Jump to content

Recommended Posts

Posted
28 minut temu, Ton1984 napisał:

Gdzie można dostać mi8 na rynek globalny a nie chiński ? Chodzi mi rządzenie a nie sam soft.

Podpinam się.
Czy na aliexpress sprzedają takie? Znalazłem takie coś
https://pl.aliexpress.com/item/Globalna-Wersja-Xiao-mi-mi-8-mi-8-Telefon-kom-rkowy-6-gb-RAM-64-gb/32900061907.html?spm=a2g17.search0104.3.9.7d53558e7Tyugl&ws_ab_test=searchweb0_0%2Csearchweb201602_4_5724120_10065_10068_10843_10059_312_10696_100031_5724320_10084_10083_10103_10618_5725020_10304_10307_10820_10301_10821_5724220_528%2Csearchweb201603_56%2CppcSwitch_5&algo_expid=2ea1e590-6d21-48e6-b207-886100bdfa8b-1&algo_pvid=2ea1e590-6d21-48e6-b207-886100bdfa8b&priceBeautifyAB=0

Czy to napewno jest globalna wersja i po zainstalowaniu miuipolska będę mógł zablokować bootloadera i nie zbrickuje mi telefonu ?

Posted (edited)

Ja u nich kupowałem,i  "global" był chyba podsztukowany, bo bootloader był odblokowany i byl Global 9.5 coś tam, ale pudełko i wszystkie ulotki były w języku "krzaczastym" . Więc nie było problemu z przejściem na xiaomi.eu.  

Nie jestem pewien ale chyba nie ma możliwości zablokowania bootloadera na xiaomi.eu bo chyba zawsze skończy się brick-iem.

Swoją drogą czy jest ta blokada aż tak potrzebna? 

Edited by Kurian
Posted
4 godziny temu, Ton1984 napisał:

Gdzie można dostać mi8 na rynek globalny a nie chiński ? Chodzi mi rządzenie a nie sam soft.

W oficjalnej dystrybucji.

1 godzinę temu, Kurian napisał:

Potrzebna? Do uzytkowania, działania i życia, nie, ale zawsze zwiększa to w jakimś stopniu bezpieczeństwo urządzenia...

Posted
2 godziny temu, Kurian napisał:

Ja u nich kupowałem,i  "global" był chyba podsztukowany, bo bootloader był odblokowany i byl Global 9.5 coś tam, ale pudełko i wszystkie ulotki były w języku "krzaczastym" . Więc nie było problemu z przejściem na xiaomi.eu.  

Nie jestem pewien ale chyba nie ma możliwości zablokowania bootloadera na xiaomi.eu bo chyba zawsze skończy się brick-iem.

Z tego co ja wiem brickiem kończy się teraz gdy chcesz wygrać global rom na chiński telefon i z powrotem zablokować bl.

Ludzie w tych aukcjach piszą że niby globalna wersja i bl zablokowany ale już sam nie wiem czy ryzykowac. Spytałem się na ali goldwaya i kogoś tam jeszcze czy to naprawdę global wersja czy jakiś podrabianiec. Zobaczymy co odpisza

Posted

Witam,

Planuje zakuo mojego pierwszego xiaomi -Mi8 ale mam kilka pytan:

1.Jak wyglada sprawa szkla na ekarn.Jest dostepne szklo pokrywajace dokladnie caly ekran?

2. Chce przesiasc sie z lg g6 czy poczuje roznice jeslo chodzi o aparat?

3.W lg mam dodatkowy aparat szerokokatny jak to wyglada w xiaomi?

4.Praca na 2 kartach jest ok?

5.Gdzie szukac? Goldway?

Dzieki!

Posted
21 minut temu, zojo77 napisał:

Chce przesiasc sie z lg g6 czy poczuje roznice jeslo chodzi o aparat?

G6 to akurat ma jeden z gorszych aparatów ostatnich lat więc spokojnie, odczujesz poprawę. 

Posted
1 godzinę temu, zojo77 napisał:

1.Jak wyglada sprawa szkla na ekarn.Jest dostepne szklo pokrywajace dokladnie caly ekran? Kto szuka ten znajduje. Nillkin na pewno ma takie szkiełko.

2. Chce przesiasc sie z lg g6 czy poczuje roznice jeslo chodzi o aparat? Jak wyżej napisał @galakty G6 ma najgorszy aparat w stosunku do swoich porpzedników, także odczujesz.

3.W lg mam dodatkowy aparat szerokokatny jak to wyglada w xiaomi? Nie ma. 

4.Praca na 2 kartach jest ok? Yep. Na obu kartach możesz nawet rozmawiać poprzez VoLTE.

5.Gdzie szukac? Goldway? Jeżeli z gwarancją w polsce, a zakupy w Chinach, to IBG, bez gw. w polsce zakup w chinach to Goldway, XiaomiStore i pewnie znajdzie się jeszcze kilka innych, z gw. w Polsce i zakup w polsce to albo oficjalna dystrybucja, albo sklepy typu proline/sferis i też się jeszcze znajdzie kilka innych.

Posted

Dzieki za odp! 

Ktos uzywa dobrze dopasowanego szkla i moze polecic?

Aparat jest standardowy czy ma moze delikanie szerszy zakres niz np s8?

Obecnie 64/8 kosztuje ok 380 czekac na promocje czy brac?

Sprawa vatu - wysylka z dhl zawsze pomoja vat?

Posted
29 minut temu, zojo77 napisał:

Sprawa vatu - wysylka z dhl zawsze pomoja vat?

Nie.

29 minut temu, zojo77 napisał:

Obecnie 64/8 kosztuje ok 380 czekac na promocje czy brac?

Zależy od Ciebie, aktualnie promki na Mi8 nie schodzą jakoś specjalnie, najtańsze jakie widziałem to 320$ na flashsale na GB.

30 minut temu, zojo77 napisał:

Aparat jest standardowy czy ma moze delikanie szerszy zakres niz np s8?

Raczej standard, ciężko stwierdzić, nie mam S8, wpisz sobie w YT porównanie to się dowiesz.

30 minut temu, zojo77 napisał:

Ktos uzywa dobrze dopasowanego szkla i moze polecic?

Szczerze, ja zrezygnowałem ze szkieł, bo ich dopasowanie nie jest idealne, przy ostatnim szkle zbierał mi się kurz między aparatem/czujnikami, a szkłem. Aktualnie używam folii ochronnej od 3MK i czekam na coś mocniejszego od nich (np HardGlassMAX lub FlexibleGlassMAX dopasowane do ekranów 2.5D).

• Nezumi pinned this topic
Posted

Czy rozwiazania typu flexible glass czyli kompromis pomiedzy szkelm/folia chronia caly ekran bo brak protektora to dla mnie najwieksza wada narazie...? Jak wypada aparat bo sa skrajne opinie w necie?

Posted
2 godziny temu, zojo77 napisał:

Czy rozwiazania typu flexible glass

Nie. Tylko wersje MAX pokrywają cały ekran, a takowych dla Mi8 jeszcze nie ma. Zwykłe szkła będą przylegać jedynie do początków zaokrągleń wyświetlacza, co za tym idzie, z każdej strony będzie 2-3mm luzu.

Posted

http://en.miui.com/thread-3691565-1-1.html

Cytat
  • 1. The last version of China Developer based on Android O for Mi 8 will be released this week due to Android P test.

Wkońcu :wub:

Posted

Od 2 tygodni na alledrogo jest szło na cały ekran idealnie dopasowane (chyba 7-8 zł) Sam takie mam. Co do aparatu to jak dla mnie jest słaby. Zdjęcia zbyt nienaturalnie wyretuszowane. 

Posted (edited)

Zdjęcia ze szkłem właśnie wrzuciłem. Ma ramki czarne. Kosztuje dokładnie 7,90 zł. Ja sobie od razu zamówiłem dwa. Jedyny problem to jak pisał Nezumi, że zbiera się trochę brud pod aparatem i dioda powiadomień, ale nie widać tego przy zdjęciach, a i diora też świeci. Być może za słabo tam przykleiłem. 

959d6fc7f114.jpg

Edited by Berez1991
Posted
39 minut temu, Berez1991 napisał:

Być może za słabo tam przykleiłem. 

To miejsce kleju nie ma, dlatego zbiera tam się syf :(. Dlatego czekam na HardglassMAX lub FlexibleGlassMAX dla Mi8, tam jest klej na całej powierzchni szkła, a do tego zachodzi na zaokrąglenia ekranu :P.

Posted
13 godzin temu, zojo77 napisał:

Hard glss/flexible glass sprawdzone na innych tel? Warto czekac?

Flexy nosiłem na każdym moim fonie, kupuje je także dla rodziny, dla mnie najlepsza ochrona, ktoś inny Ci powie, że kupuje szkiełka za 1$ i też stykają. Czy warto czekać, czy nie, sam sobie musisz odpowiedzieć. Dla mnie warto, dla kogoś innego może nie.

Posted

Cześć. Mam problem z (nie moim) Mi 8. Po wgraniu xiaomi.eu 8.8.30 na czysto nie działa czujnik zbliżenia podczas rozmowy - nie wygasza ekranu. Na china i globalu działało. Ktoś miał podobny problem?

U mnie na tym romie wszystko działa, nawet gps :p

Posted
10 minut temu, johnny1836 napisał:

Ktoś miał podobny problem?

Błędy musiały być przy wgrywaniu softu. Zdarza się na każdym modelu. Przeinstaluj ponownie...

Posted
5 minut temu, Nezumi napisał:

Błędy musiały być przy wgrywaniu softu. Zdarza się na każdym modelu. Przeinstaluj ponownie...

Też tak myślałem ale za drugim razem jest to samo. I też full wipe i na nowo pobrany zip

Posted
Przed chwilą, johnny1836 napisał:

Też tak myślałem ale za drugim razem jest to samo. I też full wipe i na nowo pobrany zip

Sprawdź diagnostykę czujników pod *#*#6484#*#*.

Posted (edited)

@Nezumi Nie działa, nie pokazuje nawet żadnej wartości.
Na moim przy odsłoniętym pokazuje 5.0, zasłonięty to 0.0

Wgram 8.8.24 i zobaczymy

Edited by johnny1836
Posted

Na 8.8.30 pojawił się tryb HDR Żywy. Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić na czym on polega? Bo o ile na HDR Pro widzę, że działa to z tym HDR żywy zdjęcia wyglądają dokładnie tak samo jak z wyłączonym hdr

Posted

Może zanim zacznę kombinować najpierw spytam... Czy jak wrzucę spowrotem globala 9.5.13, albo .eu 8.8.24 to uceglę AntiRollBackiem?

Posted
8 minut temu, johnny1836 napisał:

Może zanim zacznę kombinować najpierw spytam... Czy jak wrzucę spowrotem globala 9.5.13, albo .eu 8.8.24 to uceglę AntiRollBackiem?

Możliwe... Nie wiem do jakiego stopnia działa AntiRollback w MIUI.

Posted
20 minut temu, Rudy102 napisał:

Powiecie mi czy na takim będzie działał google pay? Czy będzie się czymś różnił od global version? (w pierwszym jest preinstalowany global rom)

Może nie działać, miałem podobnie - dostałem global 9 coś tam ale chyba "dogrywany" przez sprzedawcę bo pudełko było po chińsku a bootloader odblokowany. I mi nie działało. Po wgraniu xiaomi.eu 10 zaczeło działać.

Posted
58 minut temu, Nezumi napisał:

Możliwe... Nie wiem do jakiego stopnia działa AntiRollback w MIUI.

Wrzuciłem 9.5 globala. Działa wszystko jak należy. Dziwny przypadek....

Posted
50 minut temu, johnny1836 napisał:

Wrzuciłem 9.5 globala. Działa wszystko jak należy. Dziwny przypadek....

Coś się błędnie przy .eu instaluje.