gwalberg Opublikowano 30 Czerwca 2023 Opublikowano 30 Czerwca 2023 Pomyliłem Twrp da się jeszcze uratować fona?
gwalberg Opublikowano 30 Czerwca 2023 Opublikowano 30 Czerwca 2023 Uratowałem, pierwszy raz zrobiłem taki błąd
vipvip Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Opublikowano 29 Sierpnia 2023 (edytowane) Witam Pytanie mam tak stary zrotowany tel. z androidem 6. Nie mogę zainstalować aplikacji ze sklepu. Jaki magisk muszę zainstalować, którą wersję bo wersja 23, 24 w twrp wywala error Pozdrawiam Edytowane 29 Sierpnia 2023 przez vipvip Zainstalowałem magisk APK wet.21 potem przez twrp najnowsze safrtynet i lipa
stacez Opublikowano 10 Listopada 2023 Opublikowano 10 Listopada 2023 (edytowane) W dniu 30.06.2023 o 21:49, gwalberg napisał(a): Uratowałem, pierwszy raz zrobiłem taki błąd Możesz zdradzić jakie rozwiązanie zadziało? Edytowane 10 Listopada 2023 przez stacez
ZForum Opublikowano 14 Listopada 2023 Opublikowano 14 Listopada 2023 (edytowane) Witam, Telefon wymusił na mnie aktualizację Magiska z 5.2 do 6.4 i zdechł... do teraz działał bez problemów. Uruchamia się loguje do pulpitu ale stale jest błąd Menadżera nie ładują się ikony nie łączy się z siecią, WiFi TWRP działa. Próbowałem zrobić Uninstall i d..a stale to samo. Jakie opcje włączyć aby ukryć roota... poproszę łopatologicznie, które opcje w Magisku... Problem jest w ZYGISK w wersji 6.4 włączenie uniemożliwia start panelu aplikacji. Postawiłem system od nowa magisk poszedł włączenie zygisk - po zabawie, nie odpala się pulpit. Instalacja MAGISK 1. Aplikacja 2. TWRP sama magisk Po uruchomieniu apka żąda ponownej instalacji bo nie rozpoznaje. Po reinstalacji z aplikacji magisk bez błedów. Zygisk Wywala pulpit. Edytowane 14 Listopada 2023 przez ZForum
martinii Opublikowano 19 Listopada 2023 Opublikowano 19 Listopada 2023 Hej,Właśnie mam problem jak post wyżej. Mam xiaomi mi 9t dotąd miałem MIUI 10.ileśtam z TWRP, Magiskiem, Zygiskiem, Lsposed i różnymi modułami. Wszystko działało idealnie, ale zachciało mi się aktualizacji... Wyłączyłem wszystkie moduły Magisk, ściągnąłem ostatni oficjalny rom, zrobiłem flash w TWRP i mam MIUI 12.1 i wszystkie moje dane i wszystko działa. Potem przez fastboot wrzuciłem najnowsze TWRP, a z niego Magisk i jest problem taki jak kolega wyżej opisał: telefon się włącza, ale po odblokowaniu mam czarny ekran - można np wejść w ustawienia z górnej belki, ale wszystko laguje i ekran z aplikacjami jest czarny. Ponowny flash oficjalnego romu i znowu wszystko działa. Co mam zrobić? Czy jest szansa na uratowanie aplikacji i danych? Czy po wybraniu w TWRP Format Data i postawić wszystko od nowa? Wysłane z mojego SM-A236B przy użyciu Tapatalka
Kacper Skrzypek Opublikowano 19 Listopada 2023 Opublikowano 19 Listopada 2023 19 minut temu, martinii napisał(a): Co mam zrobić? Wgrać starszego Magiska. Na najnowszym jest taki problem na starszych telefonach.
martinii Opublikowano 19 Listopada 2023 Opublikowano 19 Listopada 2023 Ok, spróbuję, ale przed aktualizacją też miałem wersję 26.4...EDITDZIAŁA! Z wersją 25.4! Dzięki Ci Kolego!
ZForum Opublikowano 21 Listopada 2023 Opublikowano 21 Listopada 2023 Poproszę o pomoc.... Magisk 26.X wywala mi Mi9Lite - wersja stabilna. Doczytałem że jest wersja "poprawiona" rozwojowa ale nie wiem skąd ją pobrać... https://github.com/topjohnwu/Magisk/issues/7539
martinii Opublikowano 22 Listopada 2023 Opublikowano 22 Listopada 2023 Co to znaczy "wywala telefon"? Bootloop, boot do fastboot, recovery? Tu masz poradnik: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-magiska-play-integrity-fix-portfel-google/Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka
ZForum Opublikowano 22 Listopada 2023 Opublikowano 22 Listopada 2023 (edytowane) 5 godzin temu, martinii napisał(a): Co to znaczy "wywala telefon"? Bootloop, boot do fastboot, recovery? Tu masz poradnik: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-magiska-play-integrity-fix-portfel-google/ Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Nie wiem czy do mnie.... ale Magisk 26.X w przypadku instalacji na Mi 9Lite. Powoduje: nie działa odcisk palca, nie ma pulpitu (tylko tapeta), szuflady aplikacji, nie ma ikon, pojawia się komunikat: menadżer aplikacji przestał działać, nie łączy się z WiFi, SIM. Żadne menu nie jest dostępne. Tylko przyciski: Alarmowe, Wyłącza, Reboot na górze ekranu. Sama instalacja sprawdzone 4X na czystym MIUI, czyli zawsze: 1. Format karty z TWRP, Wipe Delwik / Cache. 2. Instalacja MIUI. 3. Logowanie do Google, Xiaomi. 4. Instalacja MAGISK 26.X na dwa sposoby w kolejności: APK i ZIP oraz odwrotnie. 5. Niezależnie od sposobu instalacji po uruchomieniu aplikacji MAGISK zawsze komunikat że Urządzenie nie rozpoznane wymagany "update" Magisk. 6. Idzie reflash i tutaj loteria... wariant optymistyczny telefon działa ale pada (opisane na górze) po włączeniu ZYGISK, wariant pesymistyczny dzieje się tak od razu po ponownym uruchomieniu. Te same czynności na wersji 25.2 wszystko działa, mObywatel + Portfel oraz reszta. Edytowane 22 Listopada 2023 przez ZForum
martinii Opublikowano 22 Listopada 2023 Opublikowano 22 Listopada 2023 Ja miałem to samo. Zainstalowałem 26.3 sposobem spatchowania pliku boot.img. Na Mi 9T wszystko działa. Zainstalowałem czysty rom, potem magisk w wersji apk. W Magisku wybrałem aktualizację (lub ponowną instalację - nie pamiętam już) i jako metodę wybrałem nie bezpośrednią instalację a właśnie patchowanie pliku boot.img. Potem wchodzisz do TWRP i tam wybierasz instalację nie ZIP tylko IMG. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka
Netoper Opublikowano 22 Listopada 2023 Opublikowano 22 Listopada 2023 Nie wiem czy do mnie.... ale Magisk 26.X w przypadku instalacji na Mi 9Lite. Powoduje: nie działa odcisk palca, nie ma pulpitu (tylko tapeta), szuflady aplikacji, nie ma ikon, pojawia się komunikat: menadżer aplikacji przestał działać, nie łączy się z WiFi, SIM. Żadne menu nie jest dostępne. Tylko przyciski: Alarmowe, Wyłącza, Reboot na górze ekranu. Sama instalacja sprawdzone 4X na czystym MIUI, czyli zawsze: 1. Format karty z TWRP, Wipe Delwik / Cache. 2. Instalacja MIUI. 3. Logowanie do Google, Xiaomi. 4. Instalacja MAGISK 26.X na dwa sposoby w kolejności: APK i ZIP oraz odwrotnie. 5. Niezależnie od sposobu instalacji po uruchomieniu aplikacji MAGISK zawsze komunikat że Urządzenie nie rozpoznane wymagany "update" Magisk. 6. Idzie reflash i tutaj loteria... wariant optymistyczny telefon działa ale pada (opisane na górze) po włączeniu ZYGISK, wariant pesymistyczny dzieje się tak od razu po ponownym uruchomieniu. Te same czynności na wersji 25.2 wszystko działa, mObywatel + Portfel oraz reszta. No to skoro 252 działa to po co chcesz mieć niedziałajacą wersję?Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka
martinii Opublikowano 22 Listopada 2023 Opublikowano 22 Listopada 2023 Bo na 25.2 nie wszystkie modułu działają. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka
ZForum Opublikowano 23 Listopada 2023 Opublikowano 23 Listopada 2023 Właśnie wyszedł PlayIntegrityFix_v13.4 ze wsparciem dla MAGISK 25.2. Działa na Mi9 Lite: Płatności i mObywatel. Należy pamiętać aby: - Ukryć apkę MAGISK - Zrobić listę wykluczeń Przetestowana na moim staruszku
ZForum Opublikowano 28 Listopada 2023 Opublikowano 28 Listopada 2023 Dzisiaj zdechło aby była szansa na płatności musi być Magisk 26.X...
wzr1one Opublikowano 29 Listopada 2023 Opublikowano 29 Listopada 2023 (edytowane) Cześć, Telefon Mi 11 Lite 5G, MIUI 14.0.10.0.TKICNXM z dnia Data: 19/11/2023 MAGISK 26.4 Wczoraj robiłem wszystko krok po kroku zgodnie z instrukcją na stronie: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-magiska-play-integrity-fix-portfel-google/ Dalej wyskakuje problem z płatnościami. Po ukryciu Magiska, wyłączyło mi Zygiska, a moduł PlayintegrityFix wymaga go włączonego, więc switch off / switch on i restart tel. SPIC pokazuje mi w CTS Profile Match - Failet a w Play Integrity jest MEETS_BASIC_INTEGRITY Co robię źle? Edytowane 29 Listopada 2023 przez wzr1one
kris68 Opublikowano 29 Listopada 2023 Opublikowano 29 Listopada 2023 Mam pytanie i babrdzo,bardzo proszę kolegow o pomoc. Zrobilem wszystko to co bylo w instrukcji i nic nie wyniklo. Prosze bardzo troche mnie poprowadzic - muszę na nowo wgrać do Xiaomi 13 ostatni system nie Hyper OS i wtedy wejśc w tryb faastot i powykonywac te komendy a wczesnie na kompie wygenerowac tem obraz , zamienić i zastosowac fixa. To dla mnie bardzo wazne bo mObywatel nie dziala, aplikacje bankowe - Bardzo proszę gdyby Pan Kacper mial chwile czasu i wytlumaczył ewentualnie kolega Master. Zawsze obydwaj Panowie mi pomagali- licze na choc odrobinę pomocy. Pozdrawiam.
vipvip Opublikowano 9 Stycznia 2024 Opublikowano 9 Stycznia 2024 (edytowane) W dniu 29.11.2023 o 14:36, wzr1one napisał(a): Cześć, Telefon Mi 11 Lite 5G, MIUI 14.0.10.0.TKICNXM z dnia Data: 19/11/2023 MAGISK 26.4 Wczoraj robiłem wszystko krok po kroku zgodnie z instrukcją na stronie: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-magiska-play-integrity-fix-portfel-google/ Dalej wyskakuje problem z płatnościami. Po ukryciu Magiska, wyłączyło mi Zygiska, a moduł PlayintegrityFix wymaga go włączonego, więc switch off / switch on i restart tel. SPIC pokazuje mi w CTS Profile Match - Failet a w Play Integrity jest MEETS_BASIC_INTEGRITY Co robię źle? Czy to zadziała na MI 10 Lite 5G, bo także próbuję ożywić płatności w moim telefonie. mam androida 12 i miui 13. Edytowane 9 Stycznia 2024 przez vipvip
vipvip Opublikowano 10 Stycznia 2024 Opublikowano 10 Stycznia 2024 No fajnie po przejściu tego etapu telefon mi się normalnie uruchamia a potem restartuje się do TWRP które nie działa ponieważ nie przyjmuje wzoru. Ktoś pomoże ? 1 fastboot devices W zależności od wybranego wcześniej obrazu: 1 fastboot flash init_boot_ab nazwa_pliku.img Lub: 1 fastboot flash boot_ab nazwa_pliku.img Na starszych urządzeniach boot_ab może nie zadziałać – wtedy spróbować: 1 fastboot flash boot nazwa_pliku.img Następnie: 1 fastboot reboot
kris68 Opublikowano 10 Stycznia 2024 Opublikowano 10 Stycznia 2024 Naprawdę trudno pomóc przy starszym modelu, przy moim X13 wzór wchodzi, a do RN12 5G nie ma działającego poprawnie TWRP .
vipvip Opublikowano 10 Stycznia 2024 Opublikowano 10 Stycznia 2024 (edytowane) Hej kris68 no właśnie gdyby TWRP działało to bym wszystko dograł sobie normalnie a na chwilę obecną nie działa mi portfel, mobywatel itd.... Rom zmodyfikowałem tak: ale mam taką ścieżkę C:\Users\User\Desktop\mi 10 lite 5G rom android 13\xiaomi.eu_multi_MI10LITE5G_V13.0.4.0.SJIMIXM_v13-12-fastboot\bin\windows odpalam Nie mogę pojąć tego z tego linku https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-magiska-play-integrity-fix-portfel-google/ do tego momentu mam wszystko ogarnięte ale nie wiem jak później w PowerShell wskazać ścieżkę dostępu Edytowane 10 Stycznia 2024 przez vipvip
Netoper Opublikowano 10 Stycznia 2024 Opublikowano 10 Stycznia 2024 W danym folderze wciśnij shift, prawy przycisk myszy i będzie polecenie otwórz tutaj powershellWysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
vipvip Opublikowano 10 Stycznia 2024 Opublikowano 10 Stycznia 2024 (edytowane) No zrobione ale nadal po uruchomieniu systemu coś się aktualizuje i reboot do TWRP który nie przyjmuje wzoru. Czy ktoś może pomóc bo już nie mam siły do tego telefonu...... Czy można odinstalować TWRP tak żeby było stare recovery ? Edytowane 12 Stycznia 2024 przez vipvip
strony1984 Opublikowano 29 Marca 2024 Opublikowano 29 Marca 2024 witam właśnie kupiłem xiaomi 14. mam już wgrane miui polska. jak go zrootować i czym.
kris68 Opublikowano 29 Marca 2024 Opublikowano 29 Marca 2024 Zacznij bawić się Magiskiem bo tylko tędy droga, wyżej masz linka.
gwalberg Opublikowano 4 Kwietnia 2024 Opublikowano 4 Kwietnia 2024 Próbuje zrootować RN13PRO 5G i niestety pierwszy raz od 10lat poległem, nigdy z Xiaomi nie było takich problemów jak teraz. Próbuję według tego tutka magisk i nic, już wszystkiego próbowałem w każdej kombinacji plik magisk_patched-27000_ng0Vr nie chce się wgrać. Próbowałem przez Rom, przez platform-tools, nawet przez Minimal ADB and Fastboot i bezskutecznie. Tutorial jest nieprzejrzysty i tym samym ja coś źle robię.
Kacper Skrzypek Opublikowano 4 Kwietnia 2024 Opublikowano 4 Kwietnia 2024 Nie podałeś info jaki masz błąd...
gwalberg Opublikowano 4 Kwietnia 2024 Opublikowano 4 Kwietnia 2024 9 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Nie podałeś info jaki masz błąd... Różne, ale na przykład taki: "C:\Users\XionX\Downloads\xiaomi.eu_multi_GARNET_OS1.0.1.0.UNRCNXM_os1-14\bin\windows>fastboot flash boot\magisk_patched-27000_hb0um.img unknown partition 'boot\magisk_patched-27000_hb0um.img' fastboot: error: cannot determine image filename for 'boot\magisk_patched-27000_hb0um.img
gwalberg Opublikowano 4 Kwietnia 2024 Opublikowano 4 Kwietnia 2024 Poradziłem sobie, nie może być fastboot flash boot nazwa_pliku.img tylko fastboot boot nazwa_pliku.img Tylko dlaczego nie ma tego w instrukcji, musiałem się domyślać, kilka godzin zmarnowanych
Kacper Skrzypek Opublikowano 4 Kwietnia 2024 Opublikowano 4 Kwietnia 2024 20 minut temu, gwalberg napisał(a): Poradziłem sobie, nie może być fastboot flash boot nazwa_pliku.img tylko fastboot boot nazwa_pliku.img No właśnie nie. Ma być fastboot flash boot nazwa.img. Robiłeś fastboot flash boot i bez spacji wskazywałeś plik, więc nic dziwnego, że nie wgrywało... Chyba że na RN13Pro był obraz init_boot, to wtedy fastboot flash init_boot nazwa.img. (W obu przypadkach można dać _ab jeszcze). Obecnie tylko uruchomiłeś ten obraz. Jak zrestartujesz telefon, to możesz się zdziwić, że nie ma Magiska... 1
gwalberg Opublikowano 4 Kwietnia 2024 Opublikowano 4 Kwietnia 2024 (edytowane) 48 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): No właśnie nie. Ma być fastboot flash boot nazwa.img. Robiłeś fastboot flash boot i bez spacji wskazywałeś plik, więc nic dziwnego, że nie wgrywało... Chyba że na RN13Pro był obraz init_boot, to wtedy fastboot flash init_boot nazwa.img. (W obu przypadkach można dać _ab jeszcze). Obecnie tylko uruchomiłeś ten obraz. Jak zrestartujesz telefon, to możesz się zdziwić, że nie ma Magiska... No właśnie nie ma, masakra jakaś. Teraz zrobię tak jak piszesz. Dzięki, teraz wszystko okej. Edytowane 4 Kwietnia 2024 przez gwalberg 1
zagrobelny Opublikowano 4 Kwietnia 2024 Opublikowano 4 Kwietnia 2024 (edytowane) Proszę o wypowiedź na temat Magiska Delty: https://magiskdelta.com/ lub napisanie poradnika w tym kwartale 2024 abyśmy mogli go bezpiecznie używać mając już zalecany na miuipolska - GooglePayFix. Magisk Delta wygląda na jeszcze lepszy bez problemów i konsekwencji z bootlopem o których wspominają koledzy o mękach i wku...&*&*^& wyżej. 1. Mam Note10 Pro (TWRP) z ostatnim stabilnym HyperOS i ostatnim GooglePayFix (używam płatności zbliżeniowych, kilku banków, mObywatela). Potrzebuje roota dla app: Tasker, MacroDroid, AdAway Czy instalując MagiskDelta będę miał problemy z GooglePayFix czy innymi w przyszłości kiedy google prowadzi zmiany do portfela? Co będę musiał zrobić z rootem jak zrobię update systemu do kolejnego stabilnego HyperOS za kilka miesięcy lub wysypią się płatności Google? 2. Czy można Magisk Delta poprostu kiedyś odinstalować i wrócić do nieroota? Czy wymaga to wgrywania nowego romu i szarpanek z backupem? 3. Czy jakakolwiek odmiana Magiska obciąża widocznie działanie całego systemu w sposób zauważalny skoro podmienia pliki i tłumaczy "pewne rzeczy w locie"? 4. Czy instalując Magisk Delta trzeba czyścić Usługi Google Play, Sklep Google Play, Portfel Google, Google Services Framework mając - GooglePayFix? 5. Czy wymagane jest w Magic Delta zaznaczanie ukrywania dla googlowskich mechanizmów, płatności i sklepów? 6. Czy mają znaczenie w praktyce i warto używać opcje Delty: Core Only Mode, Bootloop Protector, System only Install Edytowane 5 Kwietnia 2024 przez zagrobelny
Kacper Skrzypek Opublikowano 5 Kwietnia 2024 Opublikowano 5 Kwietnia 2024 Nie używałem nigdy Magiska Delty, bo nie był on mi do niczego potrzebny, więc nie jestem w stanie na ten temat nic powiedzieć.
zagrobelny Opublikowano 5 Kwietnia 2024 Opublikowano 5 Kwietnia 2024 (edytowane) Kacper, jak nie Ty, to kto? A czy jakakolwiek domiana Magiska ma wpływ na ważną część którą używamy GooglePayFix? Czy to niezależne? Postanowiłem założyć osobny wątek bo ten dotyczy oryginalnego Magiska a pytam o przysżłościową??? odmianę? jeśli ktoś dysponuje wiedzą i testował, proszę o własną interpretację. https://miuipolska.pl/forum/topic/63234-magisk-delta-następca-magiska/ Edytowane 5 Kwietnia 2024 przez zagrobelny
Rekomendowane odpowiedzi