  wgrałem xiaomi.eu do swojego telefonu teraz przywracam kopię z chmury  .

Potwierdzam jest dialer  miui ,kontakty, sms i najważniejsze jak dla mnie  NAGRYWANIE . ;-)

czyli wszystko co powinno być  jest na swoim miejscu

po przywróceniu kopi będe testował   czy wszystko jest OK 

Edited by trumanshow

2 minuty temu, Matf napisał:

A co nie podoba wam się w googlowskim dialerze?

Dla niektórych opcja nagrywania rozmów to "być albo nie być"... Mi akurat osobiście lotto odrzutowcem... Ale nie latają mi inne rzeczy drobne... Taka pierdoła jak bałagan jaki robi w kontaktach (bo miałem część na guglu, część w chmurach, na karcie itp....). Bałagan ogarniam jeszcze, bo pomimo niby" porządku " cały czas wychodzą jakieś kwiatki. Następne - brak możliwości zrobienia skrótu na pulpit typu" klikam - - - > dzwoni"... Można zrobić skrót i owszem, ale nie dość, że przypadkiem można sobie namieszać przez nieblokowaną możliwość edycji, to jeszcze kliknięcie ekstra żeby zadzwonić... O ile trafisz... Bo ja ze swoim wzrokiem miałem pierwsze razy duży problem... I pewnie na dobrej imprezie nadal bym miał... Inny rozkład ikonek... Żeby zobaczyć ostatnie połączenia trzeba się przeklikiwać przez menu książki... I takie drobiazgi nader wqrw...e i utrudniające bez sensu życie... 

tak  u mnie  lipa ciekaw czemu

Po zainstalowaniu systemu xiaomi.eu miałem  apkę Call recorder wykasowałem ją sprawadzłem na systemowej i też nie nagrywa niby jest nagranie ale cisza .Zainstalowałem z powrotem i to samo a to ci dopiero zagadka

Edited by trumanshow
Poradziłem sobie wszystko działa i nagrywa żle poustaiałem na początku.

15 minut temu, Orjon napisał:

Nagrywanie raczej tak, Google Pay raczej nie bo chyba SafetyNeta nie przechodzi.

Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka

We wtorek wieczorem dopiero minie 168h, także pewnie w środę przetestuje dopiero xiaomi.eu :)