Piotr82Poz Posted November 19, 2019 Share Posted November 19, 2019 (edited) 1 godzinę temu, JamCiTo napisał: Drogi Kolego... Jeżeli pijesz do mnie... To bardzo źle trafiłeś... Albowiem ja swoje sprzęty wybieram ŚWIADOMIE i wiem czego mogę od nich wymagać i czego mogę w zamian oczekiwać... I ten telefon pomimo zapewnień wszystkich, począwszy od producenta, a skończywszy na recenzentach, nie spełnia nawet ułamka procenta moich założeń i tym się dzielę z innymi, żeby ktoś nie był podobnie zdziwiony jak ja. Gdybym choć w jednym miejscu znalazł opinię podobną do mojej, to zastanowił hm się ze 4 razy nad zakupem tego, danego modelu... Albo i pięć razy... A na pewnie nie zrobiłbym tego w miejscu w którym kupiłem i w sposób w jaki to zrobiłem... Porównując swoje osiągnięcia z egzemplarza i do jakich, czasami mam fizyczny dostęp, oraz z opiniami w różnych miejscach, stwierdzam, że mam po prostu felerny egzemplarz, któremu moja chęć potestowania nowinek systemowych nie służy. I o tym piszę wprost... Telefon chodzi kulawo i na różnych wersjach systemu ma różne niedomagania... I on nie ma działać od odłączenia od gniazdka rano, a kończyć będąc podłączonym... Od takiego systemu działania mam ponad dziesięcioletnią Motorolę Droida... Ona tak właśnie działa... A moje wymagania są jakby lekko większe.. Zdarza mi się być w terenie (dosłownie) i tam nie mam gdzie podpiąć... A powerbanka albo zapomnę, albo zgubię, jak dwa ostatnie... Dlatego to ma działać... I to tak, żebym nie musiał drapać się po głowie/d*pie i zastanawiać się co zrobić "żeby prądu wystarczyło". I ten telefon miał taki być... A nie jest... I co zmiana w sofcie, to nie jest lepiej, tylko gorzej... I to co udało mi się już niemal ogarnąć, to najnowsza aktualizacja rozpirzyła w drobny mak... To nie jest po to, żeby kombinować co i jak zrobić, żeby chociaż częściowo spełniało oczekiwania/wymagania. To po prostu ma działać. A tego w całości nie robi... Mój błąd i głupota powoduje, że muszę się z nim prowadzać, a, że Euro wali w członka, to niestety muszę się z nim męczyć... I nie jestem szczęśliwy z tego powodu... I żebym chociaż go katował testami/grami/kombinacjami.. To nie... Aparat/przeglądarka/galeria/Gmail i kilka innych drobnych, bez specjalnych wymagań... Przy takim zastosowaniu to Ulefon Power 3 z bardziej żarłocznym procem i komponentami, na starym andku wytrzymywał średnio 2,5 raza dłużej... I teraz będąc w rękach chorego Szkodniczka, używany do gier typu Tom_coś_tam i jutuba nadal wytrzymuje 2 razy dłużej... Cud normalnie... Skoro felerny egzemplarz i Euro się wypina to może spróbować uderzyć bezpośrednio do serwisu Xiaomi. W końcu Euro na sprzęt z polskiej dystrybucji więc można się zgłosić bezpośrednio np. do CCS i zgłosić problem z drenażem baterii... Być może jest jakiś problem z płytą główną lub wadliwy sam akumulator. Ja mimo dość intensywnego użytkowania jestem bardzo zadowolony z czasu pracy na baterii. Edited November 19, 2019 by Piotr82Poz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 20, 2019 Share Posted November 20, 2019 Xiaomi.eu dostępne https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv11/xiaomi.eu_multi_HMNote8Pro_V11.0.1.0.PGGCNXM_v11-9.zip/downloadWysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted November 20, 2019 Share Posted November 20, 2019 (edited) 10 godzin temu, Piotr82Poz napisał: Skoro felerny egzemplarz i Euro się wypina to może spróbować uderzyć bezpośrednio do serwisu Xiaomi. W końcu Euro na sprzęt z polskiej dystrybucji więc można się zgłosić bezpośrednio np. do CCS i zgłosić problem z drenażem baterii... Być może jest jakiś problem z płytą główną lub wadliwy sam akumulator. Ja mimo dość intensywnego użytkowania jestem bardzo zadowolony z czasu pracy na baterii. Właśnie css do niego nie zajrzał., bo Euro przekazało telefon do nich, jako serwisu firmowego Xiaomi... Dostali na papierze co mu niedomaga... I nie chcę pokazywać kwiatów jakie otrzymałem po 23 dniach... Bo słowo "wkurwiłem się!!!" nie oddaje całości zdenerwowania... I gdybym nie dał już Maxa3 w inne ręce, to wracałby do nich już kilkukrotnie... Wręcz sam bym pojechał aby kogoś zwyzywać na miejscu... A teraz czekam na przejęcie jakiegoś zamiennika, bo ten biedny Droid i xperia po prostu nie zdzierżą mojego aktualnego stylu użytkowania... Edyta: szału te miui 11 nie robi... I na andku 9 jest... Edited November 20, 2019 by JamCiTo Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris1992 Posted November 20, 2019 Share Posted November 20, 2019 1 godzinę temu, JamCiTo napisał: Właśnie css do niego nie zajrzał., bo Euro przekazało telefon do nich, jako serwisu firmowego Xiaomi... Dostali na papierze co mu niedomaga... I nie chcę pokazywać kwiatów jakie otrzymałem po 23 dniach... Bo słowo "wkurwiłem się!!!" nie oddaje całości zdenerwowania... I gdybym nie dał już Maxa3 w inne ręce, to wracałby do nich już kilkukrotnie... Wręcz sam bym pojechał aby kogoś zwyzywać na miejscu... A teraz czekam na przejęcie jakiegoś zamiennika, bo ten biedny Droid i xperia po prostu nie zdzierżą mojego aktualnego stylu użytkowania... Edyta: szału te miui 11 nie robi... I na andku 9 jest... Spróbuj zainstalować jeszcze xiaomi.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted November 20, 2019 Share Posted November 20, 2019 Nie chciałem w nim odblokować BL, żeby się nie prowadzać dodatkowo... Dlatego bazuję na sofcie firmowym... Link to comment Share on other sites More sharing options...
carolef Posted November 20, 2019 Share Posted November 20, 2019 Jaki jest dialer w eu? Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
trumanshow Posted November 20, 2019 Share Posted November 20, 2019 (edited) 2 godziny temu, carolef napisał: Jaki jest dialer w eu? Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Właśnie wgrałem xiaomi.eu do swojego telefonu teraz przywracam kopię z chmury . Potwierdzam jest dialer miui ,kontakty, sms i najważniejsze jak dla mnie NAGRYWANIE . czyli wszystko co powinno być jest na swoim miejscu po przywróceniu kopi będe testował czy wszystko jest OK Edited November 20, 2019 by trumanshow Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted November 20, 2019 Share Posted November 20, 2019 2 minuty temu, Matf napisał: A co nie podoba wam się w googlowskim dialerze? Dla niektórych opcja nagrywania rozmów to "być albo nie być"... Mi akurat osobiście lotto odrzutowcem... Ale nie latają mi inne rzeczy drobne... Taka pierdoła jak bałagan jaki robi w kontaktach (bo miałem część na guglu, część w chmurach, na karcie itp....). Bałagan ogarniam jeszcze, bo pomimo niby" porządku " cały czas wychodzą jakieś kwiatki. Następne - brak możliwości zrobienia skrótu na pulpit typu" klikam - - - > dzwoni"... Można zrobić skrót i owszem, ale nie dość, że przypadkiem można sobie namieszać przez nieblokowaną możliwość edycji, to jeszcze kliknięcie ekstra żeby zadzwonić... O ile trafisz... Bo ja ze swoim wzrokiem miałem pierwsze razy duży problem... I pewnie na dobrej imprezie nadal bym miał... Inny rozkład ikonek... Żeby zobaczyć ostatnie połączenia trzeba się przeklikiwać przez menu książki... I takie drobiazgi nader wqrw...e i utrudniające bez sensu życie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
trumanshow Posted November 20, 2019 Share Posted November 20, 2019 4 godziny temu, carolef napisał: No i niestety jak się okazuje kupa .Nie nagrywa rozmów coś niby się nagrało ale nic nie ma Link to comment Share on other sites More sharing options...
carolef Posted November 20, 2019 Share Posted November 20, 2019 No ja nic takiego nie napisałem Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
focusik09 Posted November 20, 2019 Share Posted November 20, 2019 13 godzin temu, Orjon napisał: Xiaomi.eu dostępne Super, dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 20, 2019 Share Posted November 20, 2019 Jak będziemy mieć linki do chińskiej bety to oczywiście, będą. W tym tygodniu aktualizacji bety dla RN8Pro i tak nie będzie bo testują Androida 10. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
trumanshow Posted November 20, 2019 Share Posted November 20, 2019 Hej Orjon wiesz coś na temat dlaczego nie można nagrać rozmów zachowuje się to identycznie jak w wersji Global czyli cisza i jakiś piski Link to comment Share on other sites More sharing options...
focusik09 Posted November 20, 2019 Share Posted November 20, 2019 @trumanshow Piszesz o xiaomi.eu? Teraz sprawdziłem i nagrywanie działa idealnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trumanshow Posted November 20, 2019 Share Posted November 20, 2019 (edited) tak u mnie lipa ciekaw czemu Po zainstalowaniu systemu xiaomi.eu miałem apkę Call recorder wykasowałem ją sprawadzłem na systemowej i też nie nagrywa niby jest nagranie ale cisza .Zainstalowałem z powrotem i to samo a to ci dopiero zagadka Edited November 21, 2019 by trumanshow Poradziłem sobie wszystko działa i nagrywa żle poustaiałem na początku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kristof1992 Posted November 21, 2019 Share Posted November 21, 2019 14 godzin temu, Orjon napisał: Jak będziemy mieć linki do chińskiej bety to oczywiście, będą. W tym tygodniu aktualizacji bety dla RN8Pro i tak nie będzie bo testują Androida 10. A nie masz jakiś dat przybliżonych odnośnie Androida 10 dla rn8pro? Chodzi o betę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 21, 2019 Share Posted November 21, 2019 Nie. Skoro testują to pewnie w ciągu najbliższych 2-3 tygodni.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
krajhmann Posted November 21, 2019 Share Posted November 21, 2019 Czy ktoś jeszcze ma problem z prędkością internetu po wifi po tej aktualizacji do MIUI 11? Praktycznie nie da się nic zrobić po wifi teraz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kristof1992 Posted November 22, 2019 Share Posted November 22, 2019 4 godziny temu, krajhmann napisał: Czy ktoś jeszcze ma problem z prędkością internetu po wifi po tej aktualizacji do MIUI 11? Praktycznie nie da się nic zrobić po wifi teraz. Zaktualizowany ota. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magyarek Posted November 22, 2019 Share Posted November 22, 2019 Ale w ogóle jest szansa, że na eu da się w końcu płacić telefonem przez Google Pay? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted November 22, 2019 Share Posted November 22, 2019 Ja po magikowaniu z ustawieniami na 11.0.1 płacę... EEA i karta z mBanku podpięta pod gugiel peja... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted November 22, 2019 Share Posted November 22, 2019 A co tam było do magikowania na EEA? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kristof1992 Posted November 22, 2019 Share Posted November 22, 2019 40 minut temu, tpawel napisał: A co tam było do magikowania na EEA? Może odblokował bootloader i wtedy nie możesz płacić NFC. A przez magisk dodał sobie taką funkcjonalność Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted November 22, 2019 Share Posted November 22, 2019 Kibicuje Chińczykom, bo monopol Qualcomm-a to nic dobrego dla konsumentów 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
carolef Posted November 22, 2019 Share Posted November 22, 2019 Jest aktualizacja euWysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris1992 Posted November 22, 2019 Share Posted November 22, 2019 2 minuty temu, carolef napisał: Jest aktualizacja eu Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka eu? xiaomi.eu? Czy global EU Link to comment Share on other sites More sharing options...
carolef Posted November 22, 2019 Share Posted November 22, 2019 Taka wersja. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris1992 Posted November 22, 2019 Share Posted November 22, 2019 2 minuty temu, carolef napisał: Taka wersja. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Tutaj nowszy z dwójką https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv11/xiaomi.eu_multi_HMNote8Pro_V11.0.2.0.PGGCNXM_v11-9.zip/download Link to comment Share on other sites More sharing options...
Direct Posted November 22, 2019 Share Posted November 22, 2019 3 godziny temu, mariusz.ur napisał: Kibicuje Chińczykom, bo monopol Qualcomm-a to nic dobrego dla konsumentów Tylko, że Mediatek nie jest chiński... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris1992 Posted November 22, 2019 Share Posted November 22, 2019 36 minut temu, carolef napisał: Taka wersja. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Działa Ci NFC z magiskiem ? Czy nie próbowałeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
carolef Posted November 22, 2019 Share Posted November 22, 2019 Nie używam magisca. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 23, 2019 Share Posted November 23, 2019 Jest beta już z Androidem 10, właśnie wydaliśmy.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris1992 Posted November 23, 2019 Share Posted November 23, 2019 4 minuty temu, Orjon napisał: Jest beta już z Androidem 10, właśnie wydaliśmy. Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Nagrywanie rozmów powinno działać tak? GooglePay dalej nie będzie śmigać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 23, 2019 Share Posted November 23, 2019 Nagrywanie raczej tak, Google Pay raczej nie bo chyba SafetyNeta nie przechodzi.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris1992 Posted November 23, 2019 Share Posted November 23, 2019 15 minut temu, Orjon napisał: Nagrywanie raczej tak, Google Pay raczej nie bo chyba SafetyNeta nie przechodzi. Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka We wtorek wieczorem dopiero minie 168h, także pewnie w środę przetestuje dopiero xiaomi.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts