Jump to content

Recommended Posts

Posted

@frrancuz

Lepszy ryc, niż nic... :D ja osobiście nie korzystam w Mi 6, jedyne co to zwracam uwagę czy dobrze podłączyłem smartfon do ładowania patrząc na diodę. :P Szkoda, że jakość zdjęć nie jest zbyt dobra, ale kurcze mega mi odpowiada brak notcha.

• Haha 1
Posted

Ja mam swoje zboczenia. Karta sd + LED powiadomień. Żadne wielkości pamięci bez sd i żadne AoDy bez Leda. 

Bo tak. No cóż, trzeba czekać teraz na note 8 

• Like 1
Posted (edited)

Battery test: 

W skrócie:

Mi9 odpada po 5 godzinach.

K20 Pro po 7 godzinach

K20 Po 7,5 godzinach (przy czym w Antutu osiąga 2/3 wyniku swego mocniejszego braciszka).

Wniosek? No K20 Pro :D Chyba że nie będzie w PL... Lub Globala w Chinach :( 

Edited by Eragon
  • Like 1
Posted

Wersja 6/64 będzie kosztować 1599 PLN.

Za wersję z 128GB pamięci przyjdzie nam zapłacić 1699 PLN.

Posted

Mam swoje źródła których nie mogę zdradzić. Powiedzmy, że od ludzi z branży :grin:. Musicie mi zaufać i czekać na oficjalne informacje.

Posted

Gdyby w tej cenie był Pro, to sam bym chciał... Ba nawet bym pragnął przesiąść się z Maksa... 

A tak, to wolę zostać z tym śmietnikiem który mam, albo dołożyć 3 stówki i wziąć pełnego Mi9.... 

• Like 1
Posted
16 godzin temu, JamCiTo napisał:

A tak, to wolę zostać z tym śmietnikiem który mam, albo dołożyć 3 stówki i wziąć pełnego Mi9.... 

Co takiego "pełnego" jest w Mi9? Chyba, że masz na myśli mniejsze ogniwo :)

Posted

Ja też wolę Mi 9. Jedyne co ma gorsze to łezka, bo bateria... I tak ładuję codziennie, a dzięki ładowaniu bezprzewodowemu mogę szybko doładować 20W kiedy chcę (K20 Pro będzie miał 18W po kablu, bo ładowarki lepszej nie dostaniemy przecież). No i nie wygląda tak, że wstyd by mi było wyciągnąć telefon bez etui :) 

• Like 1
  • Thanks 1
Posted

@Antyhaker:

W porównaniu do k20? 

Proc... Aparat... Kij wie jak pamięci wyglądają... 

K20 broni się tylko ekranem i baterią i czerwonym kolorem budy, która nie wiadomo czy u nas będzie .... Niestety nie mieszkam w sercu Syberii i gniazdka mam co kawałek, a idąc na np. koncert, ładuję oporowo przed wyjściem, więc te 5 h SoT mi w zupełności wystarcza. Do ekranu byłbym w stanie się przyzwyczaić i lepsze materiały (droższe, bardziej luksusowe - wybierz sobie) bardziej do mnie przemawiają... 

• Like 1
Posted
8 godzin temu, JamCiTo napisał:

@Antyhaker:

W porównaniu do k20? 

Proc... Aparat... Kij wie jak pamięci wyglądają... 

K20 broni się tylko ekranem i baterią i czerwonym kolorem budy, która nie wiadomo czy u nas będzie .... Niestety nie mieszkam w sercu Syberii i gniazdka mam co kawałek, a idąc na np. koncert, ładuję oporowo przed wyjściem, więc te 5 h SoT mi w zupełności wystarcza. Do ekranu byłbym w stanie się przyzwyczaić i lepsze materiały (droższe, bardziej luksusowe - wybierz sobie) bardziej do mnie przemawiają... 

Wydawało mi się, że pisałeś o PRO - wtedy procesor i pamięć odpada, aparat nie wiem. Zresztą, nawet w przypadku zwykłego K20 tragedii nie ma. Wyższość 855 nad 730 to tylko cyfry na papierze, pamięć ta sama - realnie zostaje tylko aparat, jeśli ktoś potrzebuje. 

Co do drugiego fragmentu - czerwonego koloru u nas nie będzie. Gniazdka gdziekolwiek? Na pewno, zwłaszcza na kilkugodzinnej wycieczce na rowerze - do dynamo sobie podepniesz co najwyżej :D Bardziej luksusowe materiały w Mi9? Gdzie? Z tyłu i z przodu szkło w obu przypadkach :)

Posted

No popatrz... A chinole kłamią, że ma budę z plajstiku k20 nie pro.... No to chamy i prostaki bez szkół... ;-) (w starych pierwszych informacjach od nich). 

A teraz na kimovilu piszą, że K20 to metal + szkło, a Mi9 to ceramika... 8-)

I teraz co do cen pisałem o cenach z naszego rynku. Czyli w sumie redmi i mi mają taką samą cenę... Jako stary człowiek wolę pełne Mi ;-). Aparat ma być taki sam w Pro, ale jeżeli się pojawi u nas, to biorąc pod uwagę ceny z chin, to będzie (przynajmniej na początku) ociupinkę droższy niż 9.

W temacie o ładowarkach wkleiłem link do powerbanka z bezprzewodowym ładowaniem. Małe, zgrabne, jak na pojemność - lekkie i ogólnie przydatne... I wolę to niż 700 mAh... ;-) i jeszcze latarkę ma... Same plusy... 

Posted

Czekaj czekaj, bo nie ogarniam - żartujesz sobie, czy poważnie piszesz? :P Przecież K20 to szkło :C ALE jakby był plastik, to byłaby jego ogromna zaleta - szkoda :) Nie znasz ceny Redmi, więc nie wiesz, czy cena jest jak Mi9 (przypominam, że piszemy o K20, bez PRO).

Co do powerbanka - gdzie chcesz sobie ten powerbank wsadzić? :) Bez podetekstów, pytam powaznie :P

Posted

Wyżej była cena podana Mi 9T:

• Wersja 6/64 będzie kosztować 1599 PLN.
  • Za wersję z 128GB pamięci przyjdzie nam zapłacić 1699 PLN.

Moje źródła mówią podobnie, z zaznaczeniem, że może się to jeszcze zmienić. Niestety o Mi 9T Pro cisza. Podobno go teraz nie będzie i pojawi się dopiero po wakacjach. Ja osobiście jestem w mega kropce... z jednej strony chciałbym wymienić już mojego Mi 6, bo mam przepalony ekran (tak, IPS mi się wypalił!) i jako geek technologiczny czuję się trochę starodawnie z takim frontem urządzenia. Nawet laptop mam bezramkowy. :lol:

Z jednej strony Mi 9T tak czy siak byłby lepszy niż Mi 6 (Snap 730 jest lekko lepszy niż 835), do tego Amoled > IPS, lepszy aparat tak czy siak. Z drugiej strony później pojawi się Mi 9T Pro i będę żałował. Tylko już nie chce mi się tak czekać, bo czekam już dłuższy czas na coś bez aparatu z przodu. Niestety za OnePlus 7 Pro jak dla mnie trochę już za dużo trzeba zapłacić.

• Nezumi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...