mariusz.ur Posted January 8, 2020 Share Posted January 8, 2020 Jest aktualizacja OTA. Ciekawe dlaczego jest niższy numer 11.0.1.0 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted January 8, 2020 Author Share Posted January 8, 2020 @mariusz.ur Rejestrowałeś się w programie Mi Pilot ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted January 8, 2020 Share Posted January 8, 2020 (edited) @pkonrad Tak, jakieś 2 lub 3 miesięce temu. Nie wiem czy mnie zarejestrowało, bo nie dostałem wcześniej aktualizacji do pierwszego wydania miui 11 Edited January 8, 2020 by mariusz.ur Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted January 8, 2020 Author Share Posted January 8, 2020 OK, czyli tak jak pisałem wcześniej, na tą chwilę z aktualizacji mogą skorzystać uczestnicy Mi Pilot i być może wybrańcy, który nie są zarejestrowani w programie. Reszta musi uzbroić się w kilka (max kilkanaście) dni cierpliwości Edit: Sprawdziłem telefon, którego zalogowane konto Xiaomi nie było rejestrowane w programie Mi Pilot i aktualizacji brak. Dla formalności sprawdzę jeszcze, czy pójdzie update z pliku, ale raczej na 99% nie (sprawdziłem, nie poszło). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
radier Posted January 8, 2020 Share Posted January 8, 2020 Zatem aktualizacja dla poco F1 musi być blisko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maztey Posted January 8, 2020 Share Posted January 8, 2020 Z tego co czytałem to jest global beta czyli narazie dla wybrańców Sent from my MI 8 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolek_89 Posted January 8, 2020 Share Posted January 8, 2020 Dodano coś nowego? Oprócz tapet i motywow w ustawieniach nic nowego nie zauważam... Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted January 9, 2020 Share Posted January 9, 2020 (edited) 12 godzin temu, mariusz.ur napisał: Jest aktualizacja OTA. Ciekawe dlaczego jest niższy numer 11.0.1.0 Potwierdźcie proszę, czy to prawda, że upgrade do Andka 10 zabiera możliwość blokowania reklam za pomocą ustawienia prywatnego DNS. A o ile wiem, to jest jedyna skuteczna metoda blokowanie reklam na telefonach bez odblokowanego BL, ale chyba póki co możliwa do zastosowania tylko na Andku 9 (apka MIUI Hidden Settings nie ma zakładka Android 10). Nie wiem, czy to kwestia samej apki czy ograniczeń nowej wersji bazy. Edited January 9, 2020 by latet Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted January 9, 2020 Author Share Posted January 9, 2020 Tego nie wiem, ale na pewno zmienione jest zarządzanie pracą GPS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiltel Posted January 9, 2020 Share Posted January 9, 2020 3 godziny temu, pkonrad napisał: Tego nie wiem, ale na pewno zmienione jest zarządzanie pracą GPS. Pod jakim względem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted January 9, 2020 Share Posted January 9, 2020 (edited) 15 minut temu, kiltel napisał: Pod jakim względem? Jak to w androidzie 10, nie możesz ustawić tylko urządzenie, oszczędzanie energii, oba @latet nie wiem, nie blokuje reklam. Na custom romach jest opcja prywatny DNS. W miui nie widzę tego. Edited January 9, 2020 by mariusz.ur Link to comment Share on other sites More sharing options...
maztey Posted January 9, 2020 Share Posted January 9, 2020 Udało się komuś zainstalować bez konta w mi pilot ? Czy trzeba poczekać Sent from my MI 8 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiltel Posted January 9, 2020 Share Posted January 9, 2020 (edited) U mnie narazie brak aktualizacji. Nie mam żadnego konta na Mi pilot. Pytanie do tych co już zainstalowali 10. Czy jest możliwość ustawienia zmiennych tapet na ekranie blokady i czy działają motywy gdy region jest ustawiony na Polskę. Edited January 9, 2020 by kiltel Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolek_89 Posted January 9, 2020 Share Posted January 9, 2020 1 godzinę temu, kiltel napisał: U mnie narazie brak aktualizacji. Nie mam żadnego konta na Mi pilot. Pytanie do tych co już zainstalowali 10. Czy jest możliwość ustawienia zmiennych tapet na ekranie blokady i czy działają motywy gdy region jest ustawiony na Polskę. Co do tapet to w ustawieniach się pojawiają ale nie mogę znaleźć zmiennych. Motywy dostępne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maztey Posted January 19, 2020 Share Posted January 19, 2020 Dzisiaj pojawiło mi jest OTA do androida 10 MiUI 11.Używał ktoś dłużej (jakieś błędy) bo nie wiem czy aktualizować.Sent from my MI 8 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted January 19, 2020 Author Share Posted January 19, 2020 Poza nie działającym trybem Pro w aparacie reszta działa dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maztey Posted January 19, 2020 Share Posted January 19, 2020 Gps i bateria też ?Sent from my MI 8 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted January 19, 2020 Author Share Posted January 19, 2020 U mnie nie ma żadnych problemów z GPS i bateria. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maztey Posted January 19, 2020 Share Posted January 19, 2020 U mnie nie ma żadnych problemów z GPS i bateria.Robiłeś faktory reset po aktualizacji ?Przypadkiem masz może YouTube vanced bo gdzieś słyszałem że na 10 nie dzialaSent from my MI 8 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted January 19, 2020 Author Share Posted January 19, 2020 Nie robiłem resetu. Do jakiej wersji dostałeś update ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiltel Posted January 19, 2020 Share Posted January 19, 2020 5 godzin temu, maztey napisał: Dzisiaj pojawiło mi jest OTA do androida 10 MiUI 11. Używał ktoś dłużej (jakieś błędy) bo nie wiem czy aktualizować. Sent from my MI 8 using Tapatalk Jesteś w programie Mi Pilot? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maztey Posted January 19, 2020 Share Posted January 19, 2020 Nie jestem. Dałem dzisiaj sprawdz aktualizacje i wyskoczyło. Wersja ta sama co wcześniej wyszła do testówSent from my MI 8 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
maztey Posted January 21, 2020 Share Posted January 21, 2020 Właśnie dostałem aktualizację. Wygląda na nowszą wersję niż Global betaSent from my MI 8 using Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted January 21, 2020 Author Share Posted January 21, 2020 Tak, to nowy update. Narazie tylko dla Mi Pilot, ale pwnie jutro będzie dostępny dla wszystkich. Poprawki ze stycznia 2020 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maztey Posted January 21, 2020 Share Posted January 21, 2020 Jak będziesz instalować to napisz czy działa google pay.Podobno coś zepsuli Sent from my MI 8 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted January 21, 2020 Author Share Posted January 21, 2020 Już zainstalowałem, ale ja mam chińską wersję Mi 8 z odblokowanym BL i wgranym Global ROMem, więc u mnie nie ma prawa działać, lecz na "normalnych" globalach pewnie działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maztey Posted January 21, 2020 Share Posted January 21, 2020 Gdzieś ktoś pisał że ta aktualizacja to popsuła więc chciałem sprawdzić bo używam każdy dzieńSent from my MI 8 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiltel Posted January 22, 2020 Share Posted January 22, 2020 (edited) Aktualnie mam android 9 i Miui w wersji global 11.0.6. Czyli Android 10 został wypuszczony ze starszą wersją miui? U mnie brak aktualizacji. Edited January 22, 2020 by kiltel Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted January 22, 2020 Author Share Posted January 22, 2020 Ta aktualizacja na tą chwilę jest dostępna tylko dla zarejestrowanych w programie Mi Pilot http://bigota.d.miui.com/V11.0.3.0.QEAMIXM/miui_MI8Global_V11.0.3.0.QEAMIXM_785bed5822_10.0.zip Wyżej masz link do softu, możesz próbować instalować ręcznie z pliku recovery za pomocą systemowego aktualizatora, ale prawdopodobnie też nie pójdzie, dopóki Xiaomi nie udostępni tej aktualizacji dla wszystkich. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carburator Posted January 23, 2020 Share Posted January 23, 2020 (edited) Dnia 9.01.2020 o 01:50, latet napisał: Potwierdźcie proszę, czy to prawda, że upgrade do Andka 10 zabiera możliwość blokowania reklam za pomocą ustawienia prywatnego DNS. U mnie działa normalnie Ustawiam go sporadycznie, gdyż mam wrażenie, że zbyt wiele blokuje. Włącznie z tym na czym mi zależy (np. zdjęcia na olx). Czy możecie podrzucić parę adresów DNS (za wyjątkiem dns.adguard.com) których używacie do blokowania reklam, które zbytnio nie spowalniają transmisji i dobrze działają? Edited January 23, 2020 by Carburator 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted January 23, 2020 Share Posted January 23, 2020 (edited) OK, czyli dodali możliwość wpisania prywatnego DNS do normalnie dostępnych opcji systemu. I to jest konkret i dobra wiadomość, dziękuję! Tyle że Twoje screeny są z MIUI EU, a to jest wątek o Globalu... Mam nadzieję, że tam też to dodali. P.S. DNS to nie VPN, nie powinien zasadniczo wpływać na szybkość transferów. Dnia 21.01.2020 o 17:05, pkonrad napisał: Już zainstalowałem, ale ja mam chińską wersję Mi 8 z odblokowanym BL i wgranym Global ROMem, więc u mnie nie ma prawa działać, lecz na "normalnych" globalach pewnie działa. A czemu nie ma prawa? Co mu konkretnie przeszkadza? Edited January 23, 2020 by latet Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted January 23, 2020 Author Share Posted January 23, 2020 A czemu nie ma prawa? Co mu konkretnie przeszkadza? Odblokowany bootloader. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 23, 2020 Share Posted January 23, 2020 56 minut temu, latet napisał: Tyle że Twoje screeny są z MIUI EU, a to jest wątek o Globalu... Mam nadzieję, że tam też to dodali. Ostatnio Xiaomi coś z tym właśnie kombinowało w becie, więc być może niedługo dodadzą do Globala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carburator Posted January 24, 2020 Share Posted January 24, 2020 21 godzin temu, latet napisał: Tyle że Twoje screeny są z MIUI EU, a to jest wątek o Globalu... Mam nadzieję, że tam też to dodali. Sorki. Nie dopatrzyłem. Żona ma MiMax3 z aktualnym globalem i u niej też nie ma możliwości wpisania prywatnego DNS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted January 24, 2020 Share Posted January 24, 2020 W Sklepie Play pojawiła się nowa wersje apki "MIUI Hidden Settings". Nie ma już podziału na zakładki dla różnych wersji Androida, więc – optymistycznie – podejrzewam, że może pozwoli wpisać DNS także pod Andkiem 10? Czy ktoś może sprawdzić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts