Jump to content

Modyfikacja SMS: Ucinanie ogonków

ZduneX25

Recommended Posts

@cukru tak, ale Ty instalowałeś w TWRP, a problem tyczy się apki Ogonki, pewne grono osób po instalacji dalej ma ogonki, bo root świruje (to już jest sprawdzona teoria), a z racji, że we wpisach podajemy starszą stabilną wersję, stąd prośba tu o testy z nową ;)

@cukru tak, ale Ty instalowałeś w TWRP, a problem tyczy się apki Ogonki, pewne grono osób po instalacji dalej ma ogonki, bo root świruje (to już jest sprawdzona teoria), a z racji, że we wpisach podajemy starszą stabilną wersję, stąd prośba tu o testy z nową

Specjalnie napisałem, bo wyjątkowo instalowałem przez Ogonki z nową wersją SuperSU.

• Like 1

Pierwsze primo - ogromne podziękowania za tą modyfikację. Ucinanie "ogonków" jest po prostu niezastąpione! :)

Drugie primo - nie mogę uwierzyć że taka funkcjonalność nie została jeszcze dodana bezpośrednio do MIUI i sądząc po tym wątku, raczej nikogo z Xiaomi ona nie interesuje :shock:

Trzecie primo - użyłem aplikacji z Play Store i niestety nie działa. Próbowałem z 6 razy - za każdym razem otrzymywałem informację że instalacja przebiegła prawidłowo ale po restarcie zmiana nadal była niezainstalowana. Instalacja zip-a przez TWRP zadziałała bez problemu. Posiadam Redmi Note 3 Pro z MIUI 6.7.21 i najnowszym SuperSU 2.76.

Pozdrawiam! :)

Na Mi5 nie można zainstalować najnowszej wersji (6.7.28), aplikacja coś pobiera, wyświetla informację, że jest możliwość aktualizacji (nawet pojawia się powiadomienie), lecz po "instalacji" dalej wyświetla ona komunikat "nie zainstalowano", zaś SMSy są z ogonkami. A zipów nie można pobrać, bo basketbuild powiedział mi, że "an unexpected error has occurred."

Edit: serwer wstał, zip działa bez problemu. Edited by zielonek430

Właśnie pobrałem.

Nowsza wersja w przygotowaniu! Sprawdź ponownie później.

Btw., czy jakimś problemem może być to, że jestem na 5.26? Nie instalowałem wcześniej modyfikacji ręcznie.  

Edit: Dobra, poczytałem. Rozumiem, że z aplikacji co tydzień można pobrać najnowszą wersję moda, a starsze są niedostępne. A mi pozostaje instalacja przez TWRP pobranej paczki tak samo jak np. dodatki. I nie potrzeba do tego roota, w przeciwieństwie do aplikacji. Jeśli się zgadza, to warto zedytować pierwszy post tematu i tam to wrzucić :) 

Ale z samą aplikacją chyba mimo wszysto coś nie gra, skoro waliło informacją o nowszej wersji.

Edited by Oxilles17

Zip pod recovery nie może nic usunąć, bo nie ma takiej zasady działania, jeżeli tak się dzieje to musisz mieć coś nie tak ogólnie w telefone. Polecam ubezpieczyć się w pełną kopię zapasową, bo skoro masz takie dziwne zachowania to kto wie ile telefon podziała.