Acid Posted May 13, 2015 Share Posted May 13, 2015 Dupa.. Poczytajcie: http://www.gizmochina.com/2015/05/13/xiaomi-mi-note-pro-overheating-problems-arise/ Teoretycznie gizchina więc wszelkie wiadomości dzielę tam na dwa ale źródłem są chińskie fora. Choć nie mogę uwierzyć w palone płyty główne. Xiaomi projektowało ten telefon dwa lata i teraz od tak się przegrzewa i nigdy wcześniej się nie przegrzewał podczas testów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lech100 Posted May 13, 2015 Share Posted May 13, 2015 Wystraszyles mnie ta informacja i zamowilem Mi note 64GB na ibugou EU Direct. W gry faktycznie nie gram a zalezalo mi na dobrym wyswietlaczu i duzym no i dual sim. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 13, 2015 Share Posted May 13, 2015 Nie zobaczysz dużej różnicy a zostanie ci parę stów w kieszeni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lech100 Posted May 13, 2015 Share Posted May 13, 2015 Dzieki za wsparcie a zostanie to kilkanascie stow!! Szwedzkie korony oczywicie. Pozrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fidjashpl Posted May 13, 2015 Share Posted May 13, 2015 Według mnie to ściema, xiaomi napewno dobrze przetestowało swój phablet i nie zaliczyliby takiej wtopy..Poza tym to nap 910 v2.1 lepsze chłodzenie i wydajność, coś mi tu śmierdzi.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 13, 2015 Share Posted May 13, 2015 Też mi się tak wydaje choć źródla chińskie wydają się wiarygodne, chyba że to opłacana przez Apple ściema ;p Przecież oni te urządzenie testowali bardzo długo - jeszcze była ta 2 miesięczna obsuwa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fidjashpl Posted May 13, 2015 Share Posted May 13, 2015 (edited) Juz sam nie wiem co robic, czekam na note pro juz tyle miechów że sam nie wiem czy kupić tego podstawowego czy walić tego pro...łeb mały, Poza tym coś pisali o tych patentach xiaomi,,wstrzymam sie jeszcze pare dni przed zamówieniem Edited May 13, 2015 by Fidjashpl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 13, 2015 Share Posted May 13, 2015 Nic się chyba nie stanie jak nawet poczekasz miesiąc... i tak telefon docelowo rakieta na następne dwa lata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pirzu Posted May 13, 2015 Share Posted May 13, 2015 Wystraszyles mnie ta informacja i zamowilem Mi note 64GB na ibugou EU Direct. W gry faktycznie nie gram a zalezalo mi na dobrym wyswietlaczu i duzym no i dual sim. Pozdrawiam NO MiNote jakoś dobrego wyświetlacza nie ma :/ Nigdzie nie znalazłem informacji, ale jak dla mnie to IGZO jest. Cholernie oszczedny ekran, ale nie najlepsze odwzorowanie kolrow i lekka utrata kontrastu pod kątem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fidjashpl Posted May 14, 2015 Share Posted May 14, 2015 Nic się chyba nie stanie jak nawet poczekasz miesiąc... i tak telefon docelowo rakieta na następne dwa lata. Właśnie o to chodzi że potrzebuje telefonu na ,,już,, bo na moim aktualnym to juz wszystko sie crashuje, zeby wlaczyc aplikacje trzeba z 5 razy klikac :/. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lvg52 Posted May 14, 2015 Share Posted May 14, 2015 http://mobileosworld.com/post/118936555997/mi-note-pro-not-overheating-xiaomi-explains-what No to chyba jednak zaryzykuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavvel99 Posted May 14, 2015 Share Posted May 14, 2015 Na ibuygou jest już dostępny od ręki mi note pro.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fidjashpl Posted May 14, 2015 Share Posted May 14, 2015 Bez ryzyka nie ma zabawy...zamówiłbym na ibg ale nie mam jak zapłacić z góry :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavvel99 Posted May 14, 2015 Share Posted May 14, 2015 Ja nie mam problemu z płaceniem z góry aczkolwiek nie jest to z magazynu EU.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
qdlaty Posted May 14, 2015 Share Posted May 14, 2015 NO MiNote jakoś dobrego wyświetlacza nie ma :/ Nigdzie nie znalazłem informacji, ale jak dla mnie to IGZO jest. Cholernie oszczedny ekran, ale nie najlepsze odwzorowanie kolrow i lekka utrata kontrastu pod kątem. To mogę zdecydowanie potwierdzić. Dwa identyczne telefony (Mi Note 64GB, białe) kupione w tym samym czasie prosto od Xiaomi - jeden ma ekran z niebieską a drugi z czerwoną mgiełką. Gdy się wyłącza/gasi ekran to na białych elementach (typu duży zegar na lock screenie) widać piękne przebłyski czerwonego, jak gdyby nie gasły w tym samym czasie LEDy. Swego czasu podobny problem nękał zdaje się Samsunga S3... Teoretycznie do przeżycia, ale jak ktoś jest tak upierdliwy jak ja to niesmak zostaje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fidjashpl Posted May 14, 2015 Share Posted May 14, 2015 (edited) aczkolwiek nie jest to z magazynu EU.... Dokładnie, i może iść pare tygodni, i serwisu w pl tez nie ma xD Poza tym w xfs jest tylko 150zl droższy (chyba) a już jest niby z podatkiem nadal nie mogę ukończyć zamówienia za pobraniem, ale ekipa xfs twierdzi że moge Nie wiem co o tym myśleć ;/ Edited May 14, 2015 by Fidjashpl Link to comment Share on other sites More sharing options...
raf7705 Posted May 14, 2015 Share Posted May 14, 2015 Kupić na ibg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fidjashpl Posted May 14, 2015 Share Posted May 14, 2015 Nie zdecyduje się na ibg z wielu względów..moją pierwsza przygodę z mi zacznę z xfs. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pirzu Posted May 14, 2015 Share Posted May 14, 2015 To mogę zdecydowanie potwierdzić. Dwa identyczne telefony (Mi Note 64GB, białe) kupione w tym samym czasie prosto od Xiaomi - jeden ma ekran z niebieską a drugi z czerwoną mgiełką. Gdy się wyłącza/gasi ekran to na białych elementach (typu duży zegar na lock screenie) widać piękne przebłyski czerwonego, jak gdyby nie gasły w tym samym czasie LEDy. Swego czasu podobny problem nękał zdaje się Samsunga S3... Teoretycznie do przeżycia, ale jak ktoś jest tak upierdliwy jak ja to niesmak zostaje. I ja ten niesmak mam. Ale staram sie to zrozumiec, bo gdyby to byl zywkl IPS LCD to by bateria trzymałą bardzo krótko.... A IGZO, jak w M1 note zuzywa bardzo malo prądu. Przynajmniej tak mi sie wydaje, ze to IGZO. Biały nie jest krystalicznie biały a kolory mało żywe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
technik Posted May 14, 2015 Share Posted May 14, 2015 Mi note 64 czarny dostepny na xfs??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fidjashpl Posted May 14, 2015 Share Posted May 14, 2015 Mi note 64 czarny dostepny na xfs??? Tak http://www.xiaomiforsale.com/pl/telefony/79-xiaomi-minote-16gb-white.html#/typ_sieci-lte/kolor-black/rozmiar_pamieci-64 Link to comment Share on other sites More sharing options...
qdlaty Posted May 14, 2015 Share Posted May 14, 2015 I ja ten niesmak mam. Ale staram sie to zrozumiec, bo gdyby to byl zywkl IPS LCD to by bateria trzymałą bardzo krótko.... A IGZO, jak w M1 note zuzywa bardzo malo prądu. Przynajmniej tak mi sie wydaje, ze to IGZO. Biały nie jest krystalicznie biały a kolory mało żywe. Bym się pewnie nie czepiał za bardzo, gdyby nie fakt posiadania dwóch sztuk, których różnice w odwzorowaniu barw (szczególnie bieli) są widoczne na pierwszy rzut oka. Swojego Mi Note używałem przez tydzień w Azji zanim wróciłem do domu i dałem Żonie jej prezent po czym zacząłem go konfigurować i wtedy mnie uderzyło, że lista opcji w Settings jest zupełnie innej barwy. Najpierw myślałem, że to coś ze skórką, potem, że z wersją (mój już był zaktualizowany, Żony nie). Ale po wyrównaniu wersji i ustawień różnica była dalej. Dałem Żonie wybór, wybrała ten, który wydawał jej się cieplejszy (o dziwo, dla mnie to był ten z niebieskim tintem). Pokonfigurowaliśmy swoje programy, i tydzień radochy aż tu gdzieś akurat jechaliśmy i postanowiłem przetestować, czy dobrze wszystko z jej telefonem działa w nawigacji. Położenie i kierunek wariowały bezustannie gdy na moim telefonie ta sama nawigacja w tym samym czasie działała super stabilnie. Po godzinach kombinacji i browsowania stwierdziłem, że to szaleje kompas/żyroskop, bo pokazuje albo nic albo zupełnie szalone kierunki świata. Kalibracja kompasu pomagała na kilka minut bądź do rebootu. I wtedy wynalazłem alternatywę - żadne ósemki czy kręcenie kółeczka tylko obrócenie po 3 i więcej razy telefonu we wszystkich osiach (najlepiej w te i nazad). Od tego czasu przynajmniej nawigacja działa poprawnie ale kolory dalej różne. Gdyby źródła jądra były wolne można by i ekran skalibrować. W laptopie i monitorach całkiem to poprawiło jakość wyświetlania obrazu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lvg52 Posted May 14, 2015 Share Posted May 14, 2015 Jakoś niecałe 0,5h temu note pro był dostępny na xfs przez jakieś 3 minuty - ciekawe czy błąd czy po prostu tak szybko zszedł a jeśli tak to pewnie z tydzień na następną partię trzeba będzie czekać. :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fidjashpl Posted May 14, 2015 Share Posted May 14, 2015 (edited) Chyba jakieś bugi maja, bo u mnie na pare min wczoraj był dostępny..dzisiaj nawet na chwile na zielono się nie świecił (na bieżąco sprawdzam). Edited May 14, 2015 by Fidjashpl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lech100 Posted May 14, 2015 Share Posted May 14, 2015 (edited) Ja dostalem maila ze mi note pro bedzie jutro lub na poczatku przyszlego tygodnia. Ale jak wiecie zamowilem mi note. Pozdrawiam Edited May 14, 2015 by Lech100 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fidjashpl Posted May 14, 2015 Share Posted May 14, 2015 (edited) Dzięki za info, mam nadzieje że będzie jednak jutro. Pozdro! I udanej nocy Panie i Panowie . Edited May 14, 2015 by Fidjashpl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lech100 Posted May 15, 2015 Share Posted May 15, 2015 Mnie zastanawia jedna zecz, jak byla premiera "mi note" to byl szal w necie. Wszystkie sluchawki zostale wysprzedane w 3 minuty bodajze 3 milony szt. Teraz jak jest premera "mi note pro" to tylko najwiecej pisze o przegrzaniu. Na ibuygou telefon jest caly czas in stock. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
vonski Posted May 15, 2015 Share Posted May 15, 2015 No a czym tu się ekscytować? To samo co MiNote, tylko procek inny. Szybszy, ale niekoniecznie lepszy. Tapatalk @ OnePlus One Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 15, 2015 Share Posted May 15, 2015 Mnie zastanawia jedna zecz, jak byla premiera "mi note" to byl szal w necie. Wszystkie sluchawki zostale wysprzedane w 3 minuty bodajze 3 milony szt. Teraz jak jest premera "mi note pro" to tylko najwiecej pisze o przegrzaniu. Na ibuygou telefon jest caly czas in stock. Pozdrawiam Kolega z ibuygou testował dziś Mi Note PRO na Antutu stress test. Nie ma przegrzewania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fidjashpl Posted May 15, 2015 Share Posted May 15, 2015 No i bardzo pięknie, a słuchawki i inne gadżety nie schodzą już bo wszyscy co mieli kupić to już je kupili...Ja wciąż czekam na note pro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lvg52 Posted May 15, 2015 Share Posted May 15, 2015 Na niektórych stronach podane jest, że note pro obsługuje NFC - ciekawe czy to prawda. A ten test w antutu mam nadzieję wykonany kilka razy pod rząd... Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted May 15, 2015 Share Posted May 15, 2015 A ten test w antutu mam nadzieję wykonany kilka razy pod rząd... I że tel. leżał wtedy w pełnym słońcu w rozgrzanym samochodzie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 15, 2015 Share Posted May 15, 2015 ... na Chińskiej pustyni przy 60 stopniach powietrza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted May 15, 2015 Share Posted May 15, 2015 A tle, oprócz Antutu koniecznie Yanosik i kilka różnych aptek do nawigacji. No i Chrome z otwartymi 50 zakładkami. O FB i FB Messengerze nie wspominam, bo to oczywiste. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavvel99 Posted May 15, 2015 Share Posted May 15, 2015 I d*pa...note pro w xfs najwcześniej 22maja... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts