Jump to content

Recommended Posts

Posted

kucykpl dzieki za pomoc. potrzebuje jak wejdziesz w speedenhancment w common parameter, i nastepnie w common parameter masz podwartosci parameter0, parameter1 i tak do parameter11. te wartosci poprosze :)

Posted

mnie przy OTA wrzuca do TWRP i pozniej nie wiem co mam zrobic, niby mialo sie z automatu zainstalowac a tu d*pa... co robie nie tak?

Posted

Właśnie zainstalowałem 5.5.29 i już widzę że z ekranu blokady nie można w prawo wejść do dialera (w lewo do aparatu jest ok).

Po przesunięciu palcem w pawo jest tapeta blokady nie można już nic zrobić i trzeba wciśnąć power żeby zgasł ekran, następnie znowu power i w górę i jest dialer :(

Wiem. To nasza wina. W sensie trzeba uaktualnić moda na to. Swype działa jak jest blokada/wzór czy odblokowanie z MIbandem.

Posted

Witam,

mam Redmi Note WCMDA i nie mogę zainstalować nic powyżej 5.5.8, zawsze wywala błąd (używam TWRP 2.8.5) próbowałem zarówno romy z en.miui.com jak i nasze polskie. Próbowałem 5.5.29PL, 5.5.22PL, oraz 5.5.15en, 5.5.22en, 5.5.29en.

Posted (edited)

W wersji 5.5.22 był występował błąd słuchawek a mianowicie po wciśnięciu,"dżeka" od słuchawek i późniejszym odłączeniu dźwięk tel się zawiesza tzn nie słychać w glosniku nic zarówno rozmowcy jak i dźwięku polaczenia jak by tel nie widział odłączenia słuchawek moje pyt czy to samo jest w wersji 5.5.29??

Edited by kubek82
Posted

Ale jak, wgrałeś język ang przez MobileUncle? Jak?

kucykpl napisał tutorial. Wystarczy wykonać wszystko wg. instrukcji. Domyślam się, że pominąłeś pkt 3.

Posted

kucykpl napisał tutorial. Wystarczy wykonać wszystko wg. instrukcji. Domyślam się, że pominąłeś pkt 3.

Wlasnie ze go nie pominalem :-) zadzialalo ;)

Wysłane z mojego HM NOTE 1W przy użyciu Tapatalka

Posted

przez mobileuncle działa, telefon mam też podgłośniony, coś zauważyłem że w wersji z 22 mam takie coś że czasami jak odblokuje telefon to sie ekran nie załącza i trzeba baterie wyjmowac

Mam podobnie też czasami u mnie  taki objaw występuje na wersji V6 5.5.15 i zastanawiam się czy nie wrócić do V5 i pytanie jak to zrobić w miarę bezboleśnie, aby nie utracić danych w telefonie?? 

Posted

Takich rzeczy to wy nie róbcie... Zaraz miałby pełno crashów systemu albo nawet bootloopa i później płacz na forum.

Kopia MIUI niestety nie działa wstecz, a kopia danych aplikacji w chmurze nie jest już wspierana.

Najlepszym wyjściem będzie chyba Titanium Backup.

• 4 weeks later...
Posted

Po aktualizacji do najnowszej wersji oprogramowania mam nietypowy problem. Korzystam często z aplikacji Yanosik, do tej pory wszystko było Ok, a teraz nie słychać komunikatów głosowych. Sprawdzalem wszystkie ustawienia w głośności i w programie, bez efektu. Ma ktoś ten sam problem?

• 4 weeks later...
Posted

Witam

Używam Redmi Note od dość długiego czasu ale jeden problem mnie bardzo irytuje... Brak odpowiedniej ilości miejsca w pamięci telefonu.

Mam kupionego Folder Mounta ale to nie jest rozwiązanie a raczej obejście problemu. Czy zna ktoś działający sposób na zamianę miejscami kart SD ?

Kiedyś gdzieś czytałem że przez TWRP można takie coś zrobić ale teraz już nie potrafię tego ponownie znaleźć. Będę wdzięczy za jakiekolwiek pomysły.

Pozdrawiam:

Gunman

Posted

Witam

Używam Redmi Note od dość długiego czasu ale jeden problem mnie bardzo irytuje... Brak odpowiedniej ilości miejsca w pamięci telefonu.

Mam kupionego Folder Mounta ale to nie jest rozwiązanie a raczej obejście problemu. Czy zna ktoś działający sposób na zamianę miejscami kart SD ?

Kiedyś gdzieś czytałem że przez TWRP można takie coś zrobić ale teraz już nie potrafię tego ponownie znaleźć. Będę wdzięczy za jakiekolwiek pomysły.

Pozdrawiam:

Gunman

Na 4.1 się dało, nie wiem czy na miui v5 też działa ale wystarczyła podmiana w vold.fstab
  • 2 months later...
Posted

Hej,

Sprawa dotyczy Redmi Note (model najstarszy, ten bez LTE).

Troszkę nietypowa sytuacja. Osoba, która wciąż siedzi na MIUI5 (wersja stable jakoś z okolic początku 2014 r.) zdecydowała się wreszcie na aktualizację. Poprosiła mnie o pomoc, ale przy tak dużym skoku wersji, to trochę zgłupiałem i nie wiem, jaką metodą powinienem to zrobić. Bo coś czuję, że po prostu przez aplikację Aktualizacje to się nie uda.

Dzięki!

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...