Jump to content

Mi 8 - aktualizacja MIUI Global i Android 10

pkonrad

Recommended Posts

OK, czyli tak jak pisałem wcześniej, na tą chwilę z aktualizacji mogą skorzystać uczestnicy Mi Pilot i być może wybrańcy, który nie są zarejestrowani w programie. Reszta musi uzbroić się w kilka (max kilkanaście) dni cierpliwości :)

Edit:
Sprawdziłem telefon, którego zalogowane konto Xiaomi nie było rejestrowane w programie Mi Pilot i aktualizacji brak. Dla formalności sprawdzę jeszcze, czy pójdzie update z pliku, ale raczej na 99% nie (sprawdziłem, nie poszło).

• Like 1

12 godzin temu, mariusz.ur napisał:

Jest aktualizacja OTA. Ciekawe dlaczego jest niższy numer 11.0.1.0

Potwierdźcie proszę, czy to prawda, że upgrade do Andka 10 zabiera możliwość blokowania reklam za pomocą ustawienia prywatnego DNS. A o ile wiem, to jest jedyna skuteczna metoda blokowanie reklam na telefonach bez odblokowanego BL, ale chyba póki co możliwa do zastosowania tylko na Andku 9 (apka MIUI Hidden Settings nie ma zakładka Android 10). Nie wiem, czy to kwestia samej apki czy ograniczeń nowej wersji bazy.

Screenshot_2020-01-05-21-55-04-862_com.android.systemui(1).jpg

Edited by latet

15 minut temu, kiltel napisał:

Pod jakim względem?

Jak to w androidzie 10, nie możesz ustawić  tylko urządzenie, oszczędzanie energii, oba

@latet nie wiem, nie blokuje reklam. Na custom romach jest opcja prywatny DNS. W miui nie widzę tego.

Edited by mariusz.ur

U mnie narazie brak aktualizacji. Nie mam żadnego konta na Mi pilot.

Pytanie do tych co już zainstalowali 10. Czy jest możliwość ustawienia zmiennych tapet na ekranie blokady i czy działają motywy gdy region jest ustawiony na Polskę.

Edited by kiltel

1 godzinę temu, kiltel napisał:

U mnie narazie brak aktualizacji. Nie mam żadnego konta na Mi pilot.

Pytanie do tych co już zainstalowali 10. Czy jest możliwość ustawienia zmiennych tapet na ekranie blokady i czy działają motywy gdy region jest ustawiony na Polskę.

Co do tapet to w ustawieniach się pojawiają ale nie mogę znaleźć zmiennych. Motywy dostępne. 

• 2 weeks later...
5 godzin temu, maztey napisał:

Dzisiaj pojawiło mi jest OTA do androida 10 MiUI 11.
Używał ktoś dłużej (jakieś błędy) bo nie wiem czy aktualizować.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Jesteś w programie Mi Pilot?

Ta aktualizacja na tą chwilę jest dostępna tylko dla zarejestrowanych w programie Mi Pilot

http://bigota.d.miui.com/V11.0.3.0.QEAMIXM/miui_MI8Global_V11.0.3.0.QEAMIXM_785bed5822_10.0.zip

Wyżej masz link do softu, możesz próbować instalować ręcznie z pliku recovery za pomocą systemowego aktualizatora, ale prawdopodobnie też nie pójdzie, dopóki Xiaomi nie udostępni tej aktualizacji dla wszystkich.

Dnia 9.01.2020 o 01:50, latet napisał:

Potwierdźcie proszę, czy to prawda, że upgrade do Andka 10 zabiera możliwość blokowania reklam za pomocą ustawienia prywatnego DNS.

U mnie działa normalnie :shock:

Ustawiam go sporadycznie, gdyż mam wrażenie, że zbyt wiele blokuje. Włącznie z tym na czym mi zależy (np. zdjęcia na olx). Czy możecie podrzucić parę adresów DNS (za wyjątkiem dns.adguard.com) których używacie do blokowania reklam, które zbytnio nie spowalniają transmisji i dobrze działają?

photo_2020-01-23_17-32-49.jpg

photo_2020-01-23_17-37-15.jpg

Edited by Carburator
  • Like 1

OK, czyli dodali możliwość wpisania prywatnego DNS do normalnie dostępnych opcji systemu. I to jest konkret i dobra wiadomość, dziękuję!

Tyle że Twoje screeny są z MIUI EU, a to jest wątek o Globalu... Mam nadzieję, że tam też to dodali.

P.S. DNS to nie VPN, nie powinien zasadniczo wpływać na szybkość transferów.

Dnia 21.01.2020 o 17:05, pkonrad napisał:

Już zainstalowałem, ale ja mam chińską wersję Mi 8 z odblokowanym BL i wgranym Global ROMem, więc u mnie nie ma prawa działać, lecz na "normalnych" globalach pewnie działa.

A czemu nie ma prawa? Co mu konkretnie przeszkadza?

Edited by latet

21 godzin temu, latet napisał:

Tyle że Twoje screeny są z MIUI EU, a to jest wątek o Globalu... Mam nadzieję, że tam też to dodali.

Sorki. Nie dopatrzyłem.

Żona ma MiMax3 z aktualnym globalem i u niej też nie ma możliwości wpisania prywatnego DNS.

W Sklepie Play pojawiła się nowa wersje apki "MIUI Hidden Settings". Nie ma już podziału na zakładki dla różnych wersji Androida, więc – optymistycznie – podejrzewam, że może pozwoli wpisać DNS także pod Andkiem 10? Czy ktoś może sprawdzić?

• Kacper Skrzypek changed the title to Mi 8 - aktualizacja Global do MIUI 11 i Android 10