heolix Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 (edited) Hej dziś odebrałem swój mi4 od shenzen top-one. Telefon ma jedno anomalie, mianowicie widać na nim jakby digitizer, coś takiego Wasze telefony też mają coś takiego? Trochę się posmuciłem po zdjęciu z folii Jest to widocznie tylko podczas wyłaczonęgo ekranu wiec nie ma jakiegoś dramatu ale jestem ciekawe jak to u was wygląda Edited January 20, 2016 by heolix Link to comment Share on other sites More sharing options...
cort06 Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 U mnie czasem widać pod mocnym słońcem, ale nawet nie pomyślałem żeby się tym przejmować. Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniel.wu Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 U mnie również, pod słońcem i pewnym kątem. Tak ma być. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 Tak ma być. Żadna wada. To są punkty dotyku, czy jakoś tak to zwią. TapTap Tapatalk+MI4W Link to comment Share on other sites More sharing options...
heolix Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 Dzięki za info Link to comment Share on other sites More sharing options...
energyypl Posted January 21, 2016 Share Posted January 21, 2016 Mam 2 problemy.... 1. Gdy pobieram jakis plik i gdy juz go pobiore, klikne powiadomienie z belki o tym to nic sie nie robi (a powinno sie chyba otwierac plik) 2. Nie idzie otworzyc zadnego pliku ani z worda ani z ppt. Kiedys chyba bylo cos wgrane zeby szlo otworzyc? Zewnetrzna apka otwiera plik z worda. Ktos cos? Link to comment Share on other sites More sharing options...
makovic Posted January 22, 2016 Share Posted January 22, 2016 Mam 2 problemy.... 1. Gdy pobieram jakis plik i gdy juz go pobiore, klikne powiadomienie z belki o tym to nic sie nie robi (a powinno sie chyba otwierac plik) 2. Nie idzie otworzyc zadnego pliku ani z worda ani z ppt. Kiedys chyba bylo cos wgrane zeby szlo otworzyc? Zewnetrzna apka otwiera plik z worda. Ktos cos? @up Ad.2. Doinstaluj coś z pakietu office Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
energyypl Posted January 22, 2016 Share Posted January 22, 2016 To moliui nie ma nic wgranego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted January 22, 2016 Share Posted January 22, 2016 10 minut temu, energyypl napisał: To moliui nie ma nic wgranego? jest, ale pod PDF, od google, pod doc. etc, wgrać musisz sam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
energyypl Posted January 22, 2016 Share Posted January 22, 2016 Nie no mam wgrane i smiga, ale bylem przekonany ze cos jest od miui do worda. Przy okazji pkt 1 sie wyjasnil bo teraz dziala. Ale pozostaje slabnaca wibracja. Musze codziennie res. Tel Link to comment Share on other sites More sharing options...
korc Posted January 22, 2016 Share Posted January 22, 2016 A weź wyłącz tą wibrację zupełnie i kup sobie mibanda ;P Strasznie nie lubię odgłosu jeżdżącego po stole telefonu na wibracji , włączania/wyłączanie co chwile jest fatalnym pomysłem a jako że nikt jeszcze nie wpadł żeby zautomatyzować wibre w trybie "kieszeń" to opaska sprawdza się znakomicie. Taki obejście tematu, wiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
energyypl Posted January 22, 2016 Share Posted January 22, 2016 Jakos miband nie jest mi do szczescia potrzebny. A kupic go by miec wibre hmmm no coz xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniel.wu Posted January 22, 2016 Share Posted January 22, 2016 Słabnące wibracje? Dziwne. Ja na 5.11.12 mam takie mocne, że na początku jak się przesiadłem to za każdym razem miałem zawał serca jak ktoś dzwonił. Teraz już się przyzwyczaiłem. ;P I nie muszę restartować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XaiMeS Posted January 26, 2016 Share Posted January 26, 2016 A więc moje pytanie to czy ktoś grał na mi4? Jak z bardziej wymagającymi grami? Zamówiłem już mi4, ale mam czekać jeszcze dwa tygodnie i mam wątpliwości czy nie poprosić o zamianę na mi 4c które jest dostępne. Aczkolwiek jeśli gry nie przecinają się to raczej nie ma sensu taka zamiana. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
squirrelkuss Posted January 26, 2016 Share Posted January 26, 2016 Wydajność między tymi modelami jest tak marginalna że prawie niezauwazalna. Nawet trudno będzie porównanie z grami znaleźć bo nikt tego nie robi (zobacz porównanie na yt szybkości otwierania aplikacji). Wysłane z Xiaomi Mi4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
XaiMeS Posted January 26, 2016 Share Posted January 26, 2016 Porównanie z aplikacjami i jakimiś słabszym grami widziałem, aczkolwiek nigdzie nie mogę znaleźć filmików itd jak działa np. The Walking Dead, czy gra o tron. Grał ktoś albo mógłby sprawdzić? Z góry dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted January 26, 2016 Share Posted January 26, 2016 57 minut temu, XaiMeS napisał: Porównanie z aplikacjami i jakimiś słabszym grami widziałem, aczkolwiek nigdzie nie mogę znaleźć filmików itd jak działa np. The Walking Dead, czy gra o tron. Grał ktoś albo mógłby sprawdzić? Z góry dzięki. Te gierki do wymagających nie należą, kuzynka w nie szpila na Mi4 i nie narzekała na jakiekolwiek ściny . Link to comment Share on other sites More sharing options...
wujek22 Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 A co może się przycinać na takim sprzęcie ? To już nie te czasy że wszystko ledwo chodzi. Sam system działa bajecznie szybko. Dla porównania działa mi4 szybciej niż s5 Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Nie ma opcji, żeby jakakolwiek gra obecnie pokonała hardware Mi4. Jeśli zdarzy się gdzieś jakiś lag, to jest to kwestia złej optymalizacji gry, a nie samego sprzętu. TapTap Tapatalk+MI4W Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtasemaj Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 14 godzin temu, XaiMeS napisał: A więc moje pytanie to czy ktoś grał na mi4? Jak z bardziej wymagającymi grami? Zamówiłem już mi4, ale mam czekać jeszcze dwa tygodnie i mam wątpliwości czy nie poprosić o zamianę na mi 4c które jest dostępne. Aczkolwiek jeśli gry nie przecinają się to raczej nie ma sensu taka zamiana. Pozdrawiam Ja sporo gram i kupiłem mi4 głównie pod tym kątem. Sporo tłukłem w Modern Combat 5 w multi. Do grudnia było super ale z ostatnią aktualizacją gry coś zwalił Gameloft i nie jest już tak dobrze. Cały czas naciągam się z custom care, aby jakoś to naprawili. Poza tym gram w Unkilled, Walking Dead, Asphalt 8, grałem w XCOM Enemy Within - z niczym nie ma najmniejszego problemu, jakiegoś laga czy coś. Jak znajdę później chwilkę to sprawdzę GTA SA. btw - uważam, że Xiaomi super są do gier. Miałem wcześniej Nexa 4, Nexa 5, Lg g2, galaxy s4 (tego ze znapem), mi3 teraz mi4 i uważam, że xiaomi są świetne. Nawet jak mam tel w ładowarce, włączony tryb wydajny i w coś pykam, to rzecz jasna tel się nagrzewa ale laga czy jakiegoś spowolnienia nie zauważyłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SanKen Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Witam, stałem się posiadaczem Xioami Mi4. Chciałem zaktualizować system ponieważ mam podstawowy z mieszanina "PL/EN" jest to Mi4LTE. Niestety chciałbym zrobić to prosto i bez boleśnie dlatego chciałbym uniknąć Androida 6.0. Proszę o wskazówki który ROM pobrać. Najlepiej link Ponieważ w dziale download widzę tylko Androida 6. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 1 minutę temu, SanKen napisał: Witam, stałem się posiadaczem Xioami Mi4. Chciałem zaktualizować system ponieważ mam podstawowy z mieszanina "PL/EN" jest to Mi4LTE. Niestety chciałbym zrobić to prosto i bez boleśnie dlatego chciałbym uniknąć Androida 6.0. Proszę o wskazówki który ROM pobrać. Najlepiej link Ponieważ w dziale download widzę tylko Androida 6. https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=37520 Bierz 5.11.5 lub 5.11.12, model cancro Link to comment Share on other sites More sharing options...
XaiMeS Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 7 godzin temu, wojtasemaj napisał: Ja sporo gram i kupiłem mi4 głównie pod tym kątem. Sporo tłukłem w Modern Combat 5 w multi. Do grudnia było super ale z ostatnią aktualizacją gry coś zwalił Gameloft i nie jest już tak dobrze. Cały czas naciągam się z custom care, aby jakoś to naprawili. Poza tym gram w Unkilled, Walking Dead, Asphalt 8, grałem w XCOM Enemy Within - z niczym nie ma najmniejszego problemu, jakiegoś laga czy coś. Jak znajdę później chwilkę to sprawdzę GTA SA. btw - uważam, że Xiaomi super są do gier. Miałem wcześniej Nexa 4, Nexa 5, Lg g2, galaxy s4 (tego ze znapem), mi3 teraz mi4 i uważam, że xiaomi są świetne. Nawet jak mam tel w ładowarce, włączony tryb wydajny i w coś pykam, to rzecz jasna tel się nagrzewa ale laga czy jakiegoś spowolnienia nie zauważyłem. No to super, jak sprawdzisz GTA to daj znać Czyli wygrywa zdecydowanie Mi4 w takim razie jak dla mnie. A powiedz mi jeszcze, grasz dotykowo na ekranie, czy kupiłeś jakiegoś pada do telefonu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SanKen Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 2 godziny temu, Nezumi napisał: https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=37520 Bierz 5.11.5 lub 5.11.12, model cancro Dziękuje, mam jeszcze pytanie. Znalazłem sobie coś takiego https://www.androidfilehost.com/?w=search&s=MIUIPolska_cancro&type=files&sort_by=downloads&sort_dir=DESC I widzę że są jeszcze nowsze wersje niż wymienione przez Ciebie. Dlaczego polecasz te dwie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniel.wu Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Bo są jednymi z najbardziej stabilnych romow. Inaczej mówiąc: wszystko na nich działa (przynajmniej u mnie). Napisane z Xiaomi Mi4 3GB RAM 16GB LTE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 33 minuty temu, SanKen napisał: Dziękuje, mam jeszcze pytanie. Znalazłem sobie coś takiego https://www.androidfilehost.com/?w=search&s=MIUIPolska_cancro&type=files&sort_by=downloads&sort_dir=DESC I widzę że są jeszcze nowsze wersje niż wymienione przez Ciebie. Dlaczego polecasz te dwie? Bo są uznane przez forum jako najbardziej stabilne i najlepiej zoptymalizowane . Link to comment Share on other sites More sharing options...
sunkist Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Dobra pochwalę się ,we wrześniu skradziony Mi4 wcdma 16/3 Gb,został dziś oddany przez policję,namierzyli po imei u i odzyskali:-) Telefon ma wersje 5.8.6 na androidzie 4.4,wersje polecane tu są wersjami 7 Miui czy ja mogę je wgrać ,tzn jedną z nich ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 2 minuty temu, sunkist napisał: Dobra pochwalę się ,we wrześniu skradziony Mi4 wcdma 16/3 Gb,został dziś oddany przez policję,namierzyli po imei u i odzyskali:-) Telefon ma wersje 5.8.6 na androidzie 4.4,wersje polecane tu są wersjami 7 Miui czy ja mogę je wgrać ,tzn jedną z nich ?? Tak, bez problemu możesz wgrać którąkolwiek z wersji (prócz 6.0 do niej musisz użyć poradnika z Modyfikacji Systemowych). No i gratuluje, już myślałem, że polska policja, tylko ma "ładnie wyglądać" a tutaj się okazuje, że oni nawet potrafią działać! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sunkist Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 No dziękuję sam już straciłem nadzieje, a tu taka niespodzianka Pisząc prócz 6.0 masz na myśli wersje androida. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtasemaj Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Ja sporo gram i kupiłem mi4 głównie pod tym kątem. Sporo tłukłem w Modern Combat 5 w multi. Do grudnia było super ale z ostatnią aktualizacją gry coś zwalił Gameloft i nie jest już tak dobrze. Cały czas naciągam się z custom care, aby jakoś to naprawili. Poza tym gram w Unkilled, Walking Dead, Asphalt 8, grałem w XCOM Enemy Within - z niczym nie ma najmniejszego problemu, jakiegoś laga czy coś. Jak znajdę później chwilkę to sprawdzę GTA SA. btw - uważam, że Xiaomi super są do gier. Miałem wcześniej Nexa 4, Nexa 5, Lg g2, galaxy s4 (tego ze znapem), mi3 teraz mi4 i uważam, że xiaomi są świetne. Nawet jak mam tel w ładowarce, włączony tryb wydajny i w coś pykam, to rzecz jasna tel się nagrzewa ale laga czy jakiegoś spowolnienia nie zauważyłem. No to super, jak sprawdzisz GTA to daj znać Czyli wygrywa zdecydowanie Mi4 w takim razie jak dla mnie. A powiedz mi jeszcze, grasz dotykowo na ekranie, czy kupiłeś jakiegoś pada do telefonu? Nie sprawdziłem GTA bo nie mam teraz miejsca w tel. Na mi3 ta gra dawała radę to i tutaj powinna. Podłączyłem pada od xboxa bezprzewodowo i sisaxis (jakąś podróbę) i jednak wolę maziać po ekranie. Może jakimś padem ipega by się dobrze grało ale nie miałem nigdy styczności z nimi. Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
XaiMeS Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 59 minut temu, wojtasemaj napisał: Nie sprawdziłem GTA bo nie mam teraz miejsca w tel. Na mi3 ta gra dawała radę to i tutaj powinna. Podłączyłem pada od xboxa bezprzewodowo i sisaxis (jakąś podróbę) i jednak wolę maziać po ekranie. Może jakimś padem ipega by się dobrze grało ale nie miałem nigdy styczności z nimi. Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka oo a to ciekawe, jak podłaczyłeś pada do do xboxa? Bo akurat mam do One, więc mógłbym bez dokupowania sobie zagrać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
squirrelkuss Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 Z x one pewnie będzie problem ale sam chętnie bym się dowiedział Wysłane z Xiaomi Mi4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtasemaj Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 Podłączyłem pada z x360 przez wireless adapter (taki dynks w kształcie jajeczka) ale nie każda gra rozpoznaje poprawnie a poza tym występuje nie raz bug związany z wirowaniem kamerki. Rzekomo lepiej się sprawdza pad od x ale ten na kablu, który bezpośrednio można podłączyć przez otg. Kupiłem też jakiś najzwyklejszy pad za 10 zł pod USB ale widocznie wymaga większego napięcia niż podaje mi4 bo w ogóle nie nie wykrywany po podłączeniu Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
SanKen Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 Witam, wczoraj wyłączyłem aby telefon miał tylko "Tylko ładowanie" z USB. Teraz pytanie gdzie wyszukać możliwość włączenia opcji "Pamięć Masowa" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts