Lech100 Posted April 30, 2015 Posted April 30, 2015 Witam skąd masz tą wiadomość że 2-3 dni po premierze w Chinach będzie dostępny w XFS? Jestem tu nowy i pozdrawiam wszystkich xiaomiwiczow
Acid Posted April 30, 2015 Posted April 30, 2015 Witam skąd masz tą wiadomość że 2-3 dni po premierze w Chinach będzie dostępny w XFS? Jestem tu nowy i pozdrawiam wszystkich xiaomiwiczow Kolega nie napisał "dni".
Lech100 Posted April 30, 2015 Posted April 30, 2015 Zgadza się, pewnie chodzi o tygodnie. Pozdrawiam.
Acid Posted April 30, 2015 Posted April 30, 2015 Przy okazji. Zamówiłem duplikat swojej karty nju i teraz mam LTE w Note. Speed test dla zainteresowanych. Wysłane z MI Note
mrosi Posted May 1, 2015 Posted May 1, 2015 Przy okazji. Zamówiłem duplikat swojej karty nju i teraz mam LTE w Note. Speed test dla zainteresowanych. Wysłane z MI Note Acid, używasz na co dzień Mi Note. Jakieś porównanie jakości dźwięku na głośniku/słuchawkach do Redmi Note lub Mi3? BTW, czy Mi Note Pro ma też wbudowany przetwornik dźwięku? Bo jakoś tak nigdzie o tym nie piszą, z czego wynika, że tylko model bez "Pro" ma przystawkę....
Acid Posted May 1, 2015 Posted May 1, 2015 Czemu miałby nie mieć? Z tego co wiem Pro jest taki sam jak Note prócz tych wiadomych cpu i ekranu. Dźwięk w słuchawkach z HiFi jest lepszy od Mi3. Ostatnio słucham flac i wysokiej jakości mp3 i mam wyłączonego ViperFX Wysłane z MI Note
Acid Posted May 1, 2015 Posted May 1, 2015 Jakość? Jak to głośnik w telefonie: służy do grania dzwonków czy YouTube. Ale jest głośniejszy od Mi4. Wysłane z MI Note
mrosi Posted May 1, 2015 Posted May 1, 2015 (edited) Czy mi się zdaje, czy Mi Note to kolejne urządzenie, które nie obsługuje 900 MHz dla 3G? Wedle wszystkich źródeł, które przeglądam tak właśnie jest, ale może jest coś o czym nie wiem... Edited May 1, 2015 by mrosi
all999 Posted May 2, 2015 Posted May 2, 2015 Jakość głośnika jest na wyższym poziomie niż u konkurencji e tej cenie.
MrSeeba Posted May 5, 2015 Posted May 5, 2015 Przymierzam się do zakupu Xiaomi Mi Note. W XFS dostępne są wersje biała i bambusowa (tańsza - czemu?). Z kolei na Ibuygou można dostać czarny kolor obudowy. Mam w związku z tym pytanie - gdzie najlepiej zakupić telefon? Która wersja lepiej się sprawuje w codziennym użytkowaniu? Na czarnej obudowie widoczne są ślady użytkowania, czy ramka się łuszczy i farba odchodzi, czy aluminium jest barwione? Czytałem, że w MI4 był problem po obiciu ramki.
Acid Posted May 5, 2015 Posted May 5, 2015 W Mi Note jest lepiej z ramką. Ja bym brał bambus z uwagi na bardzo bardzo śliskie szło na tyle. Więc albo bambus albo dobrze mieć silikon. Ja używam bez i już mi spadł a raczej ześlizgnął się ze stołu/biurka parę razy.
skarżyski Posted May 5, 2015 Posted May 5, 2015 Acid Ty się przesiadałeś na Mi Note z Mi4. Jak to wyglądało u Ciebie, chodzi mi o gabaryty. Dziś przyszedł Mi4 i od rana zastanawiam się czy nie było by lepsze jednak coś większego.
Pirzu Posted May 6, 2015 Posted May 6, 2015 Skarżyski, imo jest ogromna roznica miedzy mi4 Mam oba i nie mgoe sie zdecydowac ktory
MrSeeba Posted May 6, 2015 Posted May 6, 2015 No i los chciał, że zakupiłem... Mi4 od Skarżyski-ego I tak samo zastanawiam się czy dobrze zrobiłem nie wybierając większego Mi Note z XFS. Nie wiem czy kierować się rozsądkiem (kilka złotych w kieszeni), czy serduchem i brać Mi Note, który w sumie jest 'przerośniętym' Mi4. Chyba, że się mylę i telefony różnią się czymś więcej. Proszę wówczas o nakreślenie bardziej znaczących różnic, a będę myśleć dalej...
Numb Posted May 6, 2015 Posted May 6, 2015 One są podobne, pewnie większa różnica jest tylko w jakości dźwięku.
skarżyski Posted May 6, 2015 Posted May 6, 2015 U mnie decyzja podjęta. Mi4 okazała się deko za mała i zaczynam się rozglądać za Mi Note. Oglądałem trochę filmików gdzie widać różnice jeśli chodzi o gabaryty. Na plus Mi Note że jest cieńszy. Ręka mam nadzieje że się przyzwyczai. Drugim plusem to że Mi Note można trafić bardziej "męską" czarną wersje. Szkoda że mało to popularne telefony i trudno po dotykać przed zakupem w sklepie. Choć z drugiej strony to też plus tej marki że mało kto je ma.
