spion999 Posted March 27, 2018 Share Posted March 27, 2018 4 minuty temu, Xanth napisał: Te tarcze są w .res. Póki nie będzie .jsona, to nikomu nie będzie chciało się dłubać X. Lipa zostaje czekać wiec czekam Dzięki serdeczne Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xanth Posted March 28, 2018 Share Posted March 28, 2018 (edited) Dnia 27.03.2018 o 21:35, Gawronnek napisał: Chciałoby się komuś usunąć sekundy z tej tarczy, podoba mi się bardzo, ale wkurza mnie spadek baterii Proszę. Nie testowałem na zegarku, ale powinno być ok Face_2_pl_nosec.bin X. Edited December 7, 2018 by mrosi Tak trudno edytować cytowany post? 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted March 28, 2018 Author Share Posted March 28, 2018 (edited) Dnia 26.03.2018 o 13:53, spion999 napisał: Witam Czy możne ktoś wrzucić te dwie tarcze w formacie .bin będę bardzo wdzięczny Tu poszukaj - podobną powinieneś znaleźć: https://amazfitwatchfaces.com/bip/ Edited March 28, 2018 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xanth Posted March 28, 2018 Share Posted March 28, 2018 Oryginał: 10.bin Moja przeróbka z sekundami: Face_10.bin Z sekundami, bez pogody Face_10a.bin X. PS. Ta ostatnia świetnie wygląda na zegarku Link to comment Share on other sites More sharing options...
spion999 Posted March 28, 2018 Share Posted March 28, 2018 2 godziny temu, tomurbanowicz napisał: Tu poszukaj - podobną powinieneś znaleźć: https://amazfitwatchfaces.com/bip/ Niestety szukałem jest wiele podobnych ale mi chodzi o język Polski Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xanth Posted March 28, 2018 Share Posted March 28, 2018 (edited) Taka mała bzdurka, ale ładnie działająca 8a.bin X. PS. Poprawki Edited March 28, 2018 by Xanth Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xanth Posted March 28, 2018 Share Posted March 28, 2018 I to samo na biało 8b.bin X. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boomers Posted March 29, 2018 Share Posted March 29, 2018 HTC BIG BIP PL Bluetooth połączony zielone logo na górze: AMAZFIT BIP Bluetooth rozłączony czerwone logo: AMAZFIT BIP BIG-NIUFEK.bin https://amazfitwatchfaces.com/bip/view/?id=4989 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciopik Posted March 30, 2018 Share Posted March 30, 2018 jak zmienić tarczę zegarka mając system iOS ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted March 31, 2018 Share Posted March 31, 2018 Musisz wgrać na androidzie niestety. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 31, 2018 Share Posted March 31, 2018 (edited) Duża czytelna, czarne tło. Tylko puls, temperatura, pogoda, bateria, czas 24h, dystans, kroki. Separator pomiędzy godziną i minutami jest wskaźnikiem BT (zielona kreska połączony, czerwona rozłączony). Przeróbka jednej z popularniejszych w mobilnej rosyjskiej aplikacji Amazfit Bip Watch Face (która niestety nie podaje autora oryginału). bigclear.bin Edited March 31, 2018 by FromWP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xanth Posted March 31, 2018 Share Posted March 31, 2018 To ja mam jeszcze takie dwie wariacje. Dla potrzebujących mogę usunąć sekundnik 9.bin 9a.bin X. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toldo Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 Prawdę mówiąc nie wiem jaka jest oryginalna nazwa i autor, ale pobierałem to zdaje się przez NF. Czytelna, ładna i ma wszystko co potrzeba. Przetłumaczone dni na PL przeze mnie. Czerwoną czcionką jest aktualna temperatura, którą chciałem przerobić na HR, ale nie ogarniam edycji jsona jeszcze w taki sposób aby to zadziałało, może ktoś chętny da radę.EN_0304_PL.bin Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 @Toldo Przerobiłem jak chciałeś czyli temp. na puls. Chyba nie ma błędów. EN_0304_PL_new.bin 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toldo Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 Supcio, dzięki 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xanth Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 (edited) Temp na czerwono bym wstawił pomiędzy pogodą a baterią. Albo zamiast pogody X. Edited April 3, 2018 by Xanth Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 @Toldo już widzę, że trochę za małą spację w pulsie zrobiłem. Dodał bym jeszcze temp. pod ikoną pogody, Bt w lewym dolnym rogu i zamienił czerwone kolory w ikonie pogody (żeby tylko puls został czerwony). Tylko trochę więcej czasu potrzeba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toldo Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 Temp po pogodą spoko, ale BT chyba zbędne, już by się za dużo działo na ekranie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 4 minuty temu, Xanth napisał: Temp na czerwono bym wstawił pomiędzy pogodą a baterią. Pomiędzy pogodą a baterią trochę mało miejsca, pod ikoną pogody lepiej. Przed chwilą, Toldo napisał: BT chyba zbędne, już by się za dużo działo na ekranie. Bt to tylko symbol który by się pojawiał przy rozłączonym. Przydaje się jak zostawisz telefon i tego nie zauważysz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xanth Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 Hm... EN_0304_PL_2.bin EN_0304_PL_3.bin Wszystko da się zrobić X. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toldo Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 Ta druga wersja nawet fajnie ale jakby temperatura była mniejsza to byłoby ładniej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xanth Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 Można pójść jeszcze dalej (tak, wiem, przegięcie) EN_0304_PL_4.bin X. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xanth Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 Coś w powyższym stylu, nie moje, tylko hehe, sekundnik 3x_packed.bin X. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawellooo20 Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 (edited) To moja mała przerobka. Białe serce bt polaczony, czerwone rozłączony. Zapraszam do testowania 110380595ac2488067854.bin Edited April 3, 2018 by pawellooo20 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xanth Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 (edited) Hm, tym się jeszcze nie pochwaliłem. Mniejszy font, lepsze wyrównanie, używam na codzień 5a.bin X. Edited April 3, 2018 by Xanth Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted April 4, 2018 Share Posted April 4, 2018 19 godzin temu, Toldo napisał: Temp po pogodą spoko, ale BT chyba zbędne, już by się za dużo działo na ekranie. Jednak przerobiłem po swojemu jak pisałem. Bt pojawia się tylko jak rozłączony. Tylko może mi ktoś mądrzejszy powiedziec o co chodzi w tej tarczy (i wielu innych), że ikon pogody nie ma po rozpakowaniu jako plików graficznych, a w działającej są i się zmieniają? EN_0304_PL_new2.bin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toldo Posted April 4, 2018 Share Posted April 4, 2018 Te ikony chyba są w sofcie, bo w jsonie jest tylko prosty wpis o ikonie i jej położeniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted April 4, 2018 Author Share Posted April 4, 2018 (edited) Można wrzucić swoje ikony pogodowe (niezależne od RES). Poszukaj tarcz z własnymi ikonami pogodowymi. Np. w mojej: https://miuipolska.pl/forum/topic/31226-amazfit-bip-tarcze-bin/?do=findComment&comment=425434 Edited April 4, 2018 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xanth Posted April 5, 2018 Share Posted April 5, 2018 Oo, jakie to jest ładne na zegarku 11_packed.bin X. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted April 5, 2018 Share Posted April 5, 2018 Może i ładne, ale czytelność niektórych elementów (z gorszym wzrokiem) niestety problematyczna i wymaga skupienia. Daltego jeszcze raz przerobiłem tą cyfrową od kolegi @Toldo bo tam dla mnie wszystko czytelne. Trochę bałaganu wprowadziłem powiększając zegar, ale nadal jest ok. Bt tylko jak rozłączony. EN_0304_PL_big.bin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xanth Posted April 5, 2018 Share Posted April 5, 2018 Dla mnie czas musi być dużo bardziej widoczny i wyróżniający się. Nie lubię, jak się zlewa z innymi elementami X. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted April 5, 2018 Share Posted April 5, 2018 Dlatego powiększyłem w stosunku do oryginału. Na tyle na ile było to możliwe, bez utraty klimatu tarczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawellooo20 Posted April 5, 2018 Share Posted April 5, 2018 (edited) Dnia 5.04.2018 o 15:42, Xanth napisał: Oo, jakie to jest ładne na zegarku Świetna tarcza mogę ci ukraść trochę ikonek? I zrobić pod siebie jedną z dwóch Edited December 7, 2018 by mrosi Tak trudno edytować cytowany post? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xanth Posted April 5, 2018 Share Posted April 5, 2018 Ale bierz, to też nie moje, tylko przerabiane przeze mnie X. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xanth Posted April 10, 2018 Share Posted April 10, 2018 @FromWP pozwoliłem sobie na drobną przeróbkę 11.bin X. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts