Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
19 godzin temu, fortel napisał:

Tylko to jest rom global bez roota a urządzenie jest certyfikowane. Wyczytałem że komuś też nagle przestało działać to pomógł reset do ustawień fabrycznych, ale tego nie chciałbym robić

Dlaczego ? Nie korzystasz z konta xiaomi i nie masz zrobionej kopii systemu ? Jak masz zrobioną kopię systemu w chmurze to po resecie w ciągu 10 minut przywrócisz ustawienia początkowe.

Edytowane przez jan1994
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Odgrzeję trochę temat. Ja mam taką sytuację, że posiadam najnowszy Global Stable ROM, nie mam odblokowanego bootloadera, mam dodaną kartę, ale Android Pay i tak mi nie działa (na MI5). Ktoś ma podobnie?

Opublikowano
12 minutes ago, bergmen said:

Płatność hce zaznaczona czy mi pay? 

Mam zaznaczoną domyślną. Czytałem, że MiPay robi problemy, czy w tym przypadku domyślna to MiPay i powinienem dać HCE?

Opublikowano

mBank na koniec wakacji w końcu umożliwił dodanie kart visa do swojej aplikacji mobilnej - mi5 (miui 7.8.24) i wszystko działa jak trzeba.

Niezwykle proste to i wygodne :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Byłem wczoraj na zakupach w Żabce i chciałem zapłacić za pomocą AP, ale w momencie przykładania telefonu do terminalu wyskakiwał komunikat w stylu: "ta karta jest nieobsługiwana". Zastanawiam się czy to problem z AP (ew. telefonem - choć tego samego dnia wykonałem 2 transakcje bezproblemowo), czy kwestia terminala - nie należał do najnowszych. Jakieś sugestie?

(karta Visa, mBank)

Opublikowano

@grzes20u
Podaj nazwę softu.
Uzywasz magisk?
Wycofaj zgodę na płatności telefonem w apce mBanku. Usuń kartę z Android pay, odinstaluj apke AP i zainstaluj ponownie i dodaj kartę od nowa. Zezwól na płatności telefonem w apce mBanku.

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Podaj nazwę softu.

Uzywasz magisk?

Wycofaj zgodę na płatności telefonem w apce mBanku. Usuń kartę z Android pay, odinstaluj apke AP i zainstaluj ponownie i dodaj kartę od nowa. Zezwól na płatności telefonem w apce mBanku.

7.7.20

Nie, SuperSU (nie wiem czemu działa z rootem).

Resztę zrobię, jak sprawdzę to jeszcze raz.

Opublikowano

Cześć. Czy Możecie potwierdzić, że AP na nowych miuipolska działa prawidłowo - czy da się płacić powyżej 50 PLN i np. doładować konto w Revolut ? Obecnie siedzę na lineage ze względu na powyższe problemy (nie udało mi się ich rozwiazac)

Opublikowano

Hej

Podepnę się pod temat. Na moim MI5 (MIUI 9 xiaomi.eu 7.9.7 rozwojowa) zainstalowałem Magisk, następnie AP i dodałem kartę, aplikacje tmobile bankowe i włączyłem płatności zbliżeniowe, ustawienia nfc z HCE i nie działa...

SafetyNet na zielono a ja nie mam pojęcia co może być źle. 

Jakieś sensowne pomysły? Kupiłem ten model przede wszystkim, żeby korzystać z NFC a od tygodnia męczę się z tym tematem.

Opublikowano

Hej
Podepnę się pod temat.
[...]
 Jakieś sensowne pomysły? Kupiłem ten model przede wszystkim, żeby korzystać z NFC a od tygodnia męczę się z tym tematem.

Sprawdź czy AP ma wszystkie wymagane uprawnienia (autostart, NFC, uruchamianie w tle).
Jeżeli nie zadziała, to bym sprawdził czy działa przed instalacją Magsika (na czysto, bez dodatków).
Opublikowano
Hej
Podepnę się pod temat. Na moim MI5 (MIUI 9 xiaomi.eu 7.9.7 rozwojowa) zainstalowałem Magisk, następnie AP i dodałem kartę, aplikacje tmobile bankowe i włączyłem płatności zbliżeniowe, ustawienia nfc z HCE i nie działa...
SafetyNet na zielono a ja nie mam pojęcia co może być źle. 

Nic nie musisz dodatkowo instalować i kombinować, bo po instalacji tego romu Xiaomi.eu działa AP.

Opublikowano

Przywróciłem kopię w TWRP z chwili przed instalacją Magiska. Wszystko ustawione jak należy a AP nie działa, TMbankowe nie działa. Terminal krzyczy aby przyłożyć inną kartę. 

Co wciąż może być źle?

Opublikowano

U mnie też krzyczało, przełączyłem Mobilny portfel na wbudowany układ i z powrotem i płatność przeszła dopiero po odblokowaniu ekranu kodem/palcem. Teraz wszystkie przechodzą po wybudzeniu.

Opublikowano

Komuś też płatności zbliżeniowe przestały działać w aplikacji Peopay? raczej nie wina romu bo miałem też tak na tym co wcześniej działało. Reinstal apki nie pomgół. Ciągle odrzuca kartę

Opublikowano
3 godziny temu, otzi napisał:

U mnie też krzyczało, przełączyłem Mobilny portfel na wbudowany układ i z powrotem i płatność przeszła dopiero po odblokowaniu ekranu kodem/palcem. Teraz wszystkie przechodzą po wybudzeniu.

Zastosowałem ten patent i AP działa elegancko.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

@Luk23 Nie ten dział ;)
Więcej danych... co krzyczy, jaka appka? Jak masz ustawione:
Ustawienia > Więcej > Układ zabezpieczający
Ustawienia > Więcej > Dotknij i zapłać

Edytowane przez K4r0lSz
Opublikowano

Układ zabezpieczający HCE

Dotknij i zapłać - Android pay i nic innego do wyboru nie mam

A komunikat zawsze ten sam 

Na tym urządzeniu nie można korzystać z Android pay

Opublikowano

Tylko, że to jest rom dla Mi5s a to jest temat o zwykłej Mi5. Tak więc jeśli masz zwykłą Mi5 najprawdopodobniej wygrałeś zły software, nie od tego telefonu i stąd może te twoje bugi

Opublikowano

Pytanko do płacących telefonem i posiadających Miui Polska. Czy na ostatniej aktualizacji 7.9.21 i magisku nie ma problemów? Ja siedzę na Globalu i coś ostatnio mi nie działa myślę o ucieczce na Miui Polska ? 
I jeszcze jedno, czy po zainstalowaniu Miui można jakoś zablokować bootloader ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...