pkonrad Posted April 2, 2019 Author Share Posted April 2, 2019 Też na powiadomienia się nie nastawiam, ale tryb nocny interfejsu w czarnym kolorze powinien być. Nawet najnowsza wersja Poco Launchera w Poco F1 córki po wczorajszej aktualizacji została "przystosowana" trybu nocnego. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted April 2, 2019 Share Posted April 2, 2019 F1 to jednak "król" bo najtańszy flagowiec więc pewnie o niego dbają Mi 8 kto kupił to kupił, teraz Mi 9 będą rozpieszczać. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek86 Posted April 2, 2019 Share Posted April 2, 2019 Wg mnie ukrywanie notcha mija się z celem jeśli nadal powiadomień nie widać. Jak znikały tak nadal znikają (nawet jak jest notch ukryty). 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
peseq Posted April 2, 2019 Share Posted April 2, 2019 Wg mnie ukrywanie notcha mija się z celem jeśli nadal powiadomień nie widać. Jak znikały tak nadal znikają (nawet jak jest notch ukryty).Ehhh a już myślałem:/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted April 2, 2019 Author Share Posted April 2, 2019 Przecież pisałem wyżej że nie poprawili powiadomień. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
peseq Posted April 2, 2019 Share Posted April 2, 2019 Przecież pisałem wyżej że nie poprawili powiadomień.Nie doczytałem:) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted April 2, 2019 Share Posted April 2, 2019 Mam ukrywanie wcięcia, ale wtedy zegarek jest poniżej notcha? Bez sensu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted April 2, 2019 Author Share Posted April 2, 2019 No tak zrobili niestety. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted April 2, 2019 Share Posted April 2, 2019 I tak nie korzystałem z tego więc mi to lotto, ale jak to zobaczyłem to omal nie spadłem z krzesła. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted April 2, 2019 Author Share Posted April 2, 2019 Zrobili kawał niewyrzystanego w żaden sposób lotniska u góry Edit: Mam pytanie, jak wyświetla Wam sieć po aktualizacji. Ja przed miałem logo LTE, a teraz jest 4G. Dodam też, że mój telefon to chińczyk z wgranym softem Global. Mam ustawiony region Polska. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted April 2, 2019 Share Posted April 2, 2019 (edited) Też 4G Edited April 2, 2019 by galakty 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted April 2, 2019 Author Share Posted April 2, 2019 A telefon masz w wersji Global ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted April 2, 2019 Share Posted April 2, 2019 Tak, Global najprawdziwszy i niedotykany 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolek_89 Posted April 2, 2019 Share Posted April 2, 2019 Jest w końcu skrót NFC. Bardzo mi tego brakowało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
peseq Posted April 3, 2019 Share Posted April 3, 2019 Xiaomi cofnęło aktualizacje? Wczoraj miałem. Dziś chciałem aktualizować i nie ma:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted April 3, 2019 Author Share Posted April 3, 2019 Tutaj masz linki do aktualizacji. Pobierz i wrzuć ręcznie. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted April 3, 2019 Share Posted April 3, 2019 25 minut temu, peseq napisał: Xiaomi cofnęło aktualizacje? Wczoraj miałem. Dziś chciałem aktualizować i nie ma:) Standard, za kilka dni wróci. Czemu tak się dzieje? Nie wiem, na pewno nie ze względu na błędy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted April 3, 2019 Author Share Posted April 3, 2019 Też mnie to zastanawia. Na pewno nie ze względu na błędy, bo za dzień czy kilka dni znów udostępnią dokładnie ten sam update. Podobna sytuacja ma miejsce już od kilku dobrych aktualizacji. Dlatego zawsze wrzucam linki do pobrania i ręcznego update Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted April 3, 2019 Share Posted April 3, 2019 (edited) Długo się pocieszyłem z aktualizacji. Xiaomi całkowicie zepsuło nagrywanie wideo. Balans bieli szaleje, często wpada w niebieski odcień, po prostu wideo jest bezużyteczne. Mało tego, autofocus potrafi szaleć, pulsować a nawet się zablokować! Nie reaguje na nic. I to tyle radości z 4k 60 fps. EDIT: W GCam nie ma problemu, ale znowu brakuje 60 fps. Edited April 3, 2019 by galakty Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted April 3, 2019 Share Posted April 3, 2019 1 godzinę temu, galakty napisał: Długo się pocieszyłem z aktualizacji. Xiaomi całkowicie zepsuło nagrywanie wideo. Balans bieli szaleje, często wpada w niebieski odcień, po prostu wideo jest bezużyteczne. Potwierdzam, u mnie to samo. To może jednak właśnie dlatego cofnięto tę aktualizację? Swoją drogą, z całym szacunkiem, ale jakimi trzeba być gamoniami, aby wypuścić aktualizację "stable" bez sprawdzenia czegoś tak podstawowego, jak działanie trybu wideo? Choć kurde, skoro wprowadzili 4K60fps to jednak ktoś musiał to sprawdzić. Czyli co? Idiota? Daltonista? Czy to może celowe działanie, początek uśmiercania Mi8 i reakcja na opinie w necie, że Mi8 ma lepszy aparat niż Mi9? Pytanie do użytkowników Global DEV - czy najnowsze ROM-y tej linii są wolne od opisanego problemu? Czy kiedykolwiek się on pojawiał w "dev"? Czy kiedykolwiek wystąpił w "EU"? Ktoś wie? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Steller Posted April 3, 2019 Share Posted April 3, 2019 @latet Nigdy nie miałem tego problemu, mam global 9.3.28 Beta i wszystko działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted April 3, 2019 Share Posted April 3, 2019 2 minuty temu, Steller napisał: @latet Nigdy nie miałem tego problemu, mam global 9.3.28 Beta i wszystko działa No dobrze, to jest nadzieja 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted April 3, 2019 Share Posted April 3, 2019 5 minut temu, Steller napisał: @latet Nigdy nie miałem tego problemu, mam global 9.3.28 Beta i wszystko działa Wczoraj też myślałem że jest dobrze, dopiero jak się dłużej pobawiłem to wychwyciłem problem z balansem. Na szczęście GCam nie wariuje. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Steller Posted April 3, 2019 Share Posted April 3, 2019 @galakty To sprawdzę dziś to dokładniej, w każdych warunkach występował problem? Na podglądzie też widać jakieś problemy, czy tylko na nagraniu? I bez różnicy czy 4k, czy tylko problemy na 4k60fps? Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted April 3, 2019 Share Posted April 3, 2019 (edited) 6 minut temu, Steller napisał: @galakty To sprawdzę dziś to dokładniej, w każdych warunkach występował problem? Na podglądzie też widać jakieś problemy, czy tylko na nagraniu? I bez różnicy czy 4k, czy tylko problemy na 4k60fps? Na podglądzie też widać. W każdym trybie wideo u mnie tak samo: https://photos.app.goo.gl/3grWnvxGM3t2ybB88 Edited April 3, 2019 by latet 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted April 3, 2019 Share Posted April 3, 2019 (edited) 19 minut temu, Steller napisał: @galakty To sprawdzę dziś to dokładniej, w każdych warunkach występował problem? Na podglądzie też widać jakieś problemy, czy tylko na nagraniu? I bez różnicy czy 4k, czy tylko problemy na 4k60fps? Skoki balansu i jasności będą nawet przy zwykłym chodzeniu/obracaniu się. Aczkolwiek ten film to mistrzostwo (tak wiem pionowo): https://www.youtube.com/watch?v=OQ0o1FufR9M Edited April 3, 2019 by galakty 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Steller Posted April 3, 2019 Share Posted April 3, 2019 (edited) 23 minuty temu, galakty napisał: Skoki balansu i jasności będą nawet przy zwykłym chodzeniu/obracaniu się. Aczkolwiek ten film to mistrzostwo (tak wiem pionowo): https://www.youtube.com/watch?v=OQ0o1FufR9M Póki co, na szybko sprawdzone, ale wydaje mi się wyglądać ok, 4k 30 fps - https://youtu.be/1e-BrRJVp_g 4k 60 fps - https://youtu.be/BvTPHruD4LA Edited April 3, 2019 by Steller 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted April 3, 2019 Share Posted April 3, 2019 Tak, wygląda ok. Na Gcam jest tak samo, płynna i delikatna zmiana. No nic, może poprawią (oby). Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted April 3, 2019 Share Posted April 3, 2019 (edited) 3 godziny temu, Steller napisał: Póki co, na szybko sprawdzone, ale wydaje mi się wyglądać ok, Tak, ponieważ nie ma tam raczej mocnych kolorów, wszystko jest oświetlone dość równomiernie dziennym światłem, nie ma dużych różnic jasności ani kolorystyki. A tak na marginesie, choć nadal w temacie video - polecacie włączyć H.265? Gdzie jest haczyk? Priorytetem jest dla mnie jakość obrazu (np. brak makrobloków, które były dla mnie koszmarem w Mi5). Edited April 3, 2019 by latet Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted April 3, 2019 Share Posted April 3, 2019 Nie ma haczyka. Kiedyś był bo YouTube nie obsługiwał HEVC, dzisiaj bez sensu używać H.264 - no chyba że różnica w obrazie jest, ale to by trzeba nagrać i wycinek w programie graficznym zrobić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
peseq Posted April 10, 2019 Share Posted April 10, 2019 Tak powracając do aktualizacji. Nadal brak przez OTA do nowej wersji. Posiadam 10.2.3.0Ręcznie nie aktualizuje, bo nie mam do tego głowy. Ale pytanie zadam. Czy pojawi się w końcu ciemny motyw? Bo belka cały czas praktycznie świeci na biało. Nie wróży to dobrze AMOLEDOWI Tym bardziej używam telefonu bardzo często i dziennie ekran potrafi świecić po 5 - 6 godzin:DCiemny motyw powinien być standardem. No chyba że to jest specjalna zagrywka producenta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted April 10, 2019 Author Share Posted April 10, 2019 Bez przesady. Moja 9 letnia córka sama sobie ręcznie update wrzuciła na Poco F1. Jeśli chodzi o ciemny motyw to pewnie kiedyś się pojawi w stabilnym MIUI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
peseq Posted April 10, 2019 Share Posted April 10, 2019 To nie chodzi o to, że nie umiem. Tylko o to, że jak nie ma oficjalnie to wolę poczekać. Telefon służy mi do pracy i niestety nie mogę ryzykować. Wiem, delikatna paranoja, ale kiedyś miałem problem właśnie przez ręczne aktualizowanie. Wyczyściło mi cały tel. Mniejsza o to.PozdrawiamCiemny motyw bardzo by się przydał no i do tego L1. Chociaż na jakość Netflix nie narzekam, to chciałbym uzyskać HDR, bo na YT wyglądają bosko dema:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted April 10, 2019 Author Share Posted April 10, 2019 Przeixez ręcznie wrzucisz dokładnie ten sam plik który leci z automatu po udostępnieniu OTA Proces aktualizacji jest identyczny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted April 10, 2019 Share Posted April 10, 2019 39 minut temu, peseq napisał: To nie chodzi o to, że nie umiem. Tylko o to, że jak nie ma oficjalnie to wolę poczekać. Telefon służy mi do pracy i niestety nie mogę ryzykować. Wiem, delikatna paranoja "Delikatna" to delikatnie powiedziane Ale ja tu z poważnym pytaniem - czy jest możliwość wykonania odpowiednika "wipe cache/dalvik" na Mi8 telefonie z Global Stable i zablokowanym BL? To coś co jest protezą recovery ma tylko full wipe (cenne, ale nie o to mi chodzi). Bateria z dnia na dzień coraz gorzej mi się spisuje i myślę o takich zabiegach. Mam ROM 10.3.1.0. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts