Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)
Dnia 28.05.2019 o 13:13, galakty napisał:

Wiedziałem że Redmi zapowiada się zbyt pięknie ;) No to siedzimy kolejną generację na Mi 8, aparat chociaż lepszy... 

Jesteś pewien, że aparat w K20 i K20 Pro będzie gorszy niż w Mi 8? Wiadomo jakie tam siedzą sensory?

Coś znalazłem:

https://www.right-brothers.net/sony-imx586-vs-sony-imx582-whats-the-difference/

Jeśli obydwa aparatu różnią się tylko możliwością nagrywania 4K w 60/30 fps, to OK, ale jakoś nie wierzę, że nie odbije się to na jakości zdjęć.

Edited by Robinson
Posted

Gdzie nie gdzie przebąkują coś o czytniku linii papilarnych 7 generacji. Większa powierzchnia i ulepszone algorytmy co ma wpłynąć na szybkość działania.

Posted

@up pewnie jest ten sam co w mi9. Albo zwyczajnie marketing aby sprzedaż podnieść.

Posted (edited)

Śmieszne jest to, że Xiaomi pytało jaką literkę byśmy chcieli, a wiadomo, że będzie T... :D

Edited by Zenderable
  • Like 1
  • Haha 1
Posted

Chaos? 

Dlaczego? Nazwa kodowa pewnie będzie jedna... A przynajmniej będziesz wiedział na jaki rynek dany wynalazek kierowano.... 

• Like 1
Posted

Właśnie to chyba Xiaomi chce zrobić u siebie porządek. Teraz jak jakieś logo nabija na obudowę to nie będzie "przebijania" na inne rynki i łatwiej będzie kupić pewny sprzęt. 

Posted
7 godzin temu, Zenderable napisał:

Śmieszne jest to, że Xiaomi pytało jaką literkę byśmy chcieli, a wiadomo, że będzie T

Gdzie niby pytali? 

Posted
14 godzin temu, Antyhaker napisał:

Gdzie niby pytali? 

Przeczytaj jeszcze raz posta Zendarable. Są tam dwa screeny z FB. 

Posted
Przeczytaj jeszcze raz posta Zendarable. Są tam dwa screeny z FB. 
Po 1 Twitter. Po drugie dzięki :)

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

Posted (edited)

photo_2019-05-31_13-02-29.thumb.jpg.72baaae2d78ca3594df921a570a6ab0b.jpg

Wyciekło pudełko Mi 9T. Do tego:

K20 = Mi 9T

K20 PRO = POCO F2

Teraz jest sens jeśli chodzi o nazewnictwo poza Chinami. :) 

Edited by Zenderable
Posted

Załóżmy, że będą dwa różne nazwy kodowe - jedna dla Pocophone F2, druga dla K20 Pro. Czy w tym przypadku możemy się spodziewać Xiaomi.eu na obydwa wersje? :?: @Orjon

Biorąc pod uwagę, że dla Poco najprawdopodobniej będzie tylko Global, dla K20 tylko China.

Posted

Zobaczymy jak to będzie wyglądać. Póki co jest możliwe że będzie mały problem z wersjami na Indie bo one mają wersję davinciin i raphaelin, a nie davinci i raphael. Więc zobaczymy... Redmi K20 było już budowane przez nas więc pewnie niedługo będzie..

Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka

• Thanks 1
Posted

Xiaomi.eu dla Redmi K20 Pro już jest ale nie ma TWRP więc na razie nie udostępniamy, bo i po co.

Uprzedzam - wersje indyjskie K20 i Pro mogą mieć problemy z odpaleniem naszych ROMów (sytuacja podobna jak w Redmi 6 Pro - prawdopodobnie oddzielne bootloadery na wersję indyjską i pozostałe... więc może się zablokować bootloader przy próbie wgrania romu raphael/davinci na raphaelin/davinciin)

• Like 1
Posted

@Orjon

Czyli rozumiem, że K20 na Chiny jest trochę inny niż K20 na Indie oraz zapewne Mi 9T będzie jeszcze inny? Jeśli będzie tak z wersją Pro, to tak jakby będzie 2 razy 3 bliźniaczych, a jednak różnych modeli... dziwne, że im się chce tak robić, przecież to więcej roboty jeśli chodzi o oprogramowanie. :D 

Posted

K20=Mi9T u nas. Tu nie będzie żadnych problemów z przejściem a przynajmniej być nie powinno. Soft nie różni się prawie niczym no oczywiście oprócz tego że Global i że są jakieś zmiany na Europę, Rosję itd. Jedyny problem jest z wersjami na Indie.

Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka

• Like 1
Posted

Pełna, fajna recka: 

W skrócie: bug 5G Wifi, brak powiadomień na chińskiej wersji softa, brak EIS, kiepska jakość nagrywanego dźwięku na filmikach. Dojdzie Gcam - kamera będzie bardzo dobra. Obecny night mode jest żartem :D 

• Sad 1
Posted (edited)

Mi9 jest lepszy, ale wyłącznie wtedy, gdy nie zależy Ci na baterii :)

11 godzin temu, Eragon napisał:

W skrócie: bug 5G Wifi, brak powiadomień na chińskiej wersji softa, brak EIS, kiepska jakość nagrywanego dźwięku na filmikach. Dojdzie Gcam - kamera będzie bardzo dobra. Obecny night mode jest żartem :D 

EIS akurat posiada, nie ma OIS :)

Edited by Antyhaker
Posted

Co mi po baterii skoro i tak przy moim użytkowaniu ładuję codziennie przed snem. To że zostanie mi 40 % na noc nic nie zmienia. Na drugi dzień w okolicy południa i tak będzie szukanie ładowarki.

Posted

Duża bateria jeszcze nie oznacza że będzie duży SoT, lepiej poczekać na testy :) 

Na początku K20 Pro zapowiadał się niesamowicie, na tyle dobrze że czułem haczyk. No i wyszedł, wygląda mi na zabawkę plastikową jak POCO, oszczędności w sofcie/aparacie (aparat gorszy niż w Mi 9 nawet), jeszcze problemy z powiadomieniami :D Brak ładowania indukcyjnego, co prawda jest jack ale i tak już mam DACa na USB-C więc nie patrzę na to. I ma być 100 zł tańszy od Mi 9? Nie widzę tego.

Posted
33 minuty temu, galakty napisał:

Nie widzę tego.

Jeśli prześledzisz strony z promocjami gdzie istnieje możliwość zostawiania komentarzy przez zainteresowanych, to przy telefonach zazwyczaj pojawiają się te same teksty (zwlaszcza przy flagowcach xiaomi):
"hurr durr co za gówno telefon, z gówniana bateria i bez jacka" 
Uwierz mi będzie spore zainteresowanie, ludzie zachowują się tak jakby przejściówki i adaptery usb - mini jack nie istniały, a przy okazji prowadzili pustelnicze życie w lesie i dostęp do gniazdka mieli reglamentowany raz na 3 dni :)

• Like 2
  • Thanks 1
Posted
9 minut temu, PurpleHaze napisał:

Jeśli prześledzisz strony z promocjami gdzie istnieje możliwość zostawiania komentarzy przez zainteresowanych, to przy telefonach zazwyczaj pojawiają się te same teksty (zwlaszcza przy flagowcach xiaomi):
"hurr durr co za gówno telefon, z gówniana bateria i bez jacka" 
Uwierz mi będzie spore zainteresowanie, ludzie zachowują się tak jakby przejściówki i adaptery usb - mini jack nie istniały, a przy okazji prowadzili pustelnicze życie w lesie i dostęp do gniazdka mieli reglamentowany raz na 3 dni :)

Nie oceniam telefonu jako jednostki, tylko że z ceną o 100 zł od Mi 9 nie widzę zbytnio sensu/przewagi. Gdyby nie było Mi 9 to spoko, super telefon. 

Posted

Dwie rzeczy mi się w nim podobają:

- brak widocznego samo_jebko_aparatu i związanych z tym noczy_moczy

- kolor czerwony wymiata na zdjęciach... 

A tak wolałbym Mi 9. Po tym jak mogłem potrzymać w ręku Żoniną zabawkę i chwilę się nią pobawić, to wolałbym dołożyć kilka złotych, przeboleć nocze i kolorki i brać pełną 9tkę...

Posted

Ja ogólnie, jako posiadacz Mi5, rozważam 3 opcje:

- K20 Pro (jak najtaniej, z nastawieniem na baterie i szybkość działania) cebula ;)

- Mix 4 ( aparat pod ekranem?) drogo ale jakość... No i wrzesień/październik

- Mi 10 (iPhone X?) z nadzieją że odwalą go we wszystkich aspektach na najwyższe poziomy. Ale zapewne bateria średnia, i brak jack'a. I realnie dopiero conajmniej w kwietniu dostanę go do rąk... 

Czekam do września na newsy o Mix 4 i zdecyduję... Przy czym jeśli romy dla Mi5 będą fajne, to może ta ostatnia opcja.. 

Posted
1 godzinę temu, mrosi napisał:

Się dołączam do oczekujących... :)

I ja też. Liczę że w końcu wydadzą telefon bez notcha z ładowaniem bezprzewodowym, bo póki co albo jedno, albo drugie.

Posted
9 godzin temu, galakty napisał:

I ja też. Liczę że w końcu wydadzą telefon bez notcha z ładowaniem bezprzewodowym, bo póki co albo jedno, albo drugie.

Jeśli jeszcze dołożą selfie kamerkę pod powierzchnią ekranu, czytnik linii w ekranie i baterię - choćby 4000 mAh, to będzie telefon idealny...:wub:

• Like 1
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...