Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, kzybu1983 napisał:

Mi chodzi o wersje już zrobioną przez TomaUrbanowicza RES inwert white. Gdzie tarcza pokazana powyżej występuje w odwóconych kolorach...obok baterii zamiast PM/AM jest napis BATERIA tak jak w tej powyżej...i w lewym dolnym rogu jest pomiar kroków dziennych procentowy...zamiast gwiazdki w herbie. Dodatkowo druga tarcza modif w komplecie czyli biała pogrubioną czcionką i stópkami :)

Miałem na myśli moje zadanie, które przed sobą postawiłem :) zieloną sobotę ;)

2 minuty temu, fake4r napisał:

Jeszcze sobie tą 1 zmień w dacie. Chyba ten 202.png albo 201... masz w moim zipie kilka postów wyżej.

Masz rację :) też to dojrzałem. Ale parę minut po moim wgrywaniu zasobów dostałem automatyczną niespodziewankę:

5a070e9ee1294_20171111_15480601.thumb.jpg.0ec96ddd61a456ca78788fff3f7a6fbd.jpg

:D

Opublikowano

A ja mam jeszcze zapytanie co by trzeba zrobić, żeby mieć do dyspozycji w zegarku, w tej samej chwili, jedną tarczę w dwóch wersjach? Taka np. 3. w wersji białej i w negatywie, do wyboru.
Czy to się wiąże z grzebaniem w FW?

Opublikowano

Przepraszam - jeszcze jedno pytanie: czy da sie zmienić okres przypomnienia o bezczynnosci? Domyślnie jest godzina, da się skrócić ten czas?

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, tomurbanowicz napisał:

Przeorganizowałem 2 post: 

W ten sposób będzie chyba najbardziej przejrzysty. Mam prośbę o fotki z 3 tarczy które zamieściłem (2 wersje invert). Ja nie mam na razie jak sprawdzić. 

A może takie coś jeszcze zrobić? :D
Czy to zadziała na całej tarczy?
Znaczy się źle się wyraziłem... Czy nie będzie jakiejś kolizji przy wprowadzonym tu 0%, a tarczkami dla dalszych procentów...? Co prawda w miejscu gdzie tu jest AM PM wyświetlać się powinien napis "BATERIA" no ale ... ;)

013.png.0270f02cb53d81ca22aa2ed808c698f2.png

Edytowane przez Orkanus
Opublikowano
10 minut temu, xiar napisał:

Czy do wgrywania nowych tarcz przez GB, muszę za każdym razem rozparować zegarek z MiFit?

Nie trzeba. Ja wyłączam mifit na ten czas.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Orkanus napisał:

A może takie coś jeszcze zrobić? :D
Czy to zadziała na całej tarczy?
Znaczy się źle się wyraziłem... Czy nie będzie jakiejś kolizji przy wprowadzonym tu 0%, a tarczkami dla dalszych procentów...? Co prawda w miejscu gdzie tu jest AM PM wyświetlać się powinien napis "BATERIA" no ale ... ;)

Invert z bateriią w tytule jest właśnie taki, tylko czekam na fotki. Ściągnij, wrzuć i zrób fotkę.

Edytowane przez tomurbanowicz
Opublikowano
1 minutę temu, xiar napisał:

Dziękuję bardzo. To jeszcze jedno, jak wgrać tarcze które są w drugim poście. Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale powinny być res.

W pierwszym poście masz tutorial jak to zrobić.

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, tomurbanowicz napisał:

Invert z bateriią w tytule jest właśni taki, tylko czekam na fotki. Ściągnij, wrzuć i zrób fotkę.

MrTomi-03-inv-battery.res

MrTomi-03-inv-battery.thumb.jpg.61a742f3d29d43fbd0b22a2a450ef312.jpg

Zdjęcie nie najlepsze ale pokazuje co trzeba :) 

Zmieniłem cel w Mi Fit, żeby było szybciej. Mamy 10% dziennej porcji kroków ;)

5a0724ed458be_20171111_17244201_10_procent.thumb.jpg.2afbc201136f182e5cae3195cafdbb4a.jpg

Edytowane przez Orkanus
  • Like 2
Opublikowano
10 minut temu, xiar napisał:

Taki dobry, to nie jestem. Potrafię wgrać gotowy plik fw i res.

To zapraszam na priv.

8 minut temu, Orkanus napisał:

Zdjęcie nie najlepsze ale pokazuje co trzeba

Super, to jeszcze ta jedna z AM/PM z invert.

Opublikowano
1 minutę temu, tomurbanowicz napisał:

To zapraszam na priv.

Super, to jeszcze ta jedna z AM/PM z invert.

Ja taki szybki to nie jestem. Choć chyba wgrywanie do zegarka wolniejsze jest (teraz, gdy już wiem co z czym ;) ).
Wytrwasz w oczekiwaniu? :P 
Działam.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, tomurbanowicz napisał:

Ja bym jeszcze dołożył kropkę pod miesiącach (jak jest wersji white). 

Bardziej był bym za kreską pomiędzy miesiącem a dniem.

4 minuty temu, xiar napisał:

Gdyby jeszcze udało zamoenić się miesiąc z dniem, to będzie ideał. Oczywiście wielki szacun za wykonaną pracę.

Jakby się udało to by było super...brakuje mi już do pełnego szczęścia tylko tego.

Edytowane przez kzybu1983
Opublikowano
5 minut temu, kzybu1983 napisał:

Bardziej był bym za kreską pomiędzy miesiącem a dniem.

W oryginale jest kreska - nie wygląda to najlepiej.

Co do zmiany daty na tej tarczy to jest problem - na tą chwile się nie da prosto tego zrobić.

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, tomurbanowicz napisał:

Ja bym jeszcze dołożył kropkę pod miesiącach (jak jest wersji white). 

Może i rzeczywiście data była by bardziej czytelna...

W tarczy powyżej widać jeszcze opis MIESIĄC...DZIEŃ

Ja u Siebie mam MIES DNI

Jak bedziesz TomUrbanowicz przy okazji coś modyfikował możesz zmienić i wrzucić jako official Twojej wersji.

Edytowane przez kzybu1983
Opublikowano
3 godziny temu, kzybu1983 napisał:

Mi chodzi o wersje już zrobioną przez TomaUrbanowicza RES inwert white. Gdzie tarcza pokazana powyżej występuje w odwóconych kolorach...obok baterii zamiast PM/AM jest napis BATERIA tak jak w tej powyżej...i w lewym dolnym rogu jest pomiar kroków dziennych procentowy...zamiast gwiazdki w herbie. Wszystko w standardowych kolorach oprócz symbolu bateryjki.

Dodatkowo druga tarcza modif w komplecie czyli biała pogrubioną czcionką i stópkami :). Może za dużo wymyślam ale zegarek w tym zestawieniu jest wyj....y w kosmos.

takie rzeczy to dużo kosztują ;) szefa zapytaj.

Opublikowano

Helpmi, nie działa mi gadgetbrige po wgraniu nowego oprogramowania, nie widzi bipa, łączy i łączy i nic. Oszaleję zaraz. Ma ktoś jakieś pomysły jak go zmusić?

Opublikowano
7 minut temu, BALezniak napisał:

Helpmi, nie działa mi gadgetbrige po wgraniu nowego oprogramowania, nie widzi bipa, łączy i łączy i nic. Oszaleję zaraz. Ma ktoś jakieś pomysły jak go zmusić?

A Mi Fit go widzi? Połączony jest z MF?
Jeśli tak, to rozłącz z Mi Fit - wiadomo.

Jeśli się łączy z GB to ok. Jeśli nie to zerknij czy zegarek jest sparowany w opcjach Bluetooth. Jeśli nie, to wyszukaj i sparuj. W razie potrzeby wyłącz i włącz zegarek oraz wyłącz i włącz połączenie BT.

Potem spróbuj się połączyć przez GadgetBridge.

Powinno zadziałać... U mnie działało w podobnej sytuacji.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...