Cygg Posted January 28, 2019 Share Posted January 28, 2019 Poprzednio miałem poprzedni global stable ;p Baterie normalnie drenuje raczej. Ale mod LKT w magisk używam do baterii.No i moja opinia nie jest miarodajana ponieważ moja bateria ma 2,5 roku i 1960mAh pojemności jej zostało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamcom Posted January 28, 2019 Share Posted January 28, 2019 3 minuty temu, wyzwolenia napisał: Dziękuję za linka. Ten co podales to global stable a ten moj to eu global stable tak? Sorki za moze trywialne pytanie ale pogubilem sie w tym Global to global . Być może xiaomi.eu zrobi stable na bazie najnowszego stable globala ale pytać trzeba by było @Acid -a. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pyra666 Posted January 28, 2019 Share Posted January 28, 2019 5 godzin temu, Arkadiusz Kuszynski napisał: Wróciłem z eu tygodniowych aktualizacji których już nie ma od dobrego miesiąca na stabilna . Wszystko działa jak należy . GPS itd .. Nawet bateria dobrze trzyma . Także polecam . Wczesniej GPS nie działał nie wspomnę o bateri .... Teraz sam nie wiem co to za wersja co mam . Niby eu multilanguage . Powrót zrobiłem przez twrp Chciałbym zrobić to co Ty, ponieważ straciłem już cierpliwość. Powiedz mi, czy instalowałeś system na czysto? Czy przez aktualizacje? Oraz czy instalowałes magiska żeby działały płatności google? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadow2k3 Posted January 28, 2019 Share Posted January 28, 2019 Najnowszy global, powiadomienia z gmail normalnie działają.Zainstalowałem na nowo przez fastboot i żeczywiście Gmail działają powiadomienia ale na stokowej aplikacji poczta niestety nie działają wróciłem do ostatniego stable eu. ZobaczymyWysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted January 28, 2019 Share Posted January 28, 2019 (edited) 6 godzin temu, wyzwolenia napisał: Dziękuję za linka. Ten co podales to global stable a ten moj to eu global stable tak? Sorki za moze trywialne pytanie ale pogubilem sie w tym EU to nie Global. Nie ma czegoś takiego jak "eu global". ROM-y EU to przerobione hobbystycznie przez europejskich entuzjastów ROM-y China*. ROM-y Global tworzy oficjalnie samo Xiaomi. * - są wyjątki - tzn. nieliczne ROM-y EU powstają na bazie ROM-ów Global. W przypadku obecnej sytuacji z Mi5, wydaje się, że byłoby korzystne, gdyby powstał ROM "EU" z najnowszego Globala, z tego choćby prostego powodu, że nie wychodzą już nowe ROM-y China do tego telefonu. Edited January 28, 2019 by latet 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
serghio9 Posted January 28, 2019 Share Posted January 28, 2019 23 godziny temu, serghio9 napisał: Czy w Syberia OS jest? 1. odblokowywanie twarzą 2. klonowanie aplikacji ktoś pomoże z użytkowników SyberiaOS? Link to comment Share on other sites More sharing options...
goszka Posted January 29, 2019 Share Posted January 29, 2019 Zainstalowałem na nowo przez fastboot i żeczywiście Gmail działają powiadomienia ale na stokowej aplikacji poczta niestety nie działają wróciłem do ostatniego stable eu. ZobaczymyWysłane z mojego MI MAX przy użyciu TapatalkaMusiałam aż sprawdzić. U mnie powiadomienia z aplikacji poczta działają.Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
K4r0lSz Posted January 29, 2019 Share Posted January 29, 2019 Aktualnie dostępny Global Stable 10.2.2.0 ma (poważne) problemy z drenowaniem baterii, a pomniejsze problemy nie zostały jeszcze usunięte. Niestety sposób wgrywania ROMu nie ma znaczenia... dla użytkowania. Zaleca się przeczekać, niż instalować Global Stable 10.2.2.0. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pyra666 Posted January 29, 2019 Share Posted January 29, 2019 Zainstalowałem wczoraj global 10.2.2.0 bezpośrednio na dev 8.11.22. całość odziwo przebiegła pomyślnie, system chodzi płynniej i lepiej trzyma bateria. Niestety mapy nadal niedziałaja, mimo ich reinstalacji. Zastanawiam się czy instalować 10.2.2.0 na nowo jako czysta instalacja przez fastboot czy darować sobie tę wersję? Powiadomienia z Gmaila działaja, fb i Messengera nie wywala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkadiusz Kuszynski Posted January 29, 2019 Share Posted January 29, 2019 Dnia 24.01.2019 o 16:30, pl_shibby napisał: Od roku siedziałem na 8.1.18. W międzyczasie testowałem różne wersje, łącznie z miui10 ale zawsze wracałem do styczniowego wydania. Dziś zdecydowałem się na wipe do ustawień domyślnych. Po winie odtworzyłem tylko najistotniejsze rzeczy i wgrałem ostatnie dostępne wydanie na miui9 - 8.5.24. Muszę przyznać że bardzo ładnie chodzi, szybko i bezproblemowo. Na miui10 nie mam zamiaru przechodzić z racji późniejszych problemów z powrotem do 9tki oraz problemami z którymi widzę że finalnie sobie nie poradzono, np wywalające się mapy. Nie ma co gonić za magią numerka, czy to wersji miui czy androida. Takie moje zdanie Ja mam wersję 10.0.1.0 eu stabilna i nie mam żadnych problemów z mapami . Nie rozumiem dlaczego nikt nic nie pisze o wersji 10.0.1.0 która działa bardzo dobrze . Czy ktoś coś napisze więcej o tej wersji ?? Co sądzicie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted January 29, 2019 Share Posted January 29, 2019 42 minuty temu, Arkadiusz Kuszynski napisał: Ja mam wersję 10.0.1.0 eu stabilna i nie mam żadnych problemów z mapami . Nie rozumiem dlaczego nikt nic nie pisze o wersji 10.0.1.0 która działa bardzo dobrze . Czy ktoś coś napisze więcej o tej wersji ?? Co sądzicie ? 10.0.1.0 EU Stable to wersja z początku września 2018 r. i w tym wątku pisano o niej nie raz (sam pisałem przy kilku okazjach). To bardzo udana wersja, pod każdym względem. Jedyny problem, że dziś to ona jest już dość stara i ma b. stare łatki bezpieczeństwa. Wróciłbym do niej, ale mi się nie chce znów robić full wipe. Obecnie mam 10.2.1.0 EU i jest średnio. Da się używać, ale jest wyraźnie gorzej niż na 10.0.1.0. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkadiusz Kuszynski Posted January 29, 2019 Share Posted January 29, 2019 Ja wróciłem bez ful wipe tylko zrobiłem później reset ustawień . Tylko apki musiałem od nowa instalować . Dokumenty pozostaly Link to comment Share on other sites More sharing options...
pyra666 Posted January 30, 2019 Share Posted January 30, 2019 Idzie zainstalować jakoś to 10.0.1.0 na 10.2.2.0? Ew zarzuci ktoś linkiem do 10.0.1.0 instalowanego przez fastboota? Link to comment Share on other sites More sharing options...
goszka Posted January 30, 2019 Share Posted January 30, 2019 http://en.miui.com/thread-3899909-1-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted January 30, 2019 Share Posted January 30, 2019 @pyra666 pytał raczej o link do ROM-u EU (przynajmniej tak wynika z kontekstu), a @goszka podaje link do Globala. 10.0.1.0 EU na 10.2.2.0 Global ? Oczywiście, że można (normalnie przez TWRP), tylko koniecznie ze standardowym wipe. Raczej nie istnieje wersja pod fastoboot (w przypadku ROM-ów EU to wielka rzadkość). Link to comment Share on other sites More sharing options...
goszka Posted January 30, 2019 Share Posted January 30, 2019 A takie pytanie z innej beczki: czy aplikacje systemowe w wersjach EU się jakoś aktualizują? Bo na global jest zakładka aktualizacja aplikacji systemowych, na EU nie i w razie czego ręcznie się robi aktualizacje czy samo się?Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted January 30, 2019 Share Posted January 30, 2019 (edited) Chyba się nie aktualizują apki systemowe w żaden specjalny sposób na żadnej wersji EU. Nigdy nie zauważyłem czegoś takiego. Chyba niektóre mogą się aktualizować przez Sklep Play (głowy nie dam). Ale większość to po prostu wraz z kolejną aktualizacją całego systemu, czyli dla telefonów z zakończonym wsparciem, to jakby... nigdy. Ręcznie też nie ma jak. To by była dość konkretna przewaga Globala nad EU, nie da się ukryć. A tak w ogóle, to właściwie, skąd idą te aktualizacje apek systemowych na Globalu? Edited January 30, 2019 by latet Link to comment Share on other sites More sharing options...
goszka Posted January 30, 2019 Share Posted January 30, 2019 Na globalu właśnie jest coś takiego i jak są aktualizacje aplikacji to jest powiadomienie. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cygg Posted January 30, 2019 Share Posted January 30, 2019 Przewróciłem global 10.0.1.0. Na najnowszym miałem problemy z SafetyNet w Magisk i mi logowanie odciskiem z revolut znikało oraz nawigacja google i mapy się zawieszały. Full wipe mi się nie chcę robić żeby testować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ps17 Posted January 30, 2019 Share Posted January 30, 2019 Moje mi5 zaktualizowałem do wersji MIUI 10.2 xiaomi.eu 8.11.22 i nikomu nie polecam, wywala bardzo ważne "mapy google", reinstalacja map nie pomaga !Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
irot Posted January 30, 2019 Share Posted January 30, 2019 Czyli idealnej wersji nie ma. Na 10.2.2.0 mapy dalej chwytają zwiechę po rozpoczęciu nawigacji, a na 10.0.1.0 wywala Facebooka i Messengera. Chyba zaczynam tęsknić za Miui 9. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkadiusz Kuszynski Posted January 30, 2019 Share Posted January 30, 2019 (edited) 1 godzinę temu, irot napisał: Czyli idealnej wersji nie ma. Na 10.2.2.0 mapy dalej chwytają zwiechę po rozpoczęciu nawigacji, a na 10.0.1.0 wywala Facebooka i Messengera. Chyba zaczynam tęsknić za Miui 9. Ja używam 10.0.1.0 i nie mam żadnych zastrzeżeń. 11 godzin temu, pyra666 napisał: Idzie zainstalować jakoś to 10.0.1.0 na 10.2.2.0? Ew zarzuci ktoś linkiem do 10.0.1.0 instalowanego przez fastboota? Normalna procedura przez Twrp https://forum.xda-developers.com/mi-5/how-to/rom-miui-10-0-1-0-global-t3842791 Edited January 30, 2019 by Arkadiusz Kuszynski Link to comment Share on other sites More sharing options...
goszka Posted January 30, 2019 Share Posted January 30, 2019 A może... https://forum.xda-developers.com/mi-5/development/rom-revolution-os-8-9-30-t3850353 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cygg Posted January 31, 2019 Share Posted January 31, 2019 Czyli idealnej wersji nie ma. Na 10.2.2.0 mapy dalej chwytają zwiechę po rozpoczęciu nawigacji, a na 10.0.1.0 wywala Facebooka i Messengera. Chyba zaczynam tęsknić za Miui 9.Jak ci wywala Messenger po otrzymaniu video to polecam zmienić ustawienia tak jak na zdjęciu na "Skia" Link to comment Share on other sites More sharing options...
robotx Posted January 31, 2019 Share Posted January 31, 2019 Jak w globalu wylaczyc to irytujace powiadomienie o aktualizacji.... 10.0.1.0 dziala idealnie prawie i nie ma co kombinowac z tego co czytam bo jak google mapy nie dzialaja to jakas tragedia Link to comment Share on other sites More sharing options...
goszka Posted January 31, 2019 Share Posted January 31, 2019 Mi mapy zawsze bez zarzutu działają. Nigdy się nie wysypały. Uważam więc, że to jest loteria i ROM to chyba w tym przypadku ma małe znaczenie. Mi z kolei lubiło wywalać fejsa, ale nawet już teraz jest spokój z tym. Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted January 31, 2019 Share Posted January 31, 2019 (edited) Nie, nie. W (nie)działaniu Map ROM ma ogromne znaczenie. Co nie wyklucza oczywiście wpływu innych czynników, niezależnych od ROM-u. Edited January 31, 2019 by latet Link to comment Share on other sites More sharing options...
goszka Posted January 31, 2019 Share Posted January 31, 2019 Może i masz rację, ale to dziwne, że to w sumie losowo się dzieje i w sumie z różnymi aplikacjami na różnych telefonach. Na POCO mam 10.2.2.0 i bateria trzyma ładnie, nie drenuje, mapy działają, fejs działa ale... messenger już się zacina przy próbie dzwonienia. Odebrać tak, zadzwonić nie. Gdzie na Mi5 z tym żadnego problemu nie mam. To jest dopiero dziwaczne. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Parasit Posted January 31, 2019 Share Posted January 31, 2019 Hej, U mnie w sobotę zainstalował się automagicznie 10.2.2 i od razu zaczęły się problemy z nawigacją w mapach googla, co ciekawe pomógł hint znaleziony w internecie, tj. uruchomienie map z wyłączonym GPS'em.Co ciekawe po __jednorazowym__ zastosowaniu tej sztuczki mapy działają jak złoto, nawet w Android Auto. Natomiast dziś (prawie tydzień po update?) wystąpił inny problem, dużo bardziej wkurzający, otóż budzik po włączeniu nie pojawia się na ekranie?!! Tj. dzwoni/gra/trąbi normalnie, ale nie można go wyłączyć inaczej niż z paska powiadomień bo nie ma okna. Zanim ogarnąłem jak to zrobić pół domu obudziłem, tragedia jakaś. Ktoś się spotkał z czymś takim? Link to comment Share on other sites More sharing options...
goszka Posted January 31, 2019 Share Posted January 31, 2019 Hej. Nie zauważyłam tego problemu, natomiast GPS długo łączy, map nie wywala. Za to drenaż baterii jest straszny. Jak z baterią u Ciebie? Tak z ciekawości pytam bo na oficjalny forum także się na nią skarżą, ale może ktoś jest zadowolony?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkadiusz Kuszynski Posted January 31, 2019 Share Posted January 31, 2019 A jednak Facebook ma zawiechy czasami ... Messenger też miał ale naprawione jak kolega wyżej radził ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted January 31, 2019 Share Posted January 31, 2019 Jestem na global dev 8.11.22.Gdzieś widziałem, że miała być jakaś aktualizacja z dev na stable. Kiedy to może być? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Parasit Posted January 31, 2019 Share Posted January 31, 2019 (edited) 3 godziny temu, goszka napisał: Hej. Nie zauważyłam tego problemu, natomiast GPS długo łączy, map nie wywala. Za to drenaż baterii jest straszny. Jak z baterią u Ciebie? Tak z ciekawości pytam bo na oficjalny forum także się na nią skarżą, ale może ktoś jest zadowolony?! Szczerze mówiąc nie zauważam różnicy, w normalnym trybie pracy czyli trochę rozmów, poczty, newsów, grania i słuchania muzyki spokojnie wystarcza na cały dzień, nawet jak zapomnę się przed nocą naładować to spokojnie i do południa wytrzymuje. Tyle że od 23 do 7 rano mam tryb "oszczędzania energii". Edited January 31, 2019 by Parasit Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted January 31, 2019 Share Posted January 31, 2019 (edited) 1 godzinę temu, grizzly napisał: Jestem na global dev 8.11.22. Gdzieś widziałem, że miała być jakaś aktualizacja z dev na stable. Kiedy to może być? Kiedy tylko zechcesz: http://en.miui.com/download-299.html Tyle że raczej nic dobrego o tej wersji 10.2.2.0 nie piszą. Edited January 31, 2019 by latet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkadiusz Kuszynski Posted February 1, 2019 Share Posted February 1, 2019 Skoro ostatni stabilny jest badziew to po co oni to wypuszczają . Nie testują tego wcześniej ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts