galakty Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 Dnia 15.01.2017 o 13:01, majdan12 napisał: Tego akurat ci nie jestem w stanie powiedzieć,ale jako system MoKee daje radę,ale to nie jedyny dostępny system ''Custom ROM''. Gdybym stworzył sobie odpowiednie warunki (takie samie oświewietlenie podczas wykonywania testu aparatu/kamery) to może bym przetestował aparat w moim Xiaomi. Nie musisz, wystarczy czy sprawdzisz jak działa OIS i fps w 4K. Wtedy wyjdzie, czy custom romy jednak nie są opierane na libsach itp z MIUI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwerty Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 Czy ktoś wie jak uruchomić Mi5 jako modem na PC? Jest taka możliwość? Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnny1836 Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 44 minuty temu, qwerty napisał: Czy ktoś wie jak uruchomić Mi5 jako modem na PC? Jest taka możliwość? Ustawienia -> Sieci Zwykłe i bezprzewodowe -> Więcej -> Telefon jako modem Żeby włączyć tą opcję musisz najpierw podłączyć tel do komputera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwerty Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 (edited) Nie mam takich ustawień w telefonie. W ustawieniach mam grupę ustawień SIECI i w niej Karty SIM i sieci komórkowe, Wi-Fi, Bluetooth, Hotspot, Więcej. I to wszystko. PS. Znalazłem coś takiego jak Tethering przez USB. Czy to o to chodzi? Edited January 17, 2017 by qwerty Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergmen Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 Hotspot? Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwerty Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 Dobra włączyłem Tethering przez USB i działa internet na PC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek_Zawadzki Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 Mi w custom rom RR 5.8.0 nagrywał 26fps niezależnie na jakiej rozdzielczosci. Pytanie jak zmienić w miui domyślny pulpit launchera bo nie widzę takiej opcji nigdzie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 Uszczypnij ekran. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wtbn Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 (edited) 2 minuty temu, Tomek_Zawadzki napisał: Mi w custom rom RR 5.8.0 nagrywał 26fps niezależnie na jakiej rozdzielczosci. Pytanie jak zmienić w miui domyślny pulpit launchera bo nie widzę takiej opcji nigdzie? MIUI niezbyt się lubi z innymi launcherami. Jeśli nie masz dużego ciśnienia na zmiane, zostań przy zwykłym miui edit. a dobra, jak o tapete chodzi to tak jak kolega wyżej pisał. myślałem że inny launcher chcesz Edited January 17, 2017 by wtbn Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwerty Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 (edited) Mam problem z tym internetem bo jak włączę Tethering przez USB to wiesza mi Centrum Sieci i udostępniania w Windows 10. Jak wyłączę to wszystko wraca do normy. PS. Internet działa ale nie mogę włączyć menu start ani panelu sterowania. Edited January 17, 2017 by qwerty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek_Zawadzki Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 Mam launcher miui chodzi mi że jak dodam nową stronę to jak zrobić żeby ona była domyślna?Tzn klikam klawisz dom i przechodzi do strony która chce Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 19 minut temu, Tomek_Zawadzki napisał: Mi w custom rom RR 5.8.0 nagrywał 26fps niezależnie na jakiej rozdzielczosci. Pytanie jak zmienić w miui domyślny pulpit launchera bo nie widzę takiej opcji nigdzie? Czyli bazują na najnowszych miui. Takie to dopracowane customy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 (edited) 10 minut temu, galakty napisał: Czyli bazują na najnowszych miui. Takie to dopracowane customy. No... to tak jakby kotlety z soi w restauracji dla wegan smażono na wieprzowym smalcu... A naiwny weganin się cieszy, że przechytrzył ten podły mięsny przemysł Edited January 17, 2017 by latet 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 Mam launcher miui chodzi mi że jak dodam nową stronę to jak zrobić żeby ona była domyślna?Tzn klikam klawisz dom i przechodzi do strony która chceUszczypnij ekran, dwa paluchy na ekran i do siebie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwerty Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 (edited) Czy mógłby ktoś podłączyć swoje Mi5 w trybie Tetheringu USB aby zobaczyć czy telefon pojawia się w menadżerze urządzeń w kartach sieciowych jako remote ndis based internet sharing device? Jeśli się pojawi to jaka wersja sterownika i czy można normalnie korzystać z panelu sterowania ustawień sieci itp na komputerze? Edited January 17, 2017 by qwerty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek_Zawadzki Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 Uszczypnij ekran, dwa paluchy na ekran i do siebie. Jak edytować dodawać strony, widgety i zmieniać efekty to wiem, ale jak ustawić inna niż jest teraz ustawiona strona domowa? Chyba się nie da Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 No a jak uszczypniesz to nie ma pod każdą kartą ikony domku? Klikasz na nią i zmienia Ci domyślną stronę. Mają Ci się wszystkie karty na jednym ekranie wyświetlić a nie na dole ikony widgety efekty itd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek_Zawadzki Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 A na jakiej wersji tak masz? Ja mam teraz 6.11.10 jak uszczypne lub naciśnie dłużej to wyskakuje tylko dodawanie widgetow itd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 A spróbuj 3ma palcami. Na pewno jest taka opcja. Teraz siedzę na custom rom ale na 6.11.10 byłem wcześniej 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek_Zawadzki Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 Na trzy paluchy działa 🙂 DziękiA z ciekawości na jakim romie teraz siedzisz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 RR Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 I jakie wrażenia? @AdamKli Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 Zależy na co patrzeć. Problem z fps nadal występuje ( 26 ), jeszcze jakieś drobne rzeczy są do poprawy. Bateria na pewno na plus, aktualnie 3h15min sot i jeszcze 56% baterii. Wiadomo sot jeden drugiemu nie równy ale poprawa widoczna gołym okiem, warto o tym wspomnieć choć mi to lotto jak mam słabą baterię to ładuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekBB Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 Jak wyłączyć ikonkę chmury i informacje żebym zsynchronizowal chmurę jak przed chwilą to zrobiłem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
asalas77 Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 Da się zrobić tak, żeby można było usunąć powiadomienia z ekranu blokady bez odblokowywania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonfp Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 Czy najnowszy global stable 8.1.2.0 to android 6 czy już 7? Bo nie chce na razie przechodzić na 7.Wysłane z mojego XT1032 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonfp Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 Czy najnowszy global stable 8.1.2.0 to android 6 czy już 7? Bo nie chce na razie przechodzić na 7.Wysłane z mojego XT1032 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergmen Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 global jeszcze nie ma 7. W żadnym wydaniu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek_Zawadzki Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 Da się zrobić żeby włączać latarkę przyciskiem fizycznym przy blokadzie ekranu? Bez użycia xposed Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekBB Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 Jak zrobiłem format miflash to wysłało mi znowu sms za 50gr w celu aktywacji? Gdzie to sprawdzić? Karta się aktywowała i chmura działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andree86 Posted January 19, 2017 Share Posted January 19, 2017 Witam, gdzie można ustawić synchronizację widgetu pogody? (xiaomi eu 6.11.10) Będę wdzięczny za pomoc. Wyslane z MI5 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
gappz Posted January 19, 2017 Share Posted January 19, 2017 Witajcie, Czy na obecnej wersji miuipolska 7.1.12 da się wgrać xposed na mi5? próbował ktoś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
t.bone Posted January 19, 2017 Share Posted January 19, 2017 Czołem! Panowie i Panie, takie pytanie na szybko: czy ktoś u siebie zaobserwował problem z działaniem przycisku dotykowego "MENU", posiadając ROM Global? Borykam się z tym problemem, gdy na ekranie jest szkło hartowane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Remorka Posted January 19, 2017 Share Posted January 19, 2017 Czy u Was też by wybudzić telefon podwójnym stuknięciem trzeba najpierw dotknąć lub musnąć ekran dopiero potem stuknąć 2 razy? Dzięki z góry za odpowiedzi Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 19, 2017 Share Posted January 19, 2017 8 minut temu, Remorka napisał: Czy u Was też by wybudzić telefon podwójnym stuknięciem trzeba najpierw dotknąć lub musnąć ekran dopiero potem stuknąć 2 razy? Dzięki z góry za odpowiedzi Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Co prawda mam Mi4C, ale.. W ciągu dnia jest dobrze. Ale gdy np. telefon leży całą noc, to rano mogę pukać i pukać (telefon) a on się nie wybudzi. Trzeba przejechać palcem albo guzikiem go wybudzić. Potem działa dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts