Zenderable Posted May 29, 2019 Posted May 29, 2019 @gore2kill4 Na stronie producenta nie ma żadnej wzmianki o ładowaniu bezprzewodowym niestety. 1
Robinson Posted May 29, 2019 Posted May 29, 2019 (edited) Dnia 28.05.2019 o 13:13, galakty napisał: Wiedziałem że Redmi zapowiada się zbyt pięknie No to siedzimy kolejną generację na Mi 8, aparat chociaż lepszy... Jesteś pewien, że aparat w K20 i K20 Pro będzie gorszy niż w Mi 8? Wiadomo jakie tam siedzą sensory? Coś znalazłem: https://www.right-brothers.net/sony-imx586-vs-sony-imx582-whats-the-difference/ Jeśli obydwa aparatu różnią się tylko możliwością nagrywania 4K w 60/30 fps, to OK, ale jakoś nie wierzę, że nie odbije się to na jakości zdjęć. Edited May 29, 2019 by Robinson
gore2kill4 Posted May 30, 2019 Posted May 30, 2019 Gdzie nie gdzie przebąkują coś o czytniku linii papilarnych 7 generacji. Większa powierzchnia i ulepszone algorytmy co ma wpłynąć na szybkość działania.
Guest Posted May 30, 2019 Posted May 30, 2019 @up pewnie jest ten sam co w mi9. Albo zwyczajnie marketing aby sprzedaż podnieść.
Zenderable Posted May 30, 2019 Posted May 30, 2019 (edited) Śmieszne jest to, że Xiaomi pytało jaką literkę byśmy chcieli, a wiadomo, że będzie T... Edited May 30, 2019 by Zenderable 1 1
JamCiTo Posted May 30, 2019 Posted May 30, 2019 Chaos? Dlaczego? Nazwa kodowa pewnie będzie jedna... A przynajmniej będziesz wiedział na jaki rynek dany wynalazek kierowano.... 1
frrancuz Posted May 30, 2019 Posted May 30, 2019 Właśnie to chyba Xiaomi chce zrobić u siebie porządek. Teraz jak jakieś logo nabija na obudowę to nie będzie "przebijania" na inne rynki i łatwiej będzie kupić pewny sprzęt.
Antyhaker Posted May 30, 2019 Posted May 30, 2019 7 godzin temu, Zenderable napisał: Śmieszne jest to, że Xiaomi pytało jaką literkę byśmy chcieli, a wiadomo, że będzie T Gdzie niby pytali?
pq78 Posted May 31, 2019 Posted May 31, 2019 14 godzin temu, Antyhaker napisał: Gdzie niby pytali? Przeczytaj jeszcze raz posta Zendarable. Są tam dwa screeny z FB.
Antyhaker Posted May 31, 2019 Posted May 31, 2019 Przeczytaj jeszcze raz posta Zendarable. Są tam dwa screeny z FB. Po 1 Twitter. Po drugie dzięki Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
Zenderable Posted May 31, 2019 Posted May 31, 2019 (edited) Wyciekło pudełko Mi 9T. Do tego: K20 = Mi 9T K20 PRO = POCO F2 Teraz jest sens jeśli chodzi o nazewnictwo poza Chinami. Edited May 31, 2019 by Zenderable
Zenderable Posted June 1, 2019 Posted June 1, 2019 Załóżmy, że będą dwa różne nazwy kodowe - jedna dla Pocophone F2, druga dla K20 Pro. Czy w tym przypadku możemy się spodziewać Xiaomi.eu na obydwa wersje? @Orjon Biorąc pod uwagę, że dla Poco najprawdopodobniej będzie tylko Global, dla K20 tylko China.
Kacper Skrzypek Posted June 1, 2019 Posted June 1, 2019 Zobaczymy jak to będzie wyglądać. Póki co jest możliwe że będzie mały problem z wersjami na Indie bo one mają wersję davinciin i raphaelin, a nie davinci i raphael. Więc zobaczymy... Redmi K20 było już budowane przez nas więc pewnie niedługo będzie..Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka 1
Zenderable Posted June 3, 2019 Posted June 3, 2019 Mam nadzieję, że oprócz Mi 9T pokażą od razu Pocophone F2.
Kacper Skrzypek Posted June 5, 2019 Posted June 5, 2019 Xiaomi.eu dla Redmi K20 Pro już jest ale nie ma TWRP więc na razie nie udostępniamy, bo i po co. Uprzedzam - wersje indyjskie K20 i Pro mogą mieć problemy z odpaleniem naszych ROMów (sytuacja podobna jak w Redmi 6 Pro - prawdopodobnie oddzielne bootloadery na wersję indyjską i pozostałe... więc może się zablokować bootloader przy próbie wgrania romu raphael/davinci na raphaelin/davinciin) 1
Zenderable Posted June 5, 2019 Posted June 5, 2019 @Orjon Czyli rozumiem, że K20 na Chiny jest trochę inny niż K20 na Indie oraz zapewne Mi 9T będzie jeszcze inny? Jeśli będzie tak z wersją Pro, to tak jakby będzie 2 razy 3 bliźniaczych, a jednak różnych modeli... dziwne, że im się chce tak robić, przecież to więcej roboty jeśli chodzi o oprogramowanie.
Kacper Skrzypek Posted June 5, 2019 Posted June 5, 2019 K20=Mi9T u nas. Tu nie będzie żadnych problemów z przejściem a przynajmniej być nie powinno. Soft nie różni się prawie niczym no oczywiście oprócz tego że Global i że są jakieś zmiany na Europę, Rosję itd. Jedyny problem jest z wersjami na Indie. Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka 1
Eragon Posted June 5, 2019 Posted June 5, 2019 Pełna, fajna recka: W skrócie: bug 5G Wifi, brak powiadomień na chińskiej wersji softa, brak EIS, kiepska jakość nagrywanego dźwięku na filmikach. Dojdzie Gcam - kamera będzie bardzo dobra. Obecny night mode jest żartem 1
Zenderable Posted June 5, 2019 Posted June 5, 2019 @Eragon a jest jakiś smartfon Xiaomi, które ogólnie ma dobre wideo? jak dla mnie póki co idealny smartfon, czekam na premierę u nas.
galakty Posted June 6, 2019 Posted June 6, 2019 Byłem nim podjarany i po filmie mi przeszło. Ot nowsze wcielenie POCO, wolę już Mi 9 z notchem.
Antyhaker Posted June 6, 2019 Posted June 6, 2019 (edited) Mi9 jest lepszy, ale wyłącznie wtedy, gdy nie zależy Ci na baterii 11 godzin temu, Eragon napisał: W skrócie: bug 5G Wifi, brak powiadomień na chińskiej wersji softa, brak EIS, kiepska jakość nagrywanego dźwięku na filmikach. Dojdzie Gcam - kamera będzie bardzo dobra. Obecny night mode jest żartem EIS akurat posiada, nie ma OIS Edited June 6, 2019 by Antyhaker
gore2kill4 Posted June 6, 2019 Posted June 6, 2019 Co mi po baterii skoro i tak przy moim użytkowaniu ładuję codziennie przed snem. To że zostanie mi 40 % na noc nic nie zmienia. Na drugi dzień w okolicy południa i tak będzie szukanie ładowarki.
galakty Posted June 6, 2019 Posted June 6, 2019 Duża bateria jeszcze nie oznacza że będzie duży SoT, lepiej poczekać na testy Na początku K20 Pro zapowiadał się niesamowicie, na tyle dobrze że czułem haczyk. No i wyszedł, wygląda mi na zabawkę plastikową jak POCO, oszczędności w sofcie/aparacie (aparat gorszy niż w Mi 9 nawet), jeszcze problemy z powiadomieniami Brak ładowania indukcyjnego, co prawda jest jack ale i tak już mam DACa na USB-C więc nie patrzę na to. I ma być 100 zł tańszy od Mi 9? Nie widzę tego.
PurpleHaze Posted June 6, 2019 Posted June 6, 2019 33 minuty temu, galakty napisał: Nie widzę tego. Jeśli prześledzisz strony z promocjami gdzie istnieje możliwość zostawiania komentarzy przez zainteresowanych, to przy telefonach zazwyczaj pojawiają się te same teksty (zwlaszcza przy flagowcach xiaomi): "hurr durr co za gówno telefon, z gówniana bateria i bez jacka" Uwierz mi będzie spore zainteresowanie, ludzie zachowują się tak jakby przejściówki i adaptery usb - mini jack nie istniały, a przy okazji prowadzili pustelnicze życie w lesie i dostęp do gniazdka mieli reglamentowany raz na 3 dni 2 1
galakty Posted June 6, 2019 Posted June 6, 2019 9 minut temu, PurpleHaze napisał: Jeśli prześledzisz strony z promocjami gdzie istnieje możliwość zostawiania komentarzy przez zainteresowanych, to przy telefonach zazwyczaj pojawiają się te same teksty (zwlaszcza przy flagowcach xiaomi): "hurr durr co za gówno telefon, z gówniana bateria i bez jacka" Uwierz mi będzie spore zainteresowanie, ludzie zachowują się tak jakby przejściówki i adaptery usb - mini jack nie istniały, a przy okazji prowadzili pustelnicze życie w lesie i dostęp do gniazdka mieli reglamentowany raz na 3 dni Nie oceniam telefonu jako jednostki, tylko że z ceną o 100 zł od Mi 9 nie widzę zbytnio sensu/przewagi. Gdyby nie było Mi 9 to spoko, super telefon.
gore2kill4 Posted June 6, 2019 Posted June 6, 2019 I jeszcze to nazewnictwo. Mi 9 i to Pro robi robotę.
JamCiTo Posted June 6, 2019 Posted June 6, 2019 Dwie rzeczy mi się w nim podobają: - brak widocznego samo_jebko_aparatu i związanych z tym noczy_moczy - kolor czerwony wymiata na zdjęciach... A tak wolałbym Mi 9. Po tym jak mogłem potrzymać w ręku Żoniną zabawkę i chwilę się nią pobawić, to wolałbym dołożyć kilka złotych, przeboleć nocze i kolorki i brać pełną 9tkę...
gore2kill4 Posted June 6, 2019 Posted June 6, 2019 Względem Mi 9 nie ma wiele zmian, wolę poczekać na prawdziwe Mi 10
Eragon Posted June 6, 2019 Posted June 6, 2019 Ja ogólnie, jako posiadacz Mi5, rozważam 3 opcje: - K20 Pro (jak najtaniej, z nastawieniem na baterie i szybkość działania) cebula - Mix 4 ( aparat pod ekranem?) drogo ale jakość... No i wrzesień/październik - Mi 10 (iPhone X?) z nadzieją że odwalą go we wszystkich aspektach na najwyższe poziomy. Ale zapewne bateria średnia, i brak jack'a. I realnie dopiero conajmniej w kwietniu dostanę go do rąk... Czekam do września na newsy o Mix 4 i zdecyduję... Przy czym jeśli romy dla Mi5 będą fajne, to może ta ostatnia opcja..
mrosi Posted June 6, 2019 Posted June 6, 2019 9 minut temu, Eragon napisał: - Mix 4 Się dołączam do oczekujących...
galakty Posted June 6, 2019 Posted June 6, 2019 1 godzinę temu, mrosi napisał: Się dołączam do oczekujących... I ja też. Liczę że w końcu wydadzą telefon bez notcha z ładowaniem bezprzewodowym, bo póki co albo jedno, albo drugie.
mrosi Posted June 7, 2019 Posted June 7, 2019 9 godzin temu, galakty napisał: I ja też. Liczę że w końcu wydadzą telefon bez notcha z ładowaniem bezprzewodowym, bo póki co albo jedno, albo drugie. Jeśli jeszcze dołożą selfie kamerkę pod powierzchnią ekranu, czytnik linii w ekranie i baterię - choćby 4000 mAh, to będzie telefon idealny... 1
Recommended Posts