frrancuz Posted June 11, 2019 Posted June 11, 2019 Zapomniałem zapytać a chyba przeoczyłem Ma toto powiadomienie diodą LED z przodu?
Zenderable Posted June 11, 2019 Posted June 11, 2019 @frrancuz Ma, ale nie z przodu. Wysuwana kamerka ma taką diodę, która służy do powiadomień. 1
frrancuz Posted June 11, 2019 Posted June 11, 2019 Poważnie? No to pokupowane.. zostaje z RN5p. Cały czar poszedł w ... 1
Zenderable Posted June 11, 2019 Posted June 11, 2019 @frrancuz Lepszy ryc, niż nic... ja osobiście nie korzystam w Mi 6, jedyne co to zwracam uwagę czy dobrze podłączyłem smartfon do ładowania patrząc na diodę. Szkoda, że jakość zdjęć nie jest zbyt dobra, ale kurcze mega mi odpowiada brak notcha. 1
frrancuz Posted June 11, 2019 Posted June 11, 2019 Ja mam swoje zboczenia. Karta sd + LED powiadomień. Żadne wielkości pamięci bez sd i żadne AoDy bez Leda. Bo tak. No cóż, trzeba czekać teraz na note 8 1
Zenderable Posted June 12, 2019 Posted June 12, 2019 (edited) https://mi-home.pl/telefony-mi/mi-9t-6gb-64gb-carbon-black Najgorsze jest to, że komuś wyskoczyła cena "1999 zł" za wersję 6/64... Słabo by było, bo słabsza wersja miała być w cenie Mi 9 SE. Na razie podobno żadnych wieści o Mi 9T Pro/Poco F2. Ciekawe jest to, że na zdjęciach widnieje logo Redmi z tyłu. Edited June 12, 2019 by Zenderable
galakty Posted June 12, 2019 Posted June 12, 2019 Ludzie, 1999 zł za Snapa 730? Wy serio myślicie że to prawdziwa cena? Jezu. 2
Eragon Posted June 12, 2019 Posted June 12, 2019 (edited) Battery test: W skrócie: Mi9 odpada po 5 godzinach. K20 Pro po 7 godzinach K20 Po 7,5 godzinach (przy czym w Antutu osiąga 2/3 wyniku swego mocniejszego braciszka). Wniosek? No K20 Pro Chyba że nie będzie w PL... Lub Globala w Chinach Edited June 12, 2019 by Eragon 1
Kacper Skrzypek Posted June 12, 2019 Posted June 12, 2019 Dostaliśmy dzisiaj info na temat Mi9T, więc podrzucam. https://miuipolska.pl/mi-9t-trafia-na-rynki-globalne/Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka 2
Kacper Skrzypek Posted June 12, 2019 Posted June 12, 2019 Będzie.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka 1
Marteo Posted June 12, 2019 Posted June 12, 2019 Wersja 6/64 będzie kosztować 1599 PLN. Za wersję z 128GB pamięci przyjdzie nam zapłacić 1699 PLN.
Kacper Skrzypek Posted June 12, 2019 Posted June 12, 2019 Skąd takie informacje?Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka
Marteo Posted June 12, 2019 Posted June 12, 2019 Mam swoje źródła których nie mogę zdradzić. Powiedzmy, że od ludzi z branży . Musicie mi zaufać i czekać na oficjalne informacje.
Zenderable Posted June 12, 2019 Posted June 12, 2019 @Marteo A ludzie z branży coś wspominali o Mi 9T Pro? Bo moje znajomości mówią mi, że na razie nie wiadomo...
JamCiTo Posted June 12, 2019 Posted June 12, 2019 Gdyby w tej cenie był Pro, to sam bym chciał... Ba nawet bym pragnął przesiąść się z Maksa... A tak, to wolę zostać z tym śmietnikiem który mam, albo dołożyć 3 stówki i wziąć pełnego Mi9.... 1
Antyhaker Posted June 13, 2019 Posted June 13, 2019 16 godzin temu, JamCiTo napisał: A tak, to wolę zostać z tym śmietnikiem który mam, albo dołożyć 3 stówki i wziąć pełnego Mi9.... Co takiego "pełnego" jest w Mi9? Chyba, że masz na myśli mniejsze ogniwo
galakty Posted June 13, 2019 Posted June 13, 2019 Ja też wolę Mi 9. Jedyne co ma gorsze to łezka, bo bateria... I tak ładuję codziennie, a dzięki ładowaniu bezprzewodowemu mogę szybko doładować 20W kiedy chcę (K20 Pro będzie miał 18W po kablu, bo ładowarki lepszej nie dostaniemy przecież). No i nie wygląda tak, że wstyd by mi było wyciągnąć telefon bez etui 1 1
JamCiTo Posted June 13, 2019 Posted June 13, 2019 @Antyhaker: W porównaniu do k20? Proc... Aparat... Kij wie jak pamięci wyglądają... K20 broni się tylko ekranem i baterią i czerwonym kolorem budy, która nie wiadomo czy u nas będzie .... Niestety nie mieszkam w sercu Syberii i gniazdka mam co kawałek, a idąc na np. koncert, ładuję oporowo przed wyjściem, więc te 5 h SoT mi w zupełności wystarcza. Do ekranu byłbym w stanie się przyzwyczaić i lepsze materiały (droższe, bardziej luksusowe - wybierz sobie) bardziej do mnie przemawiają... 1
Antyhaker Posted June 13, 2019 Posted June 13, 2019 8 godzin temu, JamCiTo napisał: @Antyhaker: W porównaniu do k20? Proc... Aparat... Kij wie jak pamięci wyglądają... K20 broni się tylko ekranem i baterią i czerwonym kolorem budy, która nie wiadomo czy u nas będzie .... Niestety nie mieszkam w sercu Syberii i gniazdka mam co kawałek, a idąc na np. koncert, ładuję oporowo przed wyjściem, więc te 5 h SoT mi w zupełności wystarcza. Do ekranu byłbym w stanie się przyzwyczaić i lepsze materiały (droższe, bardziej luksusowe - wybierz sobie) bardziej do mnie przemawiają... Wydawało mi się, że pisałeś o PRO - wtedy procesor i pamięć odpada, aparat nie wiem. Zresztą, nawet w przypadku zwykłego K20 tragedii nie ma. Wyższość 855 nad 730 to tylko cyfry na papierze, pamięć ta sama - realnie zostaje tylko aparat, jeśli ktoś potrzebuje. Co do drugiego fragmentu - czerwonego koloru u nas nie będzie. Gniazdka gdziekolwiek? Na pewno, zwłaszcza na kilkugodzinnej wycieczce na rowerze - do dynamo sobie podepniesz co najwyżej Bardziej luksusowe materiały w Mi9? Gdzie? Z tyłu i z przodu szkło w obu przypadkach
JamCiTo Posted June 13, 2019 Posted June 13, 2019 No popatrz... A chinole kłamią, że ma budę z plajstiku k20 nie pro.... No to chamy i prostaki bez szkół... (w starych pierwszych informacjach od nich). A teraz na kimovilu piszą, że K20 to metal + szkło, a Mi9 to ceramika... I teraz co do cen pisałem o cenach z naszego rynku. Czyli w sumie redmi i mi mają taką samą cenę... Jako stary człowiek wolę pełne Mi . Aparat ma być taki sam w Pro, ale jeżeli się pojawi u nas, to biorąc pod uwagę ceny z chin, to będzie (przynajmniej na początku) ociupinkę droższy niż 9. W temacie o ładowarkach wkleiłem link do powerbanka z bezprzewodowym ładowaniem. Małe, zgrabne, jak na pojemność - lekkie i ogólnie przydatne... I wolę to niż 700 mAh... i jeszcze latarkę ma... Same plusy...
Antyhaker Posted June 14, 2019 Posted June 14, 2019 Czekaj czekaj, bo nie ogarniam - żartujesz sobie, czy poważnie piszesz? Przecież K20 to szkło :C ALE jakby był plastik, to byłaby jego ogromna zaleta - szkoda Nie znasz ceny Redmi, więc nie wiesz, czy cena jest jak Mi9 (przypominam, że piszemy o K20, bez PRO). Co do powerbanka - gdzie chcesz sobie ten powerbank wsadzić? Bez podetekstów, pytam powaznie
Zenderable Posted June 14, 2019 Posted June 14, 2019 Wyżej była cena podana Mi 9T: Wersja 6/64 będzie kosztować 1599 PLN. Za wersję z 128GB pamięci przyjdzie nam zapłacić 1699 PLN. Moje źródła mówią podobnie, z zaznaczeniem, że może się to jeszcze zmienić. Niestety o Mi 9T Pro cisza. Podobno go teraz nie będzie i pojawi się dopiero po wakacjach. Ja osobiście jestem w mega kropce... z jednej strony chciałbym wymienić już mojego Mi 6, bo mam przepalony ekran (tak, IPS mi się wypalił!) i jako geek technologiczny czuję się trochę starodawnie z takim frontem urządzenia. Nawet laptop mam bezramkowy. Z jednej strony Mi 9T tak czy siak byłby lepszy niż Mi 6 (Snap 730 jest lekko lepszy niż 835), do tego Amoled > IPS, lepszy aparat tak czy siak. Z drugiej strony później pojawi się Mi 9T Pro i będę żałował. Tylko już nie chce mi się tak czekać, bo czekam już dłuższy czas na coś bez aparatu z przodu. Niestety za OnePlus 7 Pro jak dla mnie trochę już za dużo trzeba zapłacić.
Recommended Posts