Dyskusja ogólna
83 topics in this forum
-
- 3 followers
- 1.3k replies
- 216.4k views
Można już zamawiać. 525$ za wersję 64GB sporo, ciekawe czy spadnie. Mam tam jakieś bony, ale nawet jak przeliczymy na Australijskie to wyjdzie między 1800 a 1900zł. Sporo. Ciekawe kiedy pojawi się do tego Polski soft. Tak czy inaczej pewnie na dniach zamówię, więc jak coś, to mogę testować jak przyjdzie.
Last reply by mrosi, -
-
- 0 replies
- 6.9k views
Cześć, wymieniał ktoś z was szybkę/ekran w Mi Note (1). W serwisie za wymianę + ekran chcą ok 400 zł. Pękła mi tylko szybka, ekran jest cały. Gdyby się dało to chętnie wymienił bym tylko ją jeśli obniżyło by to koszty. Jeśli macie jakieś doświadczenia z wymianą tego elementu to napiszcie gdzie wymienialiście, czy jesteście zadowoleni, i ile was to kosztowało. Byłbym wdzięczny A może kupowaliście te podzespoły na aliexpress i znacie sprawdzonych dostawców którzy sprzedają oryginalne części? Wysłane z mojego Mi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Last reply by skiline11, -
- 1 reply
- 1.8k views
Wyszła niedawno nowa wersja MIUI GLOBAL dla MI NOTE'a (virgo). W wersji V9.5.1.0.MXEMIFA (MIUI9) : http://en.miui.com/download-262.html Może pisząc o zakończeniu wsparcia dla MI NOTE, Xiaomi miało na myśli tylko wersje tygodniowe? Może stabilne nadal będą się ukazywać? Pozdrawiam.
Last reply by Lex Luthor, -
- 4 replies
- 2.1k views
Cześć wszystkim! Mam problem, zaktualizowałem już jakiś czas temu telefon do androida 7, jednak chciałbym wrócić do wersji stable z 5.1. Zdaje się, że przeszukałem forum żeby znaleźć jakiś temat z rozwiązaniem, ale nic nie znalazłem. Znajdzie się ktoś chętny do wytłumaczenia mi jak mam się za ten downgrade zabrać? (...) Pozdro!
Last reply by johny303, -
- 14 replies
- 6.2k views
W moim Mi Note po wybraniu opcji "dźwięk hi-fi" głośność się wyraźnie zmniejsza. Chyba powinno być odwrotnie skoro działa wzmacniacz słuchawkowy. (Miuipolska 6.9.29). Kupiłem ten telefon głównie dla odtwarzacza audio. Testowałem na różnych słuchawkach i różnych appkach. Dźwięk na wbudowanym odtwarzaczu daleki od ideału. Będę wdzięczny za informacje jak ktoś sprawdzi.
- 3 replies
- 2.5k views
Cześć, Potrzebuje informacji od specjalistów od muzyki, czy Mi Note obsługuje kodek aptx? Kupuje słuchawki, które go wykorzystują i zastanawiam się czy to jest jakaś znacząca różnica. Druga sprawa, jak mają się możliwości muzyczne tego telefonu do słuchawek BT? Czy tylko na kablu jest mocny czy te DACi przekładają sie również na jakość przez BT?
- 1 follower
- 97 replies
- 16.9k views
Temat dla właścicieli MiNote Pro. W tym temacie można wypowiadać się o wadach i zaletach Note PRO czy działaniu systemu. Zapraszam tu jedynie użytkowników tego telefonu. Do pytań co kupić albo jak zainstalować rom są inne miejsca. Ode mnie: System MIUIPolska dla MiNote Pro brak ViperFX (choć Hi-Fi jest na tyle dobre, że nie ma pośpiechu) obecność nie działających funkcji Ustawienia > MI Kredyty i Chmura > Pakiety. Tak naprawdę tych opcji nie powinno być w romach PL, ponieważ w 4.4 są one przez nas zablokowane. W 5.0 nie znalazłem właściwego przełącznika global do ukrycia tych funkcji. Podejrzewam, że przenieśli to do framework.jar, którego…
Last reply by makakam, -
- 20 replies
- 4.5k views
Witam. Mam pytanie do użytkowników Mi Note Pro. Jak wygląda sprawa z temperaturami SD 810? Bardzo się przegrzewa? Czytałem gdzieś, że ten procesor montowany w Pro to jakaś nowa rewizja i już się tak nie grzeje. Note Pro ma wyświetlacz 2K. Jak wpływa to na baterię? Czy telefon trzyma na baterii odczuwalnie mniej niż zwykła wersja Mi Note? Polecacie ogólnie ten telefon?
- 1 follower
- 4 replies
- 1.8k views
Niedawno aktualizowałem sobie MIUI dla Mi5 - poszło gładko. Mam jeszcze inny telefon (kupiony jako używany), gdzie mój rozmówca ma zawsze problem ze zrozumieniem mnie (mikrofon zniekształca mowę). Pomyślałem, że może aktualizacja tu coś pomoże. Jednak mam pewne wątpliwości. Na pudełku nazywa się "Mi Note LTE", 16GB, dual sim, proc 4x2,45 ghz. 3gb ram. Na tylnej pokrywie ma małym drukiem napisane: "TD-LTE i jakieś chinskie krzaczki" W ustawieniach systemowych w informacji o telefonie ten identyfiuje się: "Mi Note LTE". Na różnych forach i filmach podobnie wyglądajacy nazywany jest jako "Mi Note". Zainstalowałem z ciekawości aplikację "CPU-Z" i ku memu z…
Last reply by ZduneX25, -
- 0 replies
- 1.6k views
Witam. Mam prośbę. Czy ktoś mógłby sprawdzić czy na androidzie 7 drży mu obraz w aplikacjach VR? Nie wiem czy mam coś zepsute czy to normalne w tym modelu. Jak odpale aplikacje vr i kładę telefon na stół to obraz nie jest stabilny, drży, skacze delikatnie. Nie chodzi mi o drifting bo to inna sprawa. Z góry dzięki za pomoc.
Last reply by RaWil, -
- 2 replies
- 2.2k views
Cześć. Odbiorcy moich smsów nie widzą emotek. Dostają puste pole zamiast nich. Aktualizowałem MIUI i Gboard, ale nic to nie dało. Ktoś ma może jakiś pomysł dlaczego tak się dzieje?
Last reply by Lex Luthor, -
- 9 replies
- 2.5k views
Czy ktoś używa dwóch kart SIM w tym telefonie? Są jakieś problemy? Planuję w slocie 1 włożyć kartę SIM do rozmów a do slotu 2 kartę do Internetu.
Last reply by mrosi, -
- 3 replies
- 1.9k views
Witam, Od dłuższego czasu (odkąd kupiłem swojego Mi Note Pro) siedzę na ostatniej wersji rozwojowej od MIUI Polska czyli 6.3.17 Nie zależy mi na cotygodniowej aktualizacji lecz na stabilności, dobrej pracy na baterii itp. Chciałbym jednak aby ROM był z blokowaniem reklam w aplikacjach z marketu i ewentualnie z ROOT. Czy jeżeli pobiorę ROM Stable z strony MIUI Polska, to będę mógł dograć ROOT i mieć blokowanie reklam Google? Czy z ROM Stable ze strony MIUI Polska można potem cofnąć się na dev (rozwojowe)? Czy zablokuje bootloader? Z góry dziękuje za odp. Pozdrawiam
Last reply by Lexarr, -
- 29 replies
- 3.9k views
Czesc Chcialbym zakupic nowego Xiaomi Mi Note Pro, za dobra cene (200-250$). Jeden z forumowych kolegow kupil go 3 miesiace temu za 250 $, ale niestety w tamtym sklepie juz go nie ma. W ogole jest duzy problem z dostepnoscia tego modelu, a jezeli juz jest dostepny to ceny wahaja sie od 350 do nawet 450 $. Przekracza to moj budzet. Moze znacie jakies strony gdzie dostane ten telefon w podanej przeze mnie cenie? A moze ktos ma do odsprzedania uzywany ale w idealnym stanie egzemplarz?
Last reply by majdan12, -
- 2 replies
- 1.9k views
Jak w temacie, da się w tym modelu odblokować ekran dwa razy pukając? Nigdzie nie mogę znaleźć tej informacji.. Pozdrawiam!
- 10 replies
- 2.8k views
Witam, Mam pytanie. Jestem laikiem jeżeli chodzi o miui. Czym się różni wersja dev od stable? Zapewne tym ze pierwsza jest dla programistów a druga stabilna ale co więcej? Który rom jest lepszy bez modyfikowania i bawienia się? Czy istnieje wersja global stable dla mi note pro z językiem polskim tak jak to mam miejsce w redmi note 3 pro w wersji 7.2.3? Czy dla obu tych telefonów zostać lepiej przy wersji developerskiej (na redmi note 3 pro uało mi się wgrać wersję dev). Czy Minote Pro ma zablokowany bootloader? Proszę o wyrozumiałość Pozdrawiam
- 0 replies
- 2k views
Poszukuję informacji czy na Mi Note można zainstalować (i korzystać) Knox workspace Samsunga. M
Last reply by Red8, -
- 1 follower
- 45 replies
- 5.7k views
Ponieważ jest nas garstka proponuję w tym temacie dzielić się opiniami po aktualizacji do v8. Wysłał Mi Note Pro
Last reply by mrosi, -
- 4 replies
- 1.8k views
Witam, od +- miesiąca nie aktualizaowałem ROMu. Dzisiaj chciałem to zrobić i pokazuje mi się taki komunikat.
Last reply by Vatrax, -
- 4 replies
- 2.5k views
Koledzy, Jak się ma wersja miui do androida który siedzi pod spodem? Pytam bo trochę dziwi mnie że Mi Note ma 6.01 a Pro nadal na 5.11. A tu zaraz wchodzi 7. Wysłane z mojego MI NOTE Pro przy użyciu Tapatalka
Last reply by Acid, -
- 1 follower
- 3 replies
- 2k views
Mam problem, mianowicie chce użyć 2 aplikacji, które mówią że moje urządzenie nie jest zrootowane. Pierwsza aplikacja to Sixaxis w wersji darmowej a druga to f.lux. Pytanie czy wystarczy dać tym aplikacjom dostęp do root ( jak ?) czy trzeba rootować telefon( i czy stracę wtedy gwarancję)? Podpinam ss z tych aplikacji. Nie znalazłem żadnego artykułu na ten temat. Telefon to Xiaomi Mi Note Pro Android 5.1.1 LMY47V z nakładką MIUI 8 w wersji 6.8.18
Last reply by Xeonn, -
- 1 follower
- 8 replies
- 1.9k views
Mam Note w wersji Bambo i ostatnio zauważyłem że tylna klapka centralnie jest wybrzuszona pęknięta. Ma ktoś taka przypadłość. Tak jak by drewienko spuchło jakoś. Rozbierałem bateria jest płaska
Last reply by MD13, -
- 2 replies
- 14.5k views
Cześć! Jak zablokować połączenia przychodzące na jednej z kart SIM ( używam dual SIM)? Poprzez "opcje aplikacji-telefon-blokowanie połączeń" uzyskuję tylko info o błędzie sieci. Aplikacje z Google Play do blokowania nie rozróżniają dual sim. Czy można zrobić coś od strony telefonu,czy muszę dzwonić do operatora? Wysłane z mojego MI NOTE Pro
Last reply by Ink, -
Instalacja ROMu - problem z userdata i firmware
by Guest jadzia.p- 1 follower
- 1 reply
- 1.6k views
Witajcie, podczas instalacji ROMu (nie ważne czy miui 7 czy 8) dostaję komunikaty jak w załączonym zrzucie ("no partition named ...userdata oraz umount firmware). Czy te błędy podczas instalacji są poważne? Czy też tak macie? Pozdrawiam, JP
Last reply by ZduneX25, -
- 6 replies
- 2.1k views
Witam Chcę zamówić na aliexpress mi note pro 64, tylko mam jedna wątpliwość: W aukcji jest: " If you don’t ask for factory firmware, we need to open the box and install non-official global firmware. This firmware can’t be updated." czy to znaczy, że wgrają mi soft, którego później nie będę mógł zmienić? Czy zamówić z "factory firmware" i później sobie wgrać to co chcę? pozdrawiam Marek
Last reply by Krzysztof Dudzewicz,