Fidjashpl Posted May 6, 2015 Posted May 6, 2015 Ja tam czekam na Mi Note Pro to będzie siekiera. Kolor;oczywiście złoty .Zawsze miałem czarne telefony i chce jakiejś odmiany
skarżyski Posted May 6, 2015 Posted May 6, 2015 A gdzie się teraz opłaca kupić Mi Note zwykłe, 16GB. W słowackim sklepie Smart Zero po 1600 zł chodzi. Da się gdzieś taniej?
Buriza Posted May 7, 2015 Posted May 7, 2015 (edited) Ja mogę taniej z Chin sprzedać. Do wyboru 3 wersje: Bamboo, Biały lub Czarny + gratis dorzucę oryginalny case silikonowy Xiaomi Edit: Sprawdziłem ten sklep słowacki i cena to 435 euro z przesyłką do PL= ponad 1760 zł a nie 1600 zł. W każdym bądź razie jak jesteś zainteresowany to pisz na priv. Edited May 7, 2015 by Buriza
Pavvel99 Posted May 7, 2015 Posted May 7, 2015 W dniu dzisiejszym dostałem odpowiedź z xfs iż mi note pro będzie dostępny w przyszłym tygodniu !
skarżyski Posted May 7, 2015 Posted May 7, 2015 Ja mogę taniej z Chin sprzedać. Do wyboru 3 wersje: Bamboo, Biały lub Czarny + gratis dorzucę oryginalny case silikonowy Xiaomi Edit: Sprawdziłem ten sklep słowacki i cena to 435 euro z przesyłką do PL= ponad 1760 zł a nie 1600 zł. W każdym bądź razie jak jesteś zainteresowany to pisz na priv. http://smartzero.sk/index.php?route=product/product&path=69_63&product_id=64 Mnie wyświetla się 1600,87 PLN. Z wysyłką wyjdzie mnie ok. 1620 zł.
Buriza Posted May 7, 2015 Posted May 7, 2015 Mnie w Google Chrome wyświetla 425.99 euro + 9 euro przesyłka.
Pirzu Posted May 7, 2015 Posted May 7, 2015 (edited) U mnie decyzja podjęta. Mi4 okazała się deko za mała i zaczynam się rozglądać za Mi Note. Oglądałem trochę filmików gdzie widać różnice jeśli chodzi o gabaryty. Na plus Mi Note że jest cieńszy. Ręka mam nadzieje że się przyzwyczai. Drugim plusem to że Mi Note można trafić bardziej "męską" czarną wersje. Szkoda że mało to popularne telefony i trudno po dotykać przed zakupem w sklepie. Choć z drugiej strony to też plus tej marki że mało kto je ma. Nieldugo zrobie porownanie tych dwoch telefonow, w mi4 juz czuje duzo lepsza baterie, ale zdecydowanie ladniejszy jest minote o 10 klas ladniejszy Edited May 7, 2015 by Pirzu 1
Pirzu Posted May 7, 2015 Posted May 7, 2015 Z niecierpliwością czekam na to porównanie Zobacze jak sie wyrobie, jeszcze zenfone2 w drodze do testow
Pirzu Posted May 8, 2015 Posted May 8, 2015 http://www.honorbuy.com/301-xiaomi-mi-note-black-color-3gb-ram-16gb-rom.html Gdyby ktos suzkal czernego 16gb MiNotea, choć sklepu nie znam
zielonyBB Posted May 9, 2015 Posted May 9, 2015 Sklep jest wporzo. Kupowalem u nich MI4, przesyłki tylko mają drogie, jakieś 20USD za DHL Tapnięte z MI4
Pirzu Posted May 10, 2015 Posted May 10, 2015 Tez dziwne z tym lizakiem skoro na Note Pro juz wyszlo , a lizak juz pol roku ma :/
technik Posted May 10, 2015 Posted May 10, 2015 Moze laickie pytanie ale ucze sie dopiero miui a nie chce pokombinowac w systemie... Mi note + tv Panasonic spiete kablem usb oryginalnym i mam mozliwosc wyboru pliki albo zdjecia na note, tv nie widzi plikow zdjec, cos doinstalowac czy ustawic w systemie? Chodzi mi tylko o mozliwosc obejrzenia zdjec filmow po kabluI jeszcze mala podpowiedz jaka nawigacje doinstalowac zeby dzialala bez transmisji danych? Mapa pl sciagnieta na dysk... Czy tylko mapy google i nie kombinowac?
skarżyski Posted May 10, 2015 Posted May 10, 2015 Moze laickie pytanie ale ucze sie dopiero miui a nie chce pokombinowac w systemie... Mi note + tv Panasonic spiete kablem usb oryginalnym i mam mozliwosc wyboru pliki albo zdjecia na note, tv nie widzi plikow zdjec, cos doinstalowac czy ustawic w systemie? Chodzi mi tylko o mozliwosc obejrzenia zdjec filmow po kabluI jeszcze mala podpowiedz jaka nawigacje doinstalowac zeby dzialala bez transmisji danych? Mapa pl sciagnieta na dysk... Czy tylko mapy google i nie kombinowac? Mapy od Noki dają radę.
Recommended Posts