pkonrad Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 @liarein na wersji international jest ok, natomiast na chinskiej nie
szablix Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 No jak na złość zrobiłem aktualizację aplikacji ale nie mam zegarka :/ Po akcjach wróciłem do ory. fw. 1.0.70. Po sparowaniu zegarka napiszę jak sytuacja wygląda na wersji international bo teoretycznie, taką nabyłem
pkonrad Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 @szablix a czy mozesz sprawdzic pomiary pulsu na wersji 1.0.70 i Mi Fit 3.2.7, bo u mnie wyglada to tak:
d7ejkej Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 13 minut temu, szablix napisał: No jak na złość zrobiłem aktualizację aplikacji ale nie mam zegarka :/ Po akcjach wróciłem do ory. fw. 1.0.70. Po sparowaniu zegarka napiszę jak sytuacja wygląda na wersji international bo teoretycznie, taką nabyłem Możesz sprawdzić jaką masz wersję, ja mam International i na odwrocie zegarka znaczek CE.
fake4r Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 Mam wersję chińską zegarka. Zainstalowałem MiFit 3.2.9, zrobiło poprawnie aktualizację FW zegarek się zrestartował i wyskoczyło po chińsku (connect app...) ale nie chciał się połączyć. Zmieniłem język na angielski w telefonie i wtedy dopiero zaktualizowało res. Tak jak poprzednio mam język chiński w zegarku jeśli jest ustawiony polski w telefonie, chyba że się zmieni na angielski na chwilę, włączy od nowa mifit i potem mamy angielski na zegarku do czasu ubicia i ponownego włączenia mifita. Czekam więc na mod od tomiego. 1
szablix Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 29 minut temu, pkonrad napisał: @szablix a czy mozesz sprawdzic pomiary pulsu na wersji 1.0.70 i Mi Fit 3.2.7, bo u mnie wyglada to tak: Hmm, teraz nie sprawdzę, bo nie mam dostępu do zegarka, został w domu. Ale z tego co pamiętam przed akcją do 3.2.8 pomiar pulsu był tak jak u Ciebie na pierwszym zrzucie. Czyli jak zegarek leżał na biurku to tętno było 0. Generalnie nie używam tętna tylko analizatora snu, problemy z bezsennością. 17 minut temu, d7ejkej napisał: Możesz sprawdzić jaką masz wersję, ja mam International i na odwrocie zegarka znaczek CE. Wiem tylko trzeba mieć zegarek pod ręką. A po ostatniej akcji nie chciało mi się bawić w kombinację i odinstalowałem mifita a zegarek poszedł na półkę.
1abc Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 Potwierdzam na wersji International wszystko gra
fido Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 Jak można sprawdzić mając zegarek w ręku czy jest to international czy chińska wersja
Krzycho Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 Jak można sprawdzić mając zegarek w ręku czy jest to international czy chińska wersjaKilka postów wyżej jest odpowiedź.Wysłane z mojego Mi Note 3 przy użyciu Tapatalka
tomurbanowicz Opublikowano 9 Lutego 2018 Autor Opublikowano 9 Lutego 2018 MrTomi-3.2.9 bez FW z wymuszonym EN jest już w pierwszym poście. Niebawem MOD FW. 2 1
75max Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 2 godziny temu, d7ejkej napisał: Możesz sprawdzić jaką masz wersję, ja mam International i na odwrocie zegarka znaczek CE. ja chyba mam wersję chińska dziś się zaktualizował zegarek z telefonem i w zegarku krzaki wersja Mifit w telefonie 3.2.7 jak teraz wrócić do wersji angielskiej bo o wersji polskiej pewnie można zapomnieć
pkonrad Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 (edytowane) @75max jeśli na spodzie zegarka nie masz znaczka CE tzn. ze masz wersję chińską. Na wersji Mi Fit 3.2.7 nie było żadnego problemu. Dopiero na 3.2.8 i 3.2.9 zaczęły się pojawiać krzaki. Edytowane 9 Lutego 2018 przez pkonrad
tomurbanowicz Opublikowano 9 Lutego 2018 Autor Opublikowano 9 Lutego 2018 (edytowane) FW .86 PL jest już w pierwszym poście. Edytowane 9 Lutego 2018 przez tomurbanowicz 2
pkonrad Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 @tomurbanowicz a będzie Twój Mi Fit 3.2.9 z FW .86 PL ??
tomurbanowicz Opublikowano 9 Lutego 2018 Autor Opublikowano 9 Lutego 2018 3 minuty temu, pkonrad napisał: @tomurbanowicz a będzie Twój Mi Fit 3.2.9 z FW .86 PL ?? Tak, za chwilę. 1
fake4r Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 FW .86 PL jest już w pierwszym poście.Zainstalowałem i mam chiński. Coś jeszcze muszę zrobić? Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
tomurbanowicz Opublikowano 9 Lutego 2018 Autor Opublikowano 9 Lutego 2018 3 minuty temu, fake4r napisał: Zainstalowałem i mam chiński. Coś jeszcze muszę zrobić? MrTomi-3.2.9 jest wymagany.
pkonrad Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 @fake4r spróbuj zamiast oryginalnego Mi Fit zainstalować ten od Mr.Tomi bez FW z wymuszonym EN.
fake4r Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 Racja. Zapomniałem... Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
tomurbanowicz Opublikowano 9 Lutego 2018 Autor Opublikowano 9 Lutego 2018 MrTomi-3.2.9 z FW PL jest już w pierwszym poście. Do czasu rozkminienia wymuszenia EN w FW trzeba używać tej protezy: FW + MrTomi. 2
RKARP Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 Cześć Zakupiłem amazfit bip z chin ale wersja z językiem angielskim i cieszyłem się nim do ponownej aktualizacji. Po ostatniej aktualizacji na 3.2.8 zegarek pokazuje tylko ikonę telefonu strzałka i ikona zegarka. Nic nie mogę zrobić. Zainstalowałem aktualizację 3.2.9 i też nie mogę sparować zegarka - to samo. Jedynie mogę sparować zegarek z gadgetbridge. Wiem że dużo piszecie o różnych modyfikacjach, wgrywaniu różnych nowych aktualizacji ale przyznaję się że jestem tępy. Nie chciałbym zmieniać nic w oprogramowaniu ponieważ nie znam się na tym. Czy jest możliwość w jakiś prosty sposób przywrócić zegarek do życia? Serdeczna prośba o pomoc jeżeli jest to możliwe w łopatologiczny sposób.
szablix Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 @RKARP, zobacz czy masz znaczek CE pod zegarkiem, jeśli tak to masz wersję international, wtedy zmień język w telefonie na język ang. Uruchom ponownie, uruchom mi fita, zegarek powinien się połączyć i pobrać nową aktualizację fw. Wtedy zmień język w telefonie na pol. Ponowny restart telefonu i powinno być już ok.
Pan Arek Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 20 minut temu, tomurbanowicz napisał: MrTomi-3.2.9 z FW PL jest już w pierwszym poście. Do czasu rozkminienia wymuszenia EN w FW trzeba używać tej protezy: FW + MrTomi. Jedo zasadicze pytanie. Warto podnosic z .80 i 3.2.8 ? Cekawego cos nowego?
RKARP Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 Dzięki, tak mam CE ale zrobiłem to co napisałeś ale mifit nie chce sparować zegarka więc chyba nie pobiera aktualizacji.
pkonrad Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 @RKARP a odparowałes zegarek w gadgetbridge?
RKARP Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 Tak, zegarek obecnie nie jest sparowany z niczym tylko z samym telefonem przez bluetooth.
fake4r Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 A spróbuj zmienić język w telefonie a angielski. Ubić i włączyć wtedy mifit. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
szablix Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 @RKARP, to zrób tak, wyłącz BT, w mifit sprawdź czy napewno zegarek nie jest sparowany, objawem będzie możliwość ponownego sparowania. Jeśli jest sparowany rozłącz urządzenia. Przy ciągle wyłączonym BT zrób parowanie, Mifit poprosi o zgodę na uruchomienie BT, wtedy zegarek powinien zostać wykryty.
RKARP Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 Z językami już próbowałem zmieniałem na angielski restartowałem wgrywałem ponownie mifit potem zmieniałem na PL i nic się nie ruszyło szablix To samo "nie udało się sparować, skontaktuj się obsługa klienta"
szablix Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 @RKARP, no to przychodzi mi do głowy jeszcze jeden plan. W telefonie wyczyść dane aplikacji mi fit przed odinstalowaniem i zainstaluj ponownie, tylko go nie uruchamiaj. Spróbuj sparować zegarek z GB i wgraj czysty soft 1.0.70 @tomurbanowicz, wrzucał paczkę zip, do znalezienia kilka stron wcześniej (nie wgrywaj tylko pliku GPS) PO wgraniu fw i res zegarek powinien wstać. Teraz odparuj zegarek z GB. Teraz uruchom aplikację mifit (pamiętaj aby BT, był wyłączony). Mifit poprosi o zgodę na dostęp do kontaktów itd. Robisz wyszukiwanie zegarka. Mifit poprosi o włączenie BT i teraz się zgadzasz. I daj znać co wyskoczyło itd.
d7ejkej Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 9 minut temu, RKARP napisał: Z językami już próbowałem zmieniałem na angielski restartowałem wgrywałem ponownie mifit potem zmieniałem na PL i nic się nie ruszyło szablix To samo "nie udało się sparować, skontaktuj się obsługa klienta" Ja bym przez GB wgrał oryginalne FW i RES .70 , potem połączył z Mi Fit i po aktualizacji do FW .86 wszystko powinno grać.
szablix Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 @d7ejkej, napisałem to posta wyżej chyba nie zaktualizowało się Tobie temat. 1
d7ejkej Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 (edytowane) 2 minuty temu, szablix napisał: @d7ejkej, napisałem to posta wyżej chyba nie zaktualizowało się Tobie temat. Sorki chyba się nałożyliśmy. Usunął bym,ale nie mam takiej opcji Edytowane 9 Lutego 2018 przez d7ejkej
tomurbanowicz Opublikowano 9 Lutego 2018 Autor Opublikowano 9 Lutego 2018 Uwaga, zmieniona jest kolejność plików w RES począwszy od pliku nr 228. Dodano 4 pliki. Więc od numeru 228 trzeba dodać do swoich modów + 4 do nazwy plików.
RKARP Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 szablix czy chodzi o ten: Firmware PL FW 0.1.0.70 - PL-FW-0.1.0.70.fw
Rekomendowane odpowiedzi