rolin' Posted December 17, 2018 Share Posted December 17, 2018 A jak zrobisz kopię w chmurze Xiaomi to ci te aplikację nie zainstalują się same przy pierwszym uruchomieniu po full wipe? Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted December 17, 2018 Share Posted December 17, 2018 24 minuty temu, rolin' napisał: A jak zrobisz kopię w chmurze Xiaomi to ci te aplikację nie zainstalują się same przy pierwszym uruchomieniu po full wipe? Same to się przywracają tylko "Elementy synchronizowane" (jak kontakty, sms-y, lista połączeń). Aplikacje można przywrócić z "Kopii" w chmurze (a to coś innego niż Elementy synchronizowane). Ale i tak będą to same apki, gołe, jak ze Sklepu. Bez żadnych własnych ustawień, loginów czy danych. Średnio sensowne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadow2k3 Posted December 17, 2018 Share Posted December 17, 2018 (edited) Mogę po kilku dniach używania Google Map powiedzieć że działają , Messenger też działa,a Facebook nie używam więc się nie wypowiem. Mam nadzieję że wyjdzie kiedyś nowy działający Stable.eu na bazie Global Stable. Dnia 15.12.2018 o 18:57, latet napisał: Daj znać proszę za parę dni. Ten problem potrafi czasem udawać, że go nie ma. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Edited December 18, 2018 by Shadow2k3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
CryRek Posted December 17, 2018 Share Posted December 17, 2018 Dnia 15.12.2018 o 16:06, Shadow2k3 napisał: Dziś zainstalowałem na czysto Global Stable.eu (xiaomi.eu_multi_MI5_V10.0.1.0.OAACNFH_v10-8.0.zip) To w końcu global, czy xiaomi.eu? Też od kilku dni siedzę na tej wersji xiaomi.eu stable i jak na razie sprawuje się całkiem przyzwoicie, lepiej niż global w którym drenowała mi nocą bateria. Jako alternatywę mogę polecić jeszcze wersję beta 8.8.30 i w sumie tyle z MIUI 10. Jak komuś nie przypasuje żadna z tych dwóch, to powinien zainteresować się custom romami, albo cofką do MIUI 9, albo nawet MIUI 8. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BQB Posted December 18, 2018 Share Posted December 18, 2018 Jednak nie koniec wsparcia: http://en.miui.com/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=4874055&pid=33265896 Chyba się wystraszyli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rolin' Posted December 18, 2018 Share Posted December 18, 2018 Dopiero co wczoraj zrobiłem cofkę do 8.8.30... Ehh, przynajmniej będzie kopia TWRP w razie problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekBB Posted December 18, 2018 Share Posted December 18, 2018 Zainstalowałem syberia os. Magisk działa. Rom nie do końca spolszczony ale bateria lux. Miui to się musi schować do kopalni. Jak na razie nic nie robi FC. Faceeboki i Messengery działają. Mapy też. Telefon dostał nowego kopa. I nawet antutu pokazuje 166tyś punktów. Aż przyjemnie używać dziadka Link to comment Share on other sites More sharing options...
BQB Posted December 18, 2018 Share Posted December 18, 2018 26 minut temu, rolin' napisał: Dopiero co wczoraj zrobiłem cofkę do 8.8.30... Ehh, przynajmniej będzie kopia TWRP w razie problemów. Robiłeś wipe? Bo mi po wgraniu tej wersji wiesza się apka od sms, a że dzisiaj będę potrzebował nawigacji, to nic nie będę zbytnio kombinował, chyba, że jest jakiś prosty sposób bez czyszczenia do zera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
irot Posted December 18, 2018 Share Posted December 18, 2018 1 godzinę temu, BQB napisał: Jednak nie koniec wsparcia: http://en.miui.com/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=4874055&pid=33265896 Chyba się wystraszyli. To raczej nie jest prawda. Tu jest ten wątek: http://en.miui.com/thread-4615960-1-1.html Na ostatniej stronie autor potwierdza, że to jednak koniec wsparcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diesel1987 Posted December 18, 2018 Share Posted December 18, 2018 56 minut temu, JacekBB napisał: Zainstalowałem syberia os. Magisk działa. Rom nie do końca spolszczony ale bateria lux. Miui to się musi schować do kopalni. Jak na razie nic nie robi FC. Faceeboki i Messengery działają. Mapy też. Telefon dostał nowego kopa. I nawet antutu pokazuje 166tyś punktów. Aż przyjemnie używać dziadka Dzialaja Ci czujniki czyli obracanie ekranu, gps i wygaszanie ekranu przy uchu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekBB Posted December 18, 2018 Share Posted December 18, 2018 Przed chwilą, Diesel1987 napisał: Dzialaja Ci czujniki czyli obracanie ekranu, gps i wygaszanie ekranu przy uchu? Wszystko działa. Instalacja jak na ostatnich postach. Czyli pierwsze 1.1 później 2.1 i obraca, gps tez śmiga. No bajerka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diesel1987 Posted December 18, 2018 Share Posted December 18, 2018 a firmware tez do tego jakis? ja wgrywalem po prostu na czysto 2.1 i gaps i czujniki nie reaguja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekBB Posted December 18, 2018 Share Posted December 18, 2018 Ja wgrywałem z global stable najnowszy ale z TWRP i też wgrałem od razu 2.1 i czujniki nie działały. Zrobiłem tak: Gemini sensor bug fix: 1. Clean flash version from 30 September https://www.androidfilehost.com/?fid...782629040172852. Reboot.3. Reboot recovery4. Flash latest version. Po flash 1.1 pyta o jakieś hasło. Trzeba uruchomić twrp z przycisków i zainstalować 2.1. Wszystko śmiga Link to comment Share on other sites More sharing options...
rolin' Posted December 18, 2018 Share Posted December 18, 2018 1 godzinę temu, BQB napisał: Robiłeś wipe? Bo mi po wgraniu tej wersji wiesza się apka od sms, a że dzisiaj będę potrzebował nawigacji, to nic nie będę zbytnio kombinował, chyba, że jest jakiś prosty sposób bez czyszczenia do zera. Tak, musiałem. Nawet miałem kopię TWRP z 8.8.16 i gdy tylko zaktualizowałem do 8.8.30 to zaczynał się system krzaczyć. Po wipe wszystko działa. Kopia zrobiona i chyba już się nie ruszam z tej wersji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BQB Posted December 18, 2018 Share Posted December 18, 2018 To co z tą informacją, że będą wydawane nowsze romy, to jednak nie jest prawda: Link to comment Share on other sites More sharing options...
newyk22 Posted December 18, 2018 Share Posted December 18, 2018 (edited) 6 godzin temu, JacekBB napisał: Zainstalowałem syberia os. Magisk działa. Rom nie do końca spolszczony ale bateria lux. Miui to się musi schować do kopalni. Jak na razie nic nie robi FC. Faceeboki i Messengery działają. Mapy też. Telefon dostał nowego kopa. I nawet antutu pokazuje 166tyś punktów. Aż przyjemnie używać dziadka Czyli ogólne wrażenie dobre? Właśnie się zastanawiam pomiędzy Lineage'em a tą Syberią, ale w takim razie chyba tego drugiego wybiorę. Głównie chodzi mi o to żeby nie wywalało z messengera i fb, bo na globalu niestety zdarza się to za często... No i jakby był lepszy sot w baterii też byłoby super (jestem w trakcie kupna nowej). Podrzucisz instrukcję wgrania tej Syberii? Edited December 18, 2018 by newyk22 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ik`ey Posted December 18, 2018 Share Posted December 18, 2018 A jak na tym Syberia os wygląda temat płatności NFC?Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekBB Posted December 18, 2018 Share Posted December 18, 2018 Używam Google Pay w BGŻ BNP Paribas. Płacę idealnie telefonem. A jak na tym Syberia os wygląda temat płatności NFC?Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
slimak131 Posted December 19, 2018 Share Posted December 19, 2018 Czy w syberian os można nagrywać 4096x2160 (np. w open camera)? Działa HEVC po podmianie media profiles, UHD 30p, oraz ANT+?Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ik`ey Posted December 19, 2018 Share Posted December 19, 2018 Cholera za chwilę dojdę do zaskakującego wniosku po co mi Miui Link to comment Share on other sites More sharing options...
K4r0lSz Posted December 19, 2018 Share Posted December 19, 2018 21 godzin temu, BQB napisał: To co z tą informacją, że będą wydawane nowsze romy, to jednak nie jest prawda: Dla Mi5 nie będzie już wydany żaden Developer ROM, ani China, ani Global. Najprawdopodobniej w styczniu 2019 zostanie wydany ostatni Stable dla Global; dla tych, który są na Developer będzie to przejście na Stable (za pomocą OTA). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkadiusz Kuszynski Posted December 19, 2018 Share Posted December 19, 2018 Brak aktualizacji wsparcia ? To jest głupie ! Najpierw naprawcie soft odnośnie google maps - cały czas problem . Na ostatniej aktualizacji cały czas się wiesza . To nie działa dobrze . Nie rozumiem po co wypuścić nowa aktualizacje z takim błędem a później oznajmić że to już koniec aktualizacji dla mi5 . Zrobiłem błąd zmieniając redmi note 4 x na flagowca mi5 . Wstyd !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicram222 Posted December 19, 2018 Share Posted December 19, 2018 (edited) Po aktualizacji google maps (chyba z wczoraj) w sklepie google widzę, że google maps działa - jestem na 8.11.22, wcześniej była padaka Edited December 19, 2018 by nicram222 Link to comment Share on other sites More sharing options...
irot Posted December 19, 2018 Share Posted December 19, 2018 (edited) Potwierdzam. Jak do tej pory na 8.11.22 i Google Maps 10.6.1 jest dobrze. Ale testuję dalej. A jednak, problem dalej ten sam. Jak tylko GPS złapie fixa, mapy wiszą. 3 godziny temu, K4r0lSz napisał: Najprawdopodobniej w styczniu 2019 zostanie wydany ostatni Stable dla Global; dla tych, który są na Developer będzie to przejście na Stable (za pomocą OTA). Mamy jakieś potwierdzenie, że z ostatniej bety będzie OTA do stable? Edited December 19, 2018 by irot Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzbi Posted December 19, 2018 Share Posted December 19, 2018 może naprawia bugi związane z FB i messangerem , co do ostatniego stable global nic nie mam - działa OK - oprócz tych dwóch aplikacji . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkadiusz Kuszynski Posted December 19, 2018 Share Posted December 19, 2018 (edited) 3 godziny temu, nicram222 napisał: Po aktualizacji google maps (chyba z wczoraj) w sklepie google widzę, że google maps działa - jestem na 8.11.22, wcześniej była padaka Sprawdzę i ja bo też na tym siedzę ... No super dziala . Nic nie działa ! Edited December 19, 2018 by Arkadiusz Kuszynski Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekBB Posted December 23, 2018 Share Posted December 23, 2018 Jadę na SyberiaOS. Wszystko ludzie działa. Płatności, magisk, mapy. Bateria 2 letnia a telefon nabrał drugiego kopa. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ik`ey Posted December 24, 2018 Share Posted December 24, 2018 To ostatnie pytanie o jakość zdjęć na Syberia osWysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eragon Posted December 24, 2018 Share Posted December 24, 2018 A ja zapytam czy na syberia os idzie dodać widżet blokady ekranu? Tak jak obecnie, w MIUI, można to zrobić w sekundę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pigula630 Posted December 25, 2018 Share Posted December 25, 2018 Nagrywanie połączeń na Syberii jak jest ogarnięte? Działa bez niczego jak na MIUI czy trzeba jakąś apkę instalować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekBB Posted December 26, 2018 Share Posted December 26, 2018 Nagrywanie połączeń na Syberii jak jest ogarnięte? Działa bez niczego jak na MIUI czy trzeba jakąś apkę instalować?Trzeba instalować dodatkowy program. Nie znalazłem w ustawieniach bajeru do nagrywania połączeń. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pigula630 Posted December 26, 2018 Share Posted December 26, 2018 (edited) @JacekBB Dzięki za odpowiedź. Już się trochę pobawiłem i jest nagrywanie: Aplikacja Telefon -> u góry 3 kropeczki -> "Ustawienia" -> "Dźwięki i wibracje" -> i na samym dole "Auto call recording" Do wyboru też 2 formaty nagrań - AMR i AAC. U mnie AMR nie działa. Tzn coś tam nagrywa, ale później pliku nie można otworzyć. AAC działa ok. Słychać obydwie strony. Ogólnie ROM spoko. W moim subiektywnym odczuciu bateria na +. Co do szybkości działania, to się nie wypowiadam, bo zawsze jak robię czystą instalację obojętnie jakiego ROMu, to jestem pod wrażeniem szybkości działania Niestety czeka mnie jeszcze jedna instalacja z wgrywaniem najpierw wersji 1.1, bo nie działają mi czujniki :/ Swoją drogą to MIUI w kulki poleciało z zakończeniem wsparcia dla Mi5. Jeszcze ostatnia wydana wersja u mnie ma problem z mapami - zawiesza się przy próbie wyznaczenie trasy. Edited December 26, 2018 by pigula630 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekBB Posted December 26, 2018 Share Posted December 26, 2018 3 minuty temu, pigula630 napisał: @JacekBB Dzięki za odpowiedź. Już się trochę pobawiłem i jest nagrywanie: Aplikacja Telefon -> u góry 3 kropeczki -> "Ustawienia" -> "Dźwięki i wibracje" -> i na samym dole "Auto call recording" Do wyboru też 2 formaty nagrań - AMR i AAC. U mnie AMR nie działa. Tzn coś tam nagrywa, ale później pliku nie można otworzyć. AAC działa ok. Słychać obydwie strony. Ogólnie ROM spoko. W moim subiektywnym odczuciu bateria na +. Co do szybkości działania, to się nie wypowiadam, bo zawsze jak robię czystą instalację obojętnie jakiego ROMu, to jestem pod wrażeniem szybkości działania Niestety czeka mnie jeszcze jedna instalacja z wgrywaniem najpierw wersji 1.1, bo nie działają mi czujniki :/ Swoją drogą to MIUI w kulki poleciało z zakończeniem wsparcia dla Mi5. Jeszcze ostatnia wydana wersja u mnie ma problem z mapami - zawiesza się przy próbie wyznaczenie trasy. instaluj 1.1. czujniki działaja pózniej Link to comment Share on other sites More sharing options...
pigula630 Posted December 26, 2018 Share Posted December 26, 2018 (edited) @JacekBB Przy każdej instalacji najpierw trzeba ten 1.1. wgrywać? Czy to zabawa jednorazowa? Edited December 26, 2018 by pigula630 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekBB Posted December 26, 2018 Share Posted December 26, 2018 Tylko raz. Później 2.1 a później już Ota przychodzi. [mention=19876]JacekBB[/mention] Przy każdej instalacji najpierw trzeba ten 1.1. wgrywać? Czy to zabawa jednorazowa? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts