Acid Posted May 27, 2015 Share Posted May 27, 2015 Przy starcie po Wipe jest normalny samouczek jak zawsze do wyboru są 2 chińskie języki i English. Ja dostałem z ibuygou model już uruchomiony więc język chiński ale zmieniłem sobie bez problemu. Wysłane z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavvel99 Posted May 27, 2015 Share Posted May 27, 2015 Dzięki wielkie, jak znajdzie się rozwiązanie problemu prosze daj ziezwlocznie znać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 28, 2015 Share Posted May 28, 2015 Jakby się kto pytał to PRO ma prawie 60 000 pkt w Antutu 5.7.1 w trybie 64-bit. Nagrzewa się dosyć mocno w górnej części ale...jakoś dziwnie bo bardzo szybko się chłodzi. Raz jest ciepły a potem odkładam na chwilę i już jest chłodna ramka i plecki. Ciekawe. Po 10 sekundach jest zimny w sensie w temp. otoczenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lvg52 Posted May 28, 2015 Share Posted May 28, 2015 Ja miałem za pierwszym razem 60902, za chwilę powtórzyłm i dobiło do 61480. Grzać trochę grzeje, zwłaszcza w trakcie ładowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 28, 2015 Share Posted May 28, 2015 Fajny jest rom chiński. W sensie u nas dużo nie ma (co nie jest zaskoczeniem). Ale np. w filmach można oglądać seriale nawet zachodnie z napisami ale jak ktoś angielski rozumie to nawet fajnie. Albo radio - dużo fajnych babeczek śpiewa po chińsku ładne melodie. Szkoda, że w AppsStore jakoś mało porządnych gier. Pobrałem Asphalta Nitro i jakas bieda graficzna - albo się nie znam na grach obecnych ;p Jedyne co dziwne to szum z głośnika. Też to masz? W sensie kiedy mam Touch Sounds to mimo, ze mam głośność Silent to słuchać szum w głośniku jakby się uruchamiał. Podobnie jest kiedy np ładuje się film to na wstępie jest szum. Już się z tym spotkałem kiedyś w Mi3 bo podobny efekt był obecny i dopiero jakaś późna aktualizacja to poprawiła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lvg52 Posted May 28, 2015 Share Posted May 28, 2015 (edited) A no faktycznie, nie zwrocilem uwagi na to wczesniej. Troche slabo bo pewnie troche energii to ciagnie. Co mnie rozbraja to fakt, ze z 4GB ramu jest wolne - niby po zamknieciu wszystkich aplikacji - zaledwie 1GB. No ale to raczej ten slynny problem lollipopa z wyciekiem pamieci... Ogolem po instalacji Google installera i zassaniu Google play i innych jego skladnikow da sie korzystac. Brak polskich znakow doskwiera co widac. A no I jeszcze kwestia aparatu. U Ciebie jest dostepna ta opcja automatycznego poziomowania kadru w momencie jak sie krzywo trzyma telefon? Bo u mnie tej ikonki nie ma a szkoda bo ciekawe Sie to wydaje. Edited May 28, 2015 by lvg52 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 29, 2015 Share Posted May 29, 2015 Przecież na Stable nie ma tego. Wgraj rom dev i będziesz miał poziomice. Wysłane z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damian_Loo Posted May 29, 2015 Share Posted May 29, 2015 Jak w praktyce wypada bateria? Testach z tego co znalazłem w sieci to dość słabo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 29, 2015 Share Posted May 29, 2015 Nie wiem. Mój Pro obecnie służy jako przycisk do papieru. Wysłane z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damian_Loo Posted May 29, 2015 Share Posted May 29, 2015 Nie wiem. Mój Pro obecnie służy jako przycisk do papieru. Wysłane z MI Note Uceglony czy zaliczył konkretny upadek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 29, 2015 Share Posted May 29, 2015 Nabiera wartości kolekcjonerskiej przez leżenie z oryginalnym oprogramowaniem. Wysłane z MI Note 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
raf7705 Posted May 29, 2015 Share Posted May 29, 2015 Ostudziłeś mój zapał do note pro. Zostaje mi4 albo mi note na przyszłość, puki co. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lech100 Posted May 29, 2015 Share Posted May 29, 2015 Czekalam 4 miechy na pro a ostatecznie kuilem mi note i naprawde jestem zadowolony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gj pivko Posted May 29, 2015 Share Posted May 29, 2015 Też macie słaby sygnał WiFi? Mam Mi Note. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 29, 2015 Share Posted May 29, 2015 Prawdę mówiąc tak. Na 5GHz szczególnie. W toalecie w linii prostej od routera ok 4 metrów za ścianą sygnał jest na połowę. Ale to właśnie przez 5GHz. Ustaw 2,4GHz a będzie trochę lepiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lvg52 Posted May 29, 2015 Share Posted May 29, 2015 No niestety wifi jest tragiczne w porównaniu z moim wiekowym zte v970, nawet na 2,4GHz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 29, 2015 Share Posted May 29, 2015 Lol. Zebraliśmy się z paroma devami i próbujemy przechytrzyć Xiaomi. Udało nam się sportować TWRP na Mi4i i postawić rom multilang Teraz więcej zabawy z Note PRO. Na razie poprawiamy MiRecovery, a jak nie to budujemy TWRP. Także jest nadzieja, że romy pójdą i pokażę środkowy palec temu z MIUI dev team co mi powiedział, że klucze mają tylko w MIUI... Kiss my ass. BTW: MiRecovery dla Note PRO ma aż... 42 MB, a kernel... 25MB ;p Nie mam pojęcia co oni tam trzymają. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lvg52 Posted May 29, 2015 Share Posted May 29, 2015 Czy to ma coś wspólnego z ostatnim wpisem fejsbukowym xiaomiforsale? Always a step ahead..! As you know, we cooperate closely with miui communities in various countries.. We are working together on multilanguage ROM for Mi4i now! Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted May 30, 2015 Share Posted May 30, 2015 @Acid, czy mógłyś proszę wejść z Mi Note Pro na tę stronę: http://www.xyz.avx.pl/pando-test.php chcę tylko obejrzeć UserAgent String itp. Dziękuję! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 30, 2015 Share Posted May 30, 2015 Ok Wysłane z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pirzu Posted May 30, 2015 Share Posted May 30, 2015 Lol. Zebraliśmy się z paroma devami i próbujemy przechytrzyć Xiaomi. Udało nam się sportować TWRP na Mi4i i postawić rom multilang Teraz więcej zabawy z Note PRO. Na razie poprawiamy MiRecovery, a jak nie to budujemy TWRP. Także jest nadzieja, że romy pójdą i pokażę środkowy palec temu z MIUI dev team co mi powiedział, że klucze mają tylko w MIUI... Kiss my ass. BTW: MiRecovery dla Note PRO ma aż... 42 MB, a kernel... 25MB ;p Nie mam pojęcia co oni tam trzymają. Polak potrafi ! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavvel99 Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 Super wiadomość ! Ruszyło się do przodu z domem miui polska na note pro ? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 MIUI może mnie pocałować w... mój kapelusz. Idę sobie piwo otworzyć. 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavvel99 Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 Szacun ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 Acid pokazał co potrafi Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomekw100 Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 Szacun i gratuluję Link to comment Share on other sites More sharing options...
lvg52 Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 @Acid - można spodziewać się multi językowego romu do note pro w ten piątek czy raczej jeszcze nie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 Multi? Po co. Będzie MIUIPolska zresztą właśnie go mam i wszystko jest ok. Znaczy będzie i multi bo to z tego samego skryptu jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pirzu Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 (edited) Mam nadzieje chociaz acid, ze jakies kraftowy browarek, a nie Harnaś czy Żubr Gratuluje. To teraz co, fajrant czy wchodzisz na serrwery xiaomi i niczym anonymous robisz, co chcesz? Czyli pod mi4i tez bedzie MIUIPolska? Edited May 31, 2015 by Pirzu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damix Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 Ile mnie więcej osiąganie SOT - screen on time na mi note? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pirzu Posted June 1, 2015 Share Posted June 1, 2015 Mi ostatnio 5 godzin przez cały dzień z ciągle włączonym ekranem. Ludu, gdzie ustawia się długość czasu SOT? W wyświetlaczu nie ma.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damix Posted June 1, 2015 Share Posted June 1, 2015 Czyli tak sobie :-\. Przy 7h bym się zastanowił jeszcze nad tym xiaomi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lvg52 Posted June 1, 2015 Share Posted June 1, 2015 Jesli chodzi Ci o to po ilu minutach ma wygasać ekran to u mnie jest to w opcjach Lock Screen między ustawieniami dźwiękami i prywatności. Doszedł bambusowy cover. Telefon dużo pewniej leży w dłoni, jak go się połozy pod małym kątem to tez nie ślizga się jak na szkle. Szybka ochornna od aparatu wyjeta bez problemu z oryginalnej klapki i nawet jest teraz głębiej umiejscowiona co sprawi, że na pewno nie bedzie tak łatwo narażona na rysowanie. Ciekawe jak będzie z temperaturami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted June 1, 2015 Share Posted June 1, 2015 Czyli tak sobie :-\. Przy 7h bym się zastanowił jeszcze nad tym xiaomi. No bez przesady. 7h? Przecież wszystko zależy od użytkowania. Ja i tak ładuje codziennie nawet jeśli o 23 w nocy mam 50%. Jak będziesz miał 6h czy 5h to też źle? To tylko liczba i nic nie pokazuje... Wysłane z MI Note 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damix Posted June 1, 2015 Share Posted June 1, 2015 No bez przesady. 7h? Przecież wszystko zależy od użytkowania. Ja i tak ładuje codziennie nawet jeśli o 23 w nocy mam 50%. Jak będziesz miał 6h czy 5h to też źle? To tylko liczba i nic nie pokazuje... Wysłane z MI Note To oczywiste, że zależy od korzystania. Przy tym samym telefonie jeden osiągnie 3h sot bo korzysta z nawigacji a inny 5h. Jednak statystyki w testach tez tak sobie wyglądają pod względem czasu pracy na baterii. Na poprzedniej stronie jest zrzut z gsmarena, czas przeglądania internetu to 6.5h gdzie telefony z dość dobrymi wynikami mają 10-11h web browsing, np. Lg g2, xperia z2, z3 z3c, z1c, OnePlus One itd. Nie jest to idealny wyznacznik bo gsmarena testuje urządzenia przy 50% jasności, to różne wartości dla każdego telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts