Worrior Posted September 13, 2018 Share Posted September 13, 2018 Nie zadziała, bo masz odblokowany bootloader, najlepiej zainstalować TWRP i xiaomi.eu i problem zniknie, lub zrootować telefon przez magiska i próbować bawić się w fixy safetynetJestem zielony w tych sprawach, to telefon żony , przeżyje bez płatnościWysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted September 13, 2018 Share Posted September 13, 2018 Nie bawiłbym się w roota i magiska na globalu bo to jakaś tragedia jest... Zgłębiłem temat i sobie odpuściłem, lepiej wgrać xiaomi.eu (albo kupić po prostu globala za 100 zł więcej). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Steller Posted September 13, 2018 Share Posted September 13, 2018 (edited) 21 minut temu, Worrior napisał: Jestem zielony w tych sprawach, to telefon żony , przeżyje bez płatności Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka https://miuipolska.pl/forum/topic/35164-mi8-google-pay/ - temat był już poruszany w tym miejscu, jeśli jednak chciałbyś te płatności, bo wiadomo ułatwiają życie, możesz skorzystać z usługi instalacji systemu http://micenter.pl/uslugi Koszt instalacji systemu to coś koło 55zł edit; https://miuipolska.pl/instalacja-micenter/ - jeszcze znalazłem, że jest to opisane tutaj Edited September 13, 2018 by Steller Link to comment Share on other sites More sharing options...
Worrior Posted September 13, 2018 Share Posted September 13, 2018 https://miuipolska.pl/forum/topic/35164-mi8-google-pay/ - temat był już poruszany w tym miejscu, jeśli jednak chciałbyś te płatności, bo wiadomo ułatwiają życie, możesz skorzystać z usługi instalacji systemu http://micenter.pl/uslugi Koszt instalacji systemu to coś koło 55zł edit; https://miuipolska.pl/instalacja-micenter/ - jeszcze znalazłem, że jest to opisane tutajDzięki. Poczytam poradniki może sam wgranie miui.eu , a tak na marginesie jeżeli wszystko działa dobrze poza płatnościami to jest sens wgrywać to eu?Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Steller Posted September 13, 2018 Share Posted September 13, 2018 4 minuty temu, Worrior napisał: Dzięki. Poczytam poradniki może sam wgranie miui.eu , a tak na marginesie jeżeli wszystko działa dobrze poza płatnościami to jest sens wgrywać to eu? https://miuipolska.pl/o-romie-miuipolska/ - tak ogólnie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted September 13, 2018 Share Posted September 13, 2018 58 minut temu, Worrior napisał: Dzięki. Poczytam poradniki może sam wgranie miui.eu , a tak na marginesie jeżeli wszystko działa dobrze poza płatnościami to jest sens wgrywać to eu? Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka Nie ma sensu. Ale ile osób tyle opinii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GGancar Posted September 13, 2018 Share Posted September 13, 2018 Witam od wczoraj mam telefon MI8 na telefonie jest zainsalowane MIUI 9.6.7.0 stabilna. Jest cos nowszego na niego ? Co warto zainsalowac miui polska czy global ? Plus mam pytanie . Czy w tym modelu da sie wlaczyc % baterii ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lockerek Posted September 13, 2018 Share Posted September 13, 2018 16 minut temu, GGancar napisał: Plus mam pytanie . Czy w tym modelu da sie wlaczyc % baterii Panel sterowania i kolo zębate. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GGancar Posted September 13, 2018 Share Posted September 13, 2018 23 godziny temu, lockerek napisał: Panel sterowania i kolo zębate. Nie ma nic takiego Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted September 13, 2018 Share Posted September 13, 2018 @GGancar Ustawienia, pasek powiadomień i statusu, wskaźnik baterii, procentowy, tam to powinno być. I wyłącz to "Odbieraj propozycje" w twoim zrzucie, chyba że lubisz reklamy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GGancar Posted September 13, 2018 Share Posted September 13, 2018 5 minut temu, FromWP napisał: @GGancar Ustawienia, pasek powiadomień i statusu, wskaźnik baterii, procentowy, tam to powinno być. I wyłącz to "Odbieraj propozycje" w twoim zrzucie, chyba że lubisz reklamy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lockerek Posted September 13, 2018 Share Posted September 13, 2018 Nie tu wchodzisz.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted September 13, 2018 Share Posted September 13, 2018 No to może na razie w twoim nie można (brwi za małe?) albo "dla ułatwienia" w innym miejscu dali. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GGancar Posted September 13, 2018 Share Posted September 13, 2018 23 godziny temu, lockerek napisał: Nie tu wchodzisz.. Chyba nie ma tej funkcji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted September 13, 2018 Share Posted September 13, 2018 1 godzinę temu, GGancar napisał: Plus mam pytanie . Czy w tym modelu da sie wlaczyc % baterii ? Dopiero od MIUI10, czekaj na Stable lub przeprowadź aktu do wersji dev/xiaomi.eu @tpawel Po dzisiejszych testach mogę stwierdzić 1... Tak jak kiedyś Xiaomi miało problem z B7 w CA2, tak aktualnie ma problem z B7 w CA3/4, udało mi się złapać CA3 na B20+B1+B3, na chwilę, ale jednak, natomiast za każdym razem gdy nadajnik zrzucał mnie do B7, to wracało jedynie połączenie 2 pasm, no chyba, że winny tutaj będzie Play, a nie sam telefon, ciężko mi to stwierdzić . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted September 13, 2018 Share Posted September 13, 2018 Centrum Krakowa sieć OrangeWysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
GGancar Posted September 13, 2018 Share Posted September 13, 2018 6 minut temu, Nezumi napisał: Dopiero od MIUI10, czekaj na Stable lub przeprowadź aktu do wersji dev/xiaomi.eu @tpawel Po dzisiejszych testach mogę stwierdzić 1... Tak jak kiedyś Xiaomi miało problem z B7 w CA2, tak aktualnie ma problem z B7 w CA3/4, udało mi się złapać CA3 na B20+B1+B3, na chwilę, ale jednak, natomiast za każdym razem gdy nadajnik zrzucał mnie do B7, to wracało jedynie połączenie 2 pasm, no chyba, że winny tutaj będzie Play, a nie sam telefon, ciężko mi to stwierdzić . Lepiej wgrać eu czy miui polska ? I mam takie pytanie bo jak włączam telefon to piszę że mam odblokowanie urządzenie. A gdy chce wejść w recoveru to są tylko trzy funkcje . Czyli muszę dograć tylko twrp i zainstalować system ? . Czy mam jakiś śmieciowy rom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 13, 2018 Share Posted September 13, 2018 Xiaomi.eu i MIUIPolska to to samo.Masz po prostu odblokowany bootloader i wgrany Global. Wgrywasz TWRP, robisz Format Data i instalujesz EU. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GGancar Posted September 13, 2018 Share Posted September 13, 2018 45 minut temu, Orjon napisał: Xiaomi.eu i MIUIPolska to to samo. Masz po prostu odblokowany bootloader i wgrany Global. Wgrywasz TWRP, robisz Format Data i instalujesz EU. A jak dodac system na tel jak nie ma on karty pamieci ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 13, 2018 Share Posted September 13, 2018 Po formacie data po prostu przenosisz przez kompa do telefonu jakbyś miał działający system... Jak nie idzie to restart > recovery. EOT, bo trochę zbaczamy z tematu wątku - dalsza dyskusja w dziale Tutoriale. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted September 13, 2018 Share Posted September 13, 2018 @Nezumi@Gravis czyli istnieje szansa że jest to 4CA tyle że problem z B7 powoduje że w PL nie wykorzysta tego. Przynajmniej dopóki plus nie uruchomi agregacji fdd-tdd.Wielkie dzięki za testy. Jeszcze jak by ktoś wymusił to B20 i sprawdził na 100% czy jestWysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted September 13, 2018 Share Posted September 13, 2018 23 minuty temu, tpawel napisał: Jeszcze jak by ktoś wymusił to B20 B20 jest na 100% inaczej bym CA3 nie wbił . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted September 13, 2018 Share Posted September 13, 2018 A ok. To jeszcze ostatni test, ale nie do zrobienia w Play. Konieczny bardzo dobry zasięg więc trzeba to zrobić na zewnątrz. Modem powinien wspierać modulację 256QAM w downloadzie. W miarę degradacji sygnału będzie spadała : 256>64>16>QPSKStandardowo stosowana jest w pl 64QAM. Zwiększenie do 256 zwiększa max prędkość nawet bez CA o 1/3 Czyli na zwykłym LTE z 20MHz pasma zamiast 150Mbps jest 200Mbps.Doskonałym przykładem kastrowania modemu przez Xiaomi jest rn5. Zrobili takie dziwadło że nie ma CA( snap636 ma 3CA) ale jest modulacja 256QAM. Przedziwna kombinacja.Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
GGancar Posted September 13, 2018 Share Posted September 13, 2018 (edited) 2 godziny temu, Orjon napisał: Po formacie data po prostu przenosisz przez kompa do telefonu jakbyś miał działający system... Jak nie idzie to restart > recovery. EOT, bo trochę zbaczamy z tematu wątku - dalsza dyskusja w dziale Tutoriale. Wgralem to twrp telefon telefon sie zresetowal . wylaczlyem go i chcialem wlaczyc twrp a dalej mam Mi recovery co zrobilem nie tak ? PS Nie da sie wlaczyc twrp bez wlaczenia systemu . gdy odlacze telefon i chce go wlaczyc znowu wymusza mi fastboot gdy resetuje fastboot wlacza sie system nawet gdy trzymma klawisze do twrp jak to ogarnac? Edited September 13, 2018 by GGancar Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted September 14, 2018 Share Posted September 14, 2018 12 godzin temu, GGancar napisał: Wgralem to twrp Spróbuj inne TWRP, aktualnie Mi8 ma foszki jeżeli chodzi o TWRP i nie wszystkie wchodzą. TUTAJ TWRP, które działa u mnie, ostrzegam, odpala się na początku w języku chińskim, więc trzeba sobie poradzić ze zmianą języka na eng. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GGancar Posted September 14, 2018 Share Posted September 14, 2018 (edited) 5 godzin temu, Nezumi napisał: Spróbuj inne TWRP, aktualnie Mi8 ma foszki jeżeli chodzi o TWRP i nie wszystkie wchodzą. TUTAJ TWRP, które działa u mnie, ostrzegam, odpala się na początku w języku chińskim, więc trzeba sobie poradzić ze zmianą języka na eng. to samo .. Wpisuje - fastboot flash recovery twrp.img - fastboot boot twrp.img Telefon wylacza sie tak jakby. Klikam volume + i power trzymam wlacza sie dalej fastboot trzymam ponownie volume + i power i dalej fastboot. Dopiero gdy przytrzymam sam power wlacza sie tel ale nie da sie wesjc w tym czasie w twrp wlaczy sie wylacze go i dfalej jest tamto samo recovery ehh.. Edited September 14, 2018 by GGancar Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted September 14, 2018 Share Posted September 14, 2018 1 minutę temu, GGancar napisał: Wpisuje - fastboot flash recovery twrp.img - fastboot boot twrp.img TWRP ode mnie nazywa się TWRP1.img, o ile nie zmieniałeś nazwy, to być może wgrywasz ciągle stare TWRP, a nie to ode mnie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GGancar Posted September 14, 2018 Share Posted September 14, 2018 Przed chwilą, Nezumi napisał: TWRP ode mnie nazywa się TWRP1.img, o ile nie zmieniałeś nazwy, to być może wgrywasz ciągle stare TWRP, a nie to ode mnie. zmieniłem zmmieniłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted September 14, 2018 Share Posted September 14, 2018 2 minuty temu, GGancar napisał: zmieniłem zmmieniłem To musisz przeszperać forum XDA i en.miui za innymi wersjami TWRP. Aktualnie nie ma 1 wersji działąjącej na każdym Mi8, akurat u mnie wytestowałem chyba z 6 różnych uploadów z XDA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GGancar Posted September 14, 2018 Share Posted September 14, 2018 Przed chwilą, Nezumi napisał: To musisz przeszperać forum XDA i en.miui za innymi wersjami TWRP. Aktualnie nie ma 1 wersji działąjącej na każdym Mi8, akurat u mnie wytestowałem chyba z 6 różnych uploadów z XDA. Ale jak tak mysle to bardzije ten fastboot sie buguje bo czy trzymam volume + czy volume - to i tak sie wlacza fastboot ( po piwerwszym wlaczeniu po odlaczeniu tel od PC) Jest jakas komenda w tym fastboot aby wylaczyc telefon ? czy moze bez tej ostatniej komendy zrobic flash i trzymac volume + i power ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted September 14, 2018 Share Posted September 14, 2018 2 minuty temu, GGancar napisał: Ale jak tak mysle to bardzije ten fastboot sie buguje bo czy trzymam volume + czy volume - to i tak sie wlacza fastboot ( po piwerwszym wlaczeniu po odlaczeniu tel od PC) Jest jakas komenda w tym fastboot aby wylaczyc telefon ? czy moze bez tej ostatniej komendy zrobic flash i trzymac volume + i power ? Musi się odpalić TWRP po wpisaniu komendy "fastboot boot xxx.img". Możesz spróbować uruchomić TWRP z poziomu aplikacji Aktualizacje->(...)->Uruchom w recovery. Niekiedy recovery nie łapie klawiszy, a niekiedy nie łapie apki... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GGancar Posted September 14, 2018 Share Posted September 14, 2018 Nic nie rusza po tej komendzie telefon sie wylacza i tyle nic nie pokazuje . Sprawdzałem juz tak :/ założę nowy temat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted September 14, 2018 Share Posted September 14, 2018 Ja mając problemy ze zbootowaniem do TWRP zrobilem flash miflashem - zainstalowalem TWRP od @Nezumi i zrobiłem instalacje MIUI PL. Poszło bez problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GGancar Posted September 14, 2018 Share Posted September 14, 2018 28 minut temu, Gravis napisał: Ja mając problemy ze zbootowaniem do TWRP zrobilem flash miflashem - zainstalowalem TWRP od @Nezumi i zrobiłem instalacje MIUI PL. Poszło bez problemów. Cały ROM od nowa ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted September 14, 2018 Share Posted September 14, 2018 Cały rom od nowa bez blokowania bootloadera.Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts