preston2009 Posted March 10, 2016 Share Posted March 10, 2016 A to całe "Oszczędzanie baterii" od xiaomi? Jak ktoś nie ma złośliwych apek podobnych do fb to można wyłączyć. Na pewno warto spróbować w twoim przypadku. Mi na 4.4 mało leci nawet jak jest połączony smartwatch przez BT. Link to comment Share on other sites More sharing options...
StachuCapan Posted March 10, 2016 Share Posted March 10, 2016 (edited) Miałem włączonę. W takim razie grzecznie je wyłączam i dam znać jutro, czy pomogło EDIT jest progres wyłączone wszystkie możliwe synchronizacje, sklep play, procesy google i oszczędzanie energii i zeszło tylko 3%, więc chyba dotarło do normy :D. Macie może jakiś godny polecenia zabijacz aplikacji/procesów, żebym nie musiał robić tego ręcznie? Edited March 11, 2016 by StachuCapan Link to comment Share on other sites More sharing options...
suszek Posted March 12, 2016 Share Posted March 12, 2016 Hejo mega szybkie pytanie, aktualnie mam xiaomi mi4W z w. android 4.4.4 i miui 5.5.29 chciałbym zaaktualizować to do miui 7 ale ... za kazdym razem gdy sciągam plik i instaluje z aktualizacji wystakuje błąd jak z obrazka (sciagałem równe wersje plikow) plsss o wsparcie Link to comment Share on other sites More sharing options...
szakal88 Posted March 12, 2016 Share Posted March 12, 2016 Jeżeli aktualizujesz do 6.3.10 to przeczytaj najpierw poradnik pierwszej aktualizacji z androida 4.4 na 6.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted March 12, 2016 Share Posted March 12, 2016 29 minut temu, suszek napisał: Hejo mega szybkie pytanie, aktualnie mam xiaomi mi4W z w. android 4.4.4 i miui 5.5.29 chciałbym zaaktualizować to do miui 7 ale ... za kazdym razem gdy sciągam plik i instaluje z aktualizacji wystakuje błąd jak z obrazka (sciagałem równe wersje plikow) plsss o wsparcie Jaki plik, skąd ściągasz? Bo najnowsze są na androidzie 6.0, a tam trzeba instalować inaczej... Po 2 błąd wskazuje na źle pobrany plik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
suszek Posted March 12, 2016 Share Posted March 12, 2016 hej działam na podstawie tej instrukcji i nie ważne czy sciągam na PC i pozniej wrzucam na telefon, czy od razu sciągam na telefonie, czy z głównego źródła czy z alternatywnego ... zawsze ten sam błąd ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
StachuCapan Posted March 12, 2016 Share Posted March 12, 2016 (edited) Ja już nie rozumiem, o co chodzi z tą baterią. Dzisiaj problem wrócił, przy czym na wykresie jest taki nagły skok kilku % jakiś czas po zostawieniu telefonu do spania. O co może chodzić? Bo ja nie mam pojęcia. Żadna aplikacja nie włączyła się w tamtym czasie. Edited March 12, 2016 by StachuCapan Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted March 12, 2016 Share Posted March 12, 2016 @suszek zmień nazwę na "update" i zainstaluj z poziomu recovery. Link to comment Share on other sites More sharing options...
suszek Posted March 12, 2016 Share Posted March 12, 2016 @Nezumi już działam tylko pytanie - uruchamiam w recovery (nazwa zmieniona) i wyskakuje can't find update.zip ... .... and put in to the root directory of SD Card. MI4 karty SD nie ma, jest jakis bezposredni folder z którego recovery znajduje sobie pliki ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted March 12, 2016 Share Posted March 12, 2016 Może być w /Download, nie powinno to robić różnicy. Próbujesz wgrać rom 5.12.17, czy już 6.3.10? Link to comment Share on other sites More sharing options...
suszek Posted March 12, 2016 Share Posted March 12, 2016 próbuje z 5.12.17 v 7-4.4 ustawienie - aktualizacje - uruchom w recovery - instal i d*pa :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
squirrelkuss Posted March 12, 2016 Share Posted March 12, 2016 @suszek Tryb programistyczny włączyłes? Wysłane z Xiaomi Mi4 LTE 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted March 12, 2016 Share Posted March 12, 2016 7 minut temu, suszek napisał: próbuje z 5.12.17 v 7-4.4 ustawienie - aktualizacje - uruchom w recovery - instal i d*pa :/ Debugowanie USB miałeś rozumiem włączone? Hm... Może kwestia leży w TWRP w nowych ROMach... Może spróbować zainstalować 6.2.4 https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=49181, a potem dopiero 6.3.10... Bo kwestia może być w TWRP, które jest w nowych ROMach... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
squirrelkuss Posted March 12, 2016 Share Posted March 12, 2016 Myślę że powód niepowodzeń jest bardziej prozaiczny Wysłane z Xiaomi Mi4 LTE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted March 12, 2016 Share Posted March 12, 2016 5 minut temu, squirrelkuss napisał: Myślę że powód niepowodzeń jest bardziej prozaiczny Wysłane z Xiaomi Mi4 LTE Być może, ale sprawdzić nie zaszkodzi, w 6.3.10 na Redmi 2 pisze się o właśnie problemach z MD5, wiec może na Mi4 przy 5.12.17 też jest to problemem? Kto to tam wie . Zepsuć nie zepsuje, co najwyżej straci dodatkowe 5min życia xD 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaroS Posted March 12, 2016 Share Posted March 12, 2016 Witajcie Mam pytanie czy jest jakaś instrukcja postępowania aby zrobić root w Mi4 (wersja miui 5.12.4)standardowe mi recovery 2.0.1, czy jest sens zmieniać recovery na twrp do rootowania?? Nigdy tego nie robiłem, proszę o jakieś wskazówki, z góry serdecznie dziękuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
suszek Posted March 12, 2016 Share Posted March 12, 2016 @Nezumi @squirrelkuss chyba pykło, ja Cie ... powód a raczej powody prozaiczne jak przypuszczaliście. Oczywiście debudowanie było wyłączone bo nie mogłem odnaleźć tej opcji - poklikałem kilka razy w wersje miui, pojawił się tryb program. i debugowanie włączyłem. mimo wszystko nadal aktualizacja nie śmigała ... dopiero jak zmieniłem język na angielki i wrzuciłem plik z folderu download na ogólny folder telefonu to pykło i poszło:) druga aktulizacja poszła już z wyboru pliku w update, biorę się za testowanie chłopaki dziękuję za rady i za cierpliwość spokojnego weekendu Link to comment Share on other sites More sharing options...
squirrelkuss Posted March 12, 2016 Share Posted March 12, 2016 Witajcie Mam pytanie czy jest jakaś instrukcja postępowania aby zrobić root w Mi4 (wersja miui 5.12.4)standardowe mi recovery 2.0.1, czy jest sens zmieniać recovery na twrp do rootowania?? Nigdy tego nie robiłem, proszę o jakieś wskazówki, z góry serdecznie dziękuję. Przecież na 4.4 root jest wbudowany... Włącz aplikację która potrzebuje dostępu do root a potem w panelu sterowania w uprawnieniach zezwol tej aplikacji na dostęp do root. Wysłane z Xiaomi Mi4 LTE 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaroS Posted March 12, 2016 Share Posted March 12, 2016 24 minuty temu, squirrelkuss napisał: Przecież na 4.4 root jest wbudowany... Włącz aplikację która potrzebuje dostępu do root a potem w panelu sterowania w uprawnieniach zezwol tej aplikacji na dostęp do root. Wysłane z Xiaomi Mi4 LTE Wbudowany? To dlaczego wszelkie aplikacje root checker pokazują brak roota? Chyba że to zwyczajnie nie ma powiązania, w takim razie dzięki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
squirrelkuss Posted March 12, 2016 Share Posted March 12, 2016 Wbudowany jeśli masz miui polska. Nie wiem czy jest na innych. Dlatego tak pokazują bo żeby apka dostała dostęp do root musisz jej za pierwszym razem to umożliwić. Instrukcja wyżej. Aplikacji do sprawdzania roota też musisz zezwolić na dostęp do root. Wysłane z Xiaomi Mi4 LTE Panowie mam pytanie Pamiętam jak gdzieś były problemy że wifi wyłączalo się przy blokowaniu telefonu i włączalo dopiero po odblokowaniu. Właśnie taką funkcję chce sobie włączyć jednakże nie rozumiem ustawień. Wifi włączone w trybie uśpienia- zawsze- z tego co rozumiem oznacza że włącza się czasami i ogólnie oszczędzają baterię. Tylko podczas ładowania oznacza że ogólnie wifi hula bez oszczędzania cały czas a podczas ładowania jest w trybie uśpienia czyli włącza się czasami. Nigdy (zwiększa użycie danych) oznacza że hula cały czas na maksa tak jak na poprzednim i również w czasie ładowania. Dobrze rozumiem? A jeśli chce włączyć taką funkcję jak napisałem to co zrobić? Wysłane z Xiaomi Mi4 LTE 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted March 14, 2016 Share Posted March 14, 2016 Trochę źle zrozumiałeś Zawsze - Wifi działa w tle, czyli w trybie uśpienia telefonu, jak i po wybudzeniu. Tylko podczas ładowania - Wifi w trybie uśpienia NIE DZIAŁA, chyba że telefon jest pod ładowarką, wtedy Wifi jest włączone. Nigdy - telefon w trybie czuwania, wifi nie działa. Dopiero jak wybudzisz telefon. Dlatego funkcja o którą pytasz, to opcja numer 3 MI4W+MiBand+sMIUI5.11.5+Tapatalk+SwiftKey+FastFingers Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaKo Posted March 14, 2016 Share Posted March 14, 2016 Witam, zakupiłem ostatnio xiaomi mi4 z androidem 4.4 i mam pytanie: mam wgrane przez osobę sprzedającą miui v7 5.12.4 (rozwojowa), tyle że przy niektórych ikonkach mam tzw krzaczki chińskie oraz przy klawiaturze - jak tego dziadostwa się pozbyć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted March 15, 2016 Share Posted March 15, 2016 9 godzin temu, RaKo napisał: Witam, zakupiłem ostatnio xiaomi mi4 z androidem 4.4 i mam pytanie: mam wgrane przez osobę sprzedającą miui v7 5.12.4 (rozwojowa), tyle że przy niektórych ikonkach mam tzw krzaczki chińskie oraz przy klawiaturze - jak tego dziadostwa się pozbyć? Zainstalować MIUIPolska, co i jak masz na stronie miuipolska.pl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaKo Posted March 15, 2016 Share Posted March 15, 2016 Tyle że mam zainstalowane MIUIPolska v7 5.12.4 (rozwojowa). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted March 15, 2016 Share Posted March 15, 2016 19 minut temu, RaKo napisał: Tyle że mam zainstalowane MIUIPolska v7 5.12.4 (rozwojowa). Jeżeli masz chińszczyznę, to nie masz MIUIPolska, tyle w temacie. U nas żadnych krzaczków nie ma, czy to w klawie, czy w nazwach apek... Wszystko masz spolszczone... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaKo Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 ok poradziłem sobie - nie był zrobiony wipe po instalacji jest już ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
bastard79 Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 a bedzie global na androidzie 6.0 ?? bo z tego co widze to global jest dalej 4.4, tylko china jest 6.0 i skoro za jakis czas nie bedzie romów miuipolska, nalezałoby rozwazyć przejście na wersje global, tylko jak to zrobić, skoro miuipolska jest na 6.0 a global na 4.4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 Jest Global 6.0. Mam go właśnie na swoim Mi4. Wysłano z Mi4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
XaiMeS Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 47 minut temu, bastard79 napisał: a bedzie global na androidzie 6.0 ?? bo z tego co widze to global jest dalej 4.4, tylko china jest 6.0 i skoro za jakis czas nie bedzie romów miuipolska, nalezałoby rozwazyć przejście na wersje global, tylko jak to zrobić, skoro miuipolska jest na 6.0 a global na 4.4 A dlaczego na ma nie być miuipolska? Znów się coś zmieniło? Bo Acid ostatnio pisał że miuipolska dalej będzie rozwijane na telefonach bez blokady. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtasemaj Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 Zmienię troszkę temat: Koledzy ma ktoś z Was miui 5.11.5 z xiaomi.eu? Szukam po necie i linki dawno już przepadły. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 http://miuif.celogeek.com/5.11.12/xiaomi.eu_multi_cancro_5.11.13_v7-4.4.zip 5.11.13 jeszcze znalazłem w archiwum... Ale 5.11.5 nie widzę, albo to wydanie zjadł ząb czasu, albo na mobilnej przeglądarce, nie mogę tego znaleźć MI4W+MiBand+sMIUI5.11.5+Tapatalk+SwiftKey+FastFingers 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtasemaj Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 Dzięki stary za to Link to comment Share on other sites More sharing options...
bastard79 Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 1 godzinę temu, Acid napisał: Jest Global 6.0. Mam go właśnie na swoim Mi4. Wysłano z Mi4c hmm, sugerowałem się stroną http://en.miui.com/download-240.html tam z tego co widze jest tylko na androidzie 4.4. i dev i stable. na razie i tak korzystam z miuipolska pytalem tylko przyszlosciowo Link to comment Share on other sites More sharing options...
damian12332146 Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 @bastard79 http://en.miui.com/a-234.html 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel.sierzant.h Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 szukam porównania mi4 2gb do 3gb. chodzi mi o ram management. zarządzanie ramem przy wielu aplikacjach. bo mi zalezy na szybkim przeskakiwaniu między aplikacjami. dużo aplikacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts