Numb Posted May 23, 2015 Share Posted May 23, 2015 Ta kwota to o ile pamiętam 1$, po podaniu kodu weryfikacyjnego jest zwracana na konto PayPal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam007c Posted May 23, 2015 Share Posted May 23, 2015 No nie żartuj, na jakiej poczcie? Przecież można normalnie opcją "Doładuj konto" (albo "Doładuj konto błyskawicznie") na Paypalu. Powiązanie konta Paypal z rachunkiem bankowym jest wcześniej weryfikowane, nie ma mowy o pomyłce typu "zgubię jedną cyfrę" . Od kiedy założenie konta na PayPal kosztuje 6 PLN? Od kiedy w ogóle pobierane są opłaty? Zakładałem konto i nie naliczano żadnych kosztów. Chyba, że mylisz opłatę, która pobierana jest z konta bankowego (potem jest ona zwracana) podanego do ustawień. Ta kwota jest zmienna - losowa. dokładnie to miałem na myśli, sory za brak precyzji w wypowiedzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted May 23, 2015 Share Posted May 23, 2015 Ta kwota to o ile pamiętam 1$, po podaniu kodu weryfikacyjnego jest zwracana na konto PayPal. Teraz sobie przypomniałem. Ta kwota jest losowo generowana przez PayPal. Kiedy zostanie pobrana z konta, trzeba w PayPal wpisać jej wysokość żeby ostatecznie potwierdzić konto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted May 23, 2015 Share Posted May 23, 2015 Hmm, ja ostatnio aktywowałem dwa razy. Za każdym razem był to dolar i wpisać trzeba było kod z tytułu, nie wysokość kwoty... Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted May 23, 2015 Share Posted May 23, 2015 Hmm, ja ostatnio aktywowałem dwa razy. Za każdym razem był to dolar i wpisać trzeba było kod z tytułu, nie wysokość kwoty... Ja akurat wczoraj aktywowałem (tzn. powiązywałem) kolejne konto i trzeba było wpisać kwotę, a nie kod tytułu. Ale co za różnica? Widocznie obie metody stosują. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fidjashpl Posted May 25, 2015 Share Posted May 25, 2015 (edited) Ja to pierd*le nigdy się nie doczekam tego tel z xfs..Idę jutro konto założyć Edited May 25, 2015 by Fidjashpl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 25, 2015 Share Posted May 25, 2015 Phi. Patrzcie co ja mam: Wysłane z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted May 25, 2015 Share Posted May 25, 2015 Po czym poznać że to pro i czemu jeszcze pl nie wgrany Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted May 25, 2015 Share Posted May 25, 2015 PL jeszcze pewnie nie ma albo jest w fazie testowej, bo z deodexowaniem w Lollipopie były pewne problemy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 25, 2015 Share Posted May 25, 2015 Po czym poznać że to pro i czemu jeszcze pl nie wgrany Bo czarne pudełko. Wysłane z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lech100 Posted May 25, 2015 Share Posted May 25, 2015 Acid czy mozez napisac czy duza roznice widzisz miedzy dwoma modelami ? Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 25, 2015 Share Posted May 25, 2015 W czym? Budowa identyczna. Wyświetlacz cóż lekko widzę różnicę ale trzeba mieć obok dwa telefonu. W praktyce chyba tylko ja mam MI Note i Pro do porównania. Złota ramka wygląda ciekawie. Ba.. W paczce z częściami powinna mi przyjść bambusowa klapka więc teraz to bardzie wypas telefon. Wysłane z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lech100 Posted May 25, 2015 Share Posted May 25, 2015 Dzieki, chodzilo mi o wyswietlacz, szybkosc mi note calkowicie mnie zadowala. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lvg52 Posted May 25, 2015 Share Posted May 25, 2015 W czym? Budowa identyczna. Wyświetlacz cóż lekko widzę różnicę ale trzeba mieć obok dwa telefonu. W praktyce chyba tylko ja mam MI Note i Pro do porównania. Złota ramka wygląda ciekawie. Ba.. W paczce z częściami powinna mi przyjść bambusowa klapka więc teraz to bardzie wypas telefon. Wysłane z MI Note W moim odczuciu złota ramka na oko wygląda trochę tandetnie w porównaniu do srebrnej. Klapkę bambusową skąd zamówiłeś? Ja z honorbuy (12.99$ + 6$ przesyłka) - ale czy oryginalna będzie to nie wiem. Denerwujące jest to, że nie wszystkie aplikacje korzystające z żyroskopu działają prawidłowo. Chociażby najprostrza apka od youtuba - wiem, ze to pierdółka ale jak się płaci taki pieniądz za telefon to jenak mogę wymagać aby wszsytko działało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 25, 2015 Share Posted May 25, 2015 Może to apki nie mają wsparcia dla czegoś w MI Note. Klapkę mam z dragon tt. Wysłane z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fidjashpl Posted May 25, 2015 Share Posted May 25, 2015 Acid a jak z podatkiem? Zamawiałeś przez paypala? Ile szedł? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lvg52 Posted May 25, 2015 Share Posted May 25, 2015 (edited) Ja Note Pro zamawiałem z ibg - zapłaciłem ubezpieczenie od vatu w razie czego ale podatku nie było. Odebrany przez DHL 19 maja o 3:42, u mnie był 21 maja jakoś koło południa. Ładny papier + info, że to zwrot odtwarzacza muzycznego z naprawy czy jakoś tak. Edited May 25, 2015 by lvg52 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 25, 2015 Share Posted May 25, 2015 Acid a jak z podatkiem? Zamawiałeś przez paypala? Ile szedł? 3 dni. Piątek, sobota i poniedziałek rano u mnie. W zasadzie to dwa dni. Bo już w sobotę był we Wrocławiu. Nic nie płaciłem... Ok co do klapki bambusowej to sobie darowałem. Nie ma szkiełka w oczku aparatu i diodzie LED. A oryginał w Mi Note PRO ma piękne złote obramowanie. Ponadto oryginalna klapka ma (jak w każdym telefonie od Mi3 wzwyż) naklejkę grafitową do odprowadzenia ciepła znad baterii. W Mi Note PRO jest wyjątkowo duża (prawie cała powierzchnia klapki) i coś mi mówi, że lepiej zostawić w spokoju odprowadzanie ciepła z tego telefonu ;p Lol Mi Note PRO ma jeden system! Czyli przechodzi do recovery tak jak Redmi. Może dlatego, że partycja systemowa to aż 1,6GB. Co by nie było rom nie daje się zainstalować. Wywala w recovery. Wychodzi na to, że musi być prawidłowo podpisany. Szkoda tylko, że żaden z naszych kluczy nie działa... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavvel99 Posted May 26, 2015 Share Posted May 26, 2015 Czyli nie ma co liczyć na ROM miuipolska ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fidjashpl Posted May 26, 2015 Share Posted May 26, 2015 Skoro do redmi znaleźli podpis to do Mi note pro tez kiedyś znajdą sposób aby wgrać sofcik polski . Czas pokaże. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted May 26, 2015 Share Posted May 26, 2015 Spokojnie, Acid da sobie radę, tyle czasu radził sobie z różnymi problemami to i teraz da radę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 26, 2015 Share Posted May 26, 2015 Jak mi chińczycy dadzą klucz to będzie. Obecnie sama zmiana podpisu odrzuca rom w recovery. Wysłane z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavvel99 Posted May 26, 2015 Share Posted May 26, 2015 Kurczę, a wczoraj zamowilem note pro...ehh Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lech100 Posted May 26, 2015 Share Posted May 26, 2015 (edited) Dziwna sprawa, jak chca sprzedawac swoje produkty poza Chiny to po co te utrudnienia? Pozdrawiam Edited May 26, 2015 by Lech100 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 26, 2015 Share Posted May 26, 2015 Przecież oni tego nie widzą. Oni budują rom ze swoimi językami i podpisują zip swoim kluczem. A że my mamy problem to nikogo w praktyce nie obchodzi. Wysłane z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavvel99 Posted May 26, 2015 Share Posted May 26, 2015 czy ktoś może potwierdzić iż note pro obsługuje WCDMA 900?? mam nadzieję ze jednak coś będzie z teo romu miuipolska Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 26, 2015 Share Posted May 26, 2015 Nie obsługuje WCDMA 900. Aero działa w Mi Note na 2600 LTE. BTW: już odkryłem całą prawdę o problemie z Androidem 5 dla Mi Note PRO. Pogrzebałem i wychodzi na to, że MIUI do tego romu (i Mi4i) użyło NIEpublicznego klucza. Aktualnie dla 4.4 romy są podpisane przez publiczne klucze od google (certyfikat testkey.x509.pem i klucz testkey.pk8). Jednak w Mi Note PRO dodali po raz pierwszy swój klucz, którego certyfikat jest w romie: releasekey.x509.pem. Niby ok ale aby poprawnie podpisać rom trzeba dysponować prywatnym kluczem pk8 którego ma tylko MIUI. Przetestuję jeszcze czy da się ten certyfikat podmienić na nasz testkey i podpisać naszym kluczem. Jednak jak czytam na google dev weryfikacja kluczy odbywa się dwuetapowo: przez pasowanie z kluczem w system/etc/security/otacerts.zip I w ramdisku w Recovery. Obecnie dotknięcie romu dla Mi Note PRO psuje ten podpis i dlatego nie możemy nic zainstalować w Recovery. Oczywiście napisałem już wcześniej do MIUI o share klucza Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavvel99 Posted May 26, 2015 Share Posted May 26, 2015 jest szansa;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 27, 2015 Share Posted May 27, 2015 Oto wasza i nasza szansa: Hi Acid, We are going to improve the security of MIUI by using private key on signing which will bring huge benefit for normal users. So I am sorry about that we can not share this private key outside of MIUI team. For some geek users, we will soon come up with a mechanism to allow them to unlock the device and flash 3rd partied ROM. Niniejszym gratulujemy Xiaomi kolejnego "genialnego" ruchu. Wysłane z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted May 27, 2015 Share Posted May 27, 2015 Z innymi telefonami też będzie problem czy tylko z Mi Note Pro ? To Note Pro ma zablokowany bootloader czy przez fastboot można wgrać co się chce a problem jest tylko z recovery ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 27, 2015 Share Posted May 27, 2015 Mi4i i Mi Note Pro. Nie wgrasz nic przez recovery co nie jest podpisane przez ich klucz. Nadzieja jest w Custom recovery które mam nadzieje powstanie szybko lub Push romu przed adb push. Wysłane z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavvel99 Posted May 27, 2015 Share Posted May 27, 2015 no to jednym słowem pięknie.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fidjashpl Posted May 27, 2015 Share Posted May 27, 2015 Najwyżej sie na tym angielskim będzie korzystać...Bo chyba takowy istnieje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 27, 2015 Share Posted May 27, 2015 Tak. Co tydzień jest dev. Można instalować. Wysłane z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavvel99 Posted May 27, 2015 Share Posted May 27, 2015 Rozumiem ze przy starcie wybieramy angielski i tyle ? Kurczę, straszny kwas z tym językiem polskim... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts