PolskaWTF Posted November 16, 2016 Share Posted November 16, 2016 Jutro do naszej cebulandii wchodzi Android Pay. Niestety apka nie pozwala mi podpiąć karty, co gorsze rootcloack i unroot również nic nie daje. Xiaomi sie fochneło na google i zmusza do użwania MiWallet którego w Polsce nie ma? Czy jest jakieś obejście? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sr1 Posted November 16, 2016 Share Posted November 16, 2016 Gdzieś ludzie pisali, że jeszcze nie da się podpiąć i dopiero jutro będzie się dało. Ale ile w tym prawdy jest to nie wiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
toldii Posted November 16, 2016 Share Posted November 16, 2016 U mnie przy próbie dodania karty wywala komunikat "Google nie może potwierdzić że twoje urządzenie lub jego oprogramowanie jest zgodne z androidem" co uniemożliwia korzystanie z tej apki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JusTQL Posted November 17, 2016 Share Posted November 17, 2016 U mnie przy próbie dodania karty wywala komunikat "Google nie może potwierdzić że twoje urządzenie lub jego oprogramowanie jest zgodne z androidem" co uniemożliwia korzystanie z tej apki.Odblokowany bootloader :/Może coś chłopaki wymyślą.Ja dziś po aktualizacji sprawdzę bez root. Może i on mieszaWysłano z Mi5 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Efpek Posted November 17, 2016 Share Posted November 17, 2016 Roota na pewno nie można mieć - to w oficjalnym info nawet napisane. Ale ja roota nie mam a też nie działa. Obstawiam 3 rzeczy - bootloader odblokowany albo soft w wersji dev, albo świadoma blokada konkurencji (MiWallet) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suprboar Posted November 17, 2016 Share Posted November 17, 2016 Dziś rano zainstalowałem z nadzieją sprawdzenia jak to działa no ale niestety komunikat taki jak u kolegi powyżej :-/ Tak na szybko sprawdziłem w internetach i wygląda że na Globalu działa, ale też ponoć jest problem w niektórych wersjach tzn. Po OTA nagle ludziom przedstawała ludziom działać apka (znikały z niej wszystkie dodane karty). Sprawdziłem test SafetyNet o którym piszą (zdjęcie poniżej). Domysły są takie że to bootloader i albo ROM developerski (albo jedno i drugie). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JusTQL Posted November 17, 2016 Share Posted November 17, 2016 Na globalu 7.3.5.0 podobno znów działaWysłano z Mi5 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kurian Posted November 17, 2016 Share Posted November 17, 2016 xiaomi.eu 6.11.10 (dev), bez root-a - nie działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaxPrime Posted November 17, 2016 Share Posted November 17, 2016 Z ciekawości zainstalowałem Android Pay na swoim Mi 5 Pro. Wersja MIUI 8 Stable (8.0.5.0), bez root'a, bez odblokowanego bootloader'a etc. Nie wyrzuca mi żadnych błędów przy dodawaniu karty, a jedynie mam komunikat, że mój zacny bank póki co nie bierze udziału w Android Pay i muszę dodać inną kartę Ale myślę, że by wszystko działało (choć mogę się mylić). W komentarzach samej apki widać, że nie można mieć ani root'a ani odblokowanego bootloader'a .. no nic nie można grzebać w systemie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kurian Posted November 17, 2016 Share Posted November 17, 2016 (edited) Na xiaomi.eu stable (8.1.1.0) tez nie działa. A dałoby radę zablokować bootloader i zostać przy xiaomi.eu? Ktoś wie jak to zrobić? Edited November 17, 2016 by Kurian Link to comment Share on other sites More sharing options...
jakup Posted November 17, 2016 Share Posted November 17, 2016 (edited) @Kurian wystarczy korzystać z tego poradnika: http://en.miui.com/thread-279195-1-1.html Problem w tym, że według niego mam zablokowany bootloader, a AndroidPay i tak nie działa. MIUI 8 Global 6.11.10. Swoją drogą, to wersja beta. Jak można przejść na wcześniejszą, ale stabilną? Edited November 17, 2016 by jakup Dodatkowe pytanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
corell Posted November 17, 2016 Share Posted November 17, 2016 To może być odpowiedź: http://en.miui.com/thread-271547-1-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
JusTQL Posted November 17, 2016 Share Posted November 17, 2016 Link podany przez kolegę na wątku devhttp://en.miui.com/thread-405166-1-1.htmlJa na stable nie przechodzę, pierdzielę to i dalej lecę na PeoPay, poczekam aż blik się rozwinieWysłano z Mi5 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mielcar Posted November 17, 2016 Share Posted November 17, 2016 Dzięki jakup, działa! Pierwsza płatność za mną. Link to comment Share on other sites More sharing options...
toldii Posted November 17, 2016 Share Posted November 17, 2016 (edited) Jeśli komuś zależy na tej funkcjonalności chyba pozostaje tylko powrót do Globala i blokada bootloadera. Jest gdzieś poradnik na forum na ten temat? Dobrze jakby @Acid wypowiedział się na ten temat! Edited November 17, 2016 by toldii Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted November 17, 2016 Share Posted November 17, 2016 (edited) Mało komu zależy. 99% użytkowników nie ma pojęcia o tej usłudze, pozostałe 99% przeglądających fora ma stable i nie odblokowany BL Oczywiście to dane szacunkowe. Do czego w ogóle ta usługa jest potrzebna, co daje? Tak jednym zdaniem, jakby ktoś napisał. Edited November 17, 2016 by sp4ubw Link to comment Share on other sites More sharing options...
JusTQL Posted November 17, 2016 Share Posted November 17, 2016 Mało komu zależy. 99% użytkowników nie ma pojęcia o tej usłudze, pozostałe 99% przeglądających fora ma stable i nie odblokowany BL Oczywiście to dane szacunkowe. Do czego w ogóle ta usługa jest potrzebna, co daje? Tak jednym zdaniem, jakby ktoś napisał.Wszystkie karty bankomatowe masz najbezpieczniejsze na telefonie i możesz płacić w sklepach bezprzewodowo.W odróżnieniu do HCE możesz płacić bez połączenia z Internetem i zawsze działa. W przyszłości również płatności internetowe będą podłączone przez co będzie szybciej.Wysłano z Mi5 Pro 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kurian Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 Ktoś może testował czy ten Global musi być stable czy może być dev? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 to android pay to to samo co oferuje mój bank w aplikacji peopay? Tyle, że do android pay można każdą kartę przypisać, a nie tylko tą z pekao sa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jakup Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 @Kurian musi byc stable, niestety pozostaje czekać na taką wersje. @stereo0 w skrócie to tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kurian Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 A na stable od xiaomi.eu ale z stockowym zablokowanym bootloaderam by zadziałało? Będę się nudził to sprawdzę ale może ktoś już testował... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JusTQL Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 to android pay to to samo co oferuje mój bank w aplikacji peopay? Tyle, że do android pay można każdą kartę przypisać, a nie tylko tą z pekao sa?I działa offlineWysłano z Mi5 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
as007 Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 PeoPay też działa offline. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JusTQL Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 PeoPay też działa offline. U mnie nie bardzo.Wysłano z Mi5 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
toldii Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 Udało mi się uruchomić Android Pay: 1. Instalujemy rom według tego poradnika: Instalacja romu MIFlash 2. Instalujemy: ADB, Fastbot 3. Nastepnie blokujemy: bootloader Mamy działające Android Pay Link to comment Share on other sites More sharing options...
JusTQL Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 Udało mi się uruchomić Android Pay: 1. Instalujemy rom według tego poradnika: Instalacja romu MIFlash 2. Instalujemy: ADB, Fastbot 3. Nastepnie blokujemy: bootloader Mamy działające Android Pay I zablokowany bootloader :/Wysłano z Mi5 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
toldii Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 1 minutę temu, JusTQL napisał: I zablokowany bootloader :/ Wysłano z Mi5 Pro niestety bez tego nie bedzie działać Link to comment Share on other sites More sharing options...
JusTQL Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 niestety bez tego nie bedzie działać Warunkiem miał być stable a bootloader tylko opcjąWysłano z Mi5 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
toldii Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 3 minuty temu, JusTQL napisał: Warunkiem miał być stable a bootloader tylko opcją Wysłano z Mi5 Pro Nie wiem może u kogoś zadziała ale u mnie wywalało dalej ten sam komunikat że Google nie może potwierdzić że twoje urządzenie ...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JusTQL Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 Nie wiem może u kogoś zadziała ale u mnie wywalało dalej ten sam komunikat że Google nie może potwierdzić że twoje urządzenie ......A gdyby tak teraz po zablokowaniu, dodaniu kart teraz odblokować bootloader i wgrać root?Wysłano z Mi5 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
as007 Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 4 godziny temu, JusTQL napisał: U mnie nie bardzo. Wysłano z Mi5 Pro Musisz raz na kilka transakcji mieć połączenie z internetem. Wtedy pobierze sobie kilka tokenów i kilka transakcji przejdzie off line. Sprawdź jeszcze, czy masz taką opcję w ustawieniach samej aplikacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JusTQL Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 Musisz raz na kilka transakcji mieć połączenie z internetem. Wtedy pobierze sobie kilka tokenów i kilka transakcji przejdzie off line. Sprawdź jeszcze, czy masz taką opcję w ustawieniach samej aplikacji.Nie widzę takiej opcji, jedynie wyłączenie ePIN dla transakcji poniżej 50plnWysłano z Mi5 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamwrk Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 4 godziny temu, toldii napisał: Udało mi się uruchomić Android Pay: 1. Instalujemy rom według tego poradnika: Instalacja romu MIFlash 2. Instalujemy: ADB, Fastbot 3. Nastepnie blokujemy: bootloader Mamy działające Android Pay Jaką wersję MIUI instalowałeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
toldii Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 16 minut temu, adamwrk napisał: Jaką wersję MIUI instalowałeś? Global stable Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pintrus Posted November 19, 2016 Share Posted November 19, 2016 Witam Mam pytanie czy etui ochronne (ipaky) na telefon, moze blokowac platnosci zblizeniowe tym telefonem ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts