Antyhaker Posted March 3, 2016 Posted March 3, 2016 Możesz śmiało wgrywać najnowszy ROM od MIUIPolska - root wgrasz przez instalację SuperSU poprzez TWRP. Minutka roboty.
kulig007 Posted March 3, 2016 Posted March 3, 2016 Nie tak szybko....! Jeśli kolega ma aktualnie coś na KitKat, nie wrzuci przecież od razu najnowszej wersji na Marshmallow. Musi etapami, poprzez wersję łącząca partycje. Chyba, że nie chce się w to bawić, to od razu Mi Flash na 6.0 MI4W+MiBand+sMIUI5.11.5+Tapatalk+SwiftKey+FastFingers
kaczoor Posted March 3, 2016 Posted March 3, 2016 (edited) 33 minuty temu, kulig007 napisał: Nie tak szybko....! Jeśli kolega ma aktualnie coś na KitKat, nie wrzuci przecież od razu najnowszej wersji na Marshmallow. Musi etapami, poprzez wersję łącząca partycje. Właśnie przechodzę etap 2 instalacji opisany przez Acida (link). Będę wgrywał ten najnowszy soft, mam nadzieję, że będzie fajny Szczególnie zależy mi na aparacie i GPS p.s. Rozumiem, że po wgraniu softów, pliki .zip mogę usunąć z pamięci telefonu? Edited March 3, 2016 by kaczoor
Antyhaker Posted March 3, 2016 Posted March 3, 2016 1 godzinę temu, kulig007 napisał: Nie tak szybko....! Jeśli kolega ma aktualnie coś na KitKat, nie wrzuci przecież od razu najnowszej wersji na Marshmallow. Musi etapami, poprzez wersję łącząca partycje. Chyba, że nie chce się w to bawić, to od razu Mi Flash na 6.0 MI4W+MiBand+sMIUI5.11.5+Tapatalk+SwiftKey+FastFingers Nie no, wiadomo - mój błąd. Jakby próbował od razu najnowsza wrzucić i tak by się nic nie stało - wywaliłoby mu błędem na etapie sprawdzania sum kontrolnych (sam przez to przechodziłem na początku :P).
ZduneX25 Posted March 4, 2016 Posted March 4, 2016 Na 6.0 nie zmienia Wam czasem samoistnie dzwonka z wibracji na dźwięk? Ewentualnie odwrotnie?
lg4xhd Posted March 4, 2016 Posted March 4, 2016 13 minut temu, ZduneX25 napisał: Na 6.0 nie zmienia Wam czasem samoistnie dzwonka z wibracji na dźwięk? Ewentualnie odwrotnie? tego nie zauważyłem ani na cancro ani na virgo. Jedyne co jest wkurzające, to dzwonki i jakikolwiek dźwięki są czasami ucinane. Nie grają od początku. Czasem też szwankuje dźwięk systemowy (te klikanie) raz działa raz nie. Poza tym wydaje się ok.
ZduneX25 Posted March 4, 2016 Posted March 4, 2016 No ja zawsze po robocie przełączam na wibracje, idę coś zjeść wracamy, a tu głośny (i muszę drugi raz), wieczorem po 19 zawsze przełącza mnie też na głośny. Codziennie od instalacji 6.0 EDIT: Znalazłem winowajce/winowajców, urządzenia BT w domu po każdorazowym połączeniu/rozłączeniu profil zmienia się na głośny.
StachuCapan Posted March 6, 2016 Posted March 6, 2016 Mam do Was małe pytanko. Ile % baterii zjada Wam telefon w nocy w stanie zwykłym lub uśpienia?
Antyhaker Posted March 6, 2016 Posted March 6, 2016 0-1% i mówimy tu o czasie 7-8 godzin. Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
preston2009 Posted March 6, 2016 Posted March 6, 2016 (edited) Na 5.11.5 w nocy 6-7 godz spadek 1-2%. Z włączonym bt (+Smartwatch Alcatela) to +1%. Edited March 6, 2016 by preston2009
StachuCapan Posted March 6, 2016 Posted March 6, 2016 (edited) Kurczaky, czyli to u mnie jakiś problem, bo po 8 godzinach na profilu "uśpienie" zeszło 8%. Telefon mam w sumie od 3 dni. Wiecie, co może powodować ten problem? Na wykresie wydajności jest po prostu funkcja malejąca. Żadnej aktywności, nic, po prostu spadek baterii. Wersja miui to 5.11.5 Edited March 6, 2016 by StachuCapan
kulig007 Posted March 6, 2016 Posted March 6, 2016 No u mnie nawet przy mocno załadowanym systemie, na włączonym BT + MiBand, zejdzie maks 3% zużycia baterii przez 6-7 godzin. A też mam 5.11.5 Zainstaluj sobie Wakelock Detector, może masz jakąś aplikację, co często budzi i drenuje baterię. Tryby uśpienia, tryby samolotowe, inteligentne oszczędzanie baterii itp wcale nie są potrzebne. Ja nigdy ich nie stosuje, bo faktycznego oszczędzania baterii nie ma. MI4W+MiBand+sMIUI5.11.5+Tapatalk+SwiftKey+FastFingers
grzegorz1982 Posted March 6, 2016 Posted March 6, 2016 Mam pytanie odnośnie Wi-Fi, mam dwa telefony jeden to Mi4 a drugi Mi4C na tym drugim mam w miarę dobry zasięg a na Mi4 zrywa połączenia, to jest tak na Mi4C mam 2-3 kreski a na Mi4 jedna góra dwie, czym to jest spowodowane, czyżby inne anteny Wi-fi byy w tych modelach czy co ?
grzegorz1982 Posted March 7, 2016 Posted March 7, 2016 Wszystkie pracują 2.4GHz, wiec nie ma mowy o różnych częstotliwościach pracy. Martwi mnie to ze na jednym WiFI działa a na drugim gubi zasięg.
StachuCapan Posted March 7, 2016 Posted March 7, 2016 (edited) Po sprawdzeniu wakelockiem wygląda to tak. Co o tym myślicie? Edited March 7, 2016 by StachuCapan
JaroS Posted March 9, 2016 Posted March 9, 2016 Witam jak zmienić trzy kropeczki pojawiające się gdy otrzymamy powiadomienie sms bądź inne na zwyczajną małą ikonkę np sms czy innych powiadomień? Jest to bardzo irytujące wcześniej tego nie miałem tylko na innym Mi4 w wersji 5.12.17,a teraz Jestem na wersji MIUIPOLSKA 5.12.4, telefon Mi4 3 GB (chodzi o te malutkie obok prędkości danych)
damian12332146 Posted March 9, 2016 Posted March 9, 2016 Ustawienia>Powiadomienia>Pokaż ikony powiadomień.
Nezumi Posted March 9, 2016 Posted March 9, 2016 Dnia 7.03.2016o21:05, StachuCapan napisał: Po sprawdzeniu wakelockiem wygląda to tak. Co o tym myślicie? Na moje wygląda OK. System+Google zżera baterię.
StachuCapan Posted March 9, 2016 Posted March 9, 2016 1 godzinę temu, Nezumi napisał: Na moje wygląda OK. System+Google zżera baterię. Właśnie też tak mi się wydawało, nie ma żadnego syfu tak naprawdę. Ciekawe tylko dlaczego przez noc leci to 8% zamiast 1-2. No cóż, niedługo pewnie zaktualizuję do pianki, to może problem zniknie
Nezumi Posted March 9, 2016 Posted March 9, 2016 Przed chwilą, StachuCapan napisał: Właśnie też tak mi się wydawało, nie ma żadnego syfu tak naprawdę. Ciekawe tylko dlaczego przez noc leci to 8% zamiast 1-2. No cóż, niedługo pewnie zaktualizuję do pianki, to może problem zniknie Pewnie coś się z apek googla zapętliło. Możesz spróbować wipe cache, może ruszy... Przed chwilą, squirrelkuss napisał: No raczej się nasili Wysłane z Xiaomi Mi4 LTE Oj nie przesadzaj, na 6.3.3. bateria u mnie jest prawie idealna! Wczoraj przez cały dzień 15% zeszło, przez noc 1-2%, dziś znowu ~15%, a wczęsniej schodziło po 30% na dzień, także u mnie jest progres .
squirrelkuss Posted March 9, 2016 Posted March 9, 2016 Fakt- nie jest źle ale lepiej niż na 4.4 też nie jest. Mnie trochę rozbrajają losowe drainy bo jak zdarzy się że nie wyczyszcze pamięci to bywa że w ciągu 7 godzin nie używania telefonu zjeżdża o 20-30 %. Oczywiście winowajca to z reguły apka google ale ciężko bez niej żyć mając smartwatcha :/ Wysłane z Xiaomi Mi4 LTE
Nezumi Posted March 9, 2016 Posted March 9, 2016 Wydaje mi się, że lepiej od 4.4 i tak nie będzie... na 6.0 doszła masa opcji w samym Androidzie, co więcej widzi się coraz więcej problemów z apkami Google, które się gdzieś chowają i pożerają baterię... Cóż... i tak jest lepiej niż przy 5.0 w dniu premiery .
StachuCapan Posted March 9, 2016 Posted March 9, 2016 (edited) Dzisiaj zamknąłem wszystkie podejrzane procesy w tle i nie ruszam telefonu do rana. Zobaczymy, czy jakkolwiek to pomoże. Wipe cache zmienił tyle, że zamiast 8% spadło 6 EDIT Zamknięcie tych procesów niewiele dało, wciąż 5% w ciągu niecałych 10h. Dziwi mnie, że aż tak dużo zjadł sygnał sieci i telefon w gotowości i że po około 5h zaczęło szybciej spadać, przy czym nie pokazuje, żeby jakikolwiek proces się wtedy włączył. Co do wakelocka, to podejrzanie wyglądają mi te procesy w kernelu. Do tego qpnp_soc_wake ponad 200 razy i ten poniżej też. A google nie bardzo potrafi pomóc albo ja nie umiem znaleźć Edited March 10, 2016 by StachuCapan
WuPe Posted March 10, 2016 Posted March 10, 2016 Panowie mam problem, otóż od jakiegoś czasu nie mogę otworzyć niektórych stron na telefonie. Niezależnie czy używam chrome czy przeglądarki "wbudowanej", kiedy wyszukuje coś w google to pierwsze linki sponsorowane oznaczone "reklama" nie otwierają się, nie mogę też otworzyć stron sklepów kiedy korzystam z aplikacji ceneo czy skąpiec. O co może chodzić? Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka
Nezumi Posted March 10, 2016 Posted March 10, 2016 3 minuty temu, WuPe napisał: Panowie mam problem, otóż od jakiegoś czasu nie mogę otworzyć niektórych stron na telefonie. Niezależnie czy używam chrome czy przeglądarki "wbudowanej", kiedy wyszukuje coś w google to pierwsze linki sponsorowane oznaczone "reklama" nie otwierają się, nie mogę też otworzyć stron sklepów kiedy korzystam z aplikacji ceneo czy skąpiec. O co może chodzić? Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Stron z dopiskiem "Reklama" nie otworzysz, bo MIUI ma wbudowany adblock. Co do skąpca/ceneo... u mnie działają, ale nie reklamowe, a zwykłe, jak wchodzę ręcznie, nie z googla.
bradlol Posted March 10, 2016 Posted March 10, 2016 Od wersji 6.3.3 mail wybudza mi ekran sekundę po wygaszeniu, do czasu aż nie odczytam powiadomienia, nie wiem czy inne aplikacje też to robią. Ktoś miał podobny problem?
preston2009 Posted March 10, 2016 Posted March 10, 2016 13 godzin temu, StachuCapan napisał: Właśnie też tak mi się wydawało, nie ma żadnego syfu tak naprawdę. Ciekawe tylko dlaczego przez noc leci to 8% zamiast 1-2. No cóż, niedługo pewnie zaktualizuję do pianki, to może problem zniknie A synchronizację wyłączasz na noc? Oszczędzanie baterii na stałe także? Choć pewnie Messengera w nocy bastuje.
WuPe Posted March 10, 2016 Posted March 10, 2016 @Nezumi a można to jakoś wyłączyć? Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka
Nezumi Posted March 10, 2016 Posted March 10, 2016 3 minuty temu, WuPe napisał: @Nezumi a można to jakoś wyłączyć? Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Musiałbyś grzebać w pliczkach. Ja nie pamiętam gdzie dokładnie te zmiany są, ale gdzieś na forum było to podane . 1
squirrelkuss Posted March 10, 2016 Posted March 10, 2016 A synchronizację wyłączasz na noc? Oszczędzanie baterii na stałe także? Choć pewnie Messengera w nocy bastuje. @Nezumi a można to jakoś wyłączyć? Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Byłbyś chyba pierwszym który chce odblokować sobie reklamy/ linki sponsorowane Wysłane z Xiaomi Mi4 LTE
WuPe Posted March 10, 2016 Posted March 10, 2016 Rozumiem blokowanie reklam i wyskakujących okien ale blokowanie linków sponsorowanych i brak możliwości wejścia na taką stronę to dla mnie przegięcie. Tobie może to nie przeszkadzać mi przeszkadza i to bardzo. Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka
cort06 Posted March 10, 2016 Posted March 10, 2016 Etc\hosts bodajże Mi4 WCDMA 3GB RAM Miui Polska 5.11.13
StachuCapan Posted March 10, 2016 Posted March 10, 2016 7 godzin temu, preston2009 napisał: A synchronizację wyłączasz na noc? Oszczędzanie baterii na stałe także? Choć pewnie Messengera w nocy bastuje. Synchronizacja wyłączona, messenger także. Wyłączyłem chyba wszystkie możliwe procesy z poziomu ustawień, których nie bałem się wyłączyć, a bateria wciąż leciała.
Recommended Posts