rock'n'rolla Posted August 8, 2018 Posted August 8, 2018 Mają chwilowo wyłączoną stronę z ROMami z powodu apdejtu systemu. Strona będzie w najbliższej przyszłości uruchomiona. Czyli odpowiedź nie na pytanie o MIUI 10
mrosi Posted August 9, 2018 Posted August 9, 2018 Gdyby ktoś był zainteresowany, to w IB pojawiła się wersja EE: https://ibuygou.store/en-product-details-150.html Cena jednak zabija. Blisko 900 USD, a z opłatami pewnie wyjdzie jakieś 930 USD, co daje blisko 3K PLN...
Kaudii Posted August 9, 2018 Posted August 9, 2018 ja planowałem kupić jak się pojawi, ale na przeczekanie do czasu pojawienia się kupiłem zwykłą wersję 128Gb i już się do niej przyzwyczaiłem po 3 tyg., koszt wyszedł mnie 1900,- i przyszedł z Chin w 11 dni kalendarzowych, i zastanawiam się czy warto dopłacać tyle kasy dla wersji EE, różnice są ale czy to jest sens , każdy sam musi sobie na to pytanie odpowiedzieć, ja coraz bardziej dochodzę do wniosku, że nie
skejcikk1 Posted August 11, 2018 Posted August 11, 2018 Zastanawiam się nad przesiadką z Redmi Pro na Mi8 lub Mi8 EE(lub coś lepszego jeżeli wyjdzie w ciągu miesiąca) ale zastanawia mnie jedna rzecz: czy Mi8 posiada port podczerwieni do używania mi pilota?
stereo0 Posted August 11, 2018 Posted August 11, 2018 3 godziny temu, skejcikk1 napisał: Mi8 posiada port podczerwieni Zwykłe mi8 niestety nie posiada tego portu. Mam pytanie do właścicieli mi8. Też wam nie wychodzą zdjęcia z lampą? Robiłem zdjęcie osobie na zewnątrz w nocy z lampą i iso wywaliło na 11840 i jak można się domyślić nic prawie nie widać jedynie jakieś człekokształtne rysy z wysokim ziarnem i absolutnym brakiem szczegółów. Po wejściu do domu nie dawało mi to spokoju i tej samej osobie zrobiłem już przy świetle w kuchni zdjęcie przy użyciu lampy i znów wysokie iso 821 i bardzo niski czas jak na lampę 1/25. Zrobiłem z tego samego miejsca tej osobie zaraz zdjęcie s7 edge i tam iso z lampą było normalne bo 100 z groszami i obraz żyleta. W mi5 jak robiłem z lampą to tez był obraz żyleta, a tu jakby automatyka niedomaga, zwłaszcza że model był metr ode mnie. Tez tak macie czy to wina jakiegoś jednego z pierwszych miuipolska na moim telefonie? Bez lampy ISO też szaleje po zmroku. Mam wrażenie, że mi5 lepiej sobie radzil. Dziś sobie to przetestuje
skejcikk1 Posted August 11, 2018 Posted August 11, 2018 3 hours ago, stereo0 said: Zwykłe mi8 niestety nie posiada tego portu. A EE posiada? Nie mogę nigdzie znaleźć informacji na ten temat.
johnny1836 Posted August 11, 2018 Posted August 11, 2018 6 godzin temu, skejcikk1 napisał: A EE posiada? Nie mogę nigdzie znaleźć informacji na ten temat. Żadne Mi8 nie ma podczerwieni.
robi173 Posted August 12, 2018 Posted August 12, 2018 12 godzin temu, johnny1836 napisał: Żadne Mi8 nie ma podczerwieni. Mi8 SE ma -używam z powodzeniem.
stereo0 Posted August 12, 2018 Posted August 12, 2018 Na mi8 jest takie coś bo nawet pomyślałem, że tym do rozpoznawania twarzy można skoro to też ir xd
johnny1836 Posted August 12, 2018 Posted August 12, 2018 (edited) 7 godzin temu, robi173 napisał: Mi8 SE ma -używam z powodzeniem. No tak, chodziło mi tylko o flagowe Mi 8 - czyli wersje 64, 128, EE Edited August 12, 2018 by johnny1836
redminote2 Posted August 13, 2018 Posted August 13, 2018 Jest juz sporo recenzji na youtube. Troche mnie zaskoczylo, ze czytnik linii papilarnych dziala tylko w jednym miejscu na ekranie :/https://www.youtube.com/results?search_query=Mi+8+Explorer+Edition
AfgFire Posted August 14, 2018 Posted August 14, 2018 18 godzin temu, redminote2 napisał: Jest juz sporo recenzji na youtube. Troche mnie zaskoczylo, ze czytnik linii papilarnych dziala tylko w jednym miejscu na ekranie :/https://www.youtube.com/results?search_query=Mi+8+Explorer+Edition A co miałby być na całym ?
mrosi Posted August 14, 2018 Posted August 14, 2018 18 minut temu, redminote2 napisał: No to chyba oczywiste? Nie jest oczywiste. To zbyt kosztowne i nieopłacalne z względów ekonomicznych. Czytnik w ekranie jest tylko w określonym miejscu, tu najprawdopodobniej pole sensora umieszczono tak, aby reagował w dolnej połowie ekranu lub tylko w określonym polu. Minusem, jedynym chyba tego rozwiązania, jest czujnik pasywny, czyli najpierw trzeba wybudzić telefon przyciskiem, a dopiero później odblokować. Swoją drogą, zjawiskowy jest ten Mi 8 EE. Z obudową i - najważniejsze - czerwonym przyciskiem zasilania...
piotrek0493 Posted August 15, 2018 Posted August 15, 2018 Mam pytanie do osób korzystających z mi 8SE. Zastanawiam się nad kupnem tego modelu.(zmiana mi4c) Jakie macie wrażenia? Warto kupić? Czy ten model ma szklane plecki?
skejcikk1 Posted August 15, 2018 Posted August 15, 2018 Mi8 SE ma -używam z powodzeniem.Czyli tylko Mi8 SE posiada port podczerwieni ? ;/Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
juveadamo Posted August 16, 2018 Posted August 16, 2018 (edited) Są jakieś informacje kiedy będzie global stable na mi8 czy jedyna możliwa by mieć język polski to instalacja miuipolska ? Tylko znowu trzeba czekać 15 dni na odblokowanie botloadera. Edited August 16, 2018 by juveadamo
FromWP Posted August 16, 2018 Posted August 16, 2018 36 minut temu, juveadamo napisał: Są jakieś informacje kiedy będzie global stable na mi8 czy jedyna możliwa by mieć język polski to instalacja miuipolska ? Już jest, przynajmniej w wersjach eu. https://www.fostertechnologies.pl/pl/p/Xiaomi-Mi-8-664GB-Czarny-Global-EU-LTE-Snapdragon-845-Mi8/1451
Avenis Posted August 17, 2018 Posted August 17, 2018 Przyszedł mi ostatnio xiaomi mi 8 o dziwo z odblokowanym bootloaderem i teraz nie wiem czy jest to syfmiui czy global ale i tak mam zamiar wgrać miuipolska więc w takim przypadku zrobić samemu z poradnikami czy oddać do serwisu micenter?
szpieg15 Posted August 17, 2018 Posted August 17, 2018 Hej, nie macie może wrażenia że Mi8 jest trochę krzywe? W sensie na prostej powierzchni nie leży idealnie prosto?
robi173 Posted August 17, 2018 Posted August 17, 2018 (edited) 3 godziny temu, Avenis napisał: Przyszedł mi ostatnio xiaomi mi 8 o dziwo z odblokowanym bootloaderem i teraz nie wiem czy jest to syfmiui czy global ale i tak mam zamiar wgrać miuipolska więc w takim przypadku zrobić samemu z poradnikami czy oddać do serwisu micenter? Miałem ten sam room na Mi8SE, nie wiem czy to global, ale było trochę błędów, wrzuciłem miuipolska i jest dużo lepiej i więcej opcji też się pokazało-kupowałeś u Goldwaya, że masz bootloader odblokowany? Wrzuć sobie room sam z poradnika dasz radę jak nie to pomożemy . Edited August 17, 2018 by mrosi Nie ma to jak przewalić cytowany post tuż nad swoim, wraz z obrazkiem...
Avenis Posted August 17, 2018 Posted August 17, 2018 (edited) No nieźle, aktualnie odpalam fastboota próbuję coś z youtuba ogarnąć jak nie wyjdzie będę pytać i tak z goldwaya się skusiłem kupić ze względu na cenę Edit: wgrałem nowy soft miui 10 wszytko eleganco chodzi bez porównania do poprzedniej wersji a zwłaszcza jeśli chodzi o wygląd Edited August 17, 2018 by Avenis
Nezumi Posted August 17, 2018 Posted August 17, 2018 2 godziny temu, szpieg15 napisał: Hej, nie macie może wrażenia że Mi8 jest trochę krzywe? W sensie na prostej powierzchni nie leży idealnie prosto? Nie może lezeć płasko, bo aparat wystaje na jakieś 1-2mm...
Volv3r Posted August 20, 2018 Author Posted August 20, 2018 Gdyby ktoś był zainteresowany Mi 8 EE..... Spoiler 1
mihum Posted August 24, 2018 Posted August 24, 2018 witam wszystkich mam jedno pytanie . kupilem niedawno mi8 na allegro ze sprawdzonego zrodła . wszystko oryginalne tak jak kupione w sklepie. ale moje pytanie odnosi sie do systemu . bo wiem ze niektore mi 8 juz maja miui 10 na pokladzie. Ja chcialbym wiedziec kiedy takowa aktualizacja spotka moj telefon . za pomoc dzieki i pozdrawiam
1jedrzej1 Posted August 24, 2018 Posted August 24, 2018 A jakie to źródło oraz na jakiej zasadzie/podstawie jest sprawdzone? Sam przymierzam się do zakupu mi8 z allegro. Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
stereo0 Posted August 25, 2018 Posted August 25, 2018 (edited) Dnia 24.08.2018 o 16:47, mihum napisał: witam wszystkich mam jedno pytanie . kupilem niedawno mi8 na allegro ze sprawdzonego zrodła . wszystko oryginalne tak jak kupione w sklepie. ale moje pytanie odnosi sie do systemu . bo wiem ze niektore mi 8 juz maja miui 10 na pokladzie. Ja chcialbym wiedziec kiedy takowa aktualizacja spotka moj telefon . za pomoc dzieki i pozdrawiam Jesteś na forum miuipolska i takie pytanie xd dział aktualizacje i instalujesz miuipolska i masz już miui 10 Edited August 25, 2018 by stereo0
Diabl0pl Posted August 26, 2018 Posted August 26, 2018 Czy w Mi 8 można wybrać jakie ikony systemowe chcemy widzieć na pasku powiadomień? Zakładam, że jeżeli jednocześnie mam włączone Bluetooth, Wifi i Wibracje, a poza tym oczywiście musi być widoczny wskaźnik baterii i zasięgu, to czy mogę zdecydować co telefon upchnie mi po prawej stronie wcięcia?
johnny1836 Posted August 26, 2018 Posted August 26, 2018 15 minut temu, Diabl0pl napisał: Czy w Mi 8 można wybrać jakie ikony systemowe chcemy widzieć na pasku powiadomień? Zakładam, że jeżeli jednocześnie mam włączone Bluetooth, Wifi i Wibracje, a poza tym oczywiście musi być widoczny wskaźnik baterii i zasięgu, to czy mogę zdecydować co telefon upchnie mi po prawej stronie wcięcia? Póki co nie ma takiej opcji 1
zioloqq Posted August 26, 2018 Posted August 26, 2018 Czy w swoich Mi8 spotkaliscie sie z malymi lagami w momencie kiedy stopien naladowania baterii spada ponizej 10 % ? Druga sprawa czy , tez tak macie ze po odpaleniu jakiegos zdjecia na messengerku dymki czatu sa jakby wyswietlane na notchu ale w polowie uciete ?
zioloqq Posted August 26, 2018 Posted August 26, 2018 Ja testuje telefon drugi dzien na globalu 9.5 9.5.14.0 i to mozliwe ze przez ten rom takie rzeczy sie dzieja ?
Nezumi Posted August 26, 2018 Posted August 26, 2018 Wszystko jest możliwe, MIUI10 ma lepsze zarządzanie notchem, ale nie przypominam sobie takich problemów na 9.5, a siedziałem na nim przez 2tygodnie (wersja China).
Recommended Posts