Jump to content

Mi 8 - aktualizacja MIUI Global i Android 10

pkonrad

Recommended Posts

Dnia 25.04.2020 o 22:09, shige napisał:

Pojawił się u kogoś problem z samo wyłączającym się AOD co kilkanaście godzin?

Oprócz tego wie ktoś jak po tej aktualizacji wyłączyć włącznie się asystenta głosowego przy przy przesuwaniu palca w górę od lewej lub prawej krawędzi?

Cześć,

Mam dokładnie to samo z AOD. To jest o tyle dziwne że po ostatniej zmianie Andka wszystko działało ok, wyłączał się w odpowiednich godzinach i tak dalej.
A teraz nie znalazłem sposobu aby działał - po jakimś czasie przełącznik zmienia się na OFF i tyle. Chyba trzeba liczyć że w kolejnej aktualizacji to poprawią.

Dnia 8.05.2020 o 10:05, pkonrad napisał:

Dzięki, wrzuciłem nową wersję AoD, zobaczymy czy pomoże

Edit:

Samo nowe AoD nie pomogło, wrzuciłem nowego Launchera i wyłączyłem opcję o wyłączaniu AoD przy oszczędzaniu energii i dopiero zadziałało, od 2 dni nie mam z tym problemu

@pkonrad, dzięki za pomoc

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
12 godzin temu, Wako1986 napisał:

Wam się też wydaje że na tym v11.0.5.0. bateria trzyma lepiej jak na 11.0.4.0?

Baterię wiarygodnie ocenić można najwcześniej po ok. tygodniu od instalacji nowego ROM-u. W pierwszych dobach zwykle jest lepiej niż potem, co może być mylące w ocenie.

Po tych 2 dniach to mogę napisać tylko, że jakichś szczególnych, nowych problemów z baterią nie stwierdzam.

Żadnych innych nowych problemów też nie zauważyłem. Prawdopodobnie ta aktualizacja wnosi naprawdę bardzo niewiele nowego.

Jak wyjdzie to będzie. Zresztą na mi 8 i tak będzie wykastrowany z 3/4 nowych funkcji, więc tak ci zależy na wyższym nr wersji w informacjach o telefonie?
A możesz wymienić te 3/4 funkcji MIUI 12 których nie będzie w Mi 8 ?

Gdzie czytałem takie fajne zestawienie, ale teraz nie mogę sobie przypomnieć gdzie to widziałem.

Z grubsza nie będzie super taper, pływających okien i jakichś ficzerów do aparatu.

Pełne MIUI 12 z grubsza mówiąc dostana tylko urządzenia wydane w tym roku i to chyba nie wszystkie.

Znalazłem: https://www.notebookcheck.net/Stable-MIUI-12-updates-to-land-on-23-devices-from-next-month-Xiaomi-confirms.482396.0.html

Edited by radier

27 minut temu, radier napisał:

Gdzie czytałem takie fajne zestawienie, ale teraz nie mogę sobie przypomnieć gdzie to widziałem.

Z grubsza nie będzie super taper, pływających okien i jakichś ficzerów do aparatu.

Pełne MIUI 12 z grubsza mówiąc dostana tylko urządzenia wydane w tym roku i to chyba nie wszystkie.

Bzdury!

Mój Mi 8 na MIUI 11 Global Stable  ROM - https://www.youtube.com/watch?v=bOb0hnjcsTY

• Like 1

Przed chwilą, Orjon napisał:

Info jest niewiarygodne. Super tapety będą, pływające okna będą, ficzery być może nie, ale to się okaże.

Zgadza się. Jeśli chodzi o Super Tapety to moja Mi 8 już od dawna je ma ;)

20 godzin temu, Orjon napisał:

Info jest niewiarygodne. Super tapety będą, pływające okna będą, ficzery być może nie, ale to się okaże.

Ważne, czy nie wykastrują nagrywania rozmów i nie pogorszą aparatu.

• 1 month later...
  • 1 month later...

Pojawiło się długo wyczekiwane MIUI 12 dla Mi 8

MIUI V12.0.1.0.QEAMIXM

Recovery - https://bigota.d.miui.com/V12.0.1.0.QEAMIXM/miui_MI8Global_V12.0.1.0.QEAMIXM_e81bc73682_10.0.zip

OTA - https://bigota.d.miui.com/V12.0.1.0.QEAMIXM/miui-blockota-dipper_global-V11.0.5.0.QEAMIXM-V12.0.1.0.QEAMIXM-9281342104-10.0.zip

Changelog:

• Super wallpapers
    • Fix: Status bar colors weren't displayed correctly in the Dark mode
  • Control center
    • New: Swipe down from the upper left corner to open Notification shade and from the upper right corner to open Control center
    • Optimization: Control center layout in landscape mode
  • Dark mode
    • Optimization: Brightness and color improvements for wallpapers in Dark mode
  • System
    • Fix: Home screen went black and started flashing after unlocking in some cases
    • Updated Android Security Patch to September 2020. Increased system security.
  • Phone
    • Fix: UI elements for accepting calls weren't displayed in some cases
  • Lock screen
    • Fix: Custom signature didn't appear on the Lock screen
  • Status bar, Notification shade
    • Fix: Status bar wasn't displayed correctly with color inversion
  • Camera
    • New: A new mode for scanning documents

1 godzinę temu, artek napisał:

Dziwne, u mnie cały czas miui 11 jako niby najnowsza wersja w aktualizacji systemu. Jest jakiś sposób żeby to wymusić?

Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka

Tak. Pobierasz wyżej wstawiony plik OTA z linku. Następnie wchodzisz w ustawienia i aktualizacja, klikasz ileś razy na logo miui 11. Wyskoczy informacja o dodatkowych funkcjach. 3 kropki w prawym górnym rogu, wybierz paczkę aktualizacji i wskazujesz pobrany plik zip.

Edited by shige
  • Like 1

@shige dzięki, działa

Pytanie do tych co mają już miui 12 - czy Wasze tapety na ekranie głównym i ekranie blokady też się tak przyciemniły?

Edit: znalazłem rozwiązanie.

Trzeba przytrzymać przycisk "Tryb ciemny" na belce powiadomień -> pojawi się okno z ustawieniami trybu ciemnego -> odznaczyć opcję "Dostosuj tapetę do trybu ciemnego"

Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka

Edited by mrosi
Dodaj jeszcze z pół strony wątku pustych wierszy...

Dnia 5.11.2020 o 00:37, shige napisał:

Tak. Pobierasz wyżej wstawiony plik OTA z linku. Następnie wchodzisz w ustawienia i aktualizacja, klikasz ileś razy na logo miui 11. Wyskoczy informacja o dodatkowych funkcjach. 3 kropki w prawym górnym rogu, wybierz paczkę aktualizacji i wskazujesz pobrany plik zip.

OTA czy Recovery?

3 godziny temu, 92christof napisał:

Zrobiłem aktualizację i mam na dole ekranu taką belkę. Ma ktoś podobny problem? Po ponownym uruchomieniu chwilę jej nie ma, a później już na stałe.

Ustawienia -> Dodatkowe ustawienia -> Wyświetlacz pełnoekranowy  -> Ukryj wskaźnik pełnego ekranu

Edited by mrosi
Edycja cytowanej zawartości przekracza możliwości...?
  • Thanks 1