galakty Posted October 14, 2018 Share Posted October 14, 2018 Nie sprawdzałem linijką, ale kiedyś na szybko potrzebowałem odpalić GPS, złapał fixa w sekundę i przez 15 kilometrów prowadził w porządku. Tylko tyle i aż tyle, a jaka dokładność i ile metrów to mi to *ekhm*. Tutaj większy problem będzie z softem, bo na każdej wersji i odmianie będzie inny GPS... A czy dual u nas działa to nawet nie wiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
1jedrzej1 Posted October 15, 2018 Share Posted October 15, 2018 czy Mi8 z x-kom to Global Version? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted October 15, 2018 Share Posted October 15, 2018 Tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz1982 Posted October 16, 2018 Share Posted October 16, 2018 Czy Mi8 zakupiony w oficjalnej dystrybucji posiada ładowarkę europejska czy dodany jest adapter ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted October 16, 2018 Share Posted October 16, 2018 4 minuty temu, grzegorz1982 napisał: Czy Mi8 zakupiony w oficjalnej dystrybucji posiada ładowarkę europejska czy dodany jest adapter ? Normalna europejska ładowarka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz1982 Posted October 17, 2018 Share Posted October 17, 2018 Zamawiając w sklepie IBG, GB itp. wersje global jaką dostaje sie ładowarke tzn EU czy z adapterem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted October 17, 2018 Share Posted October 17, 2018 Normalną EU... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted October 18, 2018 Share Posted October 18, 2018 Ile trwa u was restart systemu? U mnie podejrzanie długo. Odnośnie adaway... instrukcja poniżej: Najnowszy Adaway z: https://androidfilehost.com/?w=profile&uid=890129502657583021 Ustawiamy w preferencjach ścieżkę hosts na /data/hosts i bootujemy telefon do TWRP. W TWRP i terminalu wpisujemy: ln -sf /data/hosts /system/etc/hosts Reboot do systemu i niby mam plik hosts zmodyfikowany, ale reklamy dalej są widoczne. Ktoś ma pojęcie wtf? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted October 18, 2018 Share Posted October 18, 2018 3 godziny temu, Gravis napisał: Ile trwa u was restart systemu? U mnie podejrzanie długo. W sensie opcja uruchom ponownie? Ja wiem, nie liczyłem... 20-30 sekund? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted October 19, 2018 Share Posted October 19, 2018 (edited) No to u mnie coś jest skopane, bo trwa to zdecydowanie dłużej jestem w stanie jakoś zbadać temat dlaczego co i jak? Poradziłem sobie z adblockiem. Trzeba było doinstalować Buxybox i wszystko działa jak talala Edited October 19, 2018 by Gravis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Steller Posted October 19, 2018 Share Posted October 19, 2018 @Gravis to wina xiaomi.eu, któraś z niedawnych aktualizacji to zepsuła nie pamiętam która, chyba ta na Androida P, galakty nie ma tego problemu bo ma globala Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted October 19, 2018 Share Posted October 19, 2018 A to by wiele wyjaśniało. Ktoś z Xiaomi EU może potwierdzić długi czas restartu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted October 19, 2018 Share Posted October 19, 2018 1 godzinę temu, Gravis napisał: A to by wiele wyjaśniało. Ktoś z Xiaomi EU może potwierdzić długi czas restartu ? Nikt nie musi, to znany problem. Faktycznie na Andku 9 restartuje się do kilku minut. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Steller Posted October 19, 2018 Share Posted October 19, 2018 Dzisiejszy update 8.10.18 naprawił u mnie ten problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted October 19, 2018 Share Posted October 19, 2018 Mam ten update i niestety, ale nadal trwa to trochę za długo.. zastanawiam się czy podmieniany plik logo.img może mieć wpływ? Poprzednio mialem ta informacje o odblokowanym bootloaderze.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Steller Posted October 19, 2018 Share Posted October 19, 2018 Nie powinien, ale być może, ja go nie podmieniałem bo nie przeszkadzał mi tak bardzo, spróbuj jeszcze wipe dalvik/cache Link to comment Share on other sites More sharing options...
erni330 Posted October 19, 2018 Share Posted October 19, 2018 Witam przedwczoraj przyszedł do mnie Mi8 6/128 (blue) z lightinthebox z odblokowanym bootloaderem i odrazu zrobiłem aktualizację do wersji Miui10 10.0.2.0 wersja stabilna i teraz moje pytanie czy mogę wgrać wersję dev global 8.10.18 bez żadnych obaw bo słyszałemże można zablokować bootloader i wtedy d..a blada. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted October 19, 2018 Share Posted October 19, 2018 (edited) Dalivk cache nie pomogło. Telefon rebootuje sie od 1 loga Mi do pulpitu około ~1:30min dramat. Edited October 19, 2018 by Gravis Link to comment Share on other sites More sharing options...
1jedrzej1 Posted October 19, 2018 Share Posted October 19, 2018 Czy na GB, Ali itp istnieje coś takiego jak zakup na FV? Czyli w koszty, VAT itd.Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted October 19, 2018 Share Posted October 19, 2018 30 minut temu, 1jedrzej1 napisał: Czy na GB, Ali itp istnieje coś takiego jak zakup na FV? Czyli w koszty, VAT itd. Nie przypuszczam. Oni mają tylko invoice. Jeśli już, ot musiałbyś zgłosić towar do odprawy celnej, opłacić VAT, a wówczas od UC dostaniesz fakturę. Mało opłacalne, zważywszy, że ceny na GB nie są rewelacyjne, a na Ali można kupić refuba... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Steller Posted October 19, 2018 Share Posted October 19, 2018 1 godzinę temu, Gravis napisał: Dalivk cache nie pomogło. Telefon rebootuje sie od 1 loga Mi do pulpitu około ~1:30min dramat. może warto factory reset jakiś zrobić, u mnie zadziałała magia i telefon zaczął chodzić dodatkowo o wiele płynniej, a mam wykorzystaną ponad połowę ze 128 gb Masz roota? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted October 19, 2018 Share Posted October 19, 2018 Jak na takich podzespołach telefon wcześniej mulił to boję się myśleć co w tym sofcie siedziało... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted October 19, 2018 Share Posted October 19, 2018 Mam roota, ale brak czasu na robienie pełnego factory reseta. Bede pewnie jakos z tym zyl.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Steller Posted October 19, 2018 Share Posted October 19, 2018 3 minuty temu, galakty napisał: Jak na takich podzespołach telefon wcześniej mulił to boję się myśleć co w tym sofcie siedziało... Android P nie to że mulił, ale animacje wydawały się takie "niepłynne" na launcherze pixela, albo przesunięcie w lewo na pulpicie, aby włączyć karty googla potrzebowały sekundy aby się włączyły 5 minut temu, Gravis napisał: Mam roota, ale brak czasu na robienie pełnego factory reseta. Bede pewnie jakos z tym zyl.. U mnie tak samo root spowalniał wcześniej system, Magisk 17.2 pomógł Link to comment Share on other sites More sharing options...
1jedrzej1 Posted October 19, 2018 Share Posted October 19, 2018 Nie przypuszczam. Oni mają tylko invoice. Jeśli już, ot musiałbyś zgłosić towar do odprawy celnej, opłacić VAT, a wówczas od UC dostaniesz fakturę. Mało opłacalne, zważywszy, że ceny na GB nie są rewelacyjne, a na Ali można kupić refuba...Co oznacza refub? Odnowiony przez producenta?A jeśli już ten VAT podczas przesyłki zostanie mi niestety naliczony, to mogę go potem odliczyć? Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted October 19, 2018 Share Posted October 19, 2018 57 minut temu, 1jedrzej1 napisał: Co oznacza refub? Odnowiony przez producenta? A jeśli już ten VAT podczas przesyłki zostanie mi niestety naliczony, to mogę go potem odliczyć? Tak. Refub to produkt odnowiony. Niestety często jest to jedna wielka "kiszka". Co do odliczenia, musisz poszukać w necie. Nie znam przepisów i procedur dotyczących odliczania podatku w przypadku produktów sprowadzanych z zagranicy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
erni330 Posted October 19, 2018 Share Posted October 19, 2018 11 godzin temu, erni330 napisał: Witam przedwczoraj przyszedł do mnie Mi8 6/128 (blue) z lightinthebox z odblokowanym bootloaderem i odrazu zrobiłem aktualizację do wersji Miui10 10.0.2.0 wersja stabilna i teraz moje pytanie czy mogę wgrać wersję dev global 8.10.18 bez żadnych obaw bo słyszałemże można zablokować bootloader i wtedy d..a blada. Już sobie poradziłem wgrałem z pomocą chłopaków z telegrama xiaomi eu 8.10.18 Link to comment Share on other sites More sharing options...
petla7 Posted October 20, 2018 Share Posted October 20, 2018 Działa u Ciebie b20? Wysłane z mojego MI 8 ~MIUI 10 GLOBAL stable, oreo 8.1~przy użyciu TapatalkaOgólnie czy wszystkim posiadaczom mi 8 z Chin działa b20? Wysłane z mojego MI 8 ~MIUI 10 GLOBAL stable, oreo 8.1~przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted October 20, 2018 Share Posted October 20, 2018 1 godzinę temu, petla7 napisał: Ogólnie czy wszystkim posiadaczom mi 8 z Chin działa b20? A dlaczego miałoby nie działać? Działa, nawet gdzieś na pierwszych stronach tego wątku podawałem z jakimi bandami się agreguje B20... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted October 20, 2018 Share Posted October 20, 2018 Najnowszy update naprawił problem restartu - aktualnie trwa to około 13 sekund. Odnośnie Adaway: Odnośnie adaway... instrukcja poniżej(Magisk zainstalowany już): Instalujemy BusyBox ze sklepu oraz instalujemy go z aplikacji Sprawdzamy po instalacji Busybox checkerem czy mamy zielono dla Busybox oraz Root Instalujemy najnowszy Adaway z: https://androidfilehost.com/?w=profile&uid=890129502657583021 I teraz już symlink powinien zadziałać i hosts się podmienić poprawnie oraz blokować reklamy po restarcie. U mnie działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fedaykin Posted October 21, 2018 Share Posted October 21, 2018 Dnia 20.09.2018 o 09:19, Nezumi napisał: Więc wiesz także, że w ustawieniach są 2 pola "Zawsze włączony" i jeden dotyczy AoD, a drugi dotyczy podświetlania powiadomień? Tak tylko przypominam. Co więcej, jesteś jedyną osobą, która to zgłasza, więc albo coś źle ustawiasz, albo powinieneś zrobić wipe, bo masz coś nasrane w systemie . Przepraszam, ale nie zauważyłem żadnego Twojego postu W TYM TEMACIE o AoD z wyjaśnieniami, a jednie post "mi nie działa" bez żadnych szczegółów. Także takie teksty sobie zostaw dla siebie. Coś mnie poniosło przepraszam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kurian Posted October 22, 2018 Share Posted October 22, 2018 A tak przy okazji czemu ostaniu AoD po naszemu zaczęło się nazywać "Ekran zgodny z otoczeniem" ? Czy może tylko ja mam coś nie tak (8.10.18) ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatall1ty Posted October 24, 2018 Share Posted October 24, 2018 U mnie wszystko ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted October 24, 2018 Share Posted October 24, 2018 U mnie też się to tak nazywa na najnowszym miui. Ale mam drugi problem. Ustawienia/ Systemowe/ SMS/ Transmisje komórkowe. Nie mogę tam wejść by wyłączyć powiadomienia o zmianie nadajnika. Ktoś ma taki problem? System instalowany na czysto więc wątpię, że to jakiś mój indywidualny problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
voltz Posted October 24, 2018 Share Posted October 24, 2018 Potwierdzam, też nie mogę tam wejść, ale nigdy nie włączałem tych powiadomień o zmienie nadajnika i nie mam takich. Mój rom to 8.10.18 Edycja:Po zmianie języka na angielski udało się wejść w tą opcję Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts