instaluke Posted November 1, 2018 Share Posted November 1, 2018 8 minut temu, pkonrad napisał: Odblokwywanie twarzą jest dostępne w Globalnej wersji MIUI 10.0.3.0 a co to innego MIUI, to zainstaluj MIUI Polska i sam ocenisz czy jest lepsze niż oficjalny Global. A gdzie szukać tego miui polska? Bo szczerze nie w temacie jestem jak chodzi o takie pierdoly Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted November 1, 2018 Share Posted November 1, 2018 https://miuipolska.pl/download/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted November 1, 2018 Share Posted November 1, 2018 Jak ma prawdziwego Globala to wgrywając xiaomi.eu sobie więcej szkód niż pożytku narobi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted November 1, 2018 Share Posted November 1, 2018 A co to jest w takim razie nieprawdziwy Global ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted November 1, 2018 Share Posted November 1, 2018 China z wgranym Globalem? Wtedy faktycznie lepiej wgrać xiaomi.eu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wisior Posted November 1, 2018 Share Posted November 1, 2018 jest jakaś opcja zmuszenia mi8 aby widział nowego globala bo mój za nic w świecie nie widzi 10.0.3.0 uparcie twierdzi, że nie ma nic do aktualizacji (mam 10.0.2.0) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted November 1, 2018 Share Posted November 1, 2018 Ta aktualizacja została cofnięta przez Xiaomi. Pewnie posiada jakiś błędy. Ja takowych nie zauważyłem, wszystko śmiga bardzo dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted November 1, 2018 Share Posted November 1, 2018 Poczekać i tyle. Po co chcesz wymuszać? Wgraj sobie xiaomi.eu jak chcesz co tydzień ryzykować błędami. Skoro wycofali to coś widocznie było nie tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wisior Posted November 1, 2018 Share Posted November 1, 2018 spoko myślałem, że mam coś z telefonem nie tego bo wszyscy już komentują a u mnie brak info o nowym FW Link to comment Share on other sites More sharing options...
instaluke Posted November 1, 2018 Share Posted November 1, 2018 Telefon kupiony w xkomie więc chyba mam "normalnego" globala. Mam aktualnie wersję 10.0.3 czy jakaś najnowsza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted November 1, 2018 Share Posted November 1, 2018 Jak kupiony w x-kom to na pewno normalny Global. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted November 1, 2018 Share Posted November 1, 2018 To nie kombinuj i to zostaw w spokoju. Potem będą problemy z płatnościami i inne, nie wrócisz już do tego stanu gdzie tylko klikasz "aktualizuj". Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted November 1, 2018 Share Posted November 1, 2018 A to dlaczego nie wróci? Jeśli wgra wersję Global i zablokuje bootloader będzie miał z powrotem to co ma teraz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
petla7 Posted November 2, 2018 Share Posted November 2, 2018 Znów jest aktualizacja do 10.0.3.0 global stable Wysłane z mojego MI 8 ~MIUI 10 GLOBAL stable, oreo 8.1~przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
artmin Posted November 2, 2018 Share Posted November 2, 2018 Potwierdzam ... właśnie leci instalka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted November 2, 2018 Share Posted November 2, 2018 U mnie też, zobaczymy czy ten aparat poprawili. Byle nie popsuli jak to lubią. Link to comment Share on other sites More sharing options...
artmin Posted November 2, 2018 Share Posted November 2, 2018 Ok...odblokowywanie twarzą nie ma w regionie Polska... ale zmiana na Francję, dodanie twarzy i zmiana z powrotem na Polskę i nadal działa odblokowywanie twarzą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted November 2, 2018 Share Posted November 2, 2018 Jest odblokowanie twarzą Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted November 2, 2018 Share Posted November 2, 2018 Pewnie że jest w MIUI 10.0.3.0 dla polskiego regionu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted November 2, 2018 Share Posted November 2, 2018 Te studyjne oświetlenie działa całkiem nieźle, aż jestem zdziwiony. Pewnie za rok-dwa będzie wysyp tych zdjęć w mediach Odblokowanie twarzą działa bardzo szybko i fajnie, w połączeniu z wybudzaniem przy podnoszeniu telefonu nie musimy niczego wciskać, telefon sam się odblokowuje. Na ile bezpieczne? Nie wiem, moje stare zdjęcie nie działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted November 2, 2018 Share Posted November 2, 2018 Jakby komuś jeszcze Mi 8 nie widziała aktualizacji MIUI 10.0.3.0 to niżej wrzucam link do pobrania softu:http://bigota.d.miui.com/V10.0.3.0.OEAMIFH/miui_MI8Global_V10.0.3.0.OEAMIFH_7db63650f1_8.1.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzywacz8 Posted November 4, 2018 Share Posted November 4, 2018 Mógłby mi ktoś powiedzieć jak wygląda Youtube w trybie pełnoekranowym? Czy są czarne pasy po obu stronach? Ostatnio na Huawei miałem okazję to zobaczyć, psuje to strasznie efekt. Czy na mi8 jest podobnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted November 4, 2018 Share Posted November 4, 2018 Są czarne pasy, ale gdybyś tego nie napisał to nawet bym na to nie zwrócił uwagi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzywacz8 Posted November 4, 2018 Share Posted November 4, 2018 Dzięki Gravis za odpowiedzi, przymierzam się do mi8 i stąd kilka niewiadomych, o które wolę zapytać. Z tym YouTube to chyba wina samej aplikacji i proporcjii obrazu, może to naprawią Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted November 4, 2018 Share Posted November 4, 2018 Też mi to wygląda na winę aplikacji, wszystkie filmiki są dziwnie okrojoneWysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted November 4, 2018 Share Posted November 4, 2018 Nie mogę kliknąć w żadnego urla w postach na FB. Nic się nie dzieje ewentualnie przenosi mnie do okienka z komentarzami. Ktoś ma pojęcie co z tym fantem?Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
DawidK Posted November 4, 2018 Share Posted November 4, 2018 (edited) Witam moje spostrzeżenia po użytkowaniu. Notch brzydki ale jakoś nie denerwuje. Trochę męczy przewijane ekranu by powiadomienia zobaczyć, ale się przyzwyczajam. Ale chciałem zapytać może to dla was oczywiste i banalne, ale macie powiadomienia sms. Ja nie mam inne powiadomienia są. Muszę w sms wejść by przeczytać, a i tak jak nowa przyjdzie to nie jest zaznaczona ze przyszła. I to denerwujące jest, bo wygląda jakby nic mi nie przyszło. A przy okazji zapytam z ciekawości przyszła aktualizacja i ją zrobiłem mam teraz wersje MIUI 10.0.3.0. I tu pytanie bo pisało coś o odnośnie aparatu. Wie może ktoś czy to ta zapowiadana aktualizacja, bo mi mix 3 podobno ma lepszy aparat bo oprogramowanie poprawili i podobno Mi8 i Mi mix 2s też ma dostać aktualizację i mieć aparat poprawiony. Czy to może inna aktualizacja. Edited November 4, 2018 by DawidK Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted November 4, 2018 Share Posted November 4, 2018 To raczej nie ta i cudów nie oczekuj bo oni tam zbytnio nic nie zmienią. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DawidK Posted November 4, 2018 Share Posted November 4, 2018 (edited) O to szkoda w niecie wyczytałem, że ten sam aparat i tylko lepszy przez oprogramowanie. I mają ulepszyć też właśnie Mi8 i Mi mix2s. A szkoda co piszesz bo cieszyłem się, zwłaszcza, że chwalili Xiaomi za aktualizacje ulepszanie wcześniejszych modeli. A wiecie może co mogę z smsami mieć? A i sprawdziłem w powiadomieniach. Co ciekawe wszystkie zaznaczone są, natomiast to na górze pokaż powiadomienia jest nie aktywne nie da się ani włączyć ani wyłączyć. Jak to mogę uruchomić? Edited November 4, 2018 by DawidK Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted November 4, 2018 Share Posted November 4, 2018 Aktu dla mi8 a propos softu aparatu takiego jak ma mi mix 3 ma być w następnym roku.Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted November 4, 2018 Share Posted November 4, 2018 Też macie taki nieprzyjemny efekt stroboskopu, migania ekranu na full biało przy odblokowaniu na ostatnich, a w szeczolnosci na najnowszym miuipolska? Masakra jakaś z tym. AOD mam wyłączony. Przy włączonym jest ten efekt przy zgaszeniu ekranu i uruchomieniu się AOD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Razor65 Posted November 5, 2018 Share Posted November 5, 2018 Ma ktoś z Was może jakieś screeny / wideo, na których jest pokazane jak miui polska rozwiązuje kwestię braku powiadomień w Mi 8? O ile ma na to jakiś sposób. Nigdzie nie mogę znaleźć takich informacji, a o powiadomieniach mowa jest często. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted November 5, 2018 Share Posted November 5, 2018 @Razor65 wyświetla się zamiast zegara ikonka u góry na krótką chwilę i pojawia się za każdym razem jak wzbudzasz ekran. Na tak 2-3srkundy i znowu pojawia się zegar 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Razor65 Posted November 5, 2018 Share Posted November 5, 2018 @up dziękuje, całkiem logicznie rozwiązane. Że też global tego nie umie... Pozostaje czekać na możliwość odblokowania bootloadera. BTW. czy xiaomi znając ten problem ma zamiar jakoś to rozwiązać, czy skoro nic nie pojawiło się w miui10 to raczej po temacie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted November 5, 2018 Share Posted November 5, 2018 18 minut temu, Razor65 napisał: @up dziękuje, całkiem logicznie rozwiązane. Że też global tego nie umie... Pozostaje czekać na możliwość odblokowania bootloadera. BTW. czy xiaomi znając ten problem ma zamiar jakoś to rozwiązać, czy skoro nic nie pojawiło się w miui10 to raczej po temacie? Chyba w poddziale w mi8 modyfikacje jest to do wgrania osobno. Ale nie wiem czy działa na globalu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts