Jump to content

Recommended Posts

Posted
Słuchajcie, czy w mi4 da się jakoś wymienić szybke od aparatu? Bo mam telefon niecały tydzień, a już mam ryski na aparacie...  Na szczęście na tym czarnym polu a nie na obiektywie,  ale jednak... Nie mam pojęcia od czego się to moglo porysowac  chyba dość słabe jest to szkiełko, bo w żadnym z telefonów nigdy mi się nic takiego nie stało. 

Edit: klapka też się strasznie rysuje, aczkolwiek i tak zamierzam kupić drewno więc to nie jest jakiś wielki problem... Najlepsze jest to ze telefon zawsze noszę w kieszeni bez niczego. Nie mam pojęcia od czego się tak może rysować.  

Kolega z forum w temacie 'wybór pokrowca' w dziale akcesoria pisze ze sam wymieniał. Popytaj go, nawet to opisał po krótce na forum.

Mi4 WCDMA 3GB RAM

Miui Polska 5.11.13

Posted
Słuchajcie, czy w mi4 da się jakoś wymienić szybke od aparatu? Bo mam telefon niecały tydzień, a już mam ryski na aparacie...  Na szczęście na tym czarnym polu a nie na obiektywie,  ale jednak... Nie mam pojęcia od czego się to moglo porysowac  chyba dość słabe jest to szkiełko, bo w żadnym z telefonów nigdy mi się nic takiego nie stało. 

Edit: klapka też się strasznie rysuje, aczkolwiek i tak zamierzam kupić drewno więc to nie jest jakiś wielki problem... Najlepsze jest to ze telefon zawsze noszę w kieszeni bez niczego. Nie mam pojęcia od czego się tak może rysować.  

http://miuipolska.pl/forum/index.php?/topic/6149-Wymiana-szybki/osłony-aparatu. Zobacz moje posty na końcu tematu

P. S.

Wysłane z mi4

Posted

Mam takie pytanie trochę z innej beczki. Aplikacja leandroid wymaga roota, ale piszczy o supersu lub selinux permissive, co to znaczy wytłumaczy mi ktoś kumaty? Co to jest selinux permissive? Czy jest jakiś sposób na zaimplementowanie tego?

Mi4 WCDMA 3GB RAM

Miui Polska 5.11.13

Posted
11 minut temu, cort06 napisał:

Mam takie pytanie trochę z innej beczki. Aplikacja leandroid wymaga roota, ale piszczy o supersu lub selinux permissive, co to znaczy wytłumaczy mi ktoś kumaty? Co to jest selinux permissive? Czy jest jakiś sposób na zaimplementowanie tego?

Mi4 WCDMA 3GB RAM

Miui Polska 5.11.13

Powinno wystarczyć po prostu dodanie do roota... odpal LeanDroid, następnie nie zamykając aplikacji idź do Panelu Sterowania->Uprawnienia->Root i powinno śmigać.

Posted

Selinux ma 3 tryby: permissive, enforcing i wyłączony. Dokładnie nie wiem jak to działa, ale po mojemu, to po prostu permissive daje większe uprawnienia aplikacjom, niż enforcing. Od androida 5.0 standardowo jest ustawiony enforcing. Można przejść na permissive na kilka sposobów: wpisując w terminalu setenforce 0, dodając skrypt ini.d, instalując custom kernel, czy też w różnych aplikacjach, które mają taką funkcję np. Kernel Adiutor, czy Selinux Mode Changer.

Posted

Powinno wystarczyć po prostu dodanie do roota... odpal LeanDroid, następnie nie zamykając aplikacji idź do Panelu Sterowania->Uprawnienia->Root i powinno śmigać.

oczywiście tutaj root dany, ale i tak krzyczy. :-)

Selinux ma 3 tryby: permissive, enforcing i wyłączony. Dokładnie nie wiem jak to działa, ale po mojemu, to po prostu permissive daje większe uprawnienia aplikacjom, niż enforcing. Od androida 5.0 standardowo jest ustawiony enforcing. Można przejść na permissive na kilka sposobów: wpisując w terminalu setenforce 0, dodając skrypt ini.d, instalując custom kernel, czy też w różnych aplikacjach, które mają taką funkcję np. Kernel Adiutor, czy Selinux Mode Changer.

Sprawdziłem w terminalu i rzeczywiście działa. Miui posiada domyślnie w kernel init.d?

Mi4 WCDMA 3GB RAM

Miui Polska 5.11.13

Posted

Słuchajcie, co mam zrobić, jeśli nagle przestały mi działać przyciski: VOL+ i POWER?

Najpierw telefon zaczął się sam podgłaszać, a potem przestały działać. Nawet boję się zablokować ekran. Spotkał się ktoś z takim czymś?

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka

Posted

ktora wersja oparta na 4.4 jest najlepsza? wgralem kumplowi ta ostatnia, ale ma jakies problemy z siecia i nagrywanie 4k nie dziala

Posted
5 minut temu, mat01 napisał:

ktora wersja oparta na 4.4 jest najlepsza? wgralem kumplowi ta ostatnia, ale ma jakies problemy z siecia i nagrywanie 4k nie dziala

5.11.5 lub 5.11.12

Posted

Cały dzień mi nie działał telefon - nie chciał się włączyć (wchodził ciągle do MiRecovery) - teraz nagle się naprawił, power już działa, vol+ nadal nie. Może format to naprawi? Trochę dziwne, że przyciski się psują od systemu? :o

Możliwe, że mogła wpasc mi kropla wody i zrobić jakieś zwarcie?

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka

Posted

Tylko nie ma 5.11.12. Wadliwy był czy coś? Bo nie pamiętam takiej sytuacji.

1 godzinę temu, mat01 napisał:

Mi na 5.12.4 działa nagrywanie w 4k. Tylko WiFi wolno łapie.

Posted
39 minut temu, mat01 napisał:

myslalem, ze to co wczesniej bylo podane do xiaomi.eu
nie kazdy wie, gdzie sie archiwum znajduje, gdybym wiedzial to bym nie pytal...

dzieki

Wystarczyło przeczytać nazwy ROM'ów w linku który podałem :D.

Posted

Mam taki mały problemik :-D chciałem sprawdzić jak działa w plikach ten tryb prywatny czy jak to się tam nazywa, ustawiłem sobie kod do rysowania i... Zapomniałem go... Da się go jakoś zresetować? Czy zostaje strzelanie aż nie zgadne :-D

Posted

Nie działa, zresztą byłoby to trochę bez sensu gdyby zadziałało :-P

PS. Działają wam dymki z messenger na motywach? Na domyślnym nie mam problemu natomiast na ios9 i eureka Remix niestety się nie wyświetlają. 

Posted (edited)
Dnia ‎19‎.‎02‎.‎2016o14:53, Zenderable napisał:

@preston2009

5.11.5 jest idealny.

A zdarza się coś takiego z zasięgiem? 

Screenshot_2016-02-20-16-46-41_com.miui.

Edited by preston2009
Posted

Ja takie coś chyba zaobserwowałem na wykresie. Muszę się upewnić następnym razem, czy na pewno :-P

Na pewno na wersji 5.11.5 jest znany bug, że już tylko po jednorazowym uruchomieniu GPS pokazuje go na wykresie (gdy ten faktycznie jest OFF)

~|~|~|~|~|~

TapTap Tapatalk + MI4W

Posted

Witam serdecznie na jakiej wersji oczywiście MIUIPOLSKA a nie xiaomi.eu Mi4 wytrzymuje najdłużej bateria? A i czy mogę normalnie zrobić downgrade z 5.12.17 na wcześniejszy soft? 

Posted

j.w.

Albo 5.11.5, albo wydanie tydzień później.

Ale nie wiem, czy czasami 5.12.17 nie zmieniał partycji? Bo to chyba był ROM wstępny, pod wejście na Marshmallow.

~|~|~|~|~|~

TapTap Tapatalk + MI4W

Posted

Jeśli na pewno są dwie, to albo przez full wipe powrót do starszych wydań. Albo na czyściocha przez Miflash.

Ale lepiej poczekaj na potwierdzenie, żeby później kwiatków nie było

~|~|~|~|~|~

TapTap Tapatalk + MI4W

Posted

Przeszedłbym na 6.0 ale nikt jednoznacznie go nie poleca i są problemy z różnymi rzeczami. No nic to poczekam, są dwie napewno bo gdy wchodzę w recovery, wybieram reboot to są opcje wyboru 2 systemów. 

Posted
1 minutę temu, JaroS napisał:

Przeszedłbym na 6.0 ale nikt jednoznacznie go nie poleca i są problemy z różnymi rzeczami. No nic to poczekam, są dwie napewno bo gdy wchodzę w recovery, wybieram reboot to są opcje wyboru 2 systemów. 

Tak, ale oba wrzucają Cię do tej samej aktualizacji, czyli 5.12.17 :).

• Like 1
Posted (edited)

Jak wygląda sprawa jakbym chciał zmienić Rom np.  Z 5.11.5 na stable  pp prostu przez aktualizacje?  Skąd się bierze numeracja wersji stable?

Jak sobie poradzić z czymś takim,  korzystałem z GPS potem wyłączyłem apke + w panelu górnym GPS a w panelu sterowania dziś patrzę że GPS ciągle jest włączony mimo iż jest ustawiony na off (włączyłem apke->wyłączyłem apke->wyłączyłem gps i pomogło) trochę to denerwujące bo już chyba 4 raz tak mi się zdarzyło :

Screenshot_2016-02-21-09-11-27_com.miui.securitycenter.png

Edited by heolix
Posted
58 minut temu, heolix napisał:

Jak wygląda sprawa jakbym chciał zmienić Rom np.  Z 5.11.5 na stable  pp prostu przez aktualizacje?  Skąd się bierze numeracja wersji stable?

Jak sobie poradzić z czymś takim,  korzystałem z GPS potem wyłączyłem apke + w panelu górnym GPS a w panelu sterowania dziś patrzę że GPS ciągle jest włączony mimo iż jest ustawiony na off (włączyłem apke->wyłączyłem apke->wyłączyłem gps i pomogło) trochę to denerwujące bo już chyba 4 raz tak mi się zdarzyło :

Screenshot_2016-02-21-09-11-27_com.miui.securitycenter.png

Apka widocznie wymusiła GPS, inaczej by się nie odpalił. Numeracja Stable jest od Xiaomi, wersja MIUI (aktualnie 7.1), a następnie jakieś 2 cyferki od nich, wersje dev są od rok.mies.dzień. Chcesz Stable od Xiaomi, to wgrywasz przez aktualizacje, a następnie jak zacznie walić FC, to full wipe.