Jump to content

Najbardziej stabilny ROM do Mi5

TripleXXX

Recommended Posts

Uuuu to zamawiam, mi pokazuje w tej apce 1,8-1,9. 

Pokazuje normalnie temperaturę?

A jakie masz praktyki ładowania baterii? Ładujesz przez noc czy tylko do około 80%? I oryginalną od telefonu ładowarką z QC?

Edited by Dax

• 3 weeks later...

Najnowsza aktualizacja eu wprowadziła dla Mi5 (tak, tego naszego trupka :D ) nagrywanie 4k/60kl... Czyli to o czym co niektórzy marzyli/gadali od premiery tego telefonu. 

Śmiesznie że dopiero oficjalne udupienie sprawia że Mi5 dostaje to co powinna od wieków. ALE! Przynajmniej wiadomo że wsparcie jest, chociaż nieoficjalne. 

Czekam na testy, co sądzicie?;) Widać różnicę? 

Ja nie ryzykuje póki co zmiany wersji aktualizacji bo jestem zadowolony nawet w niebo wzięty :d dobrze spasowałem nowego Nohona z aktualizacją.

Nowa bateria Nohona do mi5 w aplikacji Accu pokazuje 2910 mAh ^^ :)

• 2 weeks later...
19 godzin temu, Eragon napisał:

Oj :( Masz rację, brak.... 

A to w ogóle działało? Skoro 30 fps nawet nie potrafi w 4K nagrać (tylko coś koło 26 wyciska), to ile mogły naprawdę mieć te nagrania niby-60?

Witam 

Bardzo proszę o poradę .

Która według Was jest najbardziej  stabilną  ,szybką ,płynną ,bez problemu z GPS wersją Miui 9 xiaomi.eu  ?

Czas pracy baterii  nie jest priorytetem . 

Custom romy  odpadają ,wolę Miui .

Posiedziałem chwilę na Miui 10 lecz ta wersja nie dla mnie . Wkurzało mnie zbyt częste i długie ładowanie apek systemowych (telefon,kontakty ,sms,ustawienia) . 

• 4 weeks later...
  • 3 months later...

Witam!

Mam pytanie stanąłem z aktualizacjami na Mi5 na wersji MIUI 8.6 by xiaomi.eu 7.7.20 wersja Androida 7.0, Jaki wgrać mu nowszy rom przez TWRP, i czy najpierw trzeba uaktualnić TWRP aby wgrać nowszy ROM? Będę wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam forumowiczów

• 2 months later...
  • 2 months later...

Coś dobrego wychodzi jeszcze pod nasze mi5? Obecnie siedzę na xiaomi.eu 7.9.21 i jestem w miarę zadowolony, jest stabilny. Jedyne co, to dość wolno łapie fixa, a tak to chyba bez zastrzeżeń. Przydałoby mu się lekkie odświeżenie i teraz myślę czy zrobić mu po prostu full wipe'a z tym samym romem albo wgram coś nowszego.

Używałem do tej pory LineageOS 16 i bylem zadowolony szybki, stabilny i aktualne poprawki zabezpieczeń, fixa łapie szybko teraz przesiadłem się na ostatnią bete LineageOS 17.1 ale ma jeszcze kilka błędów 

• Like 1

20 godzin temu, newyk22 napisał:

Coś dobrego wychodzi jeszcze pod nasze mi5? Obecnie siedzę na xiaomi.eu 7.9.21 i jestem w miarę zadowolony, jest stabilny. Jedyne co, to dość wolno łapie fixa, a tak to chyba bez zastrzeżeń. Przydałoby mu się lekkie odświeżenie i teraz myślę czy zrobić mu po prostu full wipe'a z tym samym romem albo wgram coś nowszego.

Spróbuj Tego. 

• Like 1

23 godziny temu, serghio9 napisał:

Używałem do tej pory LineageOS 16 i bylem zadowolony szybki, stabilny i aktualne poprawki zabezpieczeń, fixa łapie szybko teraz przesiadłem się na ostatnią bete LineageOS 17.1 ale ma jeszcze kilka błędów 

a jak bateria?

Telefon tak czy siak trzeba ładować codziennie, przynajmniej w moim wypadku. Raz wymieniałem baterię, przez 1-2 ten sot trzymał fajnie, a później już wszystko wróciło do "normy".

Tak sobie teraz przypomniałem, że ja nawet nie mam żadnego powerbanka i jakoś daję radę bez niego funkcjonować hah.

Jak już piszę, to zapytam się was o jeden problem/bug? Chodzi o instagrama. Mianowicie, nie mogę dodać lokalizacji na insta store. Robię zdjęcie,  rozwijam lokalizacje, kilkam, znajduje mi multum tych miejscowości, kilkam jedną i nic się nie pokazuję. Problem występuje tylko w insta store, bo jak chce dodać posta normalnie to nie ma z tym problemu. Mieliście kiedyś coś takiego? Gps włączony oczywiście.

• 2 weeks later...
Dnia 14.04.2020 o 10:28, kkl1976 napisał:

PixelExperience też fajnie śmiga na mi5. No może po za baterią. Pod tym względem jest padaka.

Wysłane z mojego Mi 5 przy użyciu Tapatalka

Zależy. 10 tak, ale Andek 9 na PE śmiga, bateria bdb